facebook facebook
 
 
 
   
 
Ретро: Защо предпочитам РС като гейм платформ
04.06.2017 | автор: Емил Трифонов


Въпросът „РС или конзола?” е тема, по която може да се говори много. Като човек, прекарал голяма част от последните петнадесет години от живота си пред монитора, отговорът за мен е ясен. Това не значи, че конзолите не са добра платформа, напротив – напоследък PlayStation3 и XBox 360 предлагат изключително интересни заглавия, а броят на конзолните геймъри нараства значително. Въпреки това страстта ми към компютъра остава все така непоклатима, както по времето, когато строях империи в Civilization или футболни династии в Championship Manager. Защо е така? Ще се опитам да обясня.    

Развитие в застой

Когато преди години имах възможността да посетя Съединените щати, без особено учудване установих, че там всеки магазин е пълен с полуфабрикати и човек може да намери практически всичко, включително и истинска торта, в пакет, който може да се приготви за минути. Подобна е и идеята зад конзолните платформи. Защо да се мъчите да сглобявате собствена конфигурация, да подбирате различните части и да се чудите как да подкарате дадена игра, когато просто може да натиснете един бутон и да започнете.  Елементарно е и създава удобство, но дали е така?

Освен че изчезва всякакво предизвикателство и взаимодействието с машината се свежда до минимум, удобството, че имате кутия със запечатан капак, под който не пипате, може да бъде доста измамно. Колкото и да е мощна една конзола при дебюта си, тя неминуемо започва да остарява, а ъпгрейдът й e практически невъзможен. При компютрите винаги може да прибавим нов компонент – видео карта, памет или по-голям харддиск – и така отново ще можем да се насладим на страхотната графика, която РС игрите предлагат.

А че това е точно така, не бива да има никакво съмнение. РС-тата са единствената платформа, която може да разкрие възможностите на все по-напредващата гейм технология. Снабдените с High Definition конзоли от това поколение донякъде скъсиха дистанцията, но добрата компютърна конфигурация все още има визуално превъзходство. Съществуват доста монитори, които предлагат много по-добра резолюция от HD телевизорите, а масовото навлизане на процесори с две и четири ядра, както и на технологии като SLI и Crossfire непрекъснато подобряват капацитета на РС системата. 

Количеството и качеството имат значение

Освен че впечатляват с превъзходна визия, РС игрите имат и други предимства. Най-напред, каталогът от заглавия за компютър е много по-голям, отколкото за конзоли. Не трябва да забравяме още, че терминът „конзоли” всъщност обхваща няколко различни заглавия, което на практика означава, че ако наистина искате да се насладите на всички добри игри, не е достатъчно да притежавате „конзола”, а най-малкото две такива.

Отвореният характер на компютъра като платформа за програмиране позволява на много по-широк кръг от студия и екипи да работят по нови игри. Те не са принудени да се съобразяват със системни ограничения, наложени от компании като Sony, Microsoft и Nintendo, които доминират конзолния пазар. Лесният достъп до компютърния софтуер и хардуер може да бъде и слабост за платформата, защото сред многото заглавия неминуемо се появяват и такива, които са нискокачествени и отблъскват както феновете, така и издателите. Но голямата конкуренция в разработването на РС игри, която става възможна благодарение на отворената платформа, категорично е положителна черта, защото стимулира оригинални идеи и интересни насоки на развитие.

Някои жанрове игри продължават да бъдат на практика ексклузивни за потребителите на персонални компютри. Стратегическите заглавия например съществуват от дълги години, но с едно-две пренебрежими изключения никой автор или издател не се е наел да разработи и финансира техен конзолен вариант. Причината се крие преди всичко в много по-гъвкавите възможности за управление на този тип игри, които компютърът предлага. Различни функции могат да се асоциират с различни клавиши, а играчите създават контролна схема, която най-добре обслужва стила им на игра.

