facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Assassin's Creed IV: Black Flag
Ревю | 20.11.2013 | автор: Филип Станиславов, Петър Йорданов


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Приключение, Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

огромен и добре реализиран свят

лесно придвижване

страхотна графика

разнообразие от съдържание

интересни герои

добър мултиплейър

минуси

дребни проблеми с битките

Assassin’s Creed е типичен пример за това как с достатъчна доза усилия, пари и маркетинг една приемлива идея може да се превърне в ААА поредица. Само по себе си историческото екшън-приключение стъпва на солидни основи, но да се твърди, че е игра от класата на хитове от отиващото си поколение просто не е сериозно. Това обаче не спря Ubisoft непрестанно да гони „своя” суперхит, с който да се опита да се качи на върха на издателските успехи редом с поредици като Uncharted, Gears of War, Call of Duty и др. И когато бюджетът е на нивото на амбициите стават дори чудеса и с появата на Assassin’s Creed III французите най-сетне успяха да постигнат желанието си. С края на миналогодишната игра обаче практически приключи и основната сюжетна линия в серията, поради това почитателите на поредицата се запитаха с основание накъде ще поеме тя оттук насетне. Оказа се, че Ubi отново няма намерение да рискува и предпочита да заложи на добре познатото – така Black Flag фокусира върху Едуард Кенуей, дядото-мореплавател на Конър от Assassin’s Creed III и баща на доста по-интересния Хейтъм, когото феновете имаха възможност да управляват в началото на последната игра.

Как Ubi успява да извади толкова мащабни игри всяка година е учудващо само по себе си, 

особено предвид, че миналогодишната AC III бе една огромна игра. Black Flag обаче не страда от излишна скромност и взима всичко, което видяхме досега, запращайки го в едно безкрайно море, в което практически не може да видите хоризонта. Крайният резултат е една игра, която има своите проблеми, но е поднесена в толкова лъскава опаковка, че повечето няма да видят недостатъците.

Истината е, че поредицата бавно, но упорито се усъвършенства и Black Flag е най-добрата до момента Assassin’s Creed игра. Тя е голяма, пълна със стил и населена с интересни герои. Нейното начало идва с появата на Едуард Кенуей, който преследва един асасин. Много скоро политическите интриги, характерни за поредицата, оплитат сюжета, а исторически и измислени събития отново се явяват фон на развиващата се игра. Кенуей е доста различен герой в сравнение със своите предшественици. Той наподобява малко на Ецио, но е преди всичко индивидуалист, който иска да си върне останалата в Англия съпруга. Това, разбира се, е само основата на поредица от епизоди, които се разпростират на почти цял век на фона на т.нар. Златна ера на пиратството. Въпреки че в действителност най-вероятно нещата далеч не са били толкова романтични, литературата представя този период като колоритна епоха, пълна с интересни личности и спиращи дъха приключения. Black Flag с удоволствие възприема тази идея и ви среща с исторически и същевременно полумитични личности като Ан Бони, Черната брада, Чарлс Вейн, Калико Джак и др.

Интересно е, че самият Кенуей се вписа доста добре в историята 

и изгражда правдоподобен образ на човек, попаднал в бурни времена, който се опитва да живее живота си според свои вътрешен код. Когато играта достига момент, в който Кенуей е принуден да направи важен избор между личното богатство и общото добро, главният герой вече изглежда автентично на фона на мащабен сюжет, смесващ исторически период и съвремие, предателство, битки, любов и други изненади.

Светът на Black Flag е огромен и определено изглежда по-голям от този на Конър в АС III

Хубавото е, че в същото време е достатъчно богат и интересен и относително компактен за навигация. Лутане от едно място до друго няма, всичкото пътуване на далечни разстояния става по море, а за времето, което прекарвате на сушата придвижването от точка А до точка Б става по най-бързият начин. Имайки предвид отворения свят на играта, точките, позволяващи бързо пътуване са добре дошли.  В същото време когато веднъж се озовете в открито море наистина е трудно да сдържите възхитата си от това, което се ширва пред вас. Светът на Black Flag е пълен с крепости, които да превземате, животни, които да ловувате, богатства, които да плячкосвате и тамплиери, които да елиминирате. Щом се озовете на твърда земя играта веднага ви представя подробна карта на конкретния регион, от която личат точките за синхронизиране, тайните и всички други места, които може да посетите. Във всеки един момент прави впечатление колко гъвкав е светът на играта. Местата, където ще се сблъскате с т.нар. loading screen са безкрайно малко, а управлението на корабите е едновременно интересно и интуитивно. Говорейки за това задължително трябва да споменем морските битки, които навярно са най-силният елемент в играта. В АС III те само загатнаха за възможностите, които морските простори предоставят на геймплея, но тук са важна част от него. Различните условия като размерите на вражеския кораб, климатичните условия и близостта до сушата, създават уникални ситуации и предизвикателства дори при най-тривиалното сражение. Маневрите около врага винаги изглеждат като важен тактически елемент, а когато заемете нужната позиция и започнете оръдейния обстрел атмосферата наистина е страхотна. Два пъти по-силна е тя в няколкото случая, когато ви се налага да водите морска битка по време на буря. 

