facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Batman: Arkham Asylum
Ревю | 17.09.2009 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Rocksteady Studios
Издател:
Eidos Interactive
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
77.00 лв.
купи играта »

плюсове

Почти всичко, което може да очаквате от една Батман игра

Зрелищна бойна система

Разнообразен геймплей

Страхотна атмосфера

Уникално звуково оформление

минуси

Не може да управлявате батмобила или батуинга

Рано или късно свършва

Не случайно Batman: Arkham Asylum влезе в рекордите на Гинес като играта със супергерой, получила най-високи оценки за всички времена. Тя е всичко, което един фен на комикса за Черния рицар може да очаква. И нещо повече. Batman: Arkham Asylum е изпипан от абсолютно всяка една страна екшън от трето лице, който оставя останалите игри от жанра да му дишат прахта. Истинска изненада. Не ми вярвате?

Елате с мен на едно пътешествие до лудницата „Аркъм”

Сигурно вече сте чули или прочели поне сто пъти за историята в Batman: Arkham Asylum. Затова ще се постарая да бъда максимално кратък. Батман залавя Джокера, откарва го в лудницата, нещата се объркват, клоунът се измъква и хваща Черния рицар в своя капан – „Аркъм”. Няма измъкване. Поне не и докато Джокера не бъде хванат. Така започва играта. С гръм и трясък. Разбира се този зеленокос идиот няма да бъде единственият злодей в играта. По пътя си към него ще се срещнете (и биете) с кой ли не. С психопатичния убиец Виктор Зас, с Арли Кин – гаджето на Джокера. С Плашилото, което ще направи реалност някои от най-ужасните ви кошмари (за тях малко по-късно). Ще се изправите и срещу Килър Крок и Бейн. И дори и срещу Отровната Айви, която, освен Джокера, е един от най-трудните босове в играта. Въобще – купонът в „Аркъм” е пълен и Батман е почетния гост в него.

Юмручният бой

Трябва да си призная, че имах сериозни резерви към бойната система, особено след появата на демото. Сега, когато превъртях играта на един дъх обаче, мога да кажа едно – тя е перфектна и изключително зрелищна. Не знам колко анимации са използвали за направата й, но е истински кеф да гледате как Батман хваща краката на хората и ги извива, бие им главички, разбива им юмруци в мутрата, хвърля се от единия край на стаята до другия, за да стовари ритника си в нечий корем, раздава лакти и т.н. На всичкото отгоре е и лесна е за усвояване – Батман прави всичко това до голяма степен автоматично с помощта на три бутона на мишката – левия, десния и средния.

Не си мислете обаче, че в бойната система няма никакво предизвикателство. За да станете наистина добри в нея, ще трябва доста да се потрудите. Общо взето всичко в нея е подчинено на едно основно правило – ударите трябва да бъдат непрекъснати. Нищо не бива да пречи на потока от юмруци, ако искате да натрупате максимално количество комбо точки. Ако някой от противниците е в защитна позиция и вие не успеете да натиснете средния бутон на мишката, за да разбиете блока му - комбото се прекъсва. Ако не контрирате удар за гърба да речем с десния бутон, а използвате без да искате левия – комбото се прекъсва. Ако се забавите повече от 1-2 секунди, преди да атакувате следващия противник – комбото се прекъсва. Ако замахнете във въздуха, без да ударите никого – е, мисля, че схванахте идеята. Може и да не ви се струва нещо кой знае колко трудно, но почакайте да ви обградят 10-15 противника и пак ще си говорим.

