facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Aliens vs. Predator
Превю | 13.01.2010 | автор: Владимир Тодоров


Производител:
Rebellion
Издател:
SEGA
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
Излиза на:
23 февруари

сайт на играта »

„Предимно излизат през нощта”, споделя Нют на лейтенант Рипли. Феновете знаят за какво говоря. За ксеноморфите. Онези с двете челюсти, които нямат търпение да впият по-малката в мозъка ви. Вероятно няма смисъл да ви казвам, че когато Aliens vs. Predator излезе на пазара в средата на февруари, пришълците ще са първото създание, с което ще се пусна.

Не марин. Не хищник. Пришълец!

С него смятам да дебна своите жертви из сенките и да вадя очи с опашката. Да разяждам плътта им със своята зеленикава кръв. Да пробивам черепи с вътрешната си челюст. Но този път с ултра убийствена графика!

От това, което виждам в мрежата, Rebellion са се постарали да запазят основната механика на първата игра, обвързвайки я още по-тясно с историята от филмите. Но не с онези потресаващо глупавите, да за AvP говоря, фенвете да ме прощават. А с класиките – както тези, посветени на ксеноморфите, така и на хуманоидните хай-тек ловци, тормозещи Арнолд Шварценегер и Дани Глоувър през миналия век. Rebellion са се ровили дори и в книгите и комиксите по темата. По всичко личи, че крайният резултат ще е наистина обещаващ. Игра на годината? Едва ли? Но шутър – много вероятно.

Какво ни очаква на бойното поле

Не случайно играта се казва Aliens vs. Predator, а не Aliens vs. Predator vs. Marines. Последните винаги са били изрезки. Тук не правят изключение. Пришълците например могат да се промъкнат зад гърба им и да ги убият с един-единствен удар. Дори и да успеят някак си да се защитят, кръвта на ксеноморфите ще се разплиска по тялото им и ще ги остави да миришат. Хищниците и тяхната невидимост пък може да докара до нервна криза пехотинец, отчитащ движение по радара си, но не можещ да разбере откъде точно идва. В случая гьол с вода би бил наистина полезен, тъй като тя ще предизвика късо съединение с екипировката на хищника и той ще се очертае частично пред очите ви.

За да има някакъв баланс в цялата тази ситуация, авторите са се погрижили пришълците да не пълзят толкова бързо по стените, колкото преди, а хищниците да се налага да слизат от дърветата и да убиват плячката си отблизо, за да си вземат сувенир. Така де, трофей. Въпреки това последните си остават имба и Rebellion знаят много добре това. Поради тази причина са създали цял мултиплейър режим, наречен Predator Hunt. Един играч е хищник, а всички останали – пехотинци. Първият разполага с ограничено време, за да избие всички, като всеки труп му дава допълнителни секунди. Загине ли, играчът, изстрелял фаталния куршум, ще заеме неговото място.

Що се отнася до сингълплейър фронта

тук ще ни дебнат три кампании за всеки един от героите. Дали и трите ще бъдат отворени от самото начало, все още не е ясно. Историята в тях обаче ще се припокрива и ще се разказва от различни гледни точки. В случая действието ще се развива на планетата BG-386, където човешка колонизаторска група открива древна пирамида, криеща тъмна и ужасна тайна. Междувременно хищниците научават за случилото се и изпращат ловна група, която да се увери, че тайната няма да излезе никога на повърхността на планетата. А дълбоко в пирамидата едни от най-опасните организми в природата ще се събудят за първи път от векове насам.

Корпорацията „Уейланд-Ютани”

позната ни от филмите със Сигърни Уивър, ще бъде обвързана по един  или друг начин с фабулата. Ланс Хенриксън, който изпълни ролята на андроида Бишъп във втория и отчасти в третия филм, също ще се намърда в играта под формата на Карл Бишъп – човекът, по който е направен гореспоменатия андроид. Ако трябва да сме напълно откровени обаче, има спекулации дали въобще Бишъп е правен по човек или онзи, който видяхме в края на „Пришълец 3”, не е просто поредния робот с облика му, изпратен от корпорацията, за да повлияе на Рипли. Ако случайно срещна Бишъп, докато пълзя по някой таван, със сигурност ще го попитам, преди да го наплюнча с киселина. Засега обаче можем само да предполагаме.

