facebook facebook
 
 
 
   
 
Ark: Survival Evolved с нов експанжън в две части
08.08.2019

Разработчиците от Wildcard обявиха Genesis – експанжън в две части за техния хит Ark: Survival Evolved. Той се очаква за PC, Xbox One и PS4 идния декември. По този начин Genesis ще се яви четвърти и пети експанжън за екшън-приключението на Wildcard. Той ще доразвие съдържанието, което добавиха предишните експанжъни – Scorched Earth, Aberration и Extinction и ще оформи втория Season Pass за играта. Тези от вас, които се вълнуват повече от Ark: Survival Evolved може би помнят, че първият Season Pass на играта беше малко проблематичен, след като Wildcard се опитаха да включат и платени DLC пакети, преди играта да е излязла от Early Access. От тогава обаче изминаха около две години, през които играта се развива като пълноценно и завършено заглавие.

Въпреки, че Genesis беше представен по време на близо 50-минутно излъчване на живо, детайлите около него не станаха много ясни. Това, което е сигурно обаче е, че всяка една от двете части ще добави по една нова карта, които, по думите на авторите, ще са „наистина страхотни карти“. Първата от двете карти се очаква да е сетната в симулация, която би позволила на Wildcard да правят неща, които са били „твърде откачени“ за предходните експанжъни. Тя ще включва нова снежна планина, активен вулкан и няколко водни зони, като всеки един от новите райони ще се отличава със собствена фауна. Вулканът например, ще е дом за новото същество, което се нарича „Lava Lizard“. Този звяр се очаква да е с размерите на тиранозавър рекс и колкото по-горещо е – толкова по-добре се чувства. Напълно очаквано в предвид зоната и името, неговите атаки ще са свързани с огъня и лавата, а също така водата ще се явява неговата ахилесова пета.

В снежните планини пък ни очаква Tiny – новият shape-shifter. Това интересно същество започва своя жизнен път като сладък домашен любимец, но ако намери подходящите условия се превръща в истински звяр.

Водните пространства също не са подминати, като в тях вече ще живее и гигантската костенурка. Нейните размери са толкова големи, че ще позволява на играчите да строят укрепления на гърба ѝ, превръщайки я в мобилна водна база. Освен това по корубата и има различни ресурси, а също така тя предлага и други бонуси за играчите.

По време на стрийма бегло бе представено и едно от новите Tek Claw оръжия, които ще дойдат с Genesis. То ще позволява меле атаките с двата юмрука да се нанасят все по-бързо с всеки следващ удар. Акцент в стрийма бе новият напълно озвучен компютърен съучастник, който ще съпътства играчите по време на техните приключения, без значение от картата. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
ARK Survival Evolved

новини:
Studio Wildcard обяви, че играта вече е постигнала златен статус, но процесът по сертификация е отнел по-дълго от очакваното, което е наложило забавянето.
Новото заглавие се определя като MOSA (multiplayer online survival arena) и в него ни очакват истински масовки, в които се сражават едновременно до 72 играчи.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122