Усъвършенствай стила си

Неизменно следва въпроса – защо са ни необходими повече комбо точки? На първо място - ако направите 8 последователни удара (може да ги намалите до 5), получавате достъп до две специални движения (получават се с ъпгрейд). И двете са изключително ефектни – в първия случай Батман хваща някого от тълпата и го замеря в избрана от вас посока, а във втория – го забива на земята и му строшава костите. На второ място – колкото повече комбо точки имате, толкова по-здраво удря Батман, което е полезно в ситуации с много противници. И не на последно – ако се справяте добре по време на бой, и точките опит, които трупате, ще са повече. Всяка една се умножава по 10, така че ако спечелите 30, това си 300 опит от въздуха. Разнообразието от удари също се цени и поощрява допълнително, така че опитайте се да експериментирате. Хвърлете някого в електрическата врата, обезвредете друг, докато лежи на земята, хванете бухалката на трети и му я разбийте в главата и т.н.

По-добър, по-издръжлив, по-високотехнологичен

Между другото опитът, който трупате, е изключително необходим, особено ако искате да ъпгрейднете по-голямата част от уменията на Батман (или неговите собствени джаджи) до края на играта. Какво ще кажете за звуков батаранг, който ще примамва по-глупавите престъпници, а по-нататък – ще може дори и да избухва, когато го доближат? Или пък защо не подобрите ефикасността на детонатора на експлозивния гел, така че когато има повече от една заложена бомба, да избирате коя точно да взривите? Може да направите дори така, че Батман да хвърля по два или три батаранга наведнъж. Или пък да се сдобиете с такива, които се направляват ръчно с дистанционно управление. Възможностите хич не са малко и определено правят живота ви в лудницата „Аркъм” с една идея по-лесен.

Тихият хищник

Разбира се, Батман обича да дебне жертвите си и да ги изненадва точно тогава, когато най-малко го очакват. Тази негова способност ще ви бъде изключително полезна в случаите, когато дадена стая гъмжи от въоръжени с огнестрелни оръжия противници. Тук вече може да дадете воля на въображението си и да използвате всевъзможни тактики, за да ги елиминирате. Макар и гаргойлите да са едно от най-удобните места, от които да планирате следващия си удар, те далеч не са единственото нещо, в което може да забиете куката си.

Представете си, че изпълзявате от вентилационната шахта. В стаята има четирима души, които се нуждаят от специално внимание. Забивате куката в ръба на една малка тераса и се хващате за ръба. Изчаквате един от главорезите на Джокера да мине покрай вас и още преди да се е усетил, го издърпвате през парапета и го хвърляте на земята. Остават трима.

Тази стена наблизо изглежда чуплива. Слагате малко експлозив и се оттегляте на един от гаргойлите на безопасно място. Мятате звуков батаранг край бомбата и изчаквате един от нещастниците да отиде при нея. Щрак. Бум! Двама по-малко.

Един от тях минава под вас? Спускате се с главата надолу, сграбчвате го и го оставяте да виси безпомощно под статуята на чудовището. Четвъртият престъпник вече е подивял от ужас. „Къде си, Батман, къде си се скрил?” Разпервате пелерината си и скачате към него, за да го съборите на земята с един мощен и сигурен ритник в гръдния кош.

Дали и вие ще се справите по този начин в конкретната ситуация обаче, зависи единствено от вас, тъй като на практика няма „правилен” път, а тактическите възможности определено не са малко.

Както не веднъж е ставало дума, Батман притежава всичко необходимо – и ум, и технологията, за да се превърне в

най-великият детектив в комиксите

Така освен сцените с юмручен брой и с дебнене отвисоко, често ще трябва да търсите и улики, за да разберете накъде се е запътила поредната ви жертва. И не само. Натиснете ли X, очите на Черния рицар ще светнат в бяло и той ще започне да вижда света по един по-различен начин. Колко противници се крият зад стената пред вас? Няма проблем. С какво са въоръжени, какво е емоционалното им състояние в момента (спокойни, напрегнати, ужасени)? Коя стена е чуплива, къде може да използвате куката си, къде има скрити тайни или пък решетки, които могат да бъдат изкъртени... Всичко това става достъпно като информация за вас. С други думи виждате абсолютно всеки един обект в играта, който представлява някакъв интерес

oт гледна точка на геймплея

Докато сме на тази вълна – всичко в играта сработва по един изключително добър начин. Преходът от един тип геймплей (юмручен бой) в друг (тихият хищник или детективският режим) е плавен и неусетен. Проблемът със скачането пък, който съпътства повечето екшъни от трето лице, е решен изключително елегантно. Достатъчно е просто да се затичате срещу пропастта и Батман ще я направи скока автоматично. Същото важи и за преодоляването на ниски препятствия. Прилепът ще се качи върху тях самичък, стига да се затичате към тях.

