facebook facebook
 
 
 
   
 
Светът на Dying Light 2 ще е четири пъти по-голям
11.09.2019

Действието в оригиналната Dying Light се развиваше в близкоизточния град Harran, чиито напечени от слънцето улици бяха разделени на две главни и ясно разграничени зони. Въпреки това начинът на придвижване - основно паркур, катерене скачане и тичане по покривите - създаваха усещането за много по-голям мащаб на игралния терен.

В продължението обаче светът ще е осезаемо по-голям. Този път действието ще се развива в измислен европейски мегаполис, който ще е четири пъти по-голям от всички карти на първата игра, взети заедно (в това число и DLC). "Свидетели сме на множество промени в технологичен аспект. Стрийминг технологията ни позволява да правим наистина огромни светове и затова светът на играта ще е четири пъти по-голям от цялата предходна игра." - коментира Pawel Rohleder, главен програмист в Techland.

Освен това Dying Light 2 ще внедри и популярната напоследък ray tracing технология. Въпреки технологичния напредък, който играта ще отбележи спрямо предната си част, акцентът в нея ще е върху сюжета и изборите, които играчът ще може да прави. "Това е едно от най-големите предизвикателства за нас; всеки избор, който правите, оказва влияние на света. Например, ние трябваше да създадем различни версии на картата, а самата тя е огромна, така че предизвикателството е още по-голямо. Възможните комбинации са неизброими. " - допълни Chris Avellon, писател и дизайнер, известен с работа и по заглавия, като Fallout 2, Pillars of Eternity и Prey.

От Techland наскоро пуснаха 26-минутно геймплейно видео, в което демонстрираха как картата на Dying Light 2 се променя в зависимост от изборите, като например момента, в който играчът включва някакви водни помпи, което довежда до изплуването на подводен град, чиято поява пък ви дава нови зони за изследване, а самата история се променя в зависимост от възможностите, които те предоставят. Dying Light 2 се очаква през пролетта на 2020 г. за PC, Xbox One и PS4.  


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Dying Light 2

новини:
Нощта пада...

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122