Най-неподправеното и автентично усещане обаче  идва когато най-сетне вземете вражеския плавателен съд на абордаж. Схватките от близко разстояние ни представят добре познатия микс от блокиране и използване на различни оръжия. Тук няма нищо фундаментално различно – отново наблюдавате внимателно врага и реагирате светкавично, парирайки или прибягвайки до второстепенно оръжие като пистолет, нож за хвърляне и димна бомба. Битките се развиват гладко и управлението е адекватно, макар че особено към края на играта наистина започва да доскучава. Все пак когато вече сте отделили 15 и повече часа в кръстосване на морето, а Black Flag продължава да ви залива с тълпи от противници, които трябва да елиминирате наведнъж, нещата наистина стават малко монотонни.

Дребните недостатъци на битките 

са показателни за по-големите проблеми на Black Flag. Да, новите елементи са страхотни, а мореплаването – невероятно. Някои добре познати ни от предните части недоразумения обаче все още присъстват. Поведението на тълпата продължава да е не както трябва – убийте човек в претъпкана улица и ще видите как един ще се уплаши, а друг ще възкликне. Някои обаче напълно ще ви игнорират. Същевременно бой с трима души на няколко метра от техен приятел не е проблем, стига последният да гледа в другата посока. Това от своя страна прави елиминирането на цели лагери с противници детска игра. Ако се озовете в тясно пространство пък, враговете буквално преминават през стени или се препъват един в друг като пияни танцьори. Кенуей от своя страна изпитва непреодолимата страст да се катери по абсолютно всичко. По време на високоскоростно преследване рискувате да поемете към короната на някое дърво, само ако си позволите да се отклоните на милиметър от правилната посока. Откриваме и някои недоразумения под формата на непреодолими препятствия. Защо можете да се покатерите на върха на гигантска църква, но не някоя скала да речем? Заради ограниченията на енджина, разбира се. И въпреки това – Black Flag се доближава толкова много до предоставянето на истинска свобода, че тези ограничения няма как да не подразнят играча.

Гореспоменатите неща обаче са дреболии, особено когато разглеждаме играта като цяло. Ubisoft не са създали Assassin’s Creed игра с пирати в нея, а пиратска игра с елементи на Assassin’s Creed. И като такава е блестяща. Много малко заглавия могат да й стъпят на пръста. Едно е сигурно - Black Flag ще направи това за пиратите, което Red Dead Redemption стори за Дивия Запад. Аудиото е феноменално – от озвучението на актьорите до звуковите ефекти. Трябва да чуете звуците  на разбиващи се вълни, проглушителните гръмотевици или топовните изстрели, за да разберете за какво става дума. Веднага щом излезете в открито море пък, вашите хора ще започнат да пеят някоя песен. Разбира се, винаги можете да им кажете да млъкнат, но защо ще го правите? Атмосферата е невероятна.

Във визуално отношение Black Flag е една от най-красивите игри на тази година 

не само заради детайлните модели на героите и изпъстрения с подробности свят, но и заради изключително елегантната интеграция на двете. Нищо не изглежда пусто или недовършено. Светът е изпълнен с живот, див и неопитомен. Той обаче не изглежда реален, а и не би трябвало. Прилича на пиратско фентъзи – точно такова, каквото е. 

Можем да си говорим за Black Flag поне още толкова, но не бихме искали да развалим някои изненади, които играта крие. Ще откриете и занаятчийска система, заета директно от Far Cry 3, както и опцията да ловите китове с харпуни. Това обаче са едва малка част от нещата, които допринасят за цялостното невероятно изживяване, изпъстрено с различни геймплей идеи.

Мултиплейърът е значително подобрен 

и включва няколко нови екстри. Туториъл ще ви преведе през основните тънкости, което е особено полезно за новите играчи. Този режим не е битки тип „всеки за себе си“. Често той изисква много по-голям финес от соловата кампания. Налични са няколко режима и карти, но всичко се свежда до дадено убийство. Режимът Wolfpack се завръща – вече със собствена кампания. Коопът, наречен Discovery, е солиден и предоставя една малко по-опростена версия на механиките в основната игра. Тук играчите ще бъдат натоварени с изпълнението на различни убийства в поредица от местности. Откриваме и отборни игри като Domination – King of the Hill версията на Black Flag. Най-впечатляващ обаче е режимът Game Lab – в него можете да създавате нови версии на предлаганите мачове, както и да определяте конкретни условия, като например да заключвате дадени умения или да поставяте определени цели. 

Да, сингълплейърът изобилства от съдържание и едва ли някой ще си купи Black Flag само заради мултиплейъра. Така или иначе обаче онлайн режимите са готини, а разликите между двата аспекта са добре дошли. Общо взето – въпросът дали да се сдобиете с това заглавие или не е риторичен. Ако не го пробвате, жестоко ще съжалявате. 

