facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3, Xbox One
 
   
 
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360)
Ревю | 24.01.2010 | автор: Ивелин Г. Иванов


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PS3, Xbox One
сайт на играта »
Цена:
29.95 лв.
купи играта »

плюсове

Значително по-разнообразен геймплей в сравнение с първата игра

Графиката отговаря на високите стандарти на поредицата

Повече от прилично количество чисто игрово време

минуси

Дразнещ "pop-up" ефект при появяващите се от нищото сгради

Дребни, но адски досадни недостатъци при камерата и управлението

Голяма част от новите елементи не са добре интегрирани в геймплея

Зле изглеждащи междинни анимации със слаб диалог и озвучаване

Нека първо се извиня за позакъснялото ревю. Но, вервайте ми, дълго време не можах да реша кое е повече в новия Assassin's Creed – това, което ми доставя искрено удоволствие, или онова другото, което (в най-добрия случай) ме оставя умерено потресен. Да, безспорно второто издание от асасинската сага на Ubisoft предлага повече от добра доза забавление, плюс възможност за потапяне в игралния свят. Подобренията спрямо първата игра са очевадни, но дали това е достатъчно? За мен – по-скоро не.

Нека започнем, както му е редът, с историята, която ни отвежда в ренесансова Италия от средата на 15. век. Ецио Аудиторе да Фиренце е син на местен банкер, който бива несправедливо обвинен и обесен заедно с най-малкия (все още дете) и най-големия си син. Пръстът на съдбата позволява на Ецио (средния син) да оцелее, за да разбере, че баща му всъщност е виден член на обществото на асасините, които все така са във вековна война на живот и смърт с тамплиерите.

Оттук започва походът на младия Аудиторе за мъст и справедливост

Ако трябва да сме точни, това е онази част от историята, която си струва да бъде спомената. За мое най-голямо разочарование Ubi продължават да настояват на безумния sci-fi бекграунд на света на Assassins Creed. „Истинският” герой на историята уж отново е нашият познайник Дезмънд Майлс, все така пленник на "Абстерго", компанията, служеща в играта за параван на тамплиерите от наши дни.  Господи! Не е като да не съм чел тъпи, евтини фантастични книжлета, но

този булшит определено грабва черешката от тортата!

И не стига това, ами този път „модерната” част от историята стои като още по-ярка и неуместна кръпка, съшита с още по-дебел бял конец. Затова един съвет – просто не й обръщайте внимание и всичко ще си дойде що-годе по местата.

Едно от първите ми големи разочарования дойде с междинните анимации, които, както се сещате, не са една и две в тази игра. Героите в тях изглеждат (с малки изключения) като скрийншот от PS2 игра и при това са почти толкова „парализирани”. Моите безкрайни уважения към краля PlayStation 2, но неговите стандарти за убийствена графика бяха актуални преди – я да видим – 6-7 години. Озвучаването на диалозите е (в най-добрия случай) поносимо. Гласът на сеньор Ецио обаче би подхождал по-скоро на

латино лавър, вилнеещ по курортите, превзети от германски бабички

За бога, поне да не приказваше толкова много! Понякога мълчанието е наистина злато.

Добрата новина е, че геймплеят наистина е претърпял сериозен фейслифт, макар основните елементи в него да са все същите. Ако човек не се замисля твърде много (като мен) за това, което тази игра би трябвало да бъде, Assassin’s Creed ІІ всъщност може да мине и за едно доста забавно заглавие. Всичко очевидно е било посветено на отчаяното желание да бъде преборено еднообразието, за което първата игра отне толкова псувни.

Ubi направо са се престарали

залагайки май малко повече на количеството, отколкото на качеството. Не би то гребане с гондоли, не би летене с Леонардовата версия на делтапланера. И преследване с ренесансовата, италианска версия на класическия уестърн дилижанс си има в играта. (Да се чудиш защо, при условие, че седи като една огромна шарена кръпка в общата геймплей картинка.)  Макар нито един от тия елементи да е лош сам по себе си, повечето от тях изглеждат като

странно магнитче, лепнато върху стария ви хладилник

само и само да прикрие дупката от ръжда. Нека вземем плуването например. Слава богу, за разлика от боящия се до смърт от водата Алтаир, Ецио я пори като планинска пастърва и може дори да се гмурка и да плува за известно време под вода. Чудесно нали?! Нека ви обадя, обаче, че до самия край така и не ми се наложи реално да се възползвам от тази екстра за друго, освен да разбия малко напиращата на моменти скука. Или пък да се изкефя на някой перфектен „пирон” който Ецио забиваше в смрадливите канали на Венеция. А какъв потенциал има по принцип в подобен геймплей елемент!

И като си говорим за потенциал, сакън да

не си помислите, че новата игра е по-„стелт” от предишната

Ами! На хартия поне Ецио има нови възможности да остане незабележим. Но аз се обзалагам с вас, че по-голямата част от играта ще изкарате мачкайки като булдозер всичко наоколо. Не че няма да ви се случи и да умирате, поне в началото на, но не след дълго Ецио се превръща в нещо като мотащ се по улиците бабаит, които е готов да види сметката на всеки, дръзнал да го погледне накриво.

Изпреварвайки въпроса ви – не, това не успява да опорочи геймплея. Но, да му се не види, да си асасин не значеше ли да го даваш далеч по-незабележимо? И защо в това да няма също много геймплей хляб, че и тръпка?

Не всички нови елементи, разбира се, са така неуместни.

