facebook facebook
 
 
 
   
 
Сценаристът Ерик Уолпау се върна във Valve
07.01.2019

Сценаристът Ерик Уолпау, който е работил по редица игри на Valve, сред които Half-Life 2: Episode 1 и Episode 2, Portal и Left 4 Dead 1 & 2, е отново част от екипа на Valve, макар и не като служител на пълно работно време. Името му бе забелязано в кредитите на новата игра на Valve – Artifact. Малко след това самият Гейб Нюъл потвърди, че Уолпау отново е част от екипа.

Ерик Уолпау започва работа във Valve, през 2004 г. (в края на която излиза Half-Life 2). Той работи там до 2017 г., когато напуска. След напускането си влиза в Dobule Fine, където работи по предстоящата Psychonauts 2. След завръщането си във Valve не е ясно дали се занимава с друг проект, освен Artifact. В интервю той споделя, че реално никога не е спирал да бъде част от екипа на Valve след напускането си, тъй като е запазил определени договорни отношения.

Поддържаме тези договорни отношения с Valve от деня в който напуснах, тъй като скоро след това се завърнах, питайки дали мога да заема предишната си позиция. Те ми казаха „Не, но можеш да бъдеш на граждански договор”, на което аз се съгласих“ - пояснява той.

 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Valve

новини:
Неясните и сложни правила, и други последвали ги манипулации от страна на Valve, са причината те да раздадат 5000 допълнителни награди.
Сегашното осмо поколение изглежда ще остане неуважено заради рестрикциите, които собствениците на платформите налагат за съдържанието там.
Бивш служител на Valve, който претърпял операция за смяна на пола, съди компанията за 3.1 милиона долара по обвинение, че тя създала враждебна работна среда.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122