facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Batman: Arkham Knight
Превю | 26.04.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Rocksteady
Издател:
Warner Bros. Interactive Entertainment
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
Излиза на:
23 юни 2015 г.

сайт на играта »

Може и да не ви се вярва, но игрите за Човека-прилеп далеч не започват с поредицата на Rocksteady. Нещо повече, през годините е имало някои много прилични заглавия – според ограниченията на съответния хардуер, разбира се – като Batman: Rise of Sin Tzu за PS2, GameCube и XBOX или пък Batman: The Brave and the Bold за Wii. Факт е обаче, че едва когато се появи серията Arkham геймърите почувстваха, че наистина имат пълен контрол върху супергероя и се възползваха от неговите бойни и стелт умения, пресъздадени по особено грациозен начин.

След като остави Arkham Origins на друго студио, титулярят Rocksteady се завръща на кормилото на поредицата с нейния next-gen дебют - Batman: Arkham Knight. Това ще бъде последната игра на талантливото английско студио, което си извоюва името именно с въпросната поредица. Между другото, единствената друга игра на Rocksteady е PS2 ексклузивът Urban Chaos и ако имате възможност, може да я пробвате, защото също е нелошо заглавие.

Но да се върнем към Batman: Arkham Knight.

Място на действието


В годината след смъртта на Жокера в Arkham City, улиците на Готъм са нехарактерно мирни. Тъкмо когато гражданите на мегаполиса започват да се наслаждават на настъпилото затишие се оказва, че то действително е пред буря. Появява се Scarecrow с неговия план да си отмъсти на Batman и предизвиква масова евакуация от града, след като го обсипва с токсични бомби. Именно това поставя основите на поредната схватка за Човека-прилеп, който отново ще бъде озвучен от специалиста Кевин Конрой.

Самият Брус Уейн също не е пропилял последните 12 месеца, даже обратното – така например, той има напълно нов костюм, обработен с реалистични физични ефекти, както и нови джаджи, които да му помагат в битките и нощните разходки из Готъм. Да не говорим за Батмобила.

Всъщност, нека поговорим за Батмобила

Имайки предвид кои са най-любимите геймплей възможности за почитателите на Човека-прилеп, да караш Батмобила е като че ли в челната тройка, а като нищо и на първо място. Той наистина е една мощна и опасна машина, която прилича на кръстоска между кола за драг серии и танк. Покрит със стоманени плочки и ауспух, от който летят пламъци, автомобилът изглежда сякаш е излязъл от някой класически комикс за супергероя и се е материализирал на телевизора. Той може да се самоуправлява, така че за да го повикате, трябва само да натиснете един бутон. Освен това шофьорската седалка е с катапулт, който ще ви изпрати нависоко, ако ситуацията го налага.

Разбира се, Батмобилът е бронебоен и с лекота може да преодолява различни препятствия като стълбове, коли и дори някои стени. А споменахме ли, че има самонасочващи се ракети? Няма да е пресилено да кажем, че именно тази машина е една от причините Batman: Arkham Knight да може да се играе само на РС, PS4 и XBOX One, тъй като той изисква цели 160МВ RAM, за да бъде възпроизведен подобаващо.

Готъм сити

Ако имате такъв автомобил, със сигурност ще искате да го ползвате максимално много и да ходите на най-различни места. За щастие, Rocksteady мисли по същия начин и студиото се е заело да направи нова версия на Готъм, която ще е около пет пъти по-голяма от града, който видяхме в Batman: Arkham City. Разпръснат на три острова, мегаполисът е с по-широки улици, които позволяват да карате мощния си автомобил с лекота. Положени са доста усилия и за самата атмосфера – през прозорците ще може да виждате вътрешността на сградите, когато сте навън, а когато сте вътре, ще чувате шума на трафика отвън.

Отделните квартали на Готъм са със собствена идентичност, което ще ви позволи да се ориентирате по-лесно в придвижването си. И докато бомбите са прогонили гражданите, по улиците има повече от достатъчно бандити, с които да тренирате бойните си умения. Rocksteady обещава четири пъти повече врагове, отколкото в Arkham City, като във всеки един момент на екрана може да има до 50 души.

Битки и дждаджи

Опростената, но гъвкава и разнообразна бойна система винаги е била едно от основните предимства на поредицата и нейните създатели обещават, че ще запазят изчистеното управление, вместо да се поддадат на идеята за сложни комбо системи.

