facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Battlecruiser Millenium
Ревю | 15.01.2002 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Издател:
3000AD
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Battlecruiser Millenium е третата част от едноименната поредица звездни симулатори, създадени от Дерек Смарт. Новото творение е доста амбициозно. То има за задача да обедини в себе си куп неща и да ги предложи на нас, геймърите, в един единствен продукт. И до голяма степен е успяло.
 
LOG ON

Със стартирането на играта ще бъдете зашеметени от възможностите, които тя предлага. Като за начало трябва да определите своя пол. След това идва ред на расата - общо дванадесет на брой. Впоследствие идва ред и на вашата професия - например полицай, дипломат, военен, парамедик, учен, търговец и т.н. Тя силно рефлектира върху начина на игра. Трябва да решите дали ще се носите из космоса като звезден командос, дали ще управлявате космически кораб или някое земно превозно средство или просто ще бъдете пехотинец, който се шляе по повърхността на дадена планета и стреля по други себеподобни (тук Battlecruiser Millenium става истински first person shooter "а ла Quake").

Изборът е огромен. Да не говорим колко много са превозите, в които можете да се качвате - цифрата надхвърля шейсет. Battlecruiser Millenium предлага и два начина на игра - кампания, в която получавате задачи, имате цели, изпълнявате специални заръки и т.н. и roam (блуждаене, скитане) - нямате никакви конкретни задължения. Просто се моткате насам-натам и правите каквото ви душа иска. В началото е забавно, но май после писва.
 
МОЖЕ ЛИ ЕДНО КРЪГЧЕ?

Всяко превозно средство реагира на командите ви по различен начин. Това е от особена важност, тъй като в предишните две части нямаше голяма разлика в какво точно сте се качили. Също така от време на време трупате и пари, които са ви нужни за поправка на кораба, за добавяне на нови оръжия и т.н. 

За играта е характерна известна непоносимост към звукови карти Creative. Може да не чувате някои звуци, понякога играта случайно ще забие и пък зверски ще насича. Надявам се, че скоро ще се появи и "кръпка", която оправя  тези... недостатъци.

Графиката не е кой знае какво. Големи планети, необятен космос, експлозии. Но както всички знаем, симулаторите не залагат на този аспект от играта, нали? И все пак орбиталните станции се реят красиво, а не стоят на едно място като пънове. И не на последно място ще кажа, че играта поддържа зверските разделителни способности до 1900 x 1200, при условие, че имате подходящ монитор. :)

ТОВА ЧУДО МУЛТИПЛЕЙЪР ИМА ЛИ?

Отговорът е: и да, и не. Имам предвид, че в началното меню е включена подобна опция, но тя все още не може да се активира. Производителите са обещали в най-скоро време да ни предоставят безплатно допълнение, което да включва и игра в мрежа. Кога ще стане това, никой не знае. Трябва просто да се изчака, а търпението е добродетел. :-)

Като цяло Battlecruiser Millenium е игра, която предлага доста задълбочен поглед към космоса - огромни територии за изследване, десетки планети, стотици луни. Силният геймплей, разнообразието на превозни средства и оригиналните хрумвания на "умника" Дерек Смарт правят този симулатор задължителен за всички фенове на жанра. А и не само за тях. 

 
системни изисквания
http://www.3000ad.com/products/bcm.shtml
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15