facebook facebook
 
 
 
   
 
Слушалки: Logitech Ultimate Ears 100
08.05.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
35 лв.
сайт на продукта »
плюсове
стабилни дори при непрекъснато движение

изненадващо добра изолация от външни шумове

на съвсем прилична цена
минуси
луд на шаренко се радва...а вие?

В момента на пазара за слушалки има толкова много различни марки, че дори сериозните аудиофили ще имат проблем с избора. Това важи с особена сила за миниатюрните слушалки, които потребителите използват с музикални плейъри. Поради лесния дизайн и относително простото изработване практически всяка една компания, предлагаща аудио продукти, има и подобни слушалки в каталога си.

Не че Logitech е „всяка една компания". Тя е ветеран в РС индустрията и едва ли има периферия, която да не е фигурирала сред продуктите на фирмата. Сега Logitech предлага серията Ultimate Ears, чиито модел 100 ще разгледаме този път. Самата серия обхваща доста различни модели, чиито цени започват от съвсем поносимите 25 долара и стига до висококачествени продукти на солидната цена от 500 долара.

Да, 500 долара за слушалки.

За щастие Ultimate Ears 100 е модел, който спада към най-достъпния спектър на продуктите. С цена именно от 25 долара към тях може да посегне всеки музикален фен, който обича да слуша любимите си парчета където и да се намира. Първото, което ще ви направи впечатление, ако действително обърнете внимание на Ultimate Ears 100 е техния цвят. Той е във всевъзможни разцветки, при това коя от коя по-крещящи. Лилаво, червеникаво, убийствено съчетание между зелено и черно – всичко това може да бъде цвета на следващите ви слушалки. На какво обаче ще отиват те, вече е друг въпрос.

Ако обаче отделите прекалено много внимание на цвета и се оставите да бъдете отблъснати от него, ще пропуснете другите, много по-важни характеристики на Ultimate Ears 100. Под безумните разцветки се крие солидна джаджа с изключително висока степен на външно шумоизолиране и здравина на изработката. Една от официалните реклами на модела изобразява работник с каска, който слуша със слушалките. Дали може да ги използвате на строителната площадка и колко удачно е това не е ясно, но е факт, че Ultimate Ears 100 наистина изолират шума от средата около вас.

Дизайнът на слушалките е много добър и те с лекота влизат в ухото ви, където се закрепват стабилно. За разлика от доста други модели, които непрекъснато се нуждаят от донагласяне или просто не престават да падат от ухото, тези слушалки стоят на мястото си. За допълнително удобство в комплекта са включени няколко различни по размер гумени тапички, с които може да обвиете слушалките и да ги нагласите максимално добре според ухото.

Дължината на кабела е 115 см, което е напълно достатъчно, а след като веднъж поставите слушалките, може да се насладите на изненадващо приятен звук. Прави впечатление плътния бас и доброто възпроизвеждане на средните тонове. Разбира се, Ultimate Ears 100 са бюджетни слушалки, така че дори когато казваме нещо положително за качеството на звука, не трябва да се очакват чудеса. Практически всеки вид музика се възпроизвежда добре, но не трябва да забравяте, че това не е предложение за сериозни аудиоманяци.

Продължителната употреба на слушалките показва, че те наистина успяват да стоят стабилно и че претенциите за шумоизолация не са напразни. Дори когато сте в шумна среда звукът от песните ще бъде онова, което чувате в ушите си. Ultimate Ears 100 могат да се използват и за други приложения като слушане на музика от компютър или чат, макар че за последното ще ви трябва отделен микрофон. Трябва да знаете, че моделът няма самостоятелно копче за регулиране на звука, но това едва ли е проблем при този тип слушалки.

Logitech Ultimate Ears 100 е бюджетно предложение, което някои по-претенциозни потребители ще подминат заради ниската цена. Други обаче ще бъдат привлечени точно от нея. Без да очаквате чудеса, спокойно може да ги ползвате за вашия музикален плейър, защото те няма да ви изневерят. 

напиши коментар
 

556 мнения
профил »
ciborg каза на 09.05.2011, 17:28 ?. :

Ultimate Ears серията наистина изглежда страхотно, като обединява всичко от професионални "устройства" до слушалки за всекидневна употреба. Logitech ftw. :-)

29 мнения
профил »
bulLshi7 каза на 09.05.2011, 17:46 ?. :

От къде в България, по-конкретно Бургас, мога да си ги купя? Поръчка онлайн също би действала, но предпочитам на място.

320 мнения
профил »
dido_y каза на 11.05.2011, 10:58 ?. :

+1

352 мнения
профил »
thewhitenigga каза на 09.05.2011, 20:12 ?. :

Абе къде продават ако изобщо продават слушалките "beat by dr.dre" питам защото искам да си купя такива въпреки че са много скъпи! в България мисля че изобщо няма такива ама ако има кажете от къде мога да си купя????

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 10.05.2011, 11:35 ?. :

^ Пич скоро някъде по форумите засякох да се продават точно такива слушалки каквито ти търсиш,но не помня къде!Разтърси се и ще изпаднат.Относно тези слушалки...за мен са слушалки като слушалки,но щом са Logitech няма начин да не са добри.

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 10.05.2011, 13:52 ?. :

Logitech дръпнаха много на пазара на бюджетните аудио продукти.
Като говорим за качество-цена са наистина много силни.

32 мнения
профил »
Dampfir каза на 10.05.2011, 21:38 ?. :

Sony имат няколко модела които също си заслужават конкретно с най близка до тази цена е този модел Sony MDR-EX35LP. Общо взето имат доста голяма серия и както всеки който си е купил Sony Walkman знае звука е на много високо ниво.

8 мнения
профил »
motoroksa96 каза на 12.05.2011, 13:26 ?. :

А каде в българия мога да си ги закупя ?
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 45
Усилвател за слушалки: FiiO E6 24
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 19
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 14
Колонки: Logitech Z10 13
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 12
Слушалки: Razer Megalodon 12
Портативен спийкър: WOWee One Classic 12
Altec Lansing MX-5021 12
Creative Sound Blaster X-Fi Go! 10
ДРУГО ОТ Logitech
Клавиатура: Logitech G19 17
Геймборд: Logitech G13 9
Logitech Illuminated Keyboard 8
Клавиатура: Logitech K750 5
Мишка: Logitech G9 Laser Gaming Mouse 3
Клавиатура:Logitech diNovo Mini 3
Logitech Cordless Desktop MX5500 Revolution 3
Волан: Driving Force GT 2
Kлавиатура: Logitech diNovo Edge 1
Слушалки: Logitech FreePulse wireless 1