Това не означава, че битките няма да са променени. Сред новите прийоми е т.нар. Fear Takedown, при който времето се забавя, за да даде възможност на Batman да повали няколко врагове или пък да се скрие, преди да бъде видян. За допълнителна доза бруталност супергероят може да ползва околната среда, като например да блъска главите на бандитите в климатични инсталации, машини за кафе и др.
Batman разполага и с няколко нови джаджи, а вече познатите ще бъдат поне малко преработени и разширени като приложение. Механиката на полета му при скокове позволява да има по-дълъг престой във въздуха и да извършва повече действия, докато е в тази стратегическа позиция.

Мултиплейър

Ако смятате, че богатият свят на играта е готов да предложи достатъчно интересен онлайн режим, забравете. Batman: Arkham Knight няма да има никакъв мултиплейър.
„Нямаме време да правим мултиплейър. Искаме да се съсредоточим върху създаването на най-добрата възможна сингъл игра и не считаме, че тя се нуждае от мултиплейър елемент“, категоричен е шефът на студиото Сефтън Хил. Лично ние сме напълно съгласни с това изказване.

Наличност

Както вече споменахме, Batman: Arkham Knight ще бъде достъпна само за PS4, XBOX One и онези с по-мощни компютри. Първоначално играта бе насрочена за октомври 2014 г., но със съгласието на Warner Bros. Interactive студиото Rocksteady я отложи, защото се нуждаеше от повече време. Последната твърда дата е за премиера на 23 юни във всичките версии и засега нямаме причини да се съмняваме, че тя няма да бъде спазена. 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 27.04.2015, 07:49 ?. :

Очакванията ми са за една наистина добра игра от ранга на Arkham Asylum и Arkham Knight, дано само да успея да я подкарам :D

569 мнения
профил »
King igra4 каза на 27.04.2015, 10:10 ?. :

Аз мога да я подкарам, но няма как да си цапам божествената конзола с такава унтерменш игра.

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 27.04.2015, 11:28 ?. :

Викаш достатъчно и е на конзолата, че "унтерменш" я използва :D

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 27.04.2015, 11:55 ?. :
Редактиран на 27.04.2015, 11:56 ?.

Твърде често използваш думата божествен в различните и форми. Това обаче показва две неща. Не само не знаеш значението на думите, с които боравиш, но и ти е изключително, ама изключително беден речника...

П.С. Ама какво ли се изненадвам, все пак ти си човека пламенно твърдящ, че в езикани дума КЪЩИ не съществува... палячо...

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 27.04.2015, 16:10 ?. :

Хора, защо отговаряте изобщо? Не знаете ли израза "не хранете трола"? :D Като не искаш да я играеш, недей, играчо, сигурен съм ,че още има мисии в ГТА, които не си довършил :D

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 27.04.2015, 16:40 ?. :

A гладен ли да стои? Have a heart!

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 27.04.2015, 11:59 ?. :

От супергероите Батман ми е любимец. Никога не съм го крил. Като малък винаги исках да има повече игри с него. Макар и изтърбушван в някои от филмите за него, поне на този фронт имаше повечко произведения. Тази игра вероятно ще я играя с удоволствие, това ще е така дори играта да е неубедителна, а ако Rocksteady са се справили добре, ще бъда изключително щастлив

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 27.04.2015, 16:07 ?. :

+1 за всичко. Пробвай и The Brave and the Bold за DS, не е нещо уникално, но пак е добра.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 27.04.2015, 16:45 ?. :

Нямам DS, което реално не е огромен проблем, но като видях геймплея на играта... някак не е моята игра. Third person представянето над рамото повече ми допада. Затова и съм толкова доволен от Arkham пордеицата. Много ми се иска задаващата се да е страхотна. Времето ще покаже :)

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 27.04.2015, 17:08 ?. :

Любимият ми супер герой от детството.Имам ги всички Arkham игри и тая ще се купува.Все пак я правят Rocksteady...и Arkham Origins не беше лоша,ама Rocksteady са си Rocksteady ;)

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 27.04.2015, 19:02 ?. :

Бе не е лоша, ама май щото я гледам е с фенски очи :D Както и да е, дано тази да е мноооого добра :D

742 мнения
профил »
jenssn каза на 27.04.2015, 19:59 ?. :

Кво му се кефите на тоз прилеп не знам най скучния герой евъър !

https://www.youtube.com/watch?v=mIyB6B0uYHg&featu re=youtu.be&t=222

Аare we are positive that we are positive that he is not a super human ?! ?! Тоз герой е най-нелепия супер герой от DC вселената ... ае скука да гоееее жалко че едно студио не се грабна да направи една читава Spider Man игра.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 27.04.2015, 20:31 ?. :

Въпрос на вкус. Все едно да те питам теб, що аз не обичам фиде...

