facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Anacapri: The Dream
Ревю | 01.09.2007 | автор: Лили Стоилова


оценка:
Производител:
Got Game Entertainment
Издател:
S&G Software
Жанр:
Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Пъзели

От нищо нещо

минуси

Статика

Нисък бюджет

Статика в Анакапри

Стартирам. Завладява ме непреодолимото усещане, че досаден мой познат се хвали къде е прекарал лятото, след като пред очите ми започват да се нижат един след друг безкрайните екрани с фотоси, наподобяващи слайдове в презентация на туристическа агенция.

Наистина райско кътче е този остров Капри. Поне в това вече съм убедена (въпреки че и един бърз search в google можеше да постигне това). Мътна е обаче причината за колекцията от картички, която замества всякаква анимация или поне за отсъствието на всякаква динамика във визията. Двоумя се дали статиката на красивите наистина пейзажи е предпочетена заради естетическата им стойност (надали), поради нисък бюджет или защото чехлите на съседката ми са цикламени с електрикови шевици. Залагам на последното и продължавам нататък...

Малко по-късно разбирам с изненада, че губя облога. Оказва се, че причината все пак е

нисък бюджет

За миг ми минава мисълта да се зарадвам и да поощря това, че зад играта стоят основно само двама души - баща и син. Меракът ми минава също така мигновено, както се и появи...

Шляейки се из остров Капри, се движите под съпровода на мека и звънлива музика, която стремглаво преминава в рок - препускане на ретро китари, пак така неочаквано и безпричинно темпото отново се забавя. Звуковото оформление има много приятни попадения, но е крайно нелогично с постоянните си изменения и понякога спира безпричинно, което разваля усета за атмосфера. Що се отнася до диалозите - статика е ключовата дума и тук. Снимките на хора от време на време биват заменени с нови снимки, но устните им не помръдват и идващите от нищото гърлени звуци са леко дразнещи.

Да погледнем все пак и сюжета, който за щастие поне не звучи като извинение за показване на красивите снимки. Това е една история, която, ако бях чула, преди да видя играта, щеше да ме грабне. Вие сте Нико Фреди и пристигате в Анакапри (втория по големина град на остров Капри). Годината е 2011-та. Тук сте, защото сте експерт по древните цивилизации и не можете да подминете слуховете за мистичен артефакт:

обсидиановия диск

Постепенно се забърквате в нещо много по-голямо, което води до вашата среща с археолога John MacKowen и писателя д-р Axel Munthe. Доближавате се до легендата за Анакапри, срещайки се със следи от неолита, с препратки към Древна Гърция, а по-късно - и към римския император Тиберий. Културният микс става пълен, когато се намесват ислямски пират и британски командир...

Играта има два режима - walking, който ви предлага да разглеждате снимките, и adventure, в който се развива историята и където са и пъзелите. Ако закъсате, можете да се възползвате и от hotspots опцията, която е hint система. Така тънки черни контури ограждат по-важните места (лично за мен това отново е недобър избор на визуализащия).

Диагнозата на играта е повече от ясна. Стягайте куфарите отпътувайте за Анакапри! Да, но на живо! Говоря сериозно. Ще преживеете нещо незабравимо. Просто изключете компютъра и се насладете на лятото далеч от тази игра, която въпреки доброто намерение и идея страда от лошо изпълнение и нисък бюджет. 

 
системни изисквания
1 GHz CPU, 256 MB RAM; 256 MB Video
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48