facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » системи
 
   
 
Робо Лига България 2016
10.12.2016 | автор:


Вносител:

сайт на продукта »

Робо Лига България е платформа за развитие и обмен на идеи в областта на роботиката, която за четвърта поредна година организира “Национално състезание по роботика”.

Тазгодишното предизвикателство ще се проведе на 17 декември, в Интер Експо Център, София. Организаторите споделят, че с всяко следващо издание отборите стават все по-силни, а надпреварите, по-интригуващи. Още със стартирането на регистрацията в сайта на състезанието на 1 декември, всички се интересуват кои ще бъдат най-добрите клубове по роботика в България за 2016 г. и какви ще са тазгодишните изненади и награди на форума.

Със сигурност целодневният робо-маратон ще предложи интересна и развлекателна програма, а входът – отново ще е гостоприемно свободен. Състезанието с роботи ще се проведе в няколко различни дисциплини: мини сумо, следене на линия, супер линия, лабиринт по линия, 3D лабиринт и свободен стил, като новите две категории са: Drone arena и LEGO challenge.

Диман Михнев, един от организаторите на „Робо Лига България“ уточнява: “Всяка категория е препятствие за роботите и представлява технологично предизвикателство за отборите. Дисциплините са се утвърдили с времето като интерактивни и лесно достъпни, но понякога се превръщат в изпитание дори и за напредналите отбори. Забележително е как специалисти и любители от различни сфери, обединяват сили, за да покажат своето най-добро технологично решение”.

Основен спонсор на събитието са Вистеон Електроникс България ЕООД, които тази година, освен традиционните предметни награди, са подготвили и допълнителнa награда за студенти и ученици от 12-ти клас - специализирано обучение в областта на софтуера и електрониката. Вистеон подкрепя каузата на Робо Лига от години. Целта им е да събудят интереса на  младите към технологиите и роботиката и да покажат, че изучаването на технически науки е интересно и забавно:

“Радваме се, че за четвърта поредна година имаме възможността да сме част от събитието. Участието в Робо Лига България много помага на учениците и студентите при въпросите, свързани с професионалното им ориентиране и развитие. През годините доказахме, че в България има много талантливи хора. Вярваме, че българската младеж притежава потенциала да промени бъдещето на страната ни”, споделят от екипа на Вистеон. 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

Монитор: Acer Predator XB240H

ОЩЕ системи
Dell с нови геймърски продукти 98
Dell с нови решения за ученици 86
Първи поглед: Dell Alienware X51 79
25% отстъпка за домашен интернет от Vivacom 76
Гейминг с марка Acer 62
Canon е най-иновативната компания в САЩ 58
Конзола: Nintendo 3DS 37
PS4 с FIFA 17 във Виваком 35
PSP Go - началото на една нова ера? 28
Конзола: Nintendo 3DS 27