facebook facebook
 
 
 
   
 
Серия геймърски мишки Bloody Multi-Core Gun3
03.02.2013 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
39 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
задължителни за FPS геймърите
атрактивен външен вид
прецизни оптични лещи
Multi-Core Gun3 е страхотно решение за хардкор геймъри…
минуси
… но ще трябва да платите и малко отгоре

Когато става въпрос за геймърски мишки, имена на компании като Razer, Logitech и Cyborg традиционно попадат в разговорите между запалените почитатели на РС игрите. Тайванската компания А4Tech обаче е не по-малко популярна и често пъти печели съревнованията с именитите си конкуренти именно поради предложенията си, съчетаващи прилично качество и достъпна цена. С новата си серия мишки под името Bloody обаче А4Tech определено излиза извън традиционните си продукти и прави директна заявка за вниманието и инвестициите на всеки един уважаващ себе си геймър. Достатъчно ли е това, за да гласувате доверие на моделите от Bloody – има само един начин да разберем!

В основата на успеха на мишките с марка Bloody се крие едно доста интересно сравнение, което звучи крайно нетрадиционно що се отнася до компютърната периферия, но пък е повече от сигурно, че веднага ще допадне на РС играчите. Замисляли ли сте се какво е общото между вашата компютърна мишка и автоматичните оръжия? Всъщност то е повече, отколкото първоначално може да решите. Та нима мишката не играе ролята на вашето вярно оръжие в десетките онлайн срещи в популярни шутъри от първо лице като Call of Duty и Battlefield? Именно от този принцип са се ръководили дизайнерите на A4Tech, създавайки  Bloody мишките. Резултатът е Multi-Core Gun3. Зад това страховито название стои една технология, която превръща геймърската мишка в истинско високотехнологично огнестрелно оръжие за виртуалните сражения с други РС маниаци. Благодарение на Multi-Core Gun3 прецизността на Bloody2 Multi-core Gun3 мишките е точно такава, каквато трябва да бъде – ефективна, гъвкава и надеждна. 

Серията Bloody2 Multi-core Gun3 се състои от общо четири представителя – V2, V3, V5 и V7 – като за целите на нашето ревю ще разгледаме всички без първия. Настройката на мишката става според конкретните нужди на играча и е изключително лесна. Във всеки комплект от серията има CD с програмата Bloody2, която ползвате за фина настройка. Инсталирайте я, включете вашата Bloody2 Multi-core Gun3 мишка и получавате директен достъп до доста сериозна система за редактиране на настройките. За стандартна употреба и гейминг без други особености е режимът Core 1, чиито характеристики са точно такива, каквито бихте очаквали от една стандартна геймърска мишка. Конкретно за FPS гейминг трябва да превключите на Core 2. Тук вече получавате възможност да настроите начина, по който стреляте с левия бутон като за различните опции натискате някой от трите бутони в центъра на мишката. Бутонът 1 е за единичен изстрел, когато е нужна прецизност, а не пилеене на муниции. Бутонът N е за откоси от два куршума, които представляват по-агресивно решение, но отново с мисъл за точност вместо покритие. Бутон 3 е за троен откос, който вече губи известна точност, но е незаменим, когато искате да притиснете врага. Ако пък сте активирали опцията за Core3 (за нея малко по-надолу) N бутонът намалява до минимум отката при стрелба, правейки всеки изстрел потенциален хедшот. Ако наистина сте сериозни за прецизността на стрелбата, дори може да прекарате часове във фината настройка на опции като изчисляване на траекторията на куршума в реално време и др.

За да получите достъп до богатата палитра от хардкор опции на Core3  обаче трябва да платите допълнително. Сумата не е голяма, но подобно решение вероятно няма да се понрави на всеки един геймър. То обаче определено си заслужава, защото по този начин получавате редактор на макро команди, чрез който може да създавате и споделяте свои макрота. Ако не сте напълно убедени в полезността на Core3, може да тествате опцията за ограничен период от време (1 000 кликвания), след което да я закупите. В началото начинът, по който функционира калибрацията на траекторията е малко объркващ, но в момента, в който се ориентирате и свикнете с това, мишката наистина става като оръжие в ръцете на опитен играч. Така например леката картечница М60М4 в Battlefield 3 става многократно по-опасна, когато съчетаете нейните двеста куршуми с прецизността, която Core3 ви дава. Подобна функция със сигурност ще остане извън полезрението на по-голямата част от геймърите, но онези, които са сериозни в своята игра и искат да извлекат максимума от хардуера и софтуера, които имат на разположение, задължително трябва да си осигурят достъп до Core3.