„Аркъм” от своя страна е построен така, че представлява своеобразен отворен свят, в който в един момент от играта ще може да посещавате почти всяко едно място, когато си пожелаете. Това ще ви бъде необходимо не само, за да продължите историята, но и за да откриете или разгадаете някоя от десетките тайни, оставени ви от Едуард Нигма – Питанката. Да откриете някоя стара ролка с интервюта на едни от най-популярните врагове на Батман, да съберете всички питанки, които Нигма ви е оставил или пък за да решите поредния негов пъзел. По този начин ще отключвате биографии с любопитни факти на ненормалници като Пингвина, Жената котка, Бейн и др. и същевременно – ще получавате достъп до специални „трофеи”. Това са триизмерни образи на всички герои в играта, които може да си ги гледате от абсолютно всеки един ъгъл. Не особено нужна, но готина екстра.

Общо взето всичко е обвързано. Загадките на Питанката ви дават не само така необходимия ви за ъпгрейдите опит, но и отключват нови предизвикателства, с които да си губите времето извън основната кампания. Това са своеобразни бонус карти, построени върху два от основните геймплей елемента в играта – юмручният брой и тихият хищник. Авторите обещават и постоянен поток от безплатен даунлоуд кънтент, така че дори и да превъртите веднъж играта, винаги ще има за какво да се върнете отново към нея.

Дребни детайли придават истински чар

Колкото по-напред се развива историята, толкова по опърпан ще става костюмът на Батман. Драскотина през знака му, резка над очите му, разкъсана пелерина и т.н. Също така в зависимост от това дали трябва да пази тишина в дадена стая, има две различни анимации на откъртването на решетка в стената. Ако нищо не го притеснява, Батман ще я изскубне с все болчетата. В противен случай ще я отмести в страни леко и предпазливо. Също така е забавно да слушате коментарите на Питанката с всяка следваща разрешена загадка. Първоначално той ви се подиграва на успехите, но колкото по-напред отивате, толкова по-изнервен започва да става, тъй като осъзнава, че не може да ви затрудни.

Без съмнение една от най-силните страни в играта е нейното

аудиовизуално оформление

Това е може би най-красивото заглавие, използващо Unreal Engine 3 (или 3.5, ако трябва да бъдем максимално точни). Музиката от своя страна напомня тази във филма „Черният рицар”, което извиква в съзнанието приятни асоциации.

Що се отнася до атмосферата – на моменти тя е просто поразителна. Да вземем за пример сцената в моргата, малко преди да се изправите срещу Плашилото. Халюцинациите на Батман могат направо да ви извадят извън кожата ви. По коридора плъзват рояк хлебарки и с всяка една ваша стъпка чувате как телата им се размазват под обувките ви. Влизате в една от стаите и натрапчиви гласове започват да звучат в мозъка ви „Махай се от тук, махай се!” Доближавате се до два чувала – отваряте единия. Трупът на баща ви. Отваряте другия – на майка ви, която се обръща към вас, поглежда ви с безжизнените си очи и отронва -  „Помогни ни, Брус, не ни оставяй да умрем”! Зловещо!

Марк Хамил, по-известен с ролята си на Люк Скайуокър в „Междузвездни войни” пък е свършил отлична работа при превъплъщението си в Джокера. Имам чувството, че той е прекарал поне един месец, за да озвучи всички налудничави неща, които този клоун има да каже в Batman: Arkham Asylum, повечето от които са наистина забавни.