Така или иначе стратегията на Rebellion е очевидна – те искат да са верни на филмовата поредица и залагат голяма част от успеха на играта именно на това. Авторите са отишли на гости дори и на 20th Century Fox, за да се възползват от оригиналните звукови файлове от филмите и да ги пренесат директно в играта – от гнусните писъци на пришълците до изстрелите на класически оръжия от типа на pulse rifle.

Дали Aliens vs. Predator ще отмие срама, който Rebellion браха покрай Rogue Warrior и Мики Рурк? Дано. Не ми се иска да чакам неопределено количество време, за да играя на заглавие, посветено на любимите ми ксеноморфи. RPG-то на Obsidian падна жертва на финансовата криза, а Colonial Marines е с неопределена дата на излизане. Остава единствено Aliens vs. Predator. Това е играта. 

напиши коментар
 

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 14.01.2010, 09:32 ?. :

Добра статия. До сега не съм бил разочарован от поредицата и имам чувството, че и този път няма да бъда =) ДХ11? Е пък нужно ли е всичкото това насилие в ДХ11? Няма значение, мисля, че играта ще изглежда достатъчно потресаващо и в ДХ10 режим. Очаква се се с нетъпание, а също така двата идващи филма изглеждат обещавето за сега, дори има слух, че в новият "Хищнищи" (да, множествено число) ще участва и бат Арни. АвсП - един от най-зарибяващите франчайзи =)

14 мнения
профил »
JaD каза на 14.01.2010, 10:25 ?. :

Струва ми се, че има много груба фактологическа грешка. До колкото аз съм изчел материали, НЯМА да има 3 отделни кампании - по 1 за всяка фракция, а ще е само една единствена кампания, в която ще се сменя гледната точка на играча (съответно пехотинец, пришълец, хищник). Също така историята няма да се развива паралелно, а последователно.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 14.01.2010, 10:35 ?. :

Цитат от пич от Sega: It will probably take around 12-14 hours to complete all three campaigns. However, it really depends on the player. While the Marine campaign is very structured, the Alien and Predator campaigns are more about stealth, so a lot more time can be consumed.

Относно това как ще се развива историята - ще ти споделя когато излезе на пазара. При всички положения историята ще е една, показана от три различни перспективи.

686 мнения
профил »
the_presator каза на 14.01.2010, 10:49 ?. :

Тази игра ще е невероятна :)
И все пак си остава най-яко да играеш с марин.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 14.01.2010, 10:56 ?. :

Статията ме изкефи!Страхотно е че са решили в максимална степен да се придържат към филмите и даже звуците запазват от тях.Няма нищо по стряскащо да чуеш тракащия звук,който издава Хищника,когато се приближи до теб(аз лично настръхвам!).Аз видях в imdb.com,че ще има филм Хищниците,но за другия нищо не съм прочел-пак ли ще е от AvP поредицата?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 14.01.2010, 11:48 ?. :

Ридли Скот ще прави прикуел на Alien, за да разкаже повече за произхода на пришълците, друго не се знае засега по този филм.

179 мнения
профил »
TheManiac каза на 14.01.2010, 11:03 ?. :

И най-мазохистично :)
Ще видим, дано да я докарат добре.

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 14.01.2010, 12:43 ?. :

Много ясно, че ще бъдем SPACE MARINE ! Пардон Marine :П

203 мнения
профил »
Fanatic каза на 14.01.2010, 23:05 ?. :

Aко имаше Space Marine нито Пришълеца ,нито Хищника щяха да имат шанс да оцелеят :D

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 14.01.2010, 13:16 ?. :

МАЛЕ, МАЛЕ, МАЛЕ!!! Нямам търпение вече. Дано играта се окаже супер добра. Дано се спази датата на излизане и играта не се окаже разочарование. Но Monolith си знаят работата :)
Нямам търпение да се превъплътя в хищника! >:)

777 мнения
профил »
veluvian каза на 14.01.2010, 14:07 ?. :

Хубаво е, че авторът на статията е осведомен, поздравявам го, но не бих казал че статията е толкова перфектна, прекалено е субективна, а и пехотинците не са толкова безпомощни колкото ги изкарва. Въпреки, че на мен любим ми е хищникът. Така, че уважение и към трите фракции, иначе съм съгласен че новите филми няма как да изместят класиките.