Новите нива „а-ла Tomb Raider”

(в които Ецио трябва да подскача по стените и платформите на тайни храмове и подземия в опита си да се докопа до различни асасински реликви и съкровища) ми дойдоха съвсем добре. Ако не бяха някои от дребните, но влудяващи на моменти проблеми с камерата и управлението (малко повече за тях по-долу) вероятно щях да се изкефя още по-здраво. Така или иначе, поне в този случай посоката е абсолютно вярна и дано Ubi не я изоставят в неизбежното трето издание на играта.

В случай че сте чули, че арсеналът на Ецио е серозно набъбнал, значи не са ви излъгали. Двойни прикрити остриета, отровно острие и дори таен пистолет. Списъкът е далеч по-дълъг. Проблемът отново е, че

спокойно можете да минете без огромна част от наличните оръжия

Например усещането, особено от различните видове саби и мечове, е учудващо еднакво, макар принципно да имат различни характеристики. Долу-горе същият е случаят с броните, които имат пет-шест степени на ъпгрейд. Сто процента с по-„дебелите” от тях здравето ви намалява по-бавно. Но при изобилието на пари в тази игра, с които можете да си купите по петнайсет колби с лек за възстановяване, умирането се случва твърде, твърде рядко. На нормално ниво на трудност човек трябва да се притеснява далеч повече от

неадекватностите на управлението и камерата

(редки, но нечовешки досадни, както вече споменах), отколкото от противниците си. Дано Ubi да четат PC Mania, защото смятам да им подхвърля една банална геймплей идея, за която те обаче май не са се сетили. Всяка от въпросните брони можеше спокойно да има различна тежест и това съответно да прави Ецио по-бавен и скачащ на по-късо разстояние, макар и далеч по-защитен. Не твърдя, че това е някакво особено елегантно дизайнерско решение. Но със сигурност има далеч по-голям потенциал от това просто да си купуваш броня след броня без бог знае какъв осезаем геймплей ефект. Като цяло Assassin’s Creed ІІ просто бъка от неизползвани възможности. Ще рече човек, че Ubi Montreal не са играли нищо друго освен собствената си игра.

Комбатът е вдигнат на ново ниво

в сравнение с предишното издание и като цяло е доста забавен. Проблемът е, че отново става дума за неща, които присъстват по-скоро на хартия, а на практика не могат да бъдат използвани пълноценно. Смея да твърдя, че не съм точно най-дървеният геймър, пък и честичко се преглеждах туториълите, но в повечето случаи специалните техники, като обезоръжаване и контра-килове, се „случваха” по-скоро когато те си поискат. Противниците също бяха или досадно лесни, или свръхестествено ловки по един особено дразнещ, изкуствен начин. Но както вече казах – докато битките си вървят, повечето от тези неща остават незабелязани. Особено ако сте от заклетите любители на простото помпане на бутоните.

Въпреки всичко, ако трябва просто да тегля чертата – да, Assassin’s Creed 2 определено си струва изиграването, а и доста пространна. Но „Игра на годината”?! Да, бе! 

напиши коментар
 

238 мнения
профил »
radi_bomb каза на 25.01.2010, 21:31 ?. :

От къде се сдобихте с това?!?!?Играта не би трябвало да е излязла все още!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 26.01.2010, 10:36 ?. :

омг това ревю треаше да излезе преди 2 месеца!

366 мнения
профил »
Mersin каза на 25.01.2010, 21:35 ?. :

мой човек да си чувал за PS3 и Хbox360?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 25.01.2010, 22:00 ?. :

Именно! Преди повече от месец излезе ако не се лъжа =) Страхотна игра спор да няма. Да си призная първата не ми допадна, но тази определено е добра.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 26.01.2010, 00:03 ?. :

Аз имах големи очаквания относно продължението. Но съдейки по всичко изгледано досега, което не съм пропускал, май негативите посочени в ревюто се оказват доста верни. Подразни ме прекомерната реклама на Убисофт. Да не излезе, че е за нищо. Все пак искам героят да си остане асасин, а не Арагорн, който избива 100 заобиколили го орки или съответно Данте по 100x100 демона :).
Играта ще предложи все пак хубави неща, сигурен съм. Но никой няма да замести харизмата на Алтаир. Камо ли някой жабар. :) Продължението на асасина трябваше да бъде свързано с феодална Япония примерно, където примерно след предполагаемата смърт, клановете нинджа процъфтяват три века по - късно. Би било чудесно, нали?

82 мнения
профил »
Ridler1 каза на 26.01.2010, 07:31 ?. :

Колкото и да ми е мъчно няма как да се развива в Япония. Замисли се - всичките асасини с които играеш (Алтаир, Ецио и който там измислят за продължението) са деди на Дезмънд. Погледни го - виждаш ли нещо даже леко азиатско в него? Да не говорим, че клана на Дезмънд се е местил от Изток на Запад като е започнал от Средния Изток, минал през Италия и в момента е в Щатите. Няма как да го извъртят за да се развива в Япония.

45 мнения
профил »
desperado-_-19 каза на 29.01.2010, 02:30 ?. :

и аз искам Ass..creed 3 да е в далечния изток.