В крайна сметка

какво излиза? Тази игра не само че борави с лиценз по-добре, от което и да било друго заглавие по филм, телевизионно шоу или книга. Това е един от най-добрите екшъни на 2009-та, който, каквото и да правите, не трябва да пропускате. Дори и да не сте фенове на Батман. 


Историята зад Човека прилеп

Кой е Батман? Крилат рицар, бдяш над потъналия в мрак и мъгла Готъм. Майстор в бойните изкуства, въоръжен с най-високотехнологичните джаджи, един от най-добрите детективи, които светът на комиксите познава. Облечен като прилеп и висок почти 1,90, той всява страх в сърцето на престъпната сган на града, изолирана на близкия остров в лудницата „Аркъм”. И е готов на всичко, за да изпълни своя обет към мъртвите си родители.

Цялата тази концепция е пренесена в играта по възможно най-добрия начин. Сякаш хората, които са правили Batman: Arkham Asylum, са един от най-верните фенове на Черния рицар. Една добра идея обаче би била нищо без интересна история, която да е напълно оригинална и необвързана с който и да било филм. Затова се е погрижил Пол Дини. Той има дългогодишен опит на сценарист в различни телевизионни шоута, като на него до голяма степен дължим и сюжета в много от анимационните серии за Човека прилеп.

 
системни изисквания
P4 2.8GHz (3.2GHz Vista)/Athlon 64 3000+ (3200+ Vista), 1GB (1.5GB Vista), NVidia 6800 или ATI X700, Windows XP SP2/Vista SP1
напиши коментар
 

1220 мнения
профил »
vasito каза на 18.09.2009, 12:24 ?. :

Абе има 1 атака шифт+някой бутон от мишката, ама не мога да я направя. Идеи?

Иначе си я бива играта. Ще ми се да можеше, да прелиташ до гаргойлите, а не само с куката да се захващаш.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 18.09.2009, 12:36 ?. :

Първо - атаките са две. Трябва да ги отключиш (купиш като ъпгрейди). Едната е Shift + левия бутон, а другата е Shift + десния. За да станат достъпни за изпълнение, трябва първо да имаш нанесени 8 поредни удара. Или 5 (след съответния ъпгрейд). Чак тогава можеш да изпълниш въпросните две атаки, но трябва да си наистина бърз.

50 мнения
профил »
featbeast каза на 18.09.2009, 13:03 ?. :

Играта е уникална ! А за графиката просто нямам думи- просто красота...

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 18.09.2009, 13:49 ?. :

Играта е много яка, но единственото лошо впечатление е че има монтотонни нива. Аз каквото видях беше коридори, вентилационни шахти и гаргоили. Има ли разнообразие напред?

74 мнения
профил »
scream1332 каза на 18.09.2009, 13:55 ?. :

страхотна игра... брао на EIDOS... :D относно минусите на играта - и на мен ми се иска поне веднъж да издадат игра, която никога не свършва :D ама няма...

82 мнения
профил »
Ridler1 каза на 20.09.2009, 16:05 ?. :

Има много игри които никога не свършват. Като почнем от поне 50% от фрийуеър игрите, минем през всички спортни игри и свършим с MMORPG-тата ;)

24 мнения
профил »
(CRAZY)ness каза на 11.03.2013, 18:04 ?. :

Skyrim...

1220 мнения
профил »
vasito каза на 18.09.2009, 14:12 ?. :

Много благодаря. Аз знам че са 2 ама се обърках и ги имам отключени:Д

Голям минус според мен е, че мнозинството от враговете умира с ръце на глава.

12 мнения
профил »
Iavor911 каза на 18.09.2009, 16:36 ?. :

Това с ръцете на главата ми хареса много:).Точно така си е!Особено като се загледаш...И ако можеше поне веднъж да яхнеш Батмобила ехх...страшен са го барнали.

