facebook facebook
 
 
 
   
 
Слушалки: Tt eSPORTS Shock Spin HD
27.05.2012 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
129.00 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
големи, плътни чашки, които изолират външния свят
саморегулиращ се обръч
7-канален звук, при това наистина добър
приставки за микрофон и дистанционно
подходящи за сериозни геймъри
минуси
на останалите могат да се сторят прекалено неудобни

Нуждата от качествени РС слушалки е рядко по-добре изразена отколкото при геймърите. Помислете сами – независимо дали искате да се потопите в поредното приключение без да пречите на околните или играете онлайн шутъри, където всеки звук може да бъде от потенциалния враг, добрите слушалки са ваш верен помощник. А ако все още не сте се спрели на даден модел, на помощ ви се притича компанията Tt eSPORTS, подразделение на Thermaltake.

Нейното предложение се нарича Shock Spin HD и представлява един аудио аксесоар от най-висок клас. Слушалките се съхраняват в много стилна кутия, на чиято лицева страна виждаме снимка на модела, заедно с трите му най-важни характеристики: 7.1-канален звук, бас усилвател и саморегулиращ се обръч. Ако обърнете кутията на обратно ще видите, че слушалките се предлагат в три различни разцветки – бяла, червена и черна, като за нашите тестове получихме черния модел.

Когато тръгнете да разопаковате кутията, веднага ще разберете, че тя не е просто картонен амбалаж, който ще се изхвърли, а място, където може да съхранявате слушалките си, когато не ги ползвате. Страните на кутията са доста дебели и предпазват нейното съдържание, а затварянето й става с магнитна закопчалка, която е изключително готина. Когато отворите горния капак пред погледа ви се появяват самите слушалки, които почиват кротко във вътрешен пакет. На лявата половина на капака отново виждаме скица на модела заедно с други характеристики като дистанционното и техническите му параметри.

С някакво почти религиозно преклонение изваждаме подложката на слушалките и Shock Spin HD най-сетне са в ръцете ни. Първото, което ни прави впечатление е колко големи са чашките. Забравете за всякакви компактни модели, това тук е направено, за да покрие ушите ви и да ви изолира изцяло от външния свят. Всъщност чашките наистина са огромни и ако сте с по-малка глава дори може да се окажат малко неудобни. Едно обаче е безспорно – Shock Spin HD са геймърски слушалки и тежат на мястото си. Буквално.

Външната страна на всяка чашка е покрита с ефектна мрежова плетка, над която има пластмасов елемент, наподобяващ перките на вентилатор. В средата пък стои логото на Tt в червено, което контрастира на гарваново черното покритие на самите слушалки. Отвътре чашките имат приятно плюшено покритие, което не изморява и не запарва ухото за разлика от кожената облицовка.

Двете чашки са свързани с два обръча, като горният е двоен и пластмасов, а долният е единичен и кожен. Идеята е двойният пластмасов обръч да придава нужната стабилност, докато долният да се разтяга според нужните размери. На практика разтегаемия обръч работи безупречно – просто нахлузвате слушалките на главата ви и те заемат правилното място на секундата. Няма нужда да се мъчите да нагласяте обръча или да придърпвате чашките, така че да покрият правилно ухото ви, защото всичко става практически автоматично.

В основния си вид Tt eSPORTS Shock Spin HD имат един дълъг около 60 см. Кабел, който завършва със стандартен 3.5-милиметров аудио жак. Просто го включвате в съответния изход на вашия лаптоп, настолен компютър, таблет или всяко друго съвместимо устройство и готово. Това обаче далеч не е всичко, защото в комплекта има още няколко допълнителни екстри под формата на приставки, които може да слагате и махате според вашите нужди.

Най-напред отделно има един малък микрофон, в чиито край може да включите слушалките, а другият му край, който също завършва с 3.5-милиметров жак, отново да бъде поставен в компютъра. По този начин получавате както функционален микрофон, така и сериозно удължение на кабела. Самият микрофон може да се защипе на дрехата, за да не ви пречи, както и да се върти в няколко посоки за максимално улавяне на звука. Освен това на панела има и копче за включване и изключване, с което може да го спирате.

Втората приставка действа по същия начин, но вместо микрофон там се намира контролен панел, с който да увеличавате и намалявате звука. Идеята тук е същата – той действа както като начин за управление на звука, така и като удължител. Благодарение на стандартните 3.4-милиметрови адуио изходи спокойно може да направите различни комбинации между слушалките, микрофона и панела за звука.