Друг жанр, който е относително нов, но в невероятен подем - масовите онлайн игри - също запазва привилегирования си РС статус. Отново с дребни изключения, като например усилията на Sony с  Final Fantasy XI и предстоящата The Agency, пазарът тук се доминира от заглавия за РС. Отново причина за това са комплексните контролни схеми и уникалната виртуална икономика, която позволява на масовите онлайн игри да се разгръщат в степен, непозната сред конзолните им събратя.

Жанрове като шутърите от първо лице и ролевите игри напоследък се изместват трайно към конзолите, но никой не може да отрече, че те се зародиха и развиха на персоналния компютър. Тъжно е, когато, подобно на CoD: Modern Warfare 2, игри, чиито корени са твърдо в РС гейминга, се приспособяват така, че да допаднат на конзолната аудитория, докато за РС потребителите остават само ограниченията.

Палави ръце

Подобно на самата конзола, игрите за нея са направени с една-единствена цел – да ги играете така, както техните автори са решили, и да не ровичкате много-много по тях. Ето още една област, където отвореният характер на компютъра му дава предимство. Досетихте се, говоря за модовете. Те могат да бъдат най-различни – нова карта, козметични визуални промени или цели преработки, които имат собствен живот и развитие. Участието на феновете стимулира находчиви хрумвания, за които авторите не са се сетили или не са могли да приложат заради различни ограничения. И ако някой се мисли, че модът си остава просто плитка и механична версия на оригинала, нека види Dear Esther.

Геймърите са сериозна аудитория и всеки има своите предпочитания. Някои искат да бъдат максимално улеснени, други предпочитат поне малко „борба” с машината. Едни искат винаги да са на върха на технологията и са готови да подменят компоненти във всеки момент, докато други не желаят да се тормозят с такива неща. С други думи, отново стигнахме до въпроса „РС или конзола?”. Аз изложих своите скромни аргументи; какво ще кажете вие? 

напиши коментар
 

11 мнения
профил »
grand91 каза на 03.02.2010, 13:33 ?. :

PC то е по-добрата гейм платформа

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 03.02.2010, 13:36 ?. :

Halo Wars, C&C 3, RA3 са всъщност две-три стратегически заглавия, но да ги наречеш непретенциозни е некомпетентно. Несъгласен съм с не нетенденциозната ти позиция, Иво. Не си си написал домашното за конзолите и пропускаш тънкото тяхно удобство, че на същият хардуер с който са били преди 3 и кусур години цъкаш Fallout 3 и GTA 4, без да си налял 1000 кинта в ОК, дори не добър компютър :)

261 мнения
профил »
Xelian каза на 03.02.2010, 20:52 ?. :

Със същият хардуеър от преди 3 години цъкам всичко на макс детайли и на PC? Вярно доста пари ми излезе тогава (1500 лева), но си заслужаваше. И чесно смяташ ли че управлението с мишка и клавиатура е същото в Red Alert 3 за PC и за конзоли? Щото аз не мога да си представя?

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 03.02.2010, 21:00 ?. :

Именно, млади падауане - не можеш да си представиш, защото не си пробвал, което моментално прави мнението ти с нулева стойност, защото говориш наизуст.

А как се чустваш по повод факта, че машината ти в момента струва по-малко от среден клас GSM (дори не и смартфон)?

Не ме разбирайте погрешно, моят избор е да ползвам РС, а не конзоли. Но яростното заставане на една от двете позиции и влагането на емоции, които принципно могат да се вложат в търсенето и ощастлевяването на момичета/момчета (всеки с вкусовете си) ми изглеждат тъпо разхищение на ресурс. Особен, когато се правят на база бегла представа за точките в дискусията. :)

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 13:47 ?. :

Според мен най важния аспект е какво се получава за цената която се плаща. В тоза отношение хбокс 360 разбива пц на пух и прах в последните няколко години. Пц тата са в застой много лош. Да се надяваме че с дх11 видокартите ще има някакъв напредък, но в момента за хиляди левове се зима хардуер дтео вади малко по добра графика от хбокса. Иначе е нормално една машина за 3000 левда да е по добра отколкото една за 500, но айде си земи пц за 500 лева да видиме кво ще играещш.