8 мнения
профил »
RedThunder каза на 18.09.2009, 15:17 ?. :

Пичове, наистина ли ви кефи тая игра бе ? Лично аз стигнах до 23-24% и ми стана скучко :/

13 мнения
профил »
Gospod каза на 18.09.2009, 15:47 ?. :

Съвършенна е.

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 18.09.2009, 16:08 ?. :

много яка игра :)

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 18.09.2009, 21:44 ?. :

Мале, тая игра я изцепих на едно сядане - 13 часа. Страшна е. Много ми хареса всичко, само вярно е малко монотонна.
Бих искал да вметна, че за плюс може да се приемат загадките на Гатанката, защото са адски много и до голяма степен правят фъна, понеже по тоя начин наистина оглеждаш средата, а не фучиш от стая в стая да трепеш хаховци. В този ред на мисли, ако отбелязваме (+/-), за мен лично поне, минусът- "все някога свършва" е напълно необоснован и измислен. Да не би да трябва в едно ревю на игра задължително да има един споменат недостатък, че да се публикува? Хайде да сложим още един за цвят- "луната и облаците не мърдат"? След Resident Evil 5 тоя Батман ми направи седмицата... Ех, ако имаше повече такива игри и по- начесто да излизат...

177 мнения
профил »
Vladety каза на 19.09.2009, 06:47 ?. :

А да знаете дали наистина, ще излиза продължение?

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 19.09.2009, 07:24 ?. :

е то едва преди няколко дена излезе играта а питаш дали има ще има продалжение но наи-вероятно ще разберем през 2010 или 2011 аз съшо се надявам да има но се самнявам дали ще има

177 мнения
профил »
Vladety каза на 19.09.2009, 11:54 ?. :

О, ще има продължение просто Eidos изчакват да видат дали ще има тираж играта, но вече си имат материял все пак 2 милиона копия за по-малко от месец и влизане в рекордите на Гинес не е малко.Според теб за какво е опцията Download Content или зададе ли си въпроса защо в менюто при скиновете на играчите, има такива които ги няма в играта.Продължение на играта със СИГУРНОСТ ще има и там може би заклетият враг на Батман ще е Пингвина както е във анимацията и в комикса, след смъртта на Жокера.

2 мнения
профил »
gamefan каза на 19.09.2009, 12:59 ?. :

Опеделено много измислена игра обърнато е внимание на много от детайлите, но повече щеше да ми хареса ако можеше да се карат накой от джаджите на батман самолет,кола поне.. и ако беше из готъм развитието според мен много по добре щеше да е

29 мнения
профил »
bulLshi7 каза на 19.09.2009, 14:22 ?. :

Интересно ми е Робин има ли го в играта?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 19.09.2009, 14:34 ?. :

Робин го няма, но някогашната Батгърл, сега известна като Оракула, дава съвети на Батман постоянно.

82 мнения
профил »
Ridler1 каза на 20.09.2009, 16:12 ?. :

Хора, продължение НЯМА да има! Замислете се! Вярно, Eidos искат да източат всичко, което пуска малко повече пари, но RockSteady няма да се навият! Пък и как ще се казва, Arkham Asylum 2? Няма ли да е малко тъпо?

Сега има 3 варианта, които могат да се случат: 1 - Eidos дават Batman франчайза на друг дивелъпър и се прави още една Батман игра, създадена единствено и само за да кешва от успеха на AA. Играта ще бъде отвратителна и ще получава оценки между 3 и 7. Вариант 2 - RockSteady се хващат и най-накрая създават добра Супермен игра за да измие срама от SuperMan 64. Вариант 3 - Едно голямо и празно НИЩО.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 20.09.2009, 16:14 ?. :

Май не си много наясно как стоят нещата с продукти, които носят пари и които са успешни. Продължение ще има 100 процента. Естествено, че няма да се казва Arkham Asylum 2. Ще носи вероятно друго подзаглавие, нищо чудно действието да се развива в самия Готъм. Не виждам логична причина Rocksteady да не се заемат с продължението. Все едно Blizzard да не направят WarCraft IV, защото ги е страх да не се издънят.