Третата приставка също не е за подценяване и ви позволява да превърнете Shock Spin HD в истинска мултимедийна платформа. Тя представлява малък пластмасов панел с три изхода. Единият е стандартен miniUSB-USB порт, чрез който джаджата се включва към компютъра с приложения кабел. От другата страна има два изхода, единият от които е за слушалки, а другият за микрофон. Там може да включите съответно слушалките и микрофона от комплекта и да ги управлявате чрез контролния панел. Малка LED светлинка ни напомня, че той е включен, а бутоните там са за усилване и намаляване на звука, за заглушаване и за пускане на микрофона. В интерес на истината цялата тази схема включва с една идея повече кабели, отколкото повечето потребители биха искали да видят, но трябва да отбележим, че всички те са със здрава плетка, така че няма опасност внезапно да повредите някой от тях.

След като сте се спрели на желаната от вас конфигурация, време е да вкарате Shock Spin HD в действие. Разбира се, 7-каналният звук е предназначен най-напред за нуждите на геймърите, но освен няколкото игри с подобна аудио поддръжка, ние изпробвахме слушалките с висококачествени музикални и филмови записи. Във всеки един от случаите Shock Spin HD се държи отлично, пресъздавайки с висока достоверност съответното звуково съдържание. Възпроизвеждането на 7-канален звук през две слушалки е доста трудно начинание, но в този случай Tt eSPORTS са се справили отлично. Когато имате такова съдържание слушалките успяват доста добре да регистрират точната посока, от която идва звука и в резултат на това чувате различни нюанси, а не стандартното стерео съотношение ляво-дясно.

Tt eSPORTS Shock Spin HD категорично са предназначени за сериозни геймъри или мултимедийни маниаци. Обикновеният потребител по-скоро би се намръщил при вида на обемните слушалки и тяхната все пак осезаема тежест върху главата. Но ако държите да получавате кристален звук и безкомпромисно качество, когато работите с 5.1 и 7.1 аудио съдържание, Tt eSPORTS Shock Spin HD определено си заслужават вниманието. 

напиши коментар
 

153 мнения
профил »
nephalem каза на 28.05.2012, 16:51 ?. :

"големи, плътни чашки, които изолират външния свят"
Не съм съгласен. Всъщност нищо не изолират. Още по-малко пък изолират звука от слушалките. Можете съвсем спокойно да си ги използвате за колонки. А това определено е минус.
Може би трябваше да си взема Razer Electra за същите пари

90 мнения
профил »
Roskouhunt каза на 29.05.2012, 05:23 ?. :

Определено е трябвало :)

20 мнения
профил »
paff40 каза на 29.05.2012, 10:43 ?. :

Да си бяха правили вентилатори.

50 мнения
профил »
justleave каза на 30.05.2012, 20:48 ?. :

Имам същия модел, но без звуковата карта и съм супер доволен. Наистина изолират, но в същото време ако някой те извика, го чуваш.

Микрофона е супер хитро измислен със закрепването тип щипка и чувствителността наистина е на ниво.

Не знам защо nephalem не е доволен от неговите, но при всички положение решението не е Razer Electra.

2 мнения
профил »
hienata76 каза на 09.06.2012, 21:26 ?. :
Редактиран на 09.06.2012, 21:27 ?.

Привет,ще купувам геймърски слушалки ,харесал съм си тези Genius Cavimanus HS-G700V имат по красив вид и екстра вибрация от продукта на Тt. Но при директно сравнение в игрова атмосфера кои са по добри ?

50 мнения
профил »
justleave каза на 10.06.2012, 20:49 ?. :

Genius правят геймърска периферия "high end" от много скоро и няма реално мнение за тях.

Като ги сравня обаче с тези се набиват няколко разлики:
- TTesports са с по-големи наушници ( 50 мм спрямо 40 мм) , а при гейминг над 2-3 часа това си е много важно.
-По-добър честотен обхват на TTesports
-По-добра чувствителност на микрофона, а и за мен е плюс, че при TTesports може да не си слагаш микрофона, ако не ти трябва.

Както писах по горе аз имам модела, който е без звуковата карта и съм много доволен. :) Не ме болят ушите, чувам си яко акцента на Witch Doctor-а :) в Diablо III
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 43
Усилвател за слушалки: FiiO E6 28
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 17
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 15
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 14
Колонки: Geepas 5.1 13
Altec Lansing MX-5021 13
Слушалки: Turbo-X H646MV 13
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 12
Безжични слушалки: Hama 87501 Sporty 11
ДРУГО ОТ TteSPORTS
Мишка: Tt eSPORTS Level 10 M 12
Мишка: Tt eSports Black Gaming Mouse 6
Геймърска мишка: Tt eSPORTS Volos 4
Слушалки: TteSPORTS Shock Gaming Headset 1
Мишка: TT eSPORTS Azurues 0