facebook facebook
 
 
 
   
 
Ричард Гарфийлд напуска Valve, бъдещето на Artifact е под въпрос
11.03.2019

Ричърд Гарфийлд, легендарният гейм дизайнер, стоящ зад играта с карти на Magic: The Gathering обяви, че е бил освободен от Valve като част от скорошни съкращения в компанията. Това се случва в момент, в който Artifact, базираната на Dota 2 картова игра, по която Гарфийлд е работил, изпитва затруднения да задържи аудиторията си.

"Не бяхме изненадани от уволнението, като се има предвид колко труден беше стартът на играта" казва Гарфийлд пред фокусирания върху играта сайт Artibuff. "Екипът ни беше ентусиазиран относно играта и смятахме, че продуктът ни е добър. Но в последствие стана ясно, че за играта ще е трудно да достигне това ниво, което искахме при създаването й".

Гарфилд смята, че на този етап е разбираемо зад играта да стои по-малък екип, предвид факта, че тя вече е на пазара и Valve вече са извлекли ползите от неговото дизайнерско студио 3 Donkeys.

"Опитът на 3 Donkeys вече не е толкова важен, след като ни слушаха повече от четири години", пише Гарфийлд. Гарфийлд, заедно с Елиас Скаф (също съосновател на 3 Donkeys), остават оптимисти за качеството на Artifact и продължават да дават безплатни съвети, поради желанието им играта да е успешна. По думите на Гарфийлд, те са възхитени от съвместната им работа с Valve и са били впечатлени от непрестанния фокус на компанията върху качеството на играта и изживяването на играчите.

Гарфийлд играеше голяма роля в предварителната промоционална кампания на играта, като застана с репутацията си зад първата нова игра на Valve от пет години насам. Преди година, съоснователят на Valve Гейб Нюъл изтъкна четиригодишната работа на Гарфилд по проекта и каза, че Artifact ще бъде заглавие със същата важност за жанра на колекционерските картови игри, каквото е било значението на Half-Life 2 за сингълплейър екшън жанра.

След като стартира с десетки хиляди играчи през ноември миналата година обаче, популярността на Artifact бързо спадна до такава степен, че през изминалата седмица едновременно онлайн са били не повече от 500 играчи. Играта е силно критикувана заради системата си за монетизация, която изисква заплащане с истински пари за всяка карта след първите стартови тестета, и която доведе до объркана икономика за продажба на карти "втора ръка" между дигитални прекупвачи. Друга критика е, че някои от редките карти са твърде силни, което накара Valve да се отдръпне от обещанието си, че картите няма да бъдат променяни след появата им в играта.

Artifact не е получавала актуализация от 28 януари, а Valve не дават информация какви са дългосрочните им планове за играта. Раздялата с Гарфийлд определено не вдъхва доверие в бъдещето на една игра, която поне за момента изглежда като един от най-големите неуспехи на Valve до момента.

Станете наши фенове във FacebookTwitter
 


напиши коментар
 
НАЙ-ЧЕТЕНО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 966
The Division за PC няма да е прост порт 949
Петото "яйце", награди и регламент 944
Завръщането на една легенда! 939
Слух за изискванията на АС: Unity 939
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 937
Blizzard също прави разпродажба на игри 930
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 928
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 921
НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122