22 мнения
профил »
radogg каза на 20.09.2009, 17:13 ?. :

На мен пък играта сериозно ми доскучава, а съм едва на 7 %. Не ми е интересна бойната система. Самият факт, че имаш възможност за 500 000 удара не ми се струва достатъчно забавен. Поне да беше малко по-трудно. Освен това ми се струва адски тъпо цялото действие да се развива в някви лудница с едни и същи коридори и т.н. дано по-нататък да стане по-зарибяващо, но още малко аванта ше й дам...

17 мнения
профил »
crazyair каза на 21.09.2009, 07:53 ?. :

igrata e mnogo qka no dobre4e izleze nov relize

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 21.09.2009, 21:52 ?. :

''radogg'' не мога да уважа мнението ти.съжалявам,но наистина не мога да намеря поне малко клонче,за което да се хвана,съжалявам и че може би ще трябва да почакаш още едно десетилетие,за да играеш игра,която да отговаря на твоите изисквания.Особено за бойната система пък изобщо не съм съгласен,аз лично останах много изненадан и доволен,че любимият ми супер герой може да се бие по възможно най-добрия начин,по който може да се пресъздаде във видео игра,а графиката ме изкефи на макс.За звука не мога да кажа на 100%,защото не съм с кой-знае колко качествено озвучение,но ми харесва.Тази игра е много повече от куп други игрици,които са излизали до момента,от този жанр спецялно.Това е един ''шедьовър'',както писаха в списанието по-рано.Но разбира се,ако ти харесва командата Z 4-2,V 2 от до болка познатата ни ЦС или безброй прекараните в онлайн лутане часове на WoW,продължавай в същия дух :) Поздрави и нищо лично ;)

370 мнения
профил »
des каза на 22.09.2009, 09:21 ?. :

Няма какво да коментирам...играта си кърти отвсякъде. Искаше ми се да видя, обаче, и другите герои, като Е.Нигма, примерно

20 мнения
профил »
DeViL_19 каза на 22.09.2009, 12:58 ?. :

и аз така

50 мнения
профил »
featbeast каза на 24.09.2009, 09:21 ?. :

Аз мисля както Владо Тодоров, че ще има продължение и най-вероятно ще е в Готъм. И сигурно ще може да се придвижваме чрез батмобила, самолета и подводницата на Батман.... нещо като GTA но с Батман :)

150 мнения
профил »
Алми каза на 25.09.2009, 07:12 ?. :

Позволете ми да не уважавам героите на американските комикси, които се "борят с престъпността" или се изправят сарещу редица "злодеи". Комиксът е създаден за не до толкова интелигентни американчета, които предпочитат да гледат картинки вместо да четат книги (в числото на комиксите не включвам мангата, много са различни). Героят е издържан изцяло в американски стил. Като цяло сюжетът е плитък и повърхностен. За играта не се съмнявам, че е зрелищна и т.н., но общо взето с това се изчерпват нейните плюсове. История? Житейска мъдрост? Не. Има само един батман, който се "бори със злото". Разбира се, американците харесват тази концепция, поради което са направени редица филми, а по-късно и игри. Те им дават високи оценки, защото обичат повърхностните продукти, в които "доброто" и "злото" са ясно обособени. Но защо трябва да им подражавяме?
Реално погледнато играта не е на чак толкова високо ниво. Единствената причина да е що-годе добра е високият й бюджет. Е, тези средства можеха да бъдат оползотворени по далеч по-добър начин, а не за игра, предназначена за средно умен американец. Което, повярвайте ми, е много ниско ниво.
Според мен сте дали такaва оценка и сте изписали тези възхвали по пример на американските гейм списанияot tipa na ign и gamespot. Ама на тях им плащат, за да пишат тези неща. Те диктуват кое да се хареса на аудиторията, и кое- не. Защото американският мозък като види оценка над 9 и под 8 изключва моментално :)