 
системни изисквания
OS: Win Vista, 7 или 8; CPU: Core 2 Quad Q8400 2.6GHz или AMD Athlon II X4 620 2.6GHz; 2GB RAM; видео: Nvidia Geforce GTX 260 или AMD Radeon HD 4870 (512MB VRAM with shader Model 4.0 or higher)
напиши коментар
 

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 21.11.2013, 08:30 ?. :

Лично за мен проблема в тази игра е стелт елемента. Прекалено наивен и не-реалистичен. Супер смешно е как скачаш от 10 метра в купа сено и не те чуват, а след това ходиш клекнал между 10 човека без да те видят.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 21.11.2013, 11:40 ?. :

И аз това го забелязах, за съжаление AI-то на противниците не е най-доброто от поредицата.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 21.11.2013, 17:38 ?. :

Стелтът сам по себе си не е проблемен - на практика работи и ти позволява да комбинираш успешно всякакви тактики, но самото A.I. на войниците е някак нереално - пред очите им убивам един от техните и го прибирам в балите със сеното или в храстите, а останалите са железни и никаква реакция от тяхна страна. Също така е и малко нереално щом един войник тръгне да те търси след като те е видял за момент или си му свирнал, как останалите не обръщат внимание на предпазните му мерки да провери източника на шума. Но като цяло това са капки в океана и не отнемат дори частица от цялостния кеф, който играта ти доставя. Знам, че Ubi си ги бива, но точно от тази поредица не съм очаквал да изкарат нещо толкова разкошно, приятно и увлекателно за игра.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 21.11.2013, 19:07 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 19:08 ?.

И битките са много дървени. Става дума битките с много противници едновременно. Докато правиш някви супер спешъли фаталитита на единия другите обикалят около теб като гламави и броят птичките. Просто това е много дървено за мен. То в всичките асасини е било така де и за това не съм ги играл. Все едно ти си някв супер нинджа и водиш битки с некви деца идиотчета.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 21.11.2013, 21:21 ?. :

На мен пък вече доста пъти ми се случи да ми прекъснат комботата внезапно нападнали ме в гръб войници, че даже и с пистолети, пушки и други огнестрелни оръжия, които чакалят главно по покривите и по дърветата. Като цяло доста общи за предните игри проблеми са вече изгладени.

284 мнения
профил »
Antov каза на 21.11.2013, 09:05 ?. :

Страхотна игра. От първата до последната минута ми е беше интересно и много приятно. Такова усещане за пирати и морски битки не съм имал от ерата на Sea Dogs.
С кеф изрових всички острови и всичко което имаше за разкриване/откриване. Морските битки са просто епик. Уещането за вълните в кораба, битките, песните, абордажите и не на последно място битките с фортовете е просто епик. Приятен крафтинг и ъпгред на кораба. С допълнителният контент дава доста поле за персонализиране на Едуард и на кораба. Със сигурност скоро ще има още допълнения. Прекарах страхотни часове с играта и определено ще я врътна отново или на пс4 или на компа. Yo ho ho a pirate's life for me.........

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 21.11.2013, 09:34 ?. :

лелеее sea dogs!!!
най-добрата пиратска игра за мен.
иначе за асасина ще ми трябва ъпгрейд, но не се съмнявам, че играта е супер.

346 мнения
профил »
Gusto каза на 21.11.2013, 09:11 ?. :

А бе, че я доят кравата Уби и че третата част не беше шедъовър е ясно. Но не мога да си кривя душата - тази част определено не е зле. Плаването с кораба е наистина забавно, а и светът този път е доста по-разнообразен. Освен това скучните мисии в настоящето са сведени до минимум.

Assassin's Creed 5 - Феодална Япония !!!

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 21.11.2013, 09:53 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 09:54 ?.

Играта е много добра! Може и да доят поредицата, но си личи, че в Black Flag е вложен доста труд! Светът е огромен, жив и изпипан! На сушата и в морето има какви ли не животни! Не знам защо авторът е пропуснал да спомене гмуркането с онази камбана? Това e доста интересно хрумване на Ubisoft! Изобщо има толкова много неща в играта! Хубаво е, че мисиите в съвременния свят са сведени до минимум!

За мен обаче историята не беше задоволяваща! Не мога да обясня защо, но просто не ми хареса! Ръкопашният бой също не е на ниво, особено когато има повече противници! Тогава се появяват glitch-ове, трудно е да се разбере какво изобщо се случва и т.н. Друго нещо, което не ми хареса е липсата на нож(dagger)! Аз поне не успях да намеря! Подобряването на кораба е много интересно, но Elite нещата са брутално скъпи! Трябва известно време, докато се съберат! Ще е добре с някой пач да намалят цената с около 15%-20%! Просто става монотонно това събиране....

Според мен, играта е 5/6!

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 21.11.2013, 11:42 ?. :

Мен специално историята наистина ме вълнува как се развива и накъде поема. Нямам много свободно време, но успях да я поиграя и наистина увлича. Както един потребител тук каза (не помня кой точно) : " Закърпиха положението поне до следващата част".

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 21.11.2013, 11:49 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 11:49 ?.

Цените са си точно на място като събереш 100-150 Rum и го продадеш за около 1500 R(или повече).