И така, нека погледнем и самите мишки. Всяка една от тях се предлага в доста стилна опаковка с формата на кутия, в дясната половина на която е положена самата мишка. А4Tech добре знае, че маркетингът има ключово значение за продажбите на подобна джаджа и цялата опаковка на мишките е обсипана с гръмки девизи и примамващи надписи, които със сигурност ще събудят ревност у по-запалените геймъри, които нямат търпение да пробват моделите. Bloody2 Multi-core Gun3 V3 е първата мишка, на която се спираме. Отваряйки кутията, вътре откриваме инсталационния диск със софтуера, малка брошура, посветена на Multi-core Gun3, два стикера с кървавата ръка-лого на серията Bloody, три комплекта тефлонови подложки с коефициент на триене 0.03, които трябва да залепите на крачетата на мишката, както и черна кърпичка с лого за бърсане на новата ви придобивка.

Физическите размери на Bloody2 Multi-core Gun3 V3 определено облагодетелстват геймърите с по-едри ръце. Мишката е обемна, солидна и приляга стабилно в захвата на ръката. В долния й край отново е разположена ръката-лого на Bloody, която светва в кърваво червена LED светлина, когато мишката е активна. От ляво и от дясно по страничните корпуси има решетки, които пречат на мишката да се хлъзне от захвата ви. Над лявата решетка са разположени два странични бутона, които при браузване в интернет се използват за преминаване към предишната и следващата страница. Отгоре е колелцето, което се движи изключително плавно и отчетливо, а под него са трите бутона 1, N и 3, за които вече стана въпрос. Стилен черно-червен кабел от 1.8 метра завършва с USB порт, който се включва към компютъра. При натискането бутоните реагират мигновено с приятно кликване, което ясно показва, че натискът е бил отчетен. Освен това техният живот е впечатляващите 10 милиона клика, което ви гарантира доста голям брой онлайн сесии в игра на любимите шутъри. По отношение на резолюцията Bloody2 Multi-core Gun3 V3 предлага доста широка гама – пет стойности от 200 до 3 200 DPI като очевидно по-високите стойности отново са за препоръчване при напрегнатите гейм моменти, когато бързата реакция е от изключително значение. Мишката разполага с двойни оптични лещи, които водят до 54 пъти по-голям образен контраст в сравнение със стандартната мишка. Така лещите елиминират излишната светлина, прах и други частици, които могат да попаднат отдолу и гарантират максимална прецизност. Специалният Holeless енджин може дори да ви стресне в първия момент, тъй като когато обърнете мишката просто няма да видите отвора за сензора. Това обаче е съвсем нарочно решение на A4Tech, за да може деликатната оптика да бъде предпазена от праха, частиците и всичко друго, което може да я увреди. Ако отново вземем за сравнение базовата мишка, която все още се ползва масово, при нея е налице забележим и с просто око лаг във времето, което й е необходимо, за да регистрира натискането на бутон – около 18 ms. При Bloody2 Multi-core Gun3 V3 обаче забавянето е практически нулево.

Следващите две версии - Bloody2 Multi-core Gun3 V5 и Bloody2 Multi-core Gun3 V7 – ползват същата функционалност на базовия модел, но надграждат над нея с някои ключови елементи от дизайна като по-агресивен вид и допълнителни подложки за пръстите от двете страни. Всички модели от серията са солидни решения с внимание към детайлите, насочени изключително към сериозни геймъри, които искат не правят компромис с прецизността и искат да опитат нещо ново и различно в лицето на Multi-Core Gun3. Тествани в поредица от FPS и не-FPS заглавия като Black Ops 2, Counterstrike Global Offensive, Painkiller Hell and Damnation, Half Life 2, Orcs Must Die 2, A Valley Without Wind и League of Legends, мишките се справят отлично. Кой казва, че те не могат да бъдат вашето оръжие, с чиято помощ да решите изхода от битката? 

напиши коментар
 

179 мнения
профил »
TheManiac каза на 05.02.2013, 18:52 ?. :

Чудесно, тъкмо се чудех с какво да заменя поостарялата вече Х7

10 мнения
профил »
ToxicPee каза на 06.02.2013, 19:11 ?. :

Abe brat na luckyboy li se praish nz tam nqkyv zruncho li si kyv si, ama Toxycwaste e prav za tva rende. Az pyrvonachalno misleh da si kova pironi neshto s toq topuz no i da go izpozvash kato rende e dobyr variant.

