facebook facebook
 
 
 
   
 
Фен влезе в кода на P.T. и намери интересни тайни
10.09.2019

Спомняте ли си за мистериозното хорър демо, зад което стояха Хидео Коджима и Гийермо дел Торо и което послужи за анонс на Silent Hills, игра от Silent Hill поредицата, която в последствие бе спряна от Konami? То остана в историята с името "Playable Teaser" или PT, както и с неповторимата си хорър атмосфера, дело на двамата таланти. Един от елементите, които спомагаше за постигането на тази атмосфера, бе призракът на полуразложен труп, който се появяваше на определени места в демото. Именно с него е свързано ново откритие, което фен на демото направил.

Въпросният фен се казва Ланс Макдоналд, който успял да отвори кода на демото и открил, че в момента, в който играчът вземе фенера, призракът се "залепя" за играча и го следва неотлъчно, но винаги зад неговия гръб. "Тя е винаги там... Следвайки ви..." - пише той в Twitter. Макдоналд сподели още, че изследвайки кода на демото, е намерил достатъчно съдържание за "цяло видео", но вместо това е решил да се концентрира върху този отделен момент. "Открих кода, който изпълнява "zoom in" функцията, когато играчът натисне R3 бутона. Премахнах целия код, който настройва камерата и го замених с моя собствен, след което пачнах играта, за да си мисли, че вие постоянно натискате R3, така че постоянно се изпълняват моите настройки на камерата".

Въпреки, че PT е просто играем тийзър за спряната Silent Hills на Коджима и дел Торо, демото се счита за едно от най-качествените хорър преживявания на всички времена. За петте години от появата си, PT се сдоби с почти митичен статус, отчасти поради факта, че скоро след разрива с Коджима, Konami свалиха демото отвсякъде и то вече не е налично. Статусът му на култов хорър също така се дължи и на това, че феновете продължават да намират нови неща в него. 


напиши коментар
 
НАЙ-ЧЕТЕНО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА
The Division за PC няма да е прост порт 824
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 802
Петото "яйце", награди и регламент 797
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 789
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 781
Фенският порт за Red Dead Redemption за РС бе спрян след намеса на Take-Two 765
Завръщането на една легенда! 759
Слух за изискванията на АС: Unity 752
Blizzard също прави разпродажба на игри 736
НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122