1336 мнения
профил »
sollider каза на 21.11.2013, 21:29 ?. :

Deroni кораба не се ъпгрейдва само с пари - повечето чаркове искат по 500 wood и двойно повече metal, които се събират или като биеш кораби и след това ги обираш, или като ограбваш къщи. Ако правиш само това в продължение на час-два само и единствено да ги похарчиш за няма и половин минута в магазина, става адски досадно. Това е единственият небалансиран елемент в геймплея, другите мисии са толкова интересни, че не усещаш кога въобще си ги минал.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 21.11.2013, 23:43 ?. :

Встрани от темата, но имам чувството, че се учудваш от всичко на този свят с тия удивителни след всяко изречение. :D Ubi трябва да ти намерят място като ревюиращ и хората ще им купуват игрите, мислейки, че всичко от-до е абсолютно мегагигатурбоневероятно като ти четата ревютата. Силата на удивителните знаци.

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 22.11.2013, 09:01 ?. :

I know, right!? :D Имам такъв някакъв навик или тик.... Shift + 1 FTW!

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 21.11.2013, 11:15 ?. :

Въпреки, че много хора плюят по играта как била като сериал и прочее, няма как да не изразя възхищението и изненадата, която ми предлага BF. Наистина трябва да се признае умението на Уби да правят всяка година такава мащабна игра. АС3 не ми хареса грам не само като идея за развитие в този исторически период, но и там според мен центърът на самия франчайз се измести в някаква друга посока. Тук може също да е така, още не смея да изкажа мнение, но създаденият свят те поглъща и е адски увлекателен. Героят като харизматичност и характер има сериозно предизвикателство пред себе си за да се покаже достоен и емблематичен за геймърите като Алтаир и Ецио. Образът на индианчето не ми хареса лично някак в предната част.
Хубавото е, че са се постарали изключително много да направят пъстър, детайлен и много красив свят- водата е уникална просто! Битките с кораби са перфектни като реализация и jaw drop моментът го има все още. Адмирации и за музиката- точно в стил Карибски пирати, хем весела, хем епична, абе точно на място са я уцелили! Не знам дали ще е играта на годината, но бих казал, че със сигурност е заглавие, което трябва да се цъка. Аз лично ще изчакам още малко за ъпгрейд на компа, за да надуя графиката и да не си развалям кефа. :D

34 мнения
профил »
Kratoss каза на 21.11.2013, 11:40 ?. :

Играта не е перфектна,но се доближава... Доста е сполучлива!Надявам се следващата част да бъде във феодална Япония или Египет :)

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 21.11.2013, 11:45 ?. :

Според мен играта си е убийствена, най-добрата AC след втората, а може би и въобще.

Има си слаби страни, като например, че пазачите могат да бъдат много глупави на моменти, или пък че историята не е най-силната й страна, което е доста странно за Assassin's Creed. (Или че PC портът отново е зле)
Но все пак играта определено е една от най-добрите за 2013, а и даже дочух, че светът й бил по-голям от този на GTA V.

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 21.11.2013, 11:45 ?. :

За пореден път Ubisoft се изсмяха в лицето на тези, които ги обвиняваха че преекплоатират франчайза, като изкараха категорично най-добрата игра от поредицата. Играта е шедьовър, умело преплитащ основите на Assassin's Creed серията и новия сетинг, който поне за мен е изтрел в десятката. Нямам какво повече да кажа, играта е страхотна и се играе с изключителен кеф. Ако така изглежда "доенето на франчайзи", предлагам само такива игри да излизат. Браво на Ubisoft, отново износоха лекция как се прави качествено ААА заглавие.

374 мнения
профил »
Blacck каза на 21.11.2013, 13:06 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 13:08 ?.

Следващата част Васил Иванов Кунчев (Левски) и Българска история през османско робство!!

ПС: Пуснато е като идея ;) Убисофт благодариха за предложението!

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 21.11.2013, 14:22 ?. :

Това изобщо не е лоша идея между другото. :о Не знам другите народи как биха реагирали на подобна концепция, обаче аз бих се изкефил! Хем може нещо да се вплете с посещенията на Ецио в Константинопол.

374 мнения
профил »
Blacck каза на 21.11.2013, 14:28 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 14:29 ?.

В Хавана има едни къщи които много ми напомнят на нашите от едно време,керемиди прозорци. И просто ми изникна идеята,пък и той героя един рус с сини очи. :)

62 мнения
профил »
alexandertg каза на 21.11.2013, 18:50 ?. :

По-добре да направят отделна игра, защото Дяконът не е бил асасин. Ако го изкарат такъв, мога само да приема играта като гавра с него.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 21.11.2013, 23:49 ?. :

*владичество, не робство, защото технически сме имали права - като това, че българите са имали правото да не ходят на войни да се бият за Османската имерия. Според историческите източници добре са го оползотворявали.

89 мнения
профил »
Lakando каза на 23.11.2013, 07:38 ?. :

Доста интересно ще е да имаме игра с Левски. Но лично на мен донякъде ще ми е по интересно да играя нещо, свързано с величието на България при цар Симеон или Иван Асен.

62 мнения
профил »
alexandertg каза на 24.11.2013, 07:23 ?. :

hyper1 доколкото знам, еничарите са ходили на война, а те са си потурчени българи.

140 мнения
профил »
NapipaiGO каза на 21.11.2013, 13:42 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 13:46 ?.

аз пък предлагам да спрат да правят асасини и да се захващат отново с принца на персия.

Blacck ,Левски не искам да го виждам като асасин , това би било гавра с нашия герой. той винаги се е борил за мир (за разлика от Ботев) и нека си остане такъв , не искам хората в Европа играейки асасин да си мислят че Левски бил убиец.

