A4 Games работят по нова Metro игра

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Наскоро разработчиците на обичаната шутър поредица Metro разкриха, че работят по чисто ново сингълплейър приключение в постапокалиптична Русия за конзолите от ново поколение – PS5 и Xbox Series X/S, както и за неостаряващото PC.

В публикация на официалния сайт на последната им игра – Metro Exodus, A4 Games потвърждават слуховете от последно време, че наистина работят по нова част от поредицата и въпреки че не могат да навлязат в детайли за нея, обещават някои наистина значими промени и подобрения.

Също така от студиото споделят за намеренията си да "ъпдейтнат" Metro Exodus за новите конзоли, да се възползват от пълните възможности на хардуера им, увеличавайки резолюцията, кадрите в секунда, редуцирайки времето за зареждане и имплементирайки RT функционалност. A4 Games обещават, че всички тези подобрения ще бъдат безплатни за притежателите на Metro Exodus, независимо от платформата на която играят.

Като за десерт, разработчиците на Metro поредицата разкриват бъдещите си планове за съвместна работа със Saber Interactive, които по думите им, ще помогнат за осъществяването на една отколешна мечта на A4 – мултиплейър Metro преживяване.

Тепърва предстои да разберем какво стои зад тези думи, но дотогава A4 Games ни увещават, че не са забравили за силгълплейър корените на поредицата и са мотивирани да продължат да ни поднасят качествени наративни преживявания.