Колкото и да се опитват да се доближат до оригинала, много бих искал творителите на играта да пообменят някой друг опит с H.R.Giger - създателят на пришълеца. Би било феноменално!

693 мнения
профил »
perro каза на 14.01.2010, 14:14 ?. :

Yautja е моя избор без да се замислям! само да се появи играта!

"DTAI'KAI-DTE SA-DE NAU'GKON DTAIN'AUN"

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 14.01.2010, 19:59 ?. :
Редактиран на 14.01.2010, 20:13 ?.

И аз обичах да играя с Хищник. Наистина, няма какво толкова да се мсили. Филмите го издигнаха в култ направо =) Универсалната бойна единица, за която воюването е просто спорт =) Борбата наистина започна!

http://xbox360media.ign.com/xbox360/image /article/986/986263/aliens-vs-predator-20 090525035326365.jpg

П.П. Васе, епик фейл приятелю, епик фейл =Р

58 мнения
профил »
taner_gerrard каза на 14.01.2010, 14:46 ?. :

Само Predator 1!!!!!

1 мнения
профил »
alien 6 каза на 15.04.2013, 18:07 ?. :

Alien FOREVER NOT Predator

1220 мнения
профил »
vasito каза на 14.01.2010, 15:57 ?. :

Имам броя на ПиСи мания в който хвалите Rogue Warrior....

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 14.01.2010, 18:32 ?. :

Ние пък го нямаме, дай ни го.
http://www.pcmania.bg/?go=games&p=detail& articleId=2703

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 18.01.2010, 18:10 ?. :

паундед

16 мнения
профил »
DiStefano каза на 14.01.2010, 16:46 ?. :
Редактиран на 14.01.2010, 16:50 ?.

излишно е да пиша колко съм развълнуван от предстоящото заглавие, най-малкото щот съм фен на Гигър, но ми се струва че игрово време 12-14 часа за 3 кампании при това е супер скръндзаво ... не че предишните 2 части бяха по-дълги, ама все пак .. дано поне изкарат някой аддон като "Праймъл Хънт" например ..
а относно филма "Predators" излиза тази година юли месец мисля беше .. и не е на кой и да е а на самия Родригес, който според мен лош филм няма .. да не говорим, че във филма ще участва Дани Трейо, Ейдриън Броуди, Лорънс Фишбърн ...

22 мнения
профил »
Super_Uno каза на 14.01.2010, 19:53 ?. :

Абе хора много се 4удя дали играта 6те тругне с видео 10.1 ?

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 14.01.2010, 20:01 ?. :

Ще ти тръгне без проблем, не се притеснявай.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 14.01.2010, 20:54 ?. :

То било Rogue Trooper бе!!! SorrY:D

323 мнения
профил »
rampage85 каза на 15.01.2010, 10:04 ?. :

Точно така! Това е играта! За мен това ще е най-чаканата игра на 2010. Чакам я от 2001 насам!

2 мнения
профил »
limkata каза на 15.01.2010, 11:11 ?. :

Някой знае ли какви са изискванията, или още е рано за тях ?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 15.01.2010, 12:26 ?. :

Странното е, че играта излиза края на февруари а нищо не се знае за системните изисквания. Ето:

http://game-debate.com/games/index.php?g_ id=609&game=Aliens%20vs%20Predator

Ако можем да съдим по данните тук ще можем да играем и с ДХ9 видео, което е добра новина за геймърите с по-стари карти (в това число и аз) =)

370 мнения
профил »
des каза на 17.01.2010, 17:36 ?. :

Помня когато бях малък как се страхувах, като играх тази игра. Не бях още закоравял геймър и в началото доста настръхвах от тази игра.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 18.01.2010, 18:16 ?. :

Аз играх 30 минути с Хищика 3 дена не можех да се отърся от пищенето му като зима хед.Много добра поредица

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 18.01.2010, 18:12 ?. :

„Не марин,не хищик,Пришълец!"Напомня ми на рекламите на "Terran Up the Night"на Blizzcon.Владо ти си мои човек!