374 мнения
профил »
Blacck каза на 21.11.2013, 13:54 ?. :

Помниш ли как Леонардо ДаВинчи помагаше в старата част! Вазможно е просто да го вмъкнат като персонаж!Нито един асасин не е бил известен герой от историята,едвали и ще бъде!

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 21.11.2013, 14:24 ?. :

Е, Левски е бил също за мир и равенство. Асасините също, а и те нали не трепят мирно население, само който си трябва. В тази игра историята е основополагаща, но все пак има и не малка доза измислици, така че може малко да се освежи образът на Апостола. Все пак дори и във формата на асасин не мисля, че е обидно, нали играта е за забавление. :)

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 21.11.2013, 14:32 ?. :

Хич не ми пука дали ще е историчеки коректно, важното е да се колят анадолски резаци с Левски и другите ни национални герои.

92 мнения
профил »
Gmoder10 каза на 21.11.2013, 17:29 ?. :

Да вземат да я направят, ама да се развива в днешна България и да си Октай Енимехмедов, опитващ се да утрепе Ахмед Доган и скапаната му партия :D

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 21.11.2013, 14:10 ?. :

Обективно погледнато, потенциала за нови АС игри е практически безграничен. Интересни епохи и събития в човешката история колкото искаш, като започнеш през феодална Япония, минеш през Древен Рим, Египет и Персия и завършиш с Маите и Ацтеките. Втората световна и Студената война също биха били интересна тематика, стига да бъдат направени както трябва, просто наистина подобна игра може да се направи практически за всичко. Съвременен сетинг ме съмнява да видим, мисля че ще се опитат да наложат Watch Dogs точно там. Което и да изберат Ubisoft, надявам се все така да продължават да усъвършенстват игрите си. В последно време това е една от малкото поредици (да не кажа единствената) в има прогрес с всяка следваща част.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 21.11.2013, 16:40 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 16:48 ?.

Споменавайки студената война като потенциална тема, много интересна литература е изписана по шпионските войни между КГБ и МИ6. Разбира се по отношение на такива конфликти е опасно Юбисофт да заемат страна - кои да са асасините и кои да са лошите тамплиери.
Все пак ако Юби се влияят от избора на епоха според дадените гласове, ние като мъничко население не можем да се преборим сред т.нар. "Велики сили", уви. Дори идеята за феодална Япония отдавна вече ми се струва утопична, а го искахме още преди Ецио да беше въведен...

17 мнения
профил »
nikitrolo каза на 21.11.2013, 20:02 ?. :

Феодална Япония и Китай са добри идеи, също американската гражданска война, но дрвен рим и персия не можеш да ги вържеш асасините са от времето на първия кръстоносен поьод добра идея е и ренесансова англия

924 мнения
профил »
SvRomanov каза на 21.11.2013, 20:22 ?. :

nikitrolo, не знам за ренесансова Англия, но Великобритания от времето на Индустриалната революция също е интересна тема. Франция по време на Великата Френска Революция. Русия също е много богата откъм история, то предполагам че пазара просто няма да приеме добре една такава игра. А по скандинавската митология и история толкова много може да се направи, че ще заеме 10 игри. Темите наистина са много и с интерес бил изиграл всяка една, стига Ubisoft да продължават да държат високото ниво на игрите си. Нека да видим какво ще ни приготвят Ubi за догодина.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 22.11.2013, 01:23 ?. :

E, Персия е възможно най - най подходящата територия, защото тя е родина на асасините, в този случай играта би се превърнала в исторически симулатор. В средна Азия към късното средновековие, толкова много кръвопролития са се множали между сунити и низаритите от Аламут, че дори се конкурират с Кръстоносните походи. Същинската Персия от античността е също опция, защото Хасан Ибн Сабах черпи вдъхновение именно оттам, още от зороастризма, гносиса и т.н.

Но да се върнем в реалността. Истинските неща не са комерсиални, те не се продават. :/ Войните от 20 век обаче се харесват - в тях руснаците и германците са лоши. Правило при игрите и екшън филмите.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.11.2013, 20:37 ?. :

За такъв сорт идеи .. направо изключете скучната европа ... Древна Индия или Китай ... Америките или Скандинавската митология .. .понеже за скандинавските богове и легенди има най-малко пиисмени източници. Там могат да си измислят на воля ...

86 мнения
профил »
DeanWin каза на 21.11.2013, 15:29 ?. :