716 мнения
профил »
joar каза на 03.02.2010, 14:32 ?. :

+1
Защо всеки PC геймър изпитва адската нужда да доказва, че PC-то е по-добро от конзолите, не знам.
Играя на PC, но пак признавам, че конзолите го превъзхождат в пъти.
Всяка платформа си има плюсове, но просто PC-то отдавна загуби борбата с конзолите.

587 мнения
профил »
dumbass каза на 03.02.2010, 14:50 ?. :

joar напълно съм съгласен с теб PC-то вече изгуби потенциала си и за това има повече игри за Xbox360 от колкото за PC. Според мен (мое лично мнение, надявам се да не бъда разтрелян за това) PC -то трябва да си остане за работа с програми правене на софтуер и други работи а конзолата да си остане за игра. Обаче има една осбенност докато едно РС за 2 бона ще ти кара игри за няколко години свалени например от "zamunda.net" то ти ще дадеш 600 кинта за конзола PS3 ili Xbox360 там добрия модел незнам какъв беше после на година да си взимаш по няколко игри и както знаем че в България игрите за конзолите падат с 2 лева. Ти за няколко години ще дадеш толкова пари колкото си дал за РС което ще ти върши много по-голяма работа. Аз ще изчакам следващият PS или ще си купя PS3.

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 03.02.2010, 16:05 ?. :

fanboys, fanboys, what you gonna do, what you gonna do when they come for youи ти не си си написал домашното.

587 мнения
профил »
dumbass каза на 03.02.2010, 20:12 ?. :

пиши на кирилица и не се дръж грубо и не обиждай!
предупреждение!

261 мнения
профил »
Xelian каза на 03.02.2010, 20:56 ?. :

Човекът пише на английски не на шлиокавица... Иначе по принцип и игрите за ПЦ трябва да си ги купуваш. Напълно съм съгласен с цялата статия иначе - конзолите са "полуфабрикат" на ПЦ. Взимаш го и играеш.

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 03.02.2010, 21:14 ?. :

@Dumbass - lol, whut - кой си ти бе :D

587 мнения
профил »
dumbass каза на 04.02.2010, 04:58 ?. :

Яка и ще видиш бре малаумник.

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 04.02.2010, 11:10 ?. :

lol, dumb ass

587 мнения
профил »
dumbass каза на 04.02.2010, 12:34 ?. :

Пффф големия англичанин да си замълчи и да се види че е от някое Кюстендилско село

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 05.02.2010, 10:35 ?. :

I banish thee infidels from teh internetzzz...

Колко смотан трябва да си, да заплашваш на сайта на РСМ хардуерният му редактор? ;)

587 мнения
профил »
dumbass каза на 05.02.2010, 14:50 ?. :

Не съм те заплашил сложи си очила и от къде да знам кой си къв си

655 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 03.02.2010, 14:10 ?. :

И аз съм твърдо за ПЦ-то но по някога доста ми се иска да си взема PS2 или XBOX360 само заради няколко много качествени заглавия, на които са им наложили ограничителни стикери за конзолни игри. :Д

260 мнения
профил »
ThI SanDmaN каза на 04.02.2010, 12:40 ?. :

Няколко капки море не правят бих казал аз.

А по темата PC rulzzz не спорете няма абсолютно никакъв смисал

556 мнения
профил »
ciborg каза на 06.02.2010, 21:31 ?. :
Редактиран на 06.02.2010, 21:31 ?.

Абе, че са няколко, няколко са, ама "капки" вече е друга работа. Всички видяхме класациите за игрите през 2009 и коментарите за всички конзолни заглавия през годината (например Uncharted 2: Among Thieves и Demon's Souls). Не мисля, че е нужно да споменавам God of War, а аз все още чакам Fable 2 за PC. Силата на конзолите е точно в тези Екшън (и Екшън RPG) игри и големи заглавия като тези са една от основните причини хората да харесват конзолите...