45 мнения
профил »
desperado-_-19 каза на 26.01.2010, 00:38 ?. :

Остана само 1 месец за pc версията. Имам големи очаквания!!!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 26.01.2010, 10:38 ?. :

pc-то на първате беше по-добро от конзолата спирд мен,дано и с тази игра да е така

103 мнения
профил »
Sidef каза на 26.01.2010, 06:06 ?. :

Тази година в началото отложиха куп игри, някой от които чакаме от около 2 години.
За това може би има шансове да стане игра на годината.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 28.01.2010, 20:37 ?. :

По скоро бих заложил на Mass Effect 2. Играта кърти мивки. :-) Утре официално пристига и по магазините в родината ни и очаквам ревюто на PC Mania с нетърпение (трудно ще се намери някой, който да успее да оплюе играта, без да се опитва да излъже дори себе си, че не я харесва). Истината е, че едно толкова ранно излизане би било проблем, тъй като феновете ще са позабравили игрицата до края на годината (Dragon Age: Origins и CoD:MW2 излязоха към края на 2009). За мен Assassin's Creed 2 е твърде прехвалена, а Ubisoft омазаха всичко (да не говорим за отлагането на PC версията, което не зарадва нетърпеливите фенове). Очевидно AC2 се превърна от много обещаваща игра в посредствено заглавие. Има още малко до излизането на PC версията и тогава ще дам своето финално мнение за играта. Засега толкоз...

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 01.02.2010, 06:16 ?. :

Едва ли...за конзоли излязаха много свесни игри,а през 2010 ще излязат около 10-на наитина добри заглавия(освен ако не ги забавят до началото на 2011,някои може би,но не всични),които имат претенции за "Игра на 2010".Поне AcII вече е "продукт на седницата".Да видим колко ще са задържи това,след излизането на Mass Effect2.

105 мнения
профил »
Jmurko каза на 26.01.2010, 06:23 ?. :

Как става така, че хем камерата е бъгава, хем нововъведенията не са направени като хората, хем историята е осрана (за мен историята беше сред най-силните елементи на единицата) хем играта си заслужава да се играе.

Ако си заслужава защо тогава нямаше нещо "хубаво" написано за играта???
Винаги съм си мислил, че е етично в един критичен текст да се започва с хубавото, а след това с проблемите. Вие започвате от лошото, минавате през по-лошото, стигате до отчайващото и ми казвате че определено си заслужава да играя играта... не мога да ви повярвам...

82 мнения
профил »
Ridler1 каза на 26.01.2010, 07:25 ?. :

Мама мия, каква помия! Когато PC Mania заебаха списанието ревютата значително намаляха в качество. Сега точно малко почнаха да се подобряват и досега наистина ми пукаше какво мислят PC Mania ривюърите. Но разбира се трябваше да се изравни уравнението, затова ни е тупнато едно тъпо, грешно, закъсняло, зле написано и зле оформено ревю!!! Мерси много! То вярно хората имат различни мнения, но ЧАК пък толкова!!! Ако питате за моето - (линкът е изтрит)
Не е най-доброто ревю на света, но поне е по-добро от тази помия. Не ме разбирайте погрешно, аз уважавам господин Иванов защото като колега ривюър знам колко е трудно да се пише за игри, но още по-трудно е да не намесваш личното мнение в преценката си за играта (нещо, което и аз не съм успял да направя като хората, но мистър Иванов е прекалил в големи количества). Иначе респект, респект. Пак казвам - нямам нищо против автора, само против точно това ревю.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 26.01.2010, 10:45 ?. :

Много споилъри бе,егати!Треаше ли казжа за скапаната броня!

82 мнения
профил »
Ridler1 каза на 26.01.2010, 11:35 ?. :

Е то го казват на третата мисия!!! Къв спойлър е тва?!?

219 мнения
профил »
Boby каза на 26.01.2010, 17:51 ?. :

Искам да ти напомня, че коментари, които не са по темата и
нарушават добрия тон, се изтриват.

По темата са коментари, свързани само с играта или статията за нея.

Това, че имаш или пишеш в сайт с претенциите да бъде професионален (рекламна тарифа, магазин и т.н.) и постваш линкове към него, нито е професионално, нито е по темата.

Или казано просто: Спазвай и при нас правилата на сайта в който пишеш.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.01.2010, 22:54 ?. :
Редактиран на 29.01.2010, 23:03 ?.

Разваля изненадата за lore манияците.Междо другото никои ли не е забелязал,че гн. Иванов пише по стил на светлинни години разстояние от Георги Панаютов например.Чел съм малко негови статии,но ако сравнявам PC и конзолното ревю с списанието(Бог да го прости)на първата игра има голяма разлика.Друг пример е превюто на Brutal Legend,и то е написано значително по-различко от повечето PC ревюъри.Според мен всички вие не сте обръщали внимание на гн. Иванов достатъчдо дълго.За вас ако ревюто не прилича на нещо,писано от Владимир Тодоров трбва да бъде взривено с живи хора бомби и обявено за еретическо.Отървете се от този консерватизъм бе хора.Може би нещото е,че съм се вманиачил на Assassin's Creed "It does not matter how we acheve out goas,only thet its done".За мен не ми пука как е наисано ревю,само ми пука че е излязло и предлага инфо за играта,ако има нещо пропуснато го добавяме в коментарите.

71 мнения
профил »
DJ Cat каза на 26.01.2010, 08:35 ?. :

Ревюто е написано, доста зле, но ще коментирам ревюто, което е дал пича отгоре. Това не е статия за игра, а петокласник, който не смее да нададе вой за ужасяващите анимации и звуци в играта, за да не бъде нападнат с камъни от феновете на играта. Той си казва на черното-бяло човека, а ти му харесваш статията.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 26.01.2010, 10:35 ?. :
Редактиран на 26.01.2010, 10:40 ?.