След 11 часа геймплей вече съм на 25% от играта. Явно е доста дълга, при положение, че минавам най-вече главните мисии. Дотук мнението ми е много добро. Мога да кажа, че надмина очакванията ми! Да, геймплея с кораби сериозно присъства в играта, но той не е никак досаден, скучен или отегчителен - напротив! Истинско удоволствие е да се впуснеш в морски приключения. По пътя ви очакват пирати, корабокрошенци, китове, акули с остри зъби, съкровища и какви ли не други неща. Графиката е УМОПОМРАЧИТЕЛНА! Само след като попаднете в буря насред океана ще разберете за какво говоря, истинска наслада за окото! Смея да твърдя, че това е най-красивата игра създавана някога след The last of us. Картата е меко казано - ОГРОМНА! Както по суша, така и по вода. Ако не използвате fast travel, може да ви отнеме и над час пътуване по вода докато стигнете крайната си цел. И не, този час няма да е празен и скучен, през цялото време има интересни диалози, песни, а ако съвсем ви писне можете да спрете за да поплувате, ловите акула или просто да разгледате кораба си.
В началото на играта бях леко разочарован от бойната система, но след малко геймплей когато героя взе да задoбрява всичко си дойде на мястото. Много са се постарали този път да вкарат и изпипат всякакви елементи в играта. Вече имаме пъзели за разрешаване, мисии които задължително трябва да минаваме в стелт режим и така нататък.
Разработчиците са си взели поука след 3-ката и този път няма досадни кът сцени и диалози които да ви съсипват нервичките.
Едуард е герой към който бързо ще се привържете, за сега историята му не е съвсем ясна, но пък е интересна.
Като цяло историята на играта дотук здраво ме държи, отново е вплетен свръхестествен елемент, но няма да издавам за какво става дума. Много съм зарибен и нямам търпение да разбера какво ще се случи по-нататък.
След края на играта ще коментирам и историята, а със сигурност има още много неща от геймплея до които все още не съм достигнал.
Като цяло мога да кажа, че играта си заслужава и всякакви съмнения относно това са били напразни.

374 мнения
профил »
Blacck каза на 21.11.2013, 16:32 ?. :

Съгласен,имам чувството че DEV team-а много ама МНОГО са се вслушвали в хората/играчите и са направели много неща водейки се по тях! И мисля че имено това е допринесли за успеха!

355 мнения
профил »
PureJustice каза на 21.11.2013, 15:43 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 16:24 ?.

Тази част от играта преобърна представите ми за АЦ (положително)
Жалко,че се прецаках с BF4(130 кинта),и не си зех АЦ-то...
Играта е страхотна
Пиратствам играта,защото...по-горе пише защо...

777 мнения
профил »
veluvian каза на 21.11.2013, 16:35 ?. :

Уау, почти не помня игра, която поне засега да е обединявала коментарите на хора в едно положително мнение! Браво!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 21.11.2013, 17:22 ?. :

Играта е перфектна, Ubisoft за втори път след Far Cry 3 надминаха себе си и възможностите си с Assassin's Creed IV. Изключително дълга, интересна, увлекателна и най-вече съдържателна игра. Безспорен фаворит сред тазгодишните заглавия.

388 мнения
профил »
velikana каза на 21.11.2013, 18:54 ?. :

Прекрасна.

279 мнения
профил »
MadMax31 каза на 21.11.2013, 19:25 ?. :
Редактиран на 21.11.2013, 19:25 ?.

Понеже получавам копието си чак в събота някой ще каже ли как са се справили с оптимизацията?Има ли пак някакви спадове в кадрите като в 3,защото в ревюто нищо не е споменато?

1336 мнения
профил »
sollider каза на 21.11.2013, 19:45 ?. :

Портът е по-добър определено, дори в градовете играта се възползва от пълния капацитет на видеокартата, реално погледнато и 30 кадъра са ти достатъчни за плавна игра.

279 мнения
профил »
MadMax31 каза на 21.11.2013, 20:33 ?. :

Супер!!!То се е видяло,че през уикенда няма да се става от компа:D

17 мнения
профил »
nikitrolo каза на 21.11.2013, 20:05 ?. :

Портът не е хубав като пс4 и пс3 но определено играта си заслужава да я врътнете за пс наи яката игра тая година.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 21.11.2013, 21:09 ?. :

Точно на PS3 играта върви доста зле, особено в Хавана се усеща голям фпс дроп. Брат ми си я цъка на PS3-ката, но впоследствие търсеше начини как да си прехвърли сейфа на компа и дали въобще е възможно. Имам чувството, че на комп хем върви по-добре, хем е и по-красива.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 22.11.2013, 00:11 ?. :
Редактиран на 23.11.2013, 21:01 ?.

След немалкото часове с играта ще пусна един коментар с плюсовете и минусите в моите очи:

+ Огромен свят. 3 града, но с ужасно много място около тях, напомня ми на единицата в това отношение
+ Пълно с неща за правене - оставете градовете, всеки остров има сандъци, неща за намиране, пъзели, карти за съкровища, ловене на морски животни, гмуркане
+ Графиката - чудесна. Не е най-висшата класа, но е близо, което се компенсира и надминава от...
+ Атмосферата - обожавам топлината на Revelations, тук като видях пак огнените залези, мед ми закапа на сърцео
+ Ловуването и крафтинга - има си хас да не е на ниво, след като видяха колко добре го направиха във Far Cry 3
+ Музиката - отначало ми напомни на тази от FC3 на моменти, когато проверих, видях, че е същият композитор, което обяснява защо е на ниво
+ Битките по вода - ако в тройката бяха добра добавка, тук вече са напълно развити и има голям смисъл да излизаш в морето често. Пълна противополжност на като цяло бързия екшън по суша, тук трябва да наблюдаваш другите кораби, да преценяваш дали ще те обстрелват или ще се набият в теб и т.н., а когато това се случва по време на някоя буря с високи вълни, тръпката просто не може да се опише
+ Какво се случва в настоящето - Ubi измислиха най-простата и гениална причина да имат как да продължат поредицата, честно казано ми допадна

- Автоматичното слагане/ сваляне на качулката - ясно ми е, че героят не е асасин, но като човек, играл всичко от първата част, обичам да я нося постоянно
- Огромна разлика като оптимизация в гористите местности в сравнение с тройката, а разликите не са чак толкова огромни като тип обекти и какво правят (повечето са си статични направо)
- НЕОПТИМИЗИРАНА! - не може хора с добри машини, които играят всичко ново на high, да се налага налага да я слагат на low/ medium за някакви нормлни кадри/ сек.