363 мнения
профил »
ToxicWaste каза на 05.02.2013, 20:50 ?. :

Кво е тва ренде, сиренето дали хубаво го реже? Нещо нагрява се и свети даже, сиренето пане ли го прави докато си режеш брей страшни ги правят за 40 лв вече, включваш в контакта и почваш чудеса да правиш

179 мнения
профил »
TheManiac каза на 06.02.2013, 18:22 ?. :

Айде, поредния фенбой. Кажи нещо адекватно, ако ще коментираш. Пробвал ли си мишката? Виждал ли си я дори? Направи го, пък тогава хули и подигравай.

363 мнения
профил »
ToxicWaste каза на 06.02.2013, 19:05 ?. :

Фенбой ти си фенбой на женския пазар там такива рендета има, всичко за кухнята може някой път да ме нахраниш нещо сирене пане да ми направиш, така подразбирам че си взел такова ренде, чудя се върши ли ти работа

166 мнения
профил »
Sem каза на 06.02.2013, 02:43 ?. :
Редактиран на 06.02.2013, 03:20 ?.

Оптична мишка за FPS?
Аз точно заради кабела изхвърлих старата ми, че FPS-а предразполага за по-динамична игра и кабела ме изкарваше извън нерви.
Откакто и взех wireless мишок и клавиатура се чувствам като прероден.Да не говорим, че мога да си се опъна спокойно на дивана и да си командоря кошницата от разстояние тъй като използвам ТВ-то за монитор.
Това се обзалагам, че дори не става за всяка повърхност в случай, че на някой му скимне да цъка на фотьойла да речем.
Ако въобще кабела стигне до там, а това с хилядата клика тест период направо изби рибата.
Демек си купувате обикновена мишка за 40лв, но ако ви харесат възможностите и винаги може да се набутате още за да използвате пълния и потенциал :)))

250 мнения
профил »
h17man каза на 08.02.2013, 20:11 ?. :

wireless и сериозен гейминг. Да да. И един мармот ...

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 11.02.2013, 17:09 ?. :
Редактиран на 11.02.2013, 17:10 ?.

Значи не се и съмнявам, че мишката е корава, защото имам x7 и съм наясно, че тези мишки са хубави, въпреки цената си. Дразни ме само тъпия маркетинг който вкарват. Какво ще рече "геймърски" мишки? Ебаси глупостта. Хубавата мишка е по-удобна, независимо дали ще сърфираш в Интернет или ще играеш игри. Тая простотия, която рекламират също е пълна смехория - намалянето на отката на оръжията. Че то това зависи от играта как е направено да се държи даденото оръжие, не виждам как мишката ще повлияе на това. Ще изкарат едва ли не, че и играта ще направи да върви по-гладко тази мишка. Добрия геймър си е добър, без значение от мишката. Аз на CoD4 мачкам всички, без значение дали мишката ми е за 10лв. или е някаква X7 :). Разликата е че с по-хубавата мишка е по-приятно.

10 мнения
профил »
ToxicPee каза на 13.02.2013, 20:02 ?. :

Mishkata ne e zle dnes q vzeh i ot 1vi nabludeniq e pushka no shte vidim do koga.

18 мнения
профил »
MLV каза на 01.03.2014, 15:16 ?. :

Освен тоя резил със драйвърите стил "ДЛС" мишката е бомба .. ама тия драйвъри наистина са се постарали да ги направят зле, дано братята руснаци измислят нещо скоро време.

1 мнения
профил »
david13 каза на 16.10.2016, 20:08 ?. :

Превет, някой знае ли как се настройва мишка bloody 6, с тези специалните настройки, напр. да стреля без откат?
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
Клавиатура: SteelSeries WoW Zboard 56
PowerA контролери за Nintendo Switch 40
Волан: Canyon CNG-GW3 24
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 23
Волан: Driving Force GT 20
Мишка: Hama uRage 16
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 16
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 16
Джойстик: Hama Outlandish 13
Kinect: какво не знаем за него 12
ДРУГО ОТ A4 Tech
Мишка: A4Tech XL-747H 32
Мишка и пад: Х7 XL-755K 29
Мишка: А4Tech X-710 BH 25
Клавиатура: A4 Tech X7 G800V 20
Мишка: А4Tech XL-760BH 15
А4 Tech - тройна комбинация за всяка ситуация 12
Слушалки: A4 HU510 10
Клавиатура: A4 Tech KD-126 5
Безжичен комплект A4Tech GL-1630 5
Мишка: A4-G9-500F-1: V-Track 5