Добре де,MW2 си го заслъжаваше,ама защо и ACII?Контролът?Ако беша като на принца със спеис за скачаме-умираме,ама ни дадоха high профил,а па контолът бил зле?Мене питате ли ме,като единицата все още я играя и правя и наи-гадните трикове с Q за high профил?Относно воиса,това са италианци,както искате,Батман от филмите на Нолан?Да Ецио понякога дразни със гласа си ама наистина не е толкова зле.Модерната част от историята е едно от наи-добрите неща,предвид факта,че прави историята 4 пъти по-добра(или пък не,ако се замисля).Сега,прав е човека ,това може да не е играта на годината,но пак си остава едни шибано добро прикючение(пещерите вдигат носталгия по принца,егати как ми се доигра).Все пак има няколко ама толкова нелогични и тъпи моменти,като Алтаирските вещи ако се замислите(меча му е продава на пазара rofl).Абе това се казва истинско продължение-нови забавни неща,старите подобрени,атмосферата запазена.Това е продължение,и MW2 не може да стъпи и на опрязания пръст на тази игра.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 28.01.2010, 20:41 ?. :

Сравнението между един класически FPS и една класическа Екшън игра е тъпо.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.01.2010, 23:17 ?. :
Редактиран на 29.01.2010, 23:19 ?.

сравнявам ПРОДЪЛЖЕНИЯТА. Тук не стаа въпрос за "MW2 имат калашник ACII имат hidden gun,значи MW2 е по-добро"Тук става въпрос за:игра-MW2 ACII.MW2-нови(безполезни)оръжия/нищо променено в геимплея/същата графика/скапана история,като първата/по-тъпи и еднотопни мисии с никакъв екшън елемент,в сравнение с първата игра нововъведения-почти никакви
ACII-нови начини за елиминиране/подобрена система за битки/същата графика(може би малко по-добра)по-скапана история/Много нови мисии,различни от старите/нововъведения,ааааааами освен ЦЯЛАТА игра аз за друго на се сещам.
Да не е точно предвид факта,че шутърите са направени за по-неинтлигентната гермърска среда.но и в двете игри трядва да-тичаш,спамиш левия бутон,с 2-3 допълнителни бутона.Така,че аз сравнявам продъвенията на игрите,а ти престани да се дървиш и се опитаи да вложиш мисъл в моята мисъл,преди да клишираш коментари,защото,тъи като си киборг,не можеш да се дървиш като нормален човек.
Още нещо-двете игри не са класики,защото класики,вече не излизат(ако ще отговаряш помисли)

3 мнения
профил »
HowHIgh каза на 26.01.2010, 11:34 ?. :

ко напраихте вйй изкарахте една от най-хубавите игри правени до сега да не кажа и най-хубава , най-големия боклук :x успокойте се малко

716 мнения
профил »
joar каза на 26.01.2010, 13:38 ?. :

Дали сте същата оценка и на първата..

71 мнения
профил »
Simo0o0 каза на 26.01.2010, 13:56 ?. :

Да, а я изкарват по-лоша... Което е още едно доказателство в плюс на стоичната система за оценяване.

6 мнения
профил »
Grrr каза на 26.01.2010, 13:51 ?. :
Редактиран на 27.01.2010, 11:44 ?.

"компанията, служеща в играта за параван на тамплиерите от наши дни. Господи! Не е като да не съм чел тъпи, евтини фантастични книжлета, но този булшит определено грабва черешката от тортата!"

Авторе, съвременните тамплиери (истинските, малтийските, не тия дето се събират в Стара Загора) са си организация с огромно влияние и на практика неограничен финансов ресурс, това не е тайна за хората с по-сериозен интерес и по-дълбоки знания по темата. Кой ги знае с кво се занимават (не очаквайте да пише в Wikipedia ;p). Хареса ми автентичното представяне на ордена на хашишините в първата игра, много ми е интересно как историята ще продължи във втората, чакам я да излезе за комп.

219 мнения
профил »
Boby каза на 26.01.2010, 18:14 ?. :

"Съвременните тамплиери" се асоциират най-вече с Assassin`s Creed, Шифърът на Леонардо и Индиана Джоунс - направи си справка в Wikipedia например. Финансовият ресурс, вложен във въпросните заглавия наистина е впечатляващ, макар и не неограничен ;-)

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 26.01.2010, 16:40 ?. :

Недорасли ми приятелю Ridler1, дори няма да удостоя с коментар жалките ти напъни да си направиш авто-реклама на чужд гръб. Бъди така добър, обаче, да не се самопровъзгласяваш за "колега", че това вече наистина ме обиди.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 27.01.2010, 11:10 ?. :

Всъщност не се знае,пича също може да е некакъв ревюър.Съгласен съм с "рекламата на чужд гръб",ама беше ли нужно последното изречение?

103 мнения
профил »
gadmc каза на 27.01.2010, 12:13 ?. :

С този коментар слизаш на неговото ниво.

32 мнения
профил »
iRoNWiLL каза на 26.01.2010, 19:47 ?. :

Хахаха страшна статия :D

389 мнения
профил »
Draksis каза на 26.01.2010, 22:41 ?. :
Редактиран на 27.01.2010, 18:01 ?.

Ами че то тя играта си го заслужаваше саркастичното ревю. Ивелин даже е бил снизходителен към заглавието.