3 мнения
профил »
pit_booth каза на 03.02.2010, 14:57 ?. :

доста теснограда статия написана от пс фен в която има толко много написани глупости,че ме заболя главата докато четях и нямах търпение да стигна до коментарите....за мое щастие повечето хора са написали много от нещата ,които мисля и аз така че няма да ги повтарам...за сведение имам и хубав комп и хбох 360 на пс свалям игрите само за да видя колко по зле са и нишо повече...

694 мнения
профил »
perro каза на 03.02.2010, 15:10 ?. :

А на собствениците на PS3 как им идва тази новина: http://gizmodo.com/5463144/sonys-latest-ps3-mista ke-no-more-downloadable-aaa-titles

А и работейки на РС аз изкарвам заплата (пари), а в конзола БИХ ги вкарвал само. енд оф стори за мен :)

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 03.02.2010, 16:08 ?. :

Мхм, да - но всъщност РСто си го купува за бачкане, и гейм платформата е вторичен ефект. Не можеш да обвиниш конзолите че не ти докарват кинти, при положение че са предвидени за ФЪН и убиване на време :)

694 мнения
профил »
perro каза на 03.02.2010, 16:16 ?. :

@Azraelf: освен парите 'дето ги изкарвам, колко фън съм видял и колко време съм убил :) :) :) Например и до сега само като се сетя за DooM II Level 30 и ми насълзяват очите :) :)

29 мнения
профил »
Azraelf каза на 03.02.2010, 21:10 ?. :

True, не го оспорвам - сам знаеш, че изборът ми за платформа е РС, а покрай нетбуците ретрогеймингът тотално ми яде свободното време.

Но идеята ми, че в момента много повече съм развълнуван от присъствието на 8 GB рам и i7 процесор на машината си, не от гледна точка с колко кадъра ще лети дадена игра, а че ще мога да завъртя 800 кадъра за 5, вместо за 45 минути и бързината с която се работи в PS. Тоест - РС-то е work horse, а игрите са бонус към платформата.

694 мнения
профил »
perro каза на 04.02.2010, 08:04 ?. :

@Azraelf: В РАЗГОВОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА, и за мен тя звучи така:
"РС-то е work horse, а игрите са бонус към платформата."
(beer) (handshake)

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 03.02.2010, 15:13 ?. :

Здравейте, приятели, и благодаря на всички, включили се в дискусията, за която съм убеден, че едва сега започва. Темата е много интересна, защото и двата лагера ще намерят много привърженици. А всъщност само два ли са лагерите? Интересно е в някакъв да направим и подобен анализ на базата на сравнение между PS3 и XBOX360 например. Не забравяйте още, че това е раздел "Лично мнение" и всеки, който иска да изкаже позицията си е добре дошъл, стига тя да бъде аргументирана.

@Azraelf - никъде в материала не е застъпена тезата, че РС-тата са по-евтиният вариант. Да се сравнява конзола за 500 лв. с компютър за 500 лв. е крайно несериозно. Когато обаче конфигурацията е достатъчно добра, графично РС игрите превъзхождат конзолните. Не е случайно, че Crysis, която е сочена за визуален шедьовър, се появи именно за РС, а не за конзоли. Също така показателен е фактът, че втората част на шутъра вече ще излезе и за конзоли, тъй като интересът към нея е особено голям. Дали ще бъде успешна конзолната й версия, тепърва ще разберем, тъй като в момента CryENGINE 3 търпи сериозни модификации, именно за да се опитат неговите автори да постигнат същия отличен визуален ефект на конзолни платформи, какъвто вече е познат на РС геймърите. Мисля, че домашното все пак е написано, а изпитът - взет :)

@pit_booth - хубаво е да изтъкнеш нещо по-конкретно, иначе коментарът ти е просто несериозен.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 03.02.2010, 15:31 ?. :

Като сте такива запалени конзоладжии, потрошете си компютъра и си стойте само на конзолата, пък да ви видим.

PC-то е много по-функционално и ... по-чаровно от една дървена конзола, в която само мяташ (скъп) диск и циклиш.

PC uber Alles!