Общо взето, това е ако не друго, то изненадата на годината. От геймплей клиповете по-рано тази година мислех, че ще е доброто старо, но с пирати, а те надминаха себе си. Играта трябва да е претендент за игра на годината.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 27.11.2013, 21:05 ?. :

@zlostar Прав си за костюмите, ама например като отключиш оня бронирания на маите и става мазало- нашия по време на мисиите си прави движението с качулката, а то такава няма. :D

343 мнения
профил »
Payback каза на 22.11.2013, 05:24 ?. :

igrata mi napomnq na 2ikata prekrasna chudesni zgradi na mesta daje se chudish kak da se kachish do vurha da sinknesh :) strahotna atmosvera tozi put za sega me e qd samo che e pirat nishto poveche (v nachaloto sam) iskashe mi se da ima nqkakva vruska s assasinite (sigorno ima v nachaloto sam :D) inache igrata e strahotna bravo na ubi sled FC3 tazi e naistina strahotna :)

49 мнения
профил »
eli_i_vase каза на 22.11.2013, 05:48 ?. :
Редактиран на 22.11.2013, 05:50 ?.

AC3 How to Pick Up Girls Ass`assin`s Creed 3
http://www.youtube.com/watch?v=4m14DI0nFjM
:DDDD
аналогията с името направо кърти :D

1 мнения
профил »
georgi6 каза на 22.11.2013, 11:32 ?. :

Доколкото знам докато играех в бъдещето се открива файл в ,който се говори за потенциални нови епохи и има снимка на асасин от дивия запад и че действието в 17-18-19век е цитирам много интересна възможност.
На мен лично тази епоха не ми харесва но ще видим какво ще направи уби.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 22.11.2013, 11:48 ?. :

Левски в АК игра?! Я си...!!!

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 22.11.2013, 15:33 ?. :

Сега да направят отделна поредица, наречена например Black Flag и да не ме занимават с вече скучните аssassin части от играта.

707 мнения
профил »
sturba каза на 23.11.2013, 15:49 ?. :

Много добре ми влезе оригиналката Delxe Edition за 2.20 лв :D :D :D
До последно си мислех, че няма да одобрят покупката, а те взеха, че пратиха ключ.

70 мнения
профил »
nikolagr каза на 23.11.2013, 16:29 ?. :

E от къде я взе? Пък чак за 2.20 DE

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 23.11.2013, 19:53 ?. :

Кофтито е, че ако си я инсталираш оригинална, ще трябва да ъпдейтнеш до последен пач, а на някои хора (като мен) той сваля кадрите (dafuq...). Та се налага сингъла да го играя от пиратка, а само за мултито влизам през оригинала (но там картите са малки и няма грам сеч).

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 23.11.2013, 21:39 ?. :

На мен оригиналната не ми свали кадрите, напротив - на пиратката имах проблем с HBAO+, понеже съм с AMD карта - сваляше ми само то около 8-10 кадъра, но с 1.01 проблема изчезна. И освен мултито, не забравяй свързването с AC Initiates, където има допълнителни мисии и разни други благинки. На пиратката липсват и fleet-а, класациите (много е яко на лоудинг скрийна да ти каже, че си 17-ти в leaderbord-a), седмичните състезания, много от наградите от Юплей, костюмите и оръжията на асасините от предните игри... абе, експириънса се променя. Врътнах я веднъж с версията от Замунда, почнах я пак вчера по обяд като си я взех от Озоун - съвсем друга игра е сякаш :) Така ми се случи преди с Far Cry 3. Заслужава си парите, мамка му!

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 24.11.2013, 00:16 ?. :
Редактиран на 24.11.2013, 00:17 ?.

Да, знам, че много неща липсват, но просто искам да я превъртя с някакви поносими кадри макар и леко орязана, отколкото с всичко но да ми къса нервите. Като я пачнат (трябва си), може би вече ще съм я минал веднъжи може просто пак да цъкам отначало, аз никога не съм имал проблеми да превъртам пак AC игри. :)

26 мнения
профил »
goodman каза на 23.11.2013, 16:42 ?. :

Наистина най-добрата до този момент ! Но 2-ката ще си остане най-велика !

