facebook facebook
 
 
 
   
 
Търси се: интересна нова игра
24.06.2017 | автор: Юри Попов


Заклет конзолен геймър съм, но това не ми пречи да кажа ясно и категорично - това поколение ще остане в историята с безпрецедентно малък брой оригинални игри.

Вече почти четири години от появата на актуалните системи, броят нови интересни заглавия, които виждаме на пазара, е изключително малък.

Ако погледнете какво се предлага, ще видите, че 90+ процента от игрите са:

- римейкове

- римастъри

- колекции, портове, преработки, осъвременявания

- шепа високобюджетни продължения на поредици, които познаваме до болка

- стотици инди игри, които като качество и количество се приближават опасно близо до състоянието на Google Play Store; или с други думи - пълни боклуци, между които тук-там се намира нещо готино

Това е тъжната истина - докато и сега продължавам да откривам непознати и недооценени игри за всички предни поколения, днес не се правят нови интересни игри. Не се поемат рискове, не се мисли нестандартно, не се използват уникалните възможности на една или друга конзола. А от това страдаме всички ние. Ето защо ще продължавам да играя на старите си конзоли, където има стотици страхотни заглавия, които само чакат да бъдат открити. 

напиши коментар
 

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 26.06.2017, 11:02 ?. :

Айде пак глупости...

22 мнения
профил »
console state каза на 27.06.2017, 14:21 ?. :

Ai sa

Pak glupava "statiq"

2763 мнения
профил »
Zlob каза на 27.06.2017, 20:45 ?. :

Какво му скачате на автора? Аз съм на абсолютно същото мнение!

Въпреки че не притежавам конзола от последното поколение все си мисля че щях да чуя за някое ново интересно IP впредвид факта че се интересувам от гейм новини...

Пълна излагация спрямо предишното поколение (Xbox 360/ Playstation 3)

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 28.06.2017, 06:28 ?. :

Само за последната година имаме Horizon, Nioh, The Surge, Mages of Mystralia, Shadow Tactics: Blade of the Shogun, For Honor, Gigantic, ReCore, Owlboy, Rise & Shine, Quantum Break, RWBY, Shiness, Hyper Light Drifter, Masquerada, Dead Cells, Northgard, Rimworld, Everspace, Blackwake, Earthlock, Pit People, Hollow Knight, Portal Knights, Aragami, Astroneer, Tyranny, Yooka-Laylee, For the King, Icey, Battlerite, Paragon, Nex Machina, Furi, Everything, Battle Brothers, We Happy Few, Seasons After Fall и вероятно още мноог, които ще има да ги откривате години по-късно и да си спомняте носталгично какви хубави игри е имало едно време.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 27.06.2017, 21:32 ?. :

Аз нямам мотивацията и вълнението което да ме накара да дам 60-120 лв за поредната еднотипна игра за PS4, като за тия пари мога да си купя 7-8 игри втора ръка, със същото качество или по-добро, за PS3-ката които не съм играл или просто искам да ги имам в колекцията си.

За PS2 пък да не говорим, изипиратствал съм десетки игри, а има сигурно още толкова които евентуално биха ми харесвали. А и все още се намират по сайтовете евтини и оригинални игри - класики, които към днешна дата са неактуални само с 480i резолюцията си. Разбира се има и доста боклуци с ръбата графика, счупени контроли и никакакъв смисъл, тях не ги броим.

За по-дъртите конзоли, наистина някои игри може да изглеждат прекалено ръбати и архаични, но това не важи за всички. Вижте един Crash Bandicoot на 20 години примерно. А и играта като е увлекателна графиката и другите дървенящини спират да впечатляват, просто геният на твореца е безсмъртен, независимо от това колко примитивни инструменти е използвал :).

Като цяло съм съгласен с автора. Даже и сега да спре напълно производстово на каквито и да е видеоигри и хардуер, има достатъчно материал че да се късам да цъкам игри винаги когато имам възможност и мерак до края на живота си.

Това е моето лично виждане. Който е склонен да се хвърля на някакви хайп влакове, само за да е част от някакво комюнити, суета или наистина вярва, че по-ново = задъжително по-добро, нека да си се самозаблуждава. И аз вървях дълго време по тоя път, до момента в който пътят кривна леко в обратна посока и после се превърна в една затворена кръгла писта :)

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 01.07.2017, 19:24 ?. :

Sentry, само за Horizon мога да се съглася че е наистина нещо ново което си струва, другото са някакви RPG.та и MOBA игри, които по принцип не ме кефят. Останалото са вероятно разни индита, за тях въобще не става дума. Сред тях може да има попадения, но плявата е толкова голяма, че наистина ще ми трябват години за да отсея наистина добрите инди игри и не би ми се занимавало. Иначе факт е че най-добрите игри които съм играл последно време са такива - Broforce и Tricky Towers, които ги открих съвсем случайно покрай PS Plus

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 01.07.2017, 20:40 ?. :

Точно Horizon е една от най-неоригиналните игри в списъка, който съм пуснал. Жалко е, че се оплакваш, че нямаш какво да играеш, а ти липсва хъса да потърсиш.
напиши коментар