318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 25.09.2009, 07:14 ?. :

От това, което чета, май имаш проблем не толкова с играта и геймплея, колкото със самия Батман като герой. И макар и да мога да уважа мнението ти, не мога да се съглася, че то автоматично трябва да се прилепи към Arkham Asylum. По-скоро е подходящо във фен сайт на Батман, където да изкажеш негодуванието си относно супер героя като такъв. Иначе пускал ли си тази игра въобще? Съмнявам се от написаното. Помолих за аргументирано мнение, а ти ми се оплакваш от съзнанието на американците. В никакъв случай няма да се съглася с човек, който плюе нещо, без дори да го е виждал.

46 мнения
профил »
katotemoto каза на 01.02.2010, 13:07 ?. :

Еmanil, IGN и Gamespot не са списания

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 26.09.2009, 22:33 ?. :

Твърдо съгласен с Владо Тодоров.Хората ви дават ''шедьовър'' в ръцете,а вие го оплювате и отричате,въпреки че знаете,че тази игра може да е революционна,неповторима и новаторска..Е,но нали заради такива хора в гейм студията се потят с месеци,за да направят най-най-зверски реалистичната игра,правена до момента,за да огудят на очакванията на феновете. ;)

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 15.10.2009, 20:44 ?. :

Е няма такава яка игра!!!
Свалих си я пиратка ама ще я купя оригинал няма как, такива игри просто трябва да се закупят!

5 мнения
профил »
decoy каза на 22.11.2009, 17:56 ?. :

след няколко дена ще си копя нова видео карта и първата игра която ще сваля ще е тази

370 мнения
профил »
des каза на 15.12.2009, 19:37 ?. :

Чакам да ми дойде Xbox 360 контролера за ПС и пак я мятам :)

4 мнения
профил »
kry1 каза на 13.03.2010, 19:20 ?. :

доста добра игра

191 мнения
профил »
MartoG каза на 11.04.2010, 12:03 ?. :

страхотна игра .. много ме накефи .. единствената игра по комикс, която ми хареса ( е, може би и малко Спайдър-Мен, но тази е с класи над нея ). Дано в Аркам Асайлъм 2 да можеш да караш батмобила .. много ще е яко .. да ги газиш или да хвърляш батаранги през прозореца :Д (това второто си е само моя мечта) очакваме 2-ката с нетърпение (дано я има за ПС) :):)

247 мнения
профил »
ivaillo.asenov каза на 13.07.2010, 07:43 ?. :

неверочтна в всяко едно отношение....... а да с изк. на Айви много трудна беше

5 мнения
профил »
todor168 каза на 24.10.2010, 09:48 ?. :

много изпипана игра превъртях я с кеф не си мислете че като убиете джокера ще свърши игата иска 100% с всички гатънки както казах много добра игра

1 мнения
профил »
radko каза на 20.07.2012, 16:28 ?. :

Batman: Arkham City - Котката в действие svali
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Batman: Arkham Asylum

Превю:
Въпреки че демото е болезнено кратко, то все пак успява да ни даде някаква смътна представа какво да очакваме от една от най-рекламираните игри на годината.

Чийт:
Тази игра не е само и единствено за фенове на книжките с картинки – тя е за всички любители на екшън жанра. Мрачна, обсебваща те, убийствено добра.

новини:
Колекцията Batman: Return to Arkham, която бе отложена малко преди премиерата си, явно няма да се завърне скоро.
Ежегодното издание на Академията за филмово и телевизионно изкуство удостои екшън-приключението на Rocksteady с приза за най-добра игра на изминалата година.
Такова е обещанието на шефа на студиото Rocksteady Games, който вярва, че новата игра ще бъде положителна изненада за всички фенове на супергероя.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Batman: Arkham City 58
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80