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 25.11.2013, 10:59 ?. :

Двойката определено държи мястото на трона, но Black Flag определено е претендент, т.е. на второ място

707 мнения
профил »
sturba каза на 24.11.2013, 18:09 ?. :

@nikolagr
Преди месец имаше бъг в онлайн магазина на Ubisoft.
Не конвертираше валутите. В Европа по принцип е 50 евро и ако я вземеш от Русия по принцип трябва да го промени във рубли, което е около 2200 рубли. Само че не го конвертираше и я взех за 50 рубли, което е 2.20 или поне толкова ми взе.
Възползвах се от бъг-а да си взема и Watch Dogs Digital Deluxe за същата сума :D

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 27.11.2013, 21:08 ?. :

Интересно ми е вече какво ще пуснат като следваща игра... Ецио и Ратамахата- индианчето няма да се появят повече, Алтаир също. Историята яко ми се омеша вече кой кой subject е, кой е surogate, кой е напълно съвместим, ебаси, пълно е и с участници, аве мазало...

43 мнения
профил »
Darkthrone каза на 28.11.2013, 16:49 ?. :

потресаващо красива и яка игра.оценка макс!

34 мнения
профил »
Kratoss каза на 28.11.2013, 18:14 ?. :

Тука,ако не се лъжа загатват за следващите сюжетни линии в играта http://www.youtube.com/watch?v=wp-Zog5r84M 7:04 мин ,където пише Matrilineal line
Crusades,Egypt,Ashikaga shogunata... айде дано от Уби се вслушват повече в мнението на феновете и игрите им да стават все по-добре ;)

112 мнения
профил »
Ridder каза на 15.01.2014, 18:20 ?. :

В DLC - то Freedom cry има hint-ове които подзказват къде ще е следващия Assassin's creed

742 мнения
профил »
jenssn каза на 28.11.2013, 20:17 ?. :
Редактиран на 28.11.2013, 20:23 ?.

Честно казано като един ВЪРЛ ФЕН на 1ТА игра останах изненадан че се кефих както на първата ... язък за малоумния АИ при стелт (долепям се до колона не ъгъл и стражите не ме виждат и така избих всички в една мина под водата където си без оръжие) Битките в 1та бяха ненормално плавни и много разнообразни имаше функция за lock target защо са го махнали не знам .. и мнооого бъгави анимации при близки схватки в тази част... контролите защо са ги разменили така не знам ама според мен са го нарпавили по калпав.. фрийрън-а за разлика от последната става ... А начина по който уби са продължили сагата е доста добра ABstergo Entertainment има по приятен начин поднесени препратки към Дезмънд и авторите с различни вярвания отново поднасят неща които с интерес си чета .. примерно за VOINICH manuscript в предните асасини НИкола Тесла и яко конспирации просто малко хора биха вникнали в цялото съдържание на играта .. което някак липсваше с онез малоумни индиански тъпи мисии.

Като изключим калпавото AI тъпия Stealth който по - добре да го нямаше и бъговете при битките със хладни оръжия играта е МЕГА ЗАРИБЯВАЩА ..

Най якото е да си търся бурите и rogue waves това е най-добрата симулация на вода и вълни в PC игра въобще създавана някога .. а атмосферните условия прост понякога те карат да спреш кораба да се качиш най-отгоре на мачтата и да се кефиш на реалистичното пресъздадено време. Битките с кораби и крепости просто още по увелекателна от колкото си я представях. И света ... ОООО ТОЗИ океански СВЯТ ...

Дропа на кадри идва повече от volumetric fog, и самия Foliage Когато сте из джунглите в градовете нямам никакви насичания, Foliage е растителноста и тяхното реагиране при атмосферни условия .. много физика има при тях. на 1900 x 600 си я цъкам на приличен фрейм рейт като махам soft shadows и ги правя на very high и слагам god rays каквото и да е това на low всичко друго на маха GTX 460 sonic platinum 1 gb gddr5 phenom black edition 3.4 ghz 4 giga ram старо е пц-то но конфигурацията дето си я натъкмих се оказа доста стабилна. плюс това видеото и цпу-то имат възможност за фабричен overclocking като набича и тях става медно ... нооо макс 20 30 мин игра че компа му става жежко ..

Като цяло дано пуснат някфи ъпдейти за дропа на кадри при появата на повече растителност и за бъговете при фриийрънинга и битките ... !!!

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 07.12.2013, 00:27 ?. :

АI-то на противниците наистина си е проблемно и прави играта нелепо лесна. Освен това обаче играта е чудесна. Подходих към нея с песимизъм(при това с много), но се оказах приятно изненадан. Друг е въпроса дали това се дължи на добра работа на Ubisoft или на пиратския сетинг.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Assassin's Creed IV: Black Flag

Превю:
Всичко, което знаем до момента, обобщено в едно представяне на морското приключение с кръвожадни пирати, тропически острови, свирепи бури и знойни красавици.

новини:
Ubisoft иска да ви зарадва с напълно безплатен подарък за вашата геймърска колекция.
Ubisoft и New Regency вече потърсиха режисьор в лицето на Даниел Еспиноса и Гарет Евънс, но изглежда, че Джъстин Кърцел е фаворит за поста.
Гейм директорът на Assassin’s Creed Дамиен Киекен заяви, че микротранзацкиите в Black Flag е позволило на Ubisoft да предлага безплатни карти.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Assassin's Creed: Revelations 90
Assassin's Creed 2 81
Assassin's Creed: Brotherhood (PC) 68
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360) 62
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Assassin’s Creed 23
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48
L.A. Noire 42