1220 мнения
профил »
vasito каза на 18.01.2010, 20:19 ?. :

Какво толкова страшно има не мога да разбера....

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 22.01.2010, 19:35 ?. :

Играи оригинала,и ще разбереш.че играта не е страшна,а АДСКИ забавна,точно заради "страха" в нея

31 мнения
профил »
Cpl. D.Hicks каза на 19.01.2010, 12:11 ?. :

Дайте ми един смартгън и гледайте как всичко живо мре :D

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 19.01.2010, 14:43 ?. :

По-скоро на смартгън-а трябва да му се даде човек =)

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 22.01.2010, 19:36 ?. :

Еи,не се хвали бе момче!

16 мнения
профил »
DiStefano каза на 19.01.2010, 17:10 ?. :

във филма "Пришълци" - демек 2-рата част от сагата
имаше един кибик - Дрейк .. със смартгъна бая ги пердашеше ...
ама когато му свърши "клипа" с булетите, извади горелката и съответно
няма и 1 минута и беше опръскан с ACID

58 мнения
профил »
taner_gerrard каза на 20.01.2010, 14:07 ?. :

Е защо в Gamespot.com пише че играта излиза на 16 февроари 2010 ?

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 22.01.2010, 06:18 ?. :
Редактиран на 22.01.2010, 06:19 ?.

Всички "ПРЕДАТОРА САМО!" но ако трябва да бъдем честни с него надали ще усетите истинската атмосфера на играта. Ако сте гледали Aliens (Alien 2) и след това играете с маринеца просто атмосферата на играта ще ви хване веднага. Предпазливото преминаване от тъмен коридор към по тъмен коридор на 13 кръв с последните 24 куршума в каратечницата без батерии на фенерчето ,бивайки постоянно плашен от постоянното усилващо бибипкане на радара е просто 100% Game Experience ;)

119 мнения
профил »
Destroyer16100 каза на 22.01.2010, 15:23 ?. :

така си е с Маринката какви яки спомени имам от парвата част .... абе тема само за хардкор ветерани !

119 мнения
профил »
Destroyer16100 каза на 22.01.2010, 13:13 ?. :

PREDATOR > MARINE > ALIEN :D

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 22.01.2010, 19:39 ?. :

Обиждаш ме...Alien-а е наи-болния клас,Маринеца е наи скапан,за сметка на това неговия гаимплеи е horror-a в играта

6 мнения
профил »
qaski каза на 25.01.2010, 14:07 ?. :

не знам ас не сьм фен на тази поредица но мислиа да изиграяа това заглавие.
някак ме кефи.

686 мнения
профил »
the_presator каза на 25.01.2010, 18:12 ?. :

VK_ пиши и ти в темата във форума за игри :)

45 мнения
профил »
Daath каза на 07.02.2010, 21:17 ?. :

Свалих си 2ката като неосведомен и цял ден не мога да я спра :shock:

503 мнения
профил »
The Chameleon каза на 09.02.2010, 03:23 ?. :

Чак се плаша колко съм добър с тоя Хищник...

2 мнения
профил »
damqnkanev каза на 15.02.2010, 16:00 ?. :

Каде да чакаме играта!?Първо да излезе?

6 мнения
профил »
pushilista каза на 04.02.2011, 01:13 ?. :

Най-голяма тръпка за мен е играта с Marine и звука на Motion Tracker -имах чувството,че съм парче месо захвърлено сред зверове :-)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Aliens vs. Predator

Ревю:
Една класическа игра се възроди с гръм, трясък и писък. Макар и да е вярна на атмосферата на старите филми обаче, тя има прекалено много проблеми.

новини:
Sega и Rebellion обявиха, че ще пуснат нов пакет с общо четири карти за мултиплейъра на играта, който може да се очаква в началото на новия месец юли.
Както често става, неоправданите очаквания покрай пускането на някоя голяма игра, могат бързо да доведат до смяна в кадровата политика, уволнения и затваряне.
Ако сте сред малцината горди собственици на мощни видео карти с поддръжка на DirectX11, но шутърът на Rebellion постоянно крашва, вижте тази полезна информация.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69