facebook facebook
 
 
 
   
 
Смартфон: LG Optimus 2X
09.01.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
-
Цена:
-
сайт на продукта »

Какво става, когато обединиш един от водещите производители на компютърни технологии с известна компания за мобилни телефони? Ако сте си казали "свръхмощен смартфон", печелите потупване по рамото, но ако сте били по-прецизни и сте си помисли, че става въпрос за LG Optimus 2X, то очевидно сте наясно с последните технологични тенденции.

Телефонът, който бе анонсиран наскоро, направи своят дебют на изложението CES 2011 в Лас Вегас. Той е плод на съвместните усилия на nVidia и LG и се превръща в първия в света "суперфон" - едно поколение над модерните смартфони. Ключово значение в него играе мобилния процесор Tegra 2 на Nvidia, който е в центъра на стратегията на компанията. По време на своето обръщение президентът на nVidia Жен-Хсун Хуанг обяви, че Tegra 2 е част от най-новите предложения, с които американската фирма ще атакува пазара.

Самият LG Optimus 2X представлява истинско мобилно чудовище с двуядрен процесор Tegra 2. Това е ARM Cortex-A9 CPU, което позволява по-бързо сърфиране в интернет, по-добро време за реакция и подобрява общата производителност. Екранът представлява уникален 4-инчов WVGA дисплей, който поддържа Full HD стандарта. Телефонът разполага с 8 мегапиксела камера, втора 1.3-мегапикселова камера за видео разговори и 8 GB вградена памет, която при желание може да увеличите до 32 GB.

За да вържете апарата с монитор и да използвате неговия висококачествен екран, е предвиден HDMI изход. Разбира се, след като самият телефон поддържа Full HD, това значи, че може да се възползвате на място от страхотните възможности на неговата видео камера - записване и възпроизвеждане на 1080p MPEG-4/H.264 клипове.

nVidia разкри, че си е сътрудничила с Adobe, за да може LG Optimus 2X да получи и Flash поддръжка, при все, че демонстрация в препълнената зала не бе проведена. Компанията обаче увери, че телефона спокойно може да бъде разглеждан и като гейм платформа, която е в състояние да предложи качество, което сме свикнали да виждаме у конзолите. За целта в телефона е вградена Ultra-low powered (ULI) NVIDIA GeForce видео карта, която позволява както 3D игри, така и триизмерен интерфейс.

От видяното и преди всичко от чутото до момента LG Optimus 2X действително представлява уникален телефон. Всъщност толкова уникален, че дори не сме сигурни дали правилният термин изобщо е "телефон". 

напиши коментар
 

8 мнения
профил »
kingston123 каза на 10.01.2011, 13:31 ?. :

Аз ли чета през редовете или никъде не срещнах, че nVidia Tegra 2 всъщност е SoC(System-on-chip)?
Иначе телефона е много хубав. Очаквам да видя какви телефони ще пуснат HTC и Samsung(знаем вече за Motorola - Atrix 4G и Droid Bionic като първия ще го има и в Европа под името Atrix) като противници на това малко чудовище.

31 мнения
профил »
mini_90_faraona каза на 14.01.2011, 07:22 ?. :

То това ако е телефон аз ставам транваи. :D:D:D:D
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ телефони
Huawei Mate 10 Pro покори CES 2018 27
Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra 25
GSM зарядно устройство за колело 22
Huawei Mate 10 Pro: AI на помощ 20
iPhone 4 – струва ли си? 18
Samsung Galaxy А3 и А5 2017 дебютират у нас 16
Смартфон: Nokia N78 14
Galaxy S8 и S8+ приордъри във Виваком 13
Xiaomi Mi6 и Xiaomi Mi A1 първо в Мтел 13
Смартфон: Nokia N8 11
ДРУГО ОТ LG
Първи поглед: LG Optimus 3D 7
Смартфон: LG BL40 Chocolate 6
Телефон: LG GD510 Pop 6
Смартфон: LG KC910 Renoir 5
Смартфон: LG Optimus 3D P-920 2
Външна записвачка: LG GP08 1
Първи поглед: LG Optimus 4X HD 1
LG и Volkswagen правят свързана автоплатформа 0
LG Q6 с FullVision дисплей през септември 0
Bluetooth говорител: LG PH1 0