facebook facebook
 
 
 
   
 
2.1 аудио система: Hama Q 900
15.06.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
127,20 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Ефектен дизайн на колоните
Добра разцветка
Силен плътен звук
Интересно дистанционно с възможност за фина настройка
минуси
За съжаление дистанционното не е достатъчно функционално

На пръв поглед кашонът, в който идва системата е доста обемист, но след това се оказва изненадващо лек. В него на два етажа са подредени всички компоненти, надеждно опаковани и укрепени с кори от стиропор. На горния ред са двете колони и дистанционното управление, а под тях в легнало положение е поставен субуфера. Освен това вътре се намира книжка с подробни инструкции за инсталация. В нея е описано как да свържете кабелите, както и какво да направите, за да оптимизирате представянето на колоните. Става въпрос за елементарна софтуерна конфигурация, като в книжката тя е описана за Windos XP и Vista, но всъщност в процеса няма абсолютно нищо сложно и непознато. Инструкциите ви съветват да отидете в Control panel, да изберете аудио картата си, да кликнете на Properties и да настроите конфигурацията на Stereo. На практика същия ефект може да се постигне и без изобщо да пипате в опциите.

Сега към самите колони – те изглеждат доста ефектно, защото с високия си тънък дизайн по-скоро напомнят колоните на някоя скъпа система за домашно кино, отколкото стандартни РС колони. Те са червени на цвят, като самите спикъри са черни. Поставката им долу е достатъчно широка, за да ги закрепите на всякаква повърхност.

На свой ред субуферът е също в червено-черна разцветка и за разлика от някои модели, които се поставят на височина, е предназначен да седи легнал по дължина. На задната му част са всички входове и изходи, за които ще стане дума след малко.

Последният компонент от комплекта е дистанционното. За съжаление то е с кабел (нищо лошо, просто вече е модно всякаква техника по един или друг начин да носи квалификацията „безжично” в себе си), но за сметка на това изглежда доста футуристично. По форма наподобява доста обемист триъгълник, но с по-плавни контури. На него има три бутона – първият контролира звука, вторият – ниските честоти (басовете), а с третия може да настройвате високите честоти. Дистанционното е достойна част от цялостната конфигурация, но като добавим факта, че от него не може да се пуска и гаси системата (това става с големия бутон на лицевата част на субуфера), то се превръща и в нейния единствен недостатък.

Свързването на кабелите става доста просто – връзвате двете колони и кабела на дистанционното към субуфера, а него самия закачате към изхода на звуковата карта на вашия компютър или лаптоп. Захранващият кабел отива в контакта и ви остава само да натиснете вече споменатия бутон за старт, за да пуснете в действие новата си придобивка. А че това е станало ще разберете веднага от ефектната LED светлина, която излиза от дистанционното. Както почти всичко друго в комплекта, тя също е червена.

Предвид че това е 2.1 стерео система, а такава със сигурност сте ползвали досега, би трябвало горе-долу да сте наясно с това какво може да очаквате. Субуферът има 8.5 W мощност, а всяка колона добавя още по 6 W за цялостна аудио картина, която може да се определи като мощна, макар и малко сурова. В крайна сметка доста зависи и от качеството на аудио файловете, с които захранвате плейъра, но като цяло звукът е прилично силен, а с помощта на фините настройки за бас и требъл може да го регулирате с една идея по-добре. При всички положения Hama Q900 е много удобна аудио система за лаптопи и настолни конфигурации, с която със сигурност ще озвучите подобаващо стаята си.  

напиши коментар
 

14 мнения
профил »
leo1messi каза на 21.06.2011, 11:54 ?. :
Редактиран на 21.06.2011, 11:54 ?.

Може да си взема буфера, но вазите и джойстика :D мисля да пропусна
интересен дизайн...

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 24.06.2011, 17:38 ?. :

Интересен цвят и дизайн, 21 вата са предостатъчни да ядосаш кумшията през 2 етажа =) Възможно ли е да съм пропуснал, но не се казва нищо за чистотият диапазон. Какъв е той?

3 мнения
профил »
St.Anger каза на 25.06.2011, 08:37 ?. :

Аз ли греша нещо или това рекетьорство..Взех си за 63лв първа ръка 2.1, като буфера е 16W, а колонките по 12W..Ако случайно заради външния вид струва 130 лв, за мен моя е също толкова "модерен" - за справка ето снимки и параметри...
http://www.microlab.cn/product_detail.asp?id=250& bigclassid=15&smallclassid=70

23 мнения
профил »
donev_go каза на 27.06.2011, 08:29 ?. :

Най-вероятно заради дизайна е такава цената, пък и защото пише Hama на него. Аз като цяло не съм доволен от марката, така че ще пропусна.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 102
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 35
Altec Lansing MX-5021 35
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 34
Усилвател за слушалки: FiiO E6 33
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 32
Слушалки: Turbo-X H646MV 31
Колонки: Logitech Z10 31
Слушалки: Sony Bluetooth DR-BT101 30
Мултимедиен четец: Diva E-Book 7 27
ДРУГО ОТ Hama
Мишка: Hama uRage 45
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 26
Мишка: Hama Penalizer Pro II 10
Волан: Hama V18 за PS2 8
Колонки: Hama AL 610 4
Джойстик: Hama Outlandish 4
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 3
Фоторамка: Hama 7 inch Digital frame 2
Мишка: Hama uRage Evo 2
Hama Speedshot PS3 Converter 2