Ще говоря и за двете игри, защото и двете имат сходни недостатъци. Даже няма да изброявам всички нелепи недоразумения, а ще посоча две, които Ивелин е споменал в ревюто. Историята и бойната система. Всичките ми опити да се потопя в сюжета на Assassin's Creed бяха потъпквани отново, и отново, и отново... и отново... когато ми се напомняше, че не - аз не съм убиец, а реално барман, който в момента лежи на спокойно място и само си припомня какво се е случило в миналото на пра-пра-пра-дядо му. Супер. Вместо да ни разкажат приказка с арабски мотиви, или конспирация в Ренесансова Венеция, каквото и трябваше да направят, Юби ни запокитиха в Йерусалим и каналите с интерфейс, наподобяващ холограмната картина на корабния пулт на Нормандия от Mass Effect. Какъв брилянтен ход от страна на разработчиците - прах, мръсотия, арабски палми и технология от 24 век! Невероятно!

Дори и да оставим това настрана, като го преглътнем и си кажем "Ех, можеше и без тези електронни изгъзици", бойната система си е трън в очите. Последния път когато проверих, играта се казваше "Кредото на убиеца". Забележете, НАЕМНИЯ убиец. Който трябва да се прокрадва из сенките и да убива мишените си незабележимо, така че бодигардовете им да се опомнят чак след три месеца. И в началните трейлъри си мислех, че ще получим точно това, ала не би. Както е посочено малко по-горе, можем да си влезем през входната врата, да си изтрепим целия замък и да си отидем. Какъв реализъм само. Удивително, нямам думи дори...

И двете игри можеха да са нещо фантастично, нещо като Hitman, или Splinter Cell в Арабия и Венеция. Ала... не го получихме.

Сега, на тези малки недоносчета, които ще почнат веднага да циврят "Да, ама ти пак можеш да се промъкваш, глупако, и не е задължително да убиваш всички!!! Пък ако не ти харесва историята, не я играй!!!!", ще кажа: Първо - има ли наказания за това, че са те открили? Че си убил някой друг ОСВЕН жертвата? И второ - аре като поиграете още малко игри и научите какво е наистина добро заглавие и коя точно игра притежава онзи елемент на "елегантност" - обединявайки пленяваща история и зашеметяващ геймплей в едно - пак да ми звъннете. Защото тази игра не го прави.

Редакция: Сабака, за да отговоря на въпроса ти - не, не ми допадна елемента с модерните технологии. Не проработи за Cabal, не проработи и за Sacred 2. Просто идеята да съчетаеш фентъзи/Средновековие с електронни джаджи винаги е била изключително рискована, и много, много рядко някой би могъл да ги съчетае успешно. Знам, че аз не бих могъл.

Джоар, относно сравнението на Анимус с Mass Effect - просто командния пулт на Нормандия беше първото бещо, което ми изникна в мозъка, защото чакам втората част. Можех да го сравня и с Междузвездни воини.

Иначе благодаря и на двама ви, че сте изчели коментара ми, малко хора си правят труда да прочетат мнение, което надвишава три изречения...

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 27.01.2010, 11:13 ?. :

Е,в първата си зимаха половината хелт.Може би нарочно е направена така играта,за да може да се хареса на тези,които обичат да се вживяват в супер-човеци,и тези,които обичат датрепат хора,като истински асасин.Ама така и не разбрах дали харесваш идеята на играта(с модерните технологии)или не?

716 мнения
профил »
joar каза на 27.01.2010, 11:49 ?. :
Редактиран на 27.01.2010, 12:43 ?.

Както някой хора са прекалено снизходителни, така и ти си прекалено критичен. Никой не ти е обещавал Thief на новото време, никъде не е казано, че играта ще е стелт.
Assassin's Creed 2 подобрява всички критични точки на първата игра - това е.. А играта си е сандбокс екшън. И да - като такъв е един от най-добрите на годината. А да сравняваш Animus-а с Mass Effect е най-малкото глупаво.

250 мнения
профил »
Little_Nicky каза на 27.01.2010, 08:08 ?. :

В днешно време - критичното отношение = правилното отношение... само така можем да се опазим от посредствени захаросани боклуци и да не ставаме жертви на пошли маркетингови стратегии... БРАВО на г-н Иванов!!!

556 мнения
профил »
ciborg каза на 28.01.2010, 20:48 ?. :

Много вярно мнение, като се замисля. Истината е, че излизат адски много добри игри, но т. нар. "ревюъри" всъщност са гейм критици и тяхната цел е да ни представят всички добри и лоши страни на играта. Всеки критик има различно мнение по различните въпроси и това не означава, че то е грешно и трябва да бъде оплюто. Аз съм твърдо ЗА изтъкването и на най-малките недостатъци на всяка игра и смятам, че с тази статия г-н Иванов изпълнява задачата си и задължението към феновете да им представи играта по един добър начин.

687 мнения
профил »
the_presator каза на 27.01.2010, 09:16 ?. :

Според мен статията си е добра.
А играта наистина ли е толкова зле?
Бяха пуснали 999999 видеота в които само се хвалеха какво разнообразие са направили...