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 03.02.2010, 15:50 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 15:53 ?.

""При компютрите винаги може да прибавим нов компонент – видео карта, памет или по-голям харддиск – и така отново ще можем да се насладим на страхотната графика, която РС игрите предлагат.""
Това е абсолютно вярно - не само можем но и трябва да добавим за да се насладим на почти същата графика на една и съща игра вървяща на конзолата закупена преди 4 години :).
И пак ще трябва да добавим след време години като пуснат поредните портове на конзолни игри закъснели с половин или дори цяла година.
(ако изобщо ги дочакаме - още си чакам Gears of War 2 и Fable 2 за PC ).


b.t.w. Специално за харда - никой не ви спира за добавяте хард на конзола стига да имате желание.

1153 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.02.2010, 15:54 ?. :

има един проблем на конзолите
ако излезе нова конзола(PS4 например)
игрите за ps4 няма да тръгват на ps3 и така трябва да вземаш нова конзола(все пак обаче конзоли не излизат всеки ден)
-в графично отношение РС бие отвякъде(вярно е обаче че хардуера си е скъп)
за мен РС ще си остане най-добрата платформа и никоя конзола няма да я бие

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 03.02.2010, 16:21 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 16:39 ?.

Да това е огромен проблем , особено ако си вземаш нова конзола но много силно държиш да играеш заглавия отпреди 10 години които никога не си играл.
Компютъра от друга страна няма такъв проблем :)
(От друга страна пробвайте да пуснете Warcraft 2 на 22 инчов монитор - забавно е наситина ).

380 мнения
профил »
des каза на 03.02.2010, 16:37 ?. :

Аз лично съм геймър от много малък. Играл съм на "Нинтендо"-тата (ония конзолки от 97-98) година, играл съм на Playstation 1,2 и на Xbox 360 съм играл, но никъде не съм изпитал същото удоволствие, както от РС-то. Играл съм всякакви жанрове игри на различни конзоли, но пак най-удобно ми остава РС-то. То ми е и с най-ефтина поддръжка, най-ефтини части и игрите за РС са по-ефтини от тези за конзоли. На едно РС може да си види максималната графика на една игра, но на една конзола, едва ли. А ако някой иска просто да дръжи геймпад в ръката си...просто може да си купи джойстик за компютър. Модерните телеизори позволяват една доста качествена картина, ако са свързани с компютър, така че ако някой иска да играе на голям екран, може да си позлва ТВ-то...смятам, че компютърът е незаменим и като средство за комуникация, и като средство за забавление. Сигурно ще си купувам и конзоли вбъдеше, но най-вероятно винаги ще си остана доволен от компа!

253 мнения
профил »
GiantR каза на 03.02.2010, 17:08 ?. :

PC побеждава конзолите в много отношения.
Първо цените за игри на конзоли за по височки( Тук използвам за сведение Пулсаря).
Второ мишка + клавиатура е по-удобно за много повече неща и игри, отклолкото геймпад, (Който е ест по-удобен от мишката за тупалки и може би ралита).
Трето за компа не ти трябва телевизор.
Това са само 3 причини поради които PC е по-добро. Е естествено големите лоши корпорации искат хората да играят на техните машинки и поради тая причина наебават Пц юзърите, затова на някой им се струва, че конзолите вече са победили, напротив конзолите агонизират, защото са просто по-зле в хардуерно отношение от Персоналките. Е ние ще си страдаме, но все пак ще си цъкаме на компове, и ще се радваме когато най-накрая нашия любим настолен компютър( или лаптоп) победи злите конзоли.

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 03.02.2010, 17:10 ?. :

PC определено. Конзолата винаги ще е на второ място. ПС-то има фенове които правят модове и адони за любимите си игри докато конзолите едва едва им дават мап едитор. Опитаха се конзолите да направят нещо "подобно" с DLC-тата но пак не стигнаха на нивото на "феновете".

