facebook facebook
 
 
 
   
 
2.1 аудио система: Hama Q 900
15.06.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
127,20 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Ефектен дизайн на колоните
Добра разцветка
Силен плътен звук
Интересно дистанционно с възможност за фина настройка
минуси
За съжаление дистанционното не е достатъчно функционално

На пръв поглед кашонът, в който идва системата е доста обемист, но след това се оказва изненадващо лек. В него на два етажа са подредени всички компоненти, надеждно опаковани и укрепени с кори от стиропор. На горния ред са двете колони и дистанционното управление, а под тях в легнало положение е поставен субуфера. Освен това вътре се намира книжка с подробни инструкции за инсталация. В нея е описано как да свържете кабелите, както и какво да направите, за да оптимизирате представянето на колоните. Става въпрос за елементарна софтуерна конфигурация, като в книжката тя е описана за Windos XP и Vista, но всъщност в процеса няма абсолютно нищо сложно и непознато. Инструкциите ви съветват да отидете в Control panel, да изберете аудио картата си, да кликнете на Properties и да настроите конфигурацията на Stereo. На практика същия ефект може да се постигне и без изобщо да пипате в опциите.

Сега към самите колони – те изглеждат доста ефектно, защото с високия си тънък дизайн по-скоро напомнят колоните на някоя скъпа система за домашно кино, отколкото стандартни РС колони. Те са червени на цвят, като самите спикъри са черни. Поставката им долу е достатъчно широка, за да ги закрепите на всякаква повърхност.

На свой ред субуферът е също в червено-черна разцветка и за разлика от някои модели, които се поставят на височина, е предназначен да седи легнал по дължина. На задната му част са всички входове и изходи, за които ще стане дума след малко.

Последният компонент от комплекта е дистанционното. За съжаление то е с кабел (нищо лошо, просто вече е модно всякаква техника по един или друг начин да носи квалификацията „безжично” в себе си), но за сметка на това изглежда доста футуристично. По форма наподобява доста обемист триъгълник, но с по-плавни контури. На него има три бутона – първият контролира звука, вторият – ниските честоти (басовете), а с третия може да настройвате високите честоти. Дистанционното е достойна част от цялостната конфигурация, но като добавим факта, че от него не може да се пуска и гаси системата (това става с големия бутон на лицевата част на субуфера), то се превръща и в нейния единствен недостатък.

Свързването на кабелите става доста просто – връзвате двете колони и кабела на дистанционното към субуфера, а него самия закачате към изхода на звуковата карта на вашия компютър или лаптоп. Захранващият кабел отива в контакта и ви остава само да натиснете вече споменатия бутон за старт, за да пуснете в действие новата си придобивка. А че това е станало ще разберете веднага от ефектната LED светлина, която излиза от дистанционното. Както почти всичко друго в комплекта, тя също е червена.

Предвид че това е 2.1 стерео система, а такава със сигурност сте ползвали досега, би трябвало горе-долу да сте наясно с това какво може да очаквате. Субуферът има 8.5 W мощност, а всяка колона добавя още по 6 W за цялостна аудио картина, която може да се определи като мощна, макар и малко сурова. В крайна сметка доста зависи и от качеството на аудио файловете, с които захранвате плейъра, но като цяло звукът е прилично силен, а с помощта на фините настройки за бас и требъл може да го регулирате с една идея по-добре. При всички положения Hama Q900 е много удобна аудио система за лаптопи и настолни конфигурации, с която със сигурност ще озвучите подобаващо стаята си.  

напиши коментар
 

14 мнения
профил »
leo1messi каза на 21.06.2011, 11:54 ?. :
Редактиран на 21.06.2011, 11:54 ?.

Може да си взема буфера, но вазите и джойстика :D мисля да пропусна
интересен дизайн...

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 24.06.2011, 17:38 ?. :

Интересен цвят и дизайн, 21 вата са предостатъчни да ядосаш кумшията през 2 етажа =) Възможно ли е да съм пропуснал, но не се казва нищо за чистотият диапазон. Какъв е той?

3 мнения
профил »
St.Anger каза на 25.06.2011, 08:37 ?. :

Аз ли греша нещо или това рекетьорство..Взех си за 63лв първа ръка 2.1, като буфера е 16W, а колонките по 12W..Ако случайно заради външния вид струва 130 лв, за мен моя е също толкова "модерен" - за справка ето снимки и параметри...
http://www.microlab.cn/product_detail.asp?id=250& bigclassid=15&smallclassid=70

23 мнения
профил »
donev_go каза на 27.06.2011, 08:29 ?. :

Най-вероятно заради дизайна е такава цената, пък и защото пише Hama на него. Аз като цяло не съм доволен от марката, така че ще пропусна.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Altec Lansing MX-5021 19
Слушалки: Turbo-X H646MV 15
Мобилни колонки: Razer Ferox 14
Усилвател за слушалки: FiiO E6 14
Колони: Altec Lansing FX 5051 13
Слушалки: Sony Bluetooth DR-BT101 13
Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100 13
LG с пълна аудио гама на CES 2017 13
2.1 аудио система: Hama Q 900 12
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 11
ДРУГО ОТ Hama
Мишка: Hama uRage 45
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 26
Мишка: Hama Penalizer Pro II 10
Волан: Hama V18 за PS2 8
Колонки: Hama AL 610 4
Джойстик: Hama Outlandish 4
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 3
Hama Speedshot PS3 Converter 2
Фоторамка: Hama 7 inch Digital frame 2
Мишка: Hama uRage Evo 2