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 27.01.2010, 11:18 ?. :

@ the_presator
Tо така беше и с MW2 и с доста други заглавия 99999 клипа, Хайп и а игра Йок :Д ако ме разбраш май днешно време рекламата е по важна от играта.
Относно статията - тя е много добра на мен ми харесва а и колкото и добра да е една игра винаги статията трябва да е критична и да показва недостатъците, защото хората като г-н Иванов ни показват реалноста от играта, не като си е купим и кажем същия ш*т като старата примерно и да си помислим защо неса споменали недостатъците в статиите. За децата които смятат че много знаят да прочетата и статии из други сайтове известнии да видят че оценка на игра таке се прави първо недостатъците а после това (ако има де) за което си заслужава играта.
Лично първата съм я почвал 3 пъти и нея превъртях защото в игрите мразя цикличността а в първата по едно време оставаш с обеждението че правиш само едно и също.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 27.01.2010, 11:18 ?. :

Не играта не е зле,просто си има недостатъци,много по мали в сравнение с първата игра.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 02.07.2011, 21:31 ?. :

Не знам защо казват, че е лоша, на мен лично ми хареса.

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 27.01.2010, 12:30 ?. :
Редактиран на 27.01.2010, 12:34 ?.

Момчета, дължа ви едно голямо THANKS за това, че макар и малко по-късно се включихте. И не за това, че някои от вас са ме защитили (което определено оценявам). Просто ми припомнихте, че това е място, където можеш да поговориш с хора, които наистина знаят за какво иде реч. Някои от постовете дори обясняват проблемите на играта по-адекватно и по-аргументирано от моята статия. Ето това заслужава "респект".

Sabaka, абсолютно си прав, че изречението ми за турянето на респекта еди къде си е абсолютно ненужно и под нивото на PCMania. Затова и го изтривам... ей сега!

1565 мнения
профил »
n00b каза на 27.01.2010, 12:46 ?. :
Редактиран на 27.01.2010, 12:46 ?.

Да му се не види! Тоя Дезмънд кой нещастен импотентен плоскомозъчен дебелогъз идиот е решил че трябва да бъде вмъкнат в историята?!? Пълна простотия е тоя Animus!

Абсолютна клошарщина е играта - еднообразен джъмп едн рън тъпизъм, съчетан с мелета = все едно да играеш Хитмен с картечница и гранати.

Направо не мога да повярвам колко са освинили тази уникална идея! Качествени игри за асасини има много малко, а Асасин'с Крийд се развива във времена, които имат огромен потенциал да допринесат за една чудесна игра!

Радвам се че Ивелин Иванов не е спестил недостатъците на играта и е казал нещата 1/1. Адмирации за което. И ако може да допълня последното изречение на статията Ви; AC2 не е игра на годината, нито дори на месеца! Какъв провал!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.01.2010, 22:50 ?. :

Да прав си за историята,в двоиката е доста под нивото на единицата,а история за геимплеи не е добра идея,никак даже.Дезмънд го учат да става асасин с 100 мъки,за кво?Тои не е по-различен от другите!И него ще утрепат на рутинна мисия!Също не намерих из целия Creed самия "криид"къде е братството?Къде са строго религиозните закони?Къде е сеченето на пръста?Къде е "не трепи невинни ча ша ти б*х маикта!"А Ецио си трепе тия,които злорадстват срещу него(reduse nutoriousity)те какво са направили на обществото?Нищо!Алтаир замалко да го стрепат,защото утрепа стареца!Ецио реши да се покаже като убесиха баща му,и не видяхме оня клошар да то убива с думите че е провалил Криида.Прав си,че историята не е от наи- впечетлявашите особено края.Провалиха всичко добро от първия Assassin's Creed само за гаимплеи,което е тъпо.ОСОБЕНО ШИБАНИЯ КРАИ,КОЛКОВА ГО МРАЗЯ!!Мои коментар номер 200,и треаше да напиша за лошите страни на ACII...игра,която чакам с нетърпение,откакто има слухове за нея...историята направи поредицата за мен уникална,а ако 3-ката е за 2-рата световна ще си направя харакири.Ще завещая на Ивелин PC-то си.

45 мнения
профил »
vladi1231 каза на 27.01.2010, 14:50 ?. :

Кога излиза за Pc?

323 мнения
профил »
Ic3S каза на 27.01.2010, 16:55 ?. :

Март.

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 28.01.2010, 16:02 ?. :

Може да се надяваме на по-добри контроли за PC ама е много рисковано начинание, може да подобри поне малко нещата, но може да е много неспокосано направено... стискаме палци и айде март пак ще си говорим.

267 мнения
профил »
TreantBG каза на 29.01.2010, 18:11 ?. :
Редактиран на 29.01.2010, 18:16 ?.

Обективност - 0.01%
Това не може да се нарече ревю, а по скоро някакъв много дълъг хейтърски коментар...
В едно съвестно ревю, думи като тези долу не трябва да присъстват:
-"ми"
-"За мен"
-"съм"
-"За мое най-голямо разочарование" (кой те пита тебе бе?)
-"Моите"
-"(като мен)"
-"Нека ви обадя"
-"сакън да не си помислите"
-"о аз се обзалагам с вас"
-"смятам да им подхвърля една банална геймплей идея"
-"Смея да твърдя"

....
и списъкът е дълъг и широк.

Първо пич не става въпрос за тебе или какво не ти е харесало или какво ти е харесало, а какво всъщност съдържа тази игра.

Второ не трябва да объркваш и подлъгваш читателите с твои лични твърдения и умозаключения.Те ще си направят извода сами за себе си.

Трето на кой му пука какъв геймър си ти, става въпрос за играта, не за теб.

