facebook facebook
 
 
ИГРИ » Онлайн игри
 
   
 
Хановете 4.0 - Борба за трона
Ревю | 09.11.2011 | автор: Петър Йорданов


оценка:
Производител:
XS Software
Издател:
XS Software
Жанр:
Походова стратегия
Платформа:
Онлайн игри
сайт на играта »

Вход в играта
Играй
безплатно

плюсове

Въвеждането на рицарите - един сериозен RPG елемент

Множество визуални подобрения

Още по-силно обвързана с Facebook - може да се фукате на практика с всяко ваше постижение

минуси

Възможно е да има бъгове в самото начало

Новата версия 4.0 на стратегическата средновековна браузър игра „Хановете“ е вече онлайн – близо шест години след първото издание. Съвсем отговорно бихме могли да заявим, че то донесе най-широк кръг от нововъведенията в историята на проекта. И всички промени по средновековните полета налагат взимането на много нови тактически решения по пътя на великата победа. 

На първо място – 

вече може да повишавате членовете на царската си династия в рицари

Те ще предвождат вашите армии или ще развиват замъците ви в зависимост от вашите лични предпочитания. Ако решите да ги включите в битка, рицарите ще оказват влияние върху специалното умение на нацията в зависимост от тяхното ниво на престиж, екипировка и статистики. 

В допълнение към това те могат да специализират в няколко различни области – пълководец, земевладелец, търговец или шпионин. Първият, очевидно, има опит в тренирането на единици и в потушаването на бунтове. Земевладелецът пък е умел строител. Той развива замъка и предвожда разкопки на древни останки. Търговецът използва най-кратките търговски пътища, когато пътува в далечни страни и преговаря с търговците от преминаващи кервани с коприна. Не на последно място – шпионинът познава силните и слаби страни на врага и ръководи шпионажа на кралството.

Любопитна подробност е, че са налични и династични бракове. От тях могат да се получат деца, които, веднъж щом пораснат, стават рицар, които също могат да бъдат развити.

На въпроса как рицарите, които принципно вкарват сериозен RPG елемент в стратегията, ще се отразят на играта, продуцентът Жеко Стефанов отговори следното: „Идеята е да добавим още функционалности към тези рицари с бъдещите ъдейти на Хановете 4.0 и те да се превърнат в крайъгълен камък на игровата механика“. Той ни уверява, че рицарите никога няма да могат самостоятелно да побеждават армия. Тяхната задача, по-скоро е да оказват ползотворно влияние върху войниците, които предвождат, като използват специални стратегии и подобряват ефекта на умението на нацията.

Има ли и визуални подобрения?

Определено. Забелязваме процес на надграждане. Всичко, което някога сте виждали в играта, вече е станало с една идея по-красиво. Да, това прави Хановете 4.0 малко по-тежка, но тя все още може да върви безпроблемно и на най-обикновените офис компютри, които не стават за нищо друго, освен за отваряне на имейла.

Картата също е подобрена. „Дори е по-добра от Google Maps“, шегува се софтуерният архитект Александър Благоев. И наистина – няма как да не останете доволни веднъж щом я видите.

В заключение – Хановете 4.0 е още по-разнообразна и увлекателна за игра и същевременно дори по-исторически достоверна. Авторите обещават да следят мненията и желанията на играчите изключително внимателно и да се опитват да се съобразяват поне отчасти с тях, когато разработват следващите обновления. Така че ако имате конструктивни предложения, какво чакате? В противен случай – просто стартирайте Хановете 4.0 и се забавлявайте.  

напиши коментар
 

216 мнения
профил »
MoonFlame каза на 10.11.2011, 15:58 ?. :

Имам много добри спомени с тази игра.

36 мнения
профил »
HITMAN_444 каза на 10.11.2011, 17:26 ?. :

Imperia Online е 300 пъти по - добра от хановете .

321 мнения
профил »
X-ray каза на 10.11.2011, 18:42 ?. :

Добре де разбирам - плащат ви, ама май само за тях бачкате.

205 мнения
профил »
nozo каза на 11.11.2011, 07:49 ?. :

Тези нововъведения много ми напомнят на Knights of Honor, тези браузър игри имат един основен и доста голям недостатък трябва да циклиш като ненормален и задължително да влезеш в някоя от големите гилдии защото след определен етап са неиграеми, Imperia-та е същата работа

8 мнения
профил »
Sublime+ каза на 11.11.2011, 09:01 ?. :

Добре де, как така се "получават" деца? Не се ли "раждат" случайно? :)
346 мнения
профил »
Gusto каза на 15.10.2013, 11:23 ?. :
Редактиран на 15.10.2013, 11:23 ?.

lol
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Хановете 4.0 - Борба за трона

Ревю:
Денят започна както обикновено – с натрапчива мирис на кравешка тор и досадното кудкудякане на прислужничките ми.

Интервю:
Българската историческа браузър стратегия не престава да се развива. Какво да очакваме от нея за в бъдеще? Разговор с нейния продуцент - Петко Стоянов.

новини:
Стратегическата онлайн игра "Хановете" се сдоби с нова версия, където личат редица подобрения по геймплея и специални бонуси за ВИП потребителите.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Sofia Wars 25
World of Tanks 25
MMOG: Second Life 19
Интервю: Хановете 18
Nemexia - Еволюция 15
За новата рубрика „Онлайн игри” 15
Стратегия: Nemexia 14
Време за мъже: Lady Popular 13
Първи стъпки: Nemexia 13
Интервю: BGmafia 12