facebook facebook
 
 
 
   
 
Тим Уилиц отива в Saber Interactive след 24 години в id Software
13.08.2019

Тим Уилиц вече работи в Saber Interactive, става ясно от статия на списание Fortune. Той заема поста Главен креативен директор и като такъв ще е едно от ключовите лица в компанията.

В момента Saber Interactive работят върху амбициозния порт на The Witcher 3 за Nintendo Switch, както и по Ghostbusters: The Video Game Remastered. Те са най-известни с NBA Playground заглавията си, както и с World War Z. Компанията е основана през 2001 г. и се разрасна значително след дебютната си игра от 2003 г., Will Rock.

Уилиц ще трябва да насочва над 500-те служители на студиото, разпределени в пет международни офиса. Той казва, че е развълнуван от възможността да работи в малки екипи и да разработва игри независимо. "Когато някой има добра идея, ние я подхващаме", казва той пред Fortune. "Ако не се получи, бързо променяме курса.

Уилиц напусна id Software миналия месец след Quakecon, обещавайки да обяви бъдещите си планове скоро. Той започва като дизайнер на нива за The Ultimate Doom от 1995 г., а впоследствие е работил по Quake, Quake II, Quake III Arena, Quake III: Team Arena, Doom 3 и Quake 4. Последният му проект там отново беше от вселената на Doom - Doom Eternal. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
id Software

новини:
Тwitter публикация oт NeoGAF разкрива, че уволненията в индустрията не са подминали и id Software - авторите на култови заглавия като Doom и Quake.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122