Четвърто предложенията на email до ubisoft,не в ревю на дадена игра.(отново никой не дава и 5 пари за това)

Работата ти е да изнесеш обективно,разбираемо,без лична интерпретация и глупави остроумия за онова как на ТЕБ не ти е харесало дадено нещо, информация за геймплей,история и визуални ефекти.

А аз не виждам въобще нищо от това което изброих.

Съжалявам , но не ставаш!

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 30.01.2010, 18:02 ?. :
Редактиран на 02.02.2010, 13:18 ?.

"Хеитърси коментар"?Да ти звучи познато?Току що прочетох един много слаб.Защо ли?Защото като натиснеш средния бутон на мишката и бутнаш нагоре,пише не "Ивелин Г. Иванов'ското ревю" а "Assassin's Creed II".Нещо,което трябваше да видите,преди да четете статията.И накая-"Съжелявам,но не ставаш"...WTF?"Съжелявам но не ставаш"!!!Какво сега,човека цел живот си изкарва парите с такива работи,а за една статия БАМ!Ужас и мизерия,авторът вече "не става".Като не става,да сложат некои друг,дето пише "добре" според твоите стандарти.Аре сички от PC Mania да се съобразяват само с вас самонадеяни ламери такива!

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 30.01.2010, 07:47 ?. :
Редактиран на 30.01.2010, 08:11 ?.

TreantBG, благодаря за блестящата, поредна демонстрация на основния проблем на тая смешна държавица - всеки е шибан експерт във всичко. Бас държа, че дядо ти има гениални идеи за родната политика, а баща ти - за това как да се оправи българския футбол. И те двамата, точно като тебе, са доказани авторитети от най-високо ниво. (Надявам се долавяш иронията.)

Знаеш ли, пет пари не давам за "експертното" ти мнение. Яд ме е само, че всеки в тая държавица си мисли, че може да дава оценки и присъди от последна инстанция. Никой не си дава сметка, че за да правиш такива заявления, първо трябва да си доказал какво можеш точно в областта за която имаш претенции. Ти кой точно си? За мен няма какво да се чудиш - аз не се крия зад някакъв глуповат ник. Пиша за игри от някакви си 20-тина години, а от 11 години си вадя хляба от същия този бизнес, от който толкова много хора наоколо претендират да разбират. Колкото до правото да изказвам личното си мнение, то ми е дадено от издателите на PCMania. Ако имаш проблем с критериите на това издание - какво, по дяволите, правиш тук?!

И да не забравя - трябва да четеш повече (доста повече) статии по онлайн изданията, за да забележеш, че личното мнение е неделима част от тях. Едва ли има смисъл да ти обяснявам, но от години по специализираните издания се говори именно за това - че статиите в гейм пресата трябва да престанат да бъдат просто изброяване на фийчъри и да бъдат много повече критичен анализ... Опа, навлязох в твърде дълбоки води за теб. Извинявай...

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 30.01.2010, 08:30 ?. :

И за да прекратим веднъж завинаги епохалния спор "добра ли е тази статия, не е ли" - това не е смисъла на този форум! Тук си говорим за игри, а не обсъждаме уменията си като автори. Ако някой има проблем с информацията в статията или с твърденията в нея - моля! Но аргументирано, ако обичате, а не на принципа "не съм съгласен, защото не съм съгласен". Ако някой просто иска да си го изкара на някого, да си потърси друго място - хейтърски форуми в българското "Интернет пространство" дал Господ. Да се чуди човек защо, нали...

267 мнения
профил »
TreantBG каза на 30.01.2010, 08:45 ?. :
Редактиран на 30.01.2010, 08:47 ?.

може да си изкарваш парите с това, но това ревю ме свали от коня...
видя се че не харесваш играта, но ти прекали и все едно се опитваш да направиш така че другите хора да не я харесат също, а точно това не ти е работата...
а относно "не ми харесва,защото не ми харесва" все още не е излязла за PC за да кажем какво и що.Когато стане сигурно ще имаме тема за спор велики писателю.

15 мнения
профил »
Ивелин Иванов каза на 30.01.2010, 09:01 ?. :
Редактиран на 30.01.2010, 12:26 ?.

Или с други думи - ти си точно този, за когото те мислех. Поредният, озлобен никой с големи, голи претенции, ядосан на всеки, който (за разлика от него самия) прави нещо.

А това, че дори не си играл играта, а твърдиш, че статията не е обективна, е (освен потвърждение на казаното по-горе) най-якия виц, който съм чувал от месеци.

267 мнения
профил »
TreantBG каза на 30.01.2010, 12:39 ?. :

не е нужно да си играл играта че като прочетеш ревюто да разбереш че не е обективно, то се вижда - пълно с лични нападки и негудования

ти си този който се зъби на всички тука.
Просто прецака ревю за една хубава поредица... това е, аре не ме занимавай с врели не кипели..

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 30.01.2010, 17:48 ?. :
Редактиран на 30.01.2010, 17:51 ?.

Дървения пич!Ако ти трябваше да играеш една огра 2 месеца и да мислиш какво да пишеш за нея,немаше ли да се зъбиш на сички,които те мразят?Ивелин очакваше повече от тази игра,свикни вече!Егати протеста направи заради една статия.Както казах не ми пука,дали статията е добра или не,защото аз и 75% от посещаващите този саит нямат абсолютно никаква представа от журнализъм."Всеки е шибан експерт във всично"(omg BamHealz).То знаеш,че ревюто трябваше да е "ТОВА Е ИГРАТА НА 2009-АААААА!!!".Оттам като авторът не е на твоето мнение ти започаш да го мразиш.Аз мразех ли статиите на Георги Панайотов и Пламен Димитров,защото се кефеха на Red Alert 3?Не!Просто "живях с това".Ти пробваи също.

