facebook facebook
 
 
 
   
 
Фоторамка: Pix-Star FotoConnect HD
27.07.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 250 лв.
сайт на продукта »
плюсове
Отлична Wi-Fi връзка с споделяне

Работи със сайтове като Picasa и Facebook

Ярък LED екран
минуси
Скъпичка е

Дигиталните фото рамки са доста популярна джаджа, която може да видите както в детската стая, така и на бюрото на някой колега в офиса. Това е съвсем нормално, тъй като по този начин казвате „сбогом” на старите и толкова скучни хартиени снимки, които се заменят от цветна феерия от десетки забавни цифрови снимки, плюс някои други допълнителни екстри като часовник, календар и будилник, всички те съчетани в една компактна рамка.

Компанията Pix-Star обаче реши да даде ново измерение на този тип джаджи, като представи своето ново предложение. То се нарича Pix-Star FotoConnect HD (преди това бе известно с кодовата абревиатура PXT510WR02, но пазарното име е доста по-лесно) и предлага уникално съчетание от поддръжка на Wi-Fi, имейл и UPnP и DLNA. Последното означава, че всякакви снимки, съхранявани на домашната ви мрежа могат лесно да бъдат изпращани директно на рамката.

Рамката има 10.4-инчов (26.4 сантиметра) LED екран с резолюция от 800х600 пиксела и формат 4:3, на който могат да се изобразяват снимки от популярни сайтове и онлайн услуги като Picasa, Facebook, Smugmug, Shutterfly, Flickr, MobileMe и някои други. Може да избирате дали да споделите отделни снимки или пък цели албуми, качени във вашия акаунт на някой от тези сайтове. Освен това благодарение на имейл поддръжката FotoConnect HD може да възпроизвежда и картинни файлове, изпратени до предварително зададен имейл адрес. Разбира се, всичко това е възможно благодарение на вградения Wi-Fi предавател. Хубаво е, че освен да получава файлове, рамката може и да изпраща такива, така че споделянето им с други имейл адреси става максимално бързо.

Рамката разполага с 1 GB вътрешна памет, на която да съхранявате качените на нея снимки. Това не е супер много, но в същото време позволява спокойно да запишете цялата си колекция от забавни и вероятно компроментиращи кадри от лятната си почивка например. Поддържаните формати са всички популярни такива, включително JPEG, JPG, BMP, PNG и GIF.   

Pix-Star FotoConnect HD е отлична придобивка за всеки ценител на хубавите спомени, както и добър избор за подарък. Проблемът, както често се случва, е в цената – при пазарна цена от 189 долара това може да не бъде първия избор за мнозина, но ако сте склонни да го направите, със сигурност няма да сгрешите. 

напиши коментар
 

297 мнения
профил »
Hurricane922 каза на 28.07.2011, 08:51 ?. :

Аз евтини фоторамки така или иначе не съм виждал,ама е страхотно да имаш една две

97 мнения
профил »
DemiGods каза на 05.08.2011, 00:27 ?. :
Редактиран на 05.08.2011, 00:27 ?.

Виждал съм и за по 70 лв в Техномаркет ако не се лъжа.Иначе аз имам 1 и е много яко .
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ фото и видео
Фоторамка: Diva DF8V 26
Фотоапарат: Nikon Coolpix P500 21
Мултимедиен плейър: Diva FX79 21
Безппатен филмов пакет с VIVACOM IPTV 17
Видео камера: A4 Tech PK-910H 16
Дигитален плейър: Mustek MB 34-44 16
Blu-ray плейър: Samsung BD-D6700 15
Адаптер: Targus USB 2.0 Multi-Monitor Adapter 13
Видео камера: Baby EyeOn камера DCS-825L 13
Конзолен аксесоар: AverMedia Game Capture HD 12