742 мнения
профил »
jenssn каза на 29.04.2015, 07:39 ?. :

Нямаше да ме дразни толкова ако нямаше 129087398127 игри 928309128 филма и 912873 комикси 091283019 анимационни филми и тн.

IT IS JUST too much !

Просто ми се иска да видя една хубава игра за х-мен, супер мен, върколака или който и да е друг герои ... но просто БАТМАНА е най натрапван винаги !

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 29.04.2015, 12:23 ?. :

Работата е там, че го пушват, щото хората го искат. Той е един вид по-мейнстрийм. Четох някъде, че хората по-лесно се асоциират със супергерои, които нямат суперсили(Железния човек, Батман, Зелената стрела и т.н.), може би и това е фактор. И аз бих искал читава игра за Марвел герои. Там също имам любимци(макар да не са ми любими колкото Батман), но не винаги става както искаме. Междувременно ще си се кефя на прилепа :)

169 мнения
профил »
Corvo каза на 29.04.2015, 19:07 ?. :

Най-добрата супер сила: кинтите $$$$

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 29.04.2015, 19:41 ?. :

И все пак не. Аз ако се заринех с пари, пак нямаше да мога да съм Батман... имам живи родители и т.н :D:D

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.04.2015, 07:40 ?. :

Само да кажа, че колкото и да изглежда яко, Fear Takedown не е иновация. Shadow of Mordor вкараха вече подобно нещо със Shadow Strike. Още повече, че с правилното комбо и правилните руни можеш да го използваш до безкрайност, а в Knighta сигурно 3-4 пъти. Вярно е, че Мордора плагиатства доволно от Аркам, но го прави качествено. Поне хубавото на Fear Takedown е, че и то като Shadow Strikа от Мордора, ще те вкарва директно в комбо. А на Аркамите това им е чара - the flow! Интересно ми е дали в Knighta ще можеш след кютек веднага да скочиш обратно в колата и комбото някак да ти се запази и да го продължиш с други рандом гадове из града.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 28.04.2015, 07:51 ?. :

То целият геймплей на Мордора си беше рожба на пиянска вечер на Assassin's Creed и прозволен Arkham Батман, но съм съгласен, беше поднесено добре.

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.04.2015, 12:20 ?. :

Нов трейлър https://www.youtube.com/watch?v=Z0RhbkZsc -s

189 мнения
профил »
Blade Runner каза на 28.04.2015, 14:09 ?. :
Редактиран на 28.04.2015, 14:09 ?.

Знаех си че историята в Arkham Knight ще се върти около пророчеството на Azrael още когато изиграх страничния куест в Arkham City!!!Иначе трейлърът убива-Nightwing,Robin,Catwoman FTW!!!

169 мнения
профил »
Corvo каза на 28.04.2015, 20:07 ?. :
Редактиран на 28.04.2015, 21:58 ?.

За пророчеството беше ясно още в Arkham City, както и че Scarecrow ще бъде главният злодей. Имаше мощни ийстър еггове за него.
Поне се развенча един от митовете, че Азраел може да е Аркам Найта. Според мен няма да е нито Редхуд, нито Хъш, а ще си бъде самостоятелен злодей. Имам теория, че Найта може да е клонинг на Уейн, създаден от Аманда Уолър, но това са нърд фенски спекулации :)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Batman: Arkham Knight

Ревю:
За лебедовата песен на Rocksteady могат да се кажат много добри неща, но практически всички те ще бъдат помрачени от ужасното първо впечатление от РС версията.

новини:
PlayStation VR ще получи собствена Batman игра от създателите на хитовата поредица Arkham - английското студио Rocksteady.
"Ако сте направили приордър, възстановете парите си през Steam", съветва издателят Warner Bros. Interactive Entertainment.
Ентусиаст е сглобил истинска машина-терминатор, която има два 14-ядрeни процесора, общо 256GB RAM памет и седем мощни видео карти.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80