18 мнения
профил »
pudding каза на 30.01.2010, 09:47 ?. :
Редактиран на 30.01.2010, 09:48 ?.

Е, тука се убедих какво е хубавото на автори да могат да комуникират с читателите. Пък и не знам какъв е проблема, що просто не прочетете статия в един Gamespot примерно, като да кажем на Rogue Warior, и пак да се нападаме дали личното мнение има място в статията.

389 мнения
профил »
Draksis каза на 30.01.2010, 16:47 ?. :

Ивелине, не обръщай внимание на Корена, него си го знаем отдавна като епохално тъп.

Отдавна не чета статии само на български език, а откакто дойдох в Англия, почнах да купувам де-що намеря списания за игри, отчасти защото ми е приятен стила на писане, отчасти защото лектора ми по Дизайн ги препоръчва. И искате ли да споделя един малък факт? Статиите и тук, и в България са написани с един и същ проницателен професионализъм, единствената разлика е, че са анонимни и автора вместо "аз", казва "ние". Един вид цялата редакция на едно мнение.

Това че Ивелин споделя личното си мнение за играта, за мен струва повече отколкото прехвалена реклама или "зашеметяващ" трейлър. Защото му се доверявам като на специалист.

Когато някой приятел ти препоръча игра, ти си по-склонен да повярваш на неговото мнение за заглавието, нали?

Не знам защо се оплаквате. По мои наблюдения Ивелин никога не захаросва нещата в своите статии, винаги дава точна и обективна информация. Веднъж не съм виждал човека да бъде заслепен от хайпа за някоя джитка.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 01.02.2010, 12:17 ?. :

Дали наистина новия Асасин ще бъде успешен? Надявам се!
Има два варианта и ще разберем. Както каза Стоичков: "сомтайм люн - сомтайм уин, фифти фифти фърст халф" :) Така че "или-или".

2 мнения
профил »
SyLoR каза на 07.03.2010, 22:04 ?. :

Играта я чаках с нетърпение дано не ме разочарова.

П.С. - човеко как играеш всяка 1 игра.Купуваш я още като излезна и я превърташ за часове?Или сте просто много? Винаги ми е било интересно.

14 мнения
профил »
Lylelovett каза на 09.03.2010, 10:53 ?. :

Играта е перфектна, повече от очакванато, струва си да се купи, но заради глупавата защита на UBI, няма смисъл...

1 мнения
профил »
icotre каза на 13.05.2010, 18:59 ?. :

А който иска може да се промъква и да убива наистина тихо и изненадващо без да го забележи никой от стражите.Определено II част е по-добра от I.

1 мнения
профил »
kenjiro23 каза на 16.06.2010, 02:14 ?. :

Повечето неща са така както са написани в рецензията и съм сагласен с критиките но мисля ,че като циало играта има и добри страни питам дали историята не е грабваща и до такава степен увличаща ,че да не се обръща внимание на недоизпипаните неща от UbiSoft,все още не е излезнала перфектна игра ако има такава покажете я на света,мисля че си струва и не е за изпускане както отключването на пазели и таини кодови видео материали които си струват понеже има и мисловна деиност и награда за усилията също така нов елемент е историческите личности които са включени в пазелите кам видео-материали-20 на брои които като се саберът дават един цял клип,хем логически пазели,хем история,хем награда за усилията мисля че си струва добрите изказвания,плус това в играта има замесени исторически личности дали не е случаино или е просто част от трилогията,какво по-хубаво от това да имаш свобода, когато поискаш,кадето поискаш,каквото поискаш да направиш,в заключение ще кажа че основното на което са наблегнали UbiSoft е сюжета които те грабва и това не е малко, защото малко игри позволяват история,свобода,логически пазели и още куп новости за избор и свобода на играча.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 02.07.2011, 21:35 ?. :

А аз мисля, че ти трябва буквар. Спешно. ;)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Assassin's Creed 2 (PS3 и Xbox 360)

Ревю:
Grand Theft Auto в ренесансова Италия? Манджа с грозде? Или едно перфектно продължение на една интересна, но иначе еднообразна игра? От всичко по малко!

Превю:
Първи впечатления от едно от най-очакваните екшън-приключения на годината. Играта, която има всички предпоставки да преобрази жанра на 17 ноември...

новини:
Фен страницата на Assassin's Creed във Facebook предлага „ексклузивен поглед" над следващата част от екшън-приключенската поредица.
Ubisoft отчете, че цели 40 процента от геймърите, потопили се в Ренесансовото приключение са успели да го изиграят докрай. Това определено е сериозно постижение
Безспорният лидер в класацията на нашия сайт за месец май тази година е Assassin’s Creed 2 – убийственото екшън-приключение на Ubisoft Montreal.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Assassin's Creed: Revelations 90
Assassin's Creed 2 81
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Assassin's Creed: Brotherhood (PC) 68
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Assassin’s Creed 23
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Grand Theft Auto V 142
God of War III 67
Bayonetta 46
Assassin's Creed: Brotherhood 29
Grand Theft Auto V 29
Alan Wake 27
Metal Gear Rising: Revengeance 25
Transformers: The War for Cybertron 23
Quantum Break 19
Assassin's Creed: Rogue 18