facebook facebook
 
 
 
   
 
Слушалки: Ozone Strato 5.1 Gaming Headset
27.09.2010 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
окoло 100 лв.
сайт на продукта »
плюсове
5.1 звук директно във вашите уши
Някои дребни екстри по настройките
минуси
Не могат да заменят истинската мощна аудио система
Басът е малко по-чувствителен

Макар и често пренебрегвани, слушалките реално са отличен избор за много геймъри. Те са компактни, не пречат на другите, дават много по-концентриран звук и могат да се използват за онлайн комуникация. Всичко, което ви трябва, е чифт добри слушалки, снабдени с микрофон и вече може да забравите за света около вас. Ако обаче искате не просто изолация, а пълно потапяне в това, което се случва в играта, ви трябва нещо по-сериозно.

Като това - Strato 5.1 Gaming Headset от Ozone, един от лидерите на европейския пазар за периферни устройства за геймъри! Истински 5.1 звук, който "вкарва" страхотен съраунд и четири спийкъра във всяко ухо. Гъвкавото управление на слушалките, лесното нагласяне на микрофона и USB усилвателя правят този комплект силен претендент в тази специфична пазарна ниша.

Те идват в средна по размер кутия, в която освен комплекта ще откриете още ръководство за употреба и CD с драйверите. Тъй като слушалките се захранват през USB кабела, с който ги свързвате към компютъра и имат вградена звукова карта, нещата не биха могли да бъдат по-опростени.

Още при първия поглед ще разберете, че Strato 5.1 Gaming Headset са нещо специално. Пластмасата е качествена и издръжлива, а гуменото покритие на самите "чашки" и на свързващата ги скоба е създадено, за да издържи дълго време. Освен това всяка от слушалките е подвижна, така че може да я нагласите да покрива максимално добре ухото ви.

Микрофонът към комплекта може да се върти на 150 градуса от напълно изпънат до поставен непосредствен до устата. Въпреки че не може да го свалите изцяло, ако не искате да ви пречи толкова, може да го поставите в изпънатата позиция, така че да е достатъчно отдалечен от лицето.

Панелът за управление също има гумено покритие, което се усеща като доста солидно под пръстите ви. От него може да променяте силата на звука за предните, задните и централните колонки, както и на субуфера, все едно, че боравите с истинска 5.1 аудио система.

Цялостното управление на комплекта става, след като инсталирате драйвера и стартирате малката програмка, която идва с него. Интерфейсът й и доста опростен и ще се ориентирате лесно. От там може да включите някои допълнителни ефекти като виртуална 7.1 конфигурация, отново да управлявате силата на звука, както и да се използвате от функцията за изолиране на шума, ако използвате активно микрофона за чат.

Комплектът може да се тества с цял набор от игри, които поддържат 5.1 звук. В Modern Warfare 2 например най-ясно се усещат качествата на микрофона. Чатът в мултиплейър мачовете понякога е доста важен и Strato 5.1 Gaming Headset определено е над средното ниво. 5.1 ефектът не е доловим веднага, защото на ушите ви трябва известно време, за да свикнат. Когато обаче това стане, нещата придобиват по-различен вид. Движението зад вас се отчита ясно в слушалките, като единственият по-сериозен проблем е по-силния от обикновено бас, който понякога дразни ухото.

Като цяло моделът е интересно предложение за всеки, който вижда прекалени дразнители в лицето на съседите, котката или радиото. С Ozone Strato 5.1 Gaming Headset може и да не замените истинската 5.1 аудио система, но със сигурност ще направите една стъпка напред към потапяне в играта. 

напиши коментар
 

167 мнения
профил »
jaeger каза на 28.09.2010, 16:02 ?. :

ИСКАМ ЕДНИ !

35 мнения
профил »
PoPa78 каза на 28.09.2010, 18:17 ?. :

Нещо такова подобно за XBOX 360 няма ли?

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 28.09.2010, 22:00 ?. :

Страхотни са! Обичам слушалките, но така и не ми харесва това, че след продължителна употреба ушните миди болят... Сега с колонките ми е супер, но често ми се приисква да си намъкна слушалките и да вляза у филма както си трябва!

296 мнения
профил »
TheOnlyHero каза на 29.09.2010, 13:42 ?. :
Редактиран на 29.09.2010, 13:45 ?.

Висока цена имат ама изглежда си струва .

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 02.10.2010, 16:13 ?. :

Не са лоши............
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 42
Усилвател за слушалки: FiiO E6 27
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 17
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 15
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 14
Altec Lansing MX-5021 14
Колонки: Geepas 5.1 14
Слушалки: Turbo-X H646MV 13
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 13
Колонки: Logitech Z10 13