facebook facebook
 
 
ИГРИ » Онлайн игри
 
   
 
Симулатор: Penguin Farmer
Ревю | 29.03.2010 | автор: Свилен Енев


оценка:
Производител:
XS Software
Издател:
XS Software
Жанр:
Симулатор
Платформа:
Онлайн игри
сайт на играта »

Вход в играта
Играй
безплатно

Саденето на ферми вече е толкова популярно, че наскоро дори се завихри скандал в общинския съвет в Пловдив, където общинарите предпочитали да садят виртуални, вместо реални дървета. Това нямаше да се случи, ако знаеха за българската игра Пингвин Фермер, която, освен че е по-предизвикателна от известния си посестрим Фермвил, е и направена така, че вашето развитие не зависи от броя на приятелите, които имате, а от вашата находчивост, предприемчивост и търговски нюх.

Вие не сте някакво чалнато човече, а истински пингвин, който обаче е усвоил тайните на отглеждането на различни земеделски продукти. И няма как иначе – глобалното затопляне идва все по-настъпателно, а Антарктида ще става все по-привлекателно място за живеене. Разбира се, за да имате добра ферма, ще трябва доста да се потрудите, тъй като част от нея е зарината с лед и дори заета от бели мечки. В интерес на истината, бели мечки в Антарктида няма, но пък специално в играта определено внасят драматизъм. Премахването им, разбира се, не става с кървави сражения, а със заплащане на определена сума, която можете да си набавите посредством изпълняването на определени задачи или просто чрез търговия.

Можете да засеете вашата нива с голям набор от плодове и зеленчуци. След това трябва да ги поливате, а като узреят, да ги оберете и после да отидете в града, където да ги продадете на своята сергия. Имайте предвид, че вие сам определяте цената на стоката си, което е точно като в реалния живот и най-добре е да не бъдете алчни, за да се развивате бързо и с лекота. А растенията, които ще можете да сеете и търгувате, са наистина много – близо 50. Различните видове насаждения узряват за различен период от време, което значи, че можете точно да си планирате пребиваването в играта, без да се притеснявате, че продукцията ви ще бъде загубена. Така, ако отивате за няколко дни на ски, ще посадите домати или други сортове, които растат бавно.

В същото време ще разполагате и с възможности да си закупите декорации – дзен градина, фонтани, пътечки, пързалки, беседки и т.н. Основното място за ежедневни преживявания е пазарът. Там можете да продавате, но и да купувате семена от различни култури, с които да обогатявате своята ферма. Край пазара е разположена и градската галерия, където можете, след като направите снимка на вашата ферма, да я споделите с останалите участници в играта и да бъдете оценен.

В града има още магазин за фиданки, които може да засадите във вашата градина, конгресен център, където се провеждат различни по вид мероприятия – например състезание, за което да изпратите продукти, които ще бъдат удържани за благотворителни цели, но победителите ще получат освен известна сума и грамота, с която могат да се гордеят. В кметството пък ще виждате различни статистики и най-вече своето място в играта. При стария Бай Пингвин пък ще можете да си купите много приятна декорация за вашата градина, стига да сте умели търговци и да сте си заделили необходим финансов ресурс за това.

Не си мислете, че ще вършите еднообразни и скучни дейности по цял ден – не. Можете да пътувате до двата ледени града – Северен Полеград и Южен Полеград. Двете селища са приятно място, където можете да използвате натрупаните до момента пари в най-различни дейности. В Северен Полеград например се намира Къщата на приятелите, от която можете да си добавяте съседи, там е и сервизът за автотунинг - за да се придвижвате по картата, ви е предоставен кучешки впряг, който обаче ако позабогатеете, можете да смените с моторна шейна и друго проходимо превозно средство, като трактор или снегорин. В полярната лаборатория, която също се помещава в северния град, имате възможността да подобрите качеството на земеделската си продукция, като примерно намалявате времето за узряване.

Чрез приятния и лесен геймплей светът на Фермера Пингвин ще се превърне във ваше ежедневно кътче за релакс, весели емоции и общуване с нови приятели. Не пропускайте да се възползвате от многообразието и веселата атмосфера на играта, която освен това е напълно безплатна и се играе посредством браузър. Пък може и да си станем съседи, чакам ви в сърцето на Антарктида още днес. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Симулатор: Penguin Farmer

Интервю:
Що за нестандартна концепция и какво да очакват играчите, веднъж щом се присъединят към света на тази весела и неангажираща игра? Разговор с Димитър Янчев.

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
World of Tanks 25
Sofia Wars 25
MMOG: Second Life 19
Интервю: Хановете 18
За новата рубрика „Онлайн игри” 15
Nemexia - Еволюция 15
Стратегия: Nemexia 14
Време за мъже: Lady Popular 13
Първи стъпки: Nemexia 13
Интервю: BGmafia 12