facebook facebook
 
 
 
   
 
Слух: MS може да продаде XBOX
07.11.2013

Докато битката за шефското кресло в Microsoft навлиза в решителната си фаза, в бизнес средите се появи слух, че софтуерният гигант може да се откаже от някои свои бизнеси, които не са част от ядрото на корпорацията.

Поне такава вероятност съществува, ако начело на компанията застане досегашният изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп.

Според слухове, тиражирани от авторитетния финансов сайт Bloomberg Елоп се готви да внесе големи промени, ако оглави Microsoft. Една от тези промени ще бъде пускането на популярния пакет Microsoft Office за всички смартфони и таблети, включително и тези на Apple. Друга промяна обаче може да бъде разпродаването на някои активи като търсачката Bing и XBOX дивизията на компанията. Това ще се случи, ако Елоп прецени, че те не са жизненоважни за основната стратегия на Microsoft.

Броят на потенциалните мениджъри, които могат да оглавят Microsoft вече е сведен до минимум.

Сред последните дискусии на върха на софтуерния гигант списъкът вече съдържа само шефът на Ford Алън Мълали, изпълнителният директор на Nokia Стивън Елоп и няколко вътрешни имена от компанията.

Това са изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Тони Байтс и Сатя Надела, който ръководи облачната и бизнес инфраструктурата в компанията.

По непотвърдена информация на Reuters има и още един вътрешен кандидат, което ще закръгли бройката на потенциалните фаворити за поста на 5.

 

Фатална грешка от MySQL ManagerФайл: /noc/www/domains/pcmania.bg/public_html/managers/mysql.php, ред: 25
Заявка:
Номер на грешката: (1030)
РҐРѕСЃС‚: localhost
База: pcmania_site
Грешка: Got error 28 from storage engine