facebook facebook
 
 
 
   
 
Фенският порт за Red Dead Redemption за РС бе спрян след намеса на Take-Two
11.09.2019

Работата по Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project (фенски опит оригиналната RDR да бъде портната за PC , чрез употребата на Xenia и RPCS3 емулатори) е била преустановена. Това се е случило след писмо до разработчика DamnedDev от Take-Two, компанията-собственик на издателите на оригиналната игра Rockstar. "Моля да имате предвид, че проектът е спрян. Ще бъде направено видео с допълнителни обяснения. Не съм много щастлив." - пише в страницата на Damned Enhancement.

Видеото не е налично все още, но DamnedDev не оставя много съмнение по отношение на това, което се е случило. "Не мога [да кажа какво се е случило], но знаете кой има пръст в това спиране. По-добре ще е да не говоря повече, тъй като те ме предупредиха да запазя мълчание, но хората ще се досетят, при условие, че проектът бе спрян изведнъж, без причина. Но да, обичайната корпоративна алчност си мисли, че може да ви изнудва." - написа той.

DamnedDev настоява, че модът не трябва да бъде цензуриран, тъй като по негови думи "той не е порт, или римастър, или re-release, и освен това добави, че медиите също имат вина за спирането на проекта, защото грешно са обяснили каква е действителната същност на проекта. "Поради легални причини проектът е "Мод". И ще използва оригиналната игра, с леко попроменено съдържание, нови текстури и обновени модели тук и там." - написа DamnedDev. "Но 'Медиите' го нарекоха нещо, което не е, за да привличат кликове", допълва авторът. (Въпреки, че на страницата на проекта той е описан от авторите си като като "ремастър*", с голяма стърчаща звездичка - явно на юристите на Take-Two тези неща със звездичките не им минават - бел. ред.)

Въпреки проблемите DamnedDev търси легално решение на проблема, за да може да възстанови работата по проекта. "Имам силни аргументи, които могат да спечелят и да променят мнението им. Те [издателите] направиха някои сенчести неща, сдобили са се с моя лична информация и са се свързали със семейството ми. Свързвам се с хората, за да разпространя каузата. Няма да им позволя да ме заплашват и да ме карат да мълча. За момента съм спрял работа, но се надявам, че ще мога да разреша това."

Обвиненията за оказване на натиск напомнят за новина от август, според която 2K Games изпратили частни детективи в дома на стриймър, като част от разследване за изтекло в YouTube съдържание на Borderlands 3. Това обаче не е първият път, в който DamnedDev се сблъсква с издателя. През 2017 г. разработчикът участвал в екип, работещ по проект, който да пресъздаде картата на Red Dead Redemption в GTA 5. Този проект също бил спрян. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Red Dead Redemption

новини:
Създаден от White Team, модът трябва да стане достъпен това лято, а скоро ще видим първи трейлър.
Rockstar не е компания, която можем да определим като двигател на социалните мрежи, но вчера именно тя бе най-често срещаното име там.
Разбира се, засега това остава твърдо в графа "Слухове", но ако се окаже истина, не бихме се изненадали изобщо.

Ревю:
Дори четири години по-късно, това все още е най-доброто уестърн изживяване, пресъздавано в игра.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122