facebook facebook
 
 
 
   
 
Сканираща мишка: LG LSM-100
23.10.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Мост Компютърс
Цена:
196 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Скенер и мишка в едно
Портативна и много удобна за сканиране в ежедневието
Сканира дори текст

Скенерът е техника, която е абсолютно необходима за всеки офис, но може да бъде доста полезна и в домашни условия. Напълно възможно е в ежедневието ви да се налага да сканирате най-различни документи, бележки, формуляри или снимки, без да имате възможността всеки път да отскачате до кварталния магазин за канцеларски потреби. Проблемът е, че почти всички скенери са обемисти устройства, които заемат доста място на бюрото и са ако не трудни, то поне комплексни за използване. Да не говорим, че са и скъпа инвестиция.

LG обаче има отговор на тази ситуация и той се нарича LSM-100. Зад тази сигнатура стои не какво да е, а една истинска сканираща мишка. Точно така, ако си мислите, че мишките се използват само като средство за навигация в менютата, време е да коригирате това си впечатление. LG LSM-100 е създадена, за да ви помогне във всички тези моменти от ежедневието, когато просто ви се иска да имате скенер около вас, независимо дали става въпрос за интересна статия от списанието, което четете или стара снимка, на която сте попаднали, докато разчиствате дома.

LG LSM-100 се предлага в малка и доста луксозна кутия, на предната страна на която виждаме самата мишка и рекламен надпис, обещаващ ни „умно сканиране“. На гърба са изписани основните характеристики на модела, а отстрани стои логото на LG. Вътре се крие втора кутийка, този път бяла, в която лежи мишката. Под нея има друго отделение, в което са поставени специална подложка, книжка с инструкции, диск с драйвери и програмата SmartScan 1.1 и парче фин плат за почистване.

На пръв поглед LSM-100 изглежда като съвсем обикновена мишка и единствено малко по-тумбестата й структура издава, че в нея се крият допълнителни функции. Когато решите, че се нуждаете от сканиращ уред, трансформацията става с натискането на един-единствен бутон, разположен на левия страничен корпус на мишката. Натиснете го и в ръцете си вече държите малки и изключително удобен скенер. Вероятно първия въпрос, който си задавате е дали сканирането с ръка и чрез тази твърде малка мишка може да се сравнява с резултатите, постигнати от стандартната офис машина. Оказва се, че отговорът е положителен. Просто придвижете мишката върху документа и на екрана веднага се възпроизвежда неговото съдържание. В случай, че сте пропуснали нещо, повторете движението още веднъж – цялото действие наподобява чистенето на прозорци. Хубавото е, че пресъздаването на образите става в реално време и само секунди след като минете с мишката през документа, той излиза на екрана. LG LSM-100 може да сканира с успех не само картини, но и текстови документи благодарение на функцията за разпознавана на текст. Поддържат се всички размери хартия до А3 (16.5х11.7 инча).

Сканирането става в 300 dpi, готовите документи могат да бъдат записани в различни текстови и графични формати като PNG, JPEG, TIFF, BMP, PDF, XLS или DOC. Възможно е и тяхното бързо споделяне във Facebook, което улеснява значително редовните потребители на най-голямата социална мрежа в света, които искат да се похвалят с нови снимки и приключения.

В крайна сметка не трябва да забравяме, че LG LSM-100 е и мишка, при това доста удобна. По принцип критиката е скептична към продукти от типа „две-в-едно” (да не говорим за три или четири), защото обикновено съвместяването на няколко продукта с различни функции става с компромис. В случая с LG LSM-100 обаче няма такава опасност, тъй като лекотата, с която боравите с мишката-скенер е безспорна.   

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 164
Волан: Canyon CNG-GW3 30
Джойстик: Hama Outlandish 28
Мишка: A4Tech XL-747H 21
Клавиатура: Gigabyte GK-K6800 19
Мишка: Hama uRage 19
Мишка: Razer Mamba 18
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 18
Мишка: Razer Naga 18
Волан: Hama Racing Thunder V5 17
ДРУГО ОТ LG
Първи поглед: LG Optimus 3D 7
Смартфон: LG BL40 Chocolate 6
Телефон: LG GD510 Pop 6
Смартфон: LG KC910 Renoir 5
Смартфон: LG Optimus 2X 2
Смартфон: LG Optimus 3D P-920 2
Външна записвачка: LG GP08 1
Първи поглед: LG Optimus 4X HD 1
LG Minibeam носи киното навсякъде 0
LG G6 е официален 0