facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Bacteria
Ревю | 07.09.2001 | автор: Момчил Милев


оценка:
Производител:
Fin-Arts
Издател:
Fin-Arts
Жанр:
Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Bacteria е игра, вдъхновена от филма "Вътрешен космос" на култовия sci-fi режисьор Стивън Спилбърг. Действието се развива в 2033 година.
Главният герой е пилот, нает от корпорацията ARMTECH. Неговата задача е да управлява високотехнологична капсула, но не в безбрежния вакуум на междупланетното пространство, а из необятните дебри на човешкия организъм. Нашият герой и неговата бойна машиа са смалени до размерите на бактерия и инжектирани в тялото на д-р Михаил Расаров - гениален учен, който е прихванал неизвестна и, разбира се, неизлечима болест. Единственият начин той да бъде спасен е някой да изследва заразата "на място". Както се досещате, този някой може да е само един - вие. И така се впускате опасно пътешествие из артериите, вените и вътрешните органи на умиращия доктор...

Звучи интригуващо, нали ? За жалост само на думи е така. Имаме работа с нискобюджетна продукия и това си личи от пръв поглед. Като се абстрахираме от историята, Bacteria повтаря едно към едно схемата на вече познатите ни космически симулатори и то не особено успешно. Разликата в случая е, че около вас няма да прехвърчат метеорити и космически отломки, а червени кръвни телца. Освен това играта е доста опростена и в повечето случаи бие към аркаден екшън.

Първото нещо, което сигурно ще ви направи впечатление, е, че в повечето случаи вашата миниатюрна капсула сякаш е застинала на едно място. Усещането за движение е едно от най-кофти направените неща в тази игра, което е недопустимо за уважаващ себе си симулатор. Законите на физиката сякаш не десйтват. Микроскопичната бойна машина се носи свободно из "вътрешния космос" на болния учен и сякаш плува в бульон, без да се съобразява с такива важни явления като инерцията и земната гравитация. Дори и да приемем, че се налага да плавте из телесните флуиди на умиращия пациент, пак можеше да се добавят различни ефекти, създаващи повече динамика: движението на кръвната плазма по артериите и вените, на стомашните сокове, на секретите от различните жлезите... Спирам отук, за да няма протести от страна на по-гнусливите :-). Идеята ми е, че движението на капсулата е нереалистично от гледна точка на съвременните стандарти за симулация.

Структурата на мисиите също не може да се нарече оригинална. По побие на космическите симулатори ще трябва да следвате точно определено трасе, маркирано с навигационни точки. Така и не става ясно как, по дяволите, тези радиомаяци с размерите на микроорганизъм са вкарани в тялото на болния учен и то на точно определено място. Задачата е да събирате най-различни биологични оразци и да ги изследвате. В замяна на това получавате пари, с които можете да закупувате ъпгрейди за вашия кораб, по-добри оръжия и торпеда. Колкото и наивно да звучи, трябва да избивате враждебните вируси и бактери с помощта на енергийни топове и реактивни снаряди. За всяка нова доставка пък ще трябва да се цакате яко, тъй като дори временната миниатюризация на транспортните капсули бърка дълбоко в джобовете на работодателите ви от ARMTECH...

Само един въпрос остава открит - ще успеете ли да спасите живота на д-р Расаров ? Единствено времето ще покаже. Очакват ви около 50 мисии. За жалост аз нямах достатъчно излишо време за тази благородн кауза. Накакси Bacteria не успя да ме грабне. Ако сте зсаклен фен на симулаторите - пробвайте се. Може пък на вас да ви хареса повече. 

 
системни изисквания
PII-300, 32 MB, 200 MB HD
напиши коментар
 

958 мнения
профил »
Serious Sam каза на 25.12.2013, 18:52 ?. :

Вътрешен Космос е голям филм!
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15