За справка вижте moddb.com

Пък и игрите за конзолите (предимно новите) не падат под 100 лева докато повечето нови ПС игри са 60-80 лева.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 17:17 ?. :

По принцип специялизираните неща се справят по добре в областа в която са насочени. Пц не е спецялизирана за игри, а конзолата е спецялизирана следователно и глупак би се сетил кое каде му е силата.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 03.02.2010, 17:26 ?. :

Това са глупости. Все едно да кажеш, че Siemens A50 е по-добър телефон от iPhone, защото основната му функция е да се говори по него, а не да може да се качват приложения, да се влиза в интернет, да се играят игри и т.н.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 03.02.2010, 17:21 ?. :

Само на мен ли ми се губи идеята да се сравнява PC за 500 лева с конзола за 500 лева? Все пак не живеем през 80те години на 20ти век, когато компютърът е нещо, което не присъства в почти всяко едно семейство и не е необходимо за работата на 50 процента от хората. Да си вземеш конзола без да имаш PC ми се вижда като да си вземеш телевизор без да имаш обзавеждане в апартамента. От там нататък въпросът е дали ще дадеш 500 лева за конзола или ще дадеш още 500 за хубава видео карта, RAM и процесор, вместо за посредствени такива, на които да ти върви всичко за следващите 4 години докато излезе новото поколение на конзолите.

366 мнения
профил »
Mersin каза на 03.02.2010, 17:28 ?. :

Който си обича конзолата да си играе на него.PC-то предлага много повече в графични отношения,това е най-важното нещо за мен.Вярно не е специализирана за игри,защото предлага много повече.Та така...ако някой иска да е специализирана за игри да си направи специална"Gaming"машина.Все пак PC-то бие отвсякъде.

70 мнения
профил »
Arag0rn каза на 03.02.2010, 17:31 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 17:32 ?.

PC има интернет, клавиатура и мишка ! На конзола няма как да играеш нещо като cs примерно и няма как да пишеш коментари тука!!!!

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 17:45 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 17:46 ?.

На конзолата па има Хало 3, Гиарс 2, Бионета, Год оф уар и кво ли още не. На пц няма бой на рундове освен тъпия сф4 дето си е като игра от миналия век. Друго си е да си седнете пред огромното тв и да се биете на соул калибур 4. Още повече тези конзоли са излезли преди нензам колко години 6 или повече, а съм сигорен че на пвоечето хора от този форум даже сигорно на 80% от хората пц тата им вадят по скапана графика от хбокс 360. Разбирасе и аз предпочитам на пц сичко да е супер да има всички игри и да вървят на макс надупени идеялно, но това нестава. Закво да си зимам конзола ако пц ми е достатачно? Просто в днешно време ако си истински геймър ти трябва и конзола, а пц то е задължително то несе брои. Лично намен на пц ми харесва възможноста да се игаря стари класически игри като Балдурс гейт да се инсталира добокс емулатори и тва онова. Няма как да си истински геймър, ако неси изиграл Хало 3 и неси нарпавил няколко рунда текен 6 приемрно.

655 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 03.02.2010, 18:58 ?. :

Според доста сайтове Street Fighter 4 е една от най-добрите игри за годината.

323 мнения
профил »
Ic3S каза на 03.02.2010, 20:34 ?. :

"Няма как да си истински геймър, ако неси изиграл Хало 3 и неси нарпавил няколко рунда текен 6 приемрно."
Егати тъпото изречение.

556 мнения
профил »
ciborg каза на 06.02.2010, 21:42 ?. :

Безсмислени случайни обиди към компютрите...Продължавай в същия дух, ние няма да ти четем простотиите.

43 мнения
профил »
Chronos каза на 03.02.2010, 17:49 ?. :

Издържана статия. Аргументите са много точни. За съжаление, реалността в момента е такава, че пари се наливат в конзолните версии на игрите, защото там има рентабилност. Болшинството хора просто не желаят да се занимават с ъпгрейди, инсталации и да се оправят с често възникващите проблеми. Като се замисля, че веднъж обяснявах на един, че изтриването на иконата от десктопа не означава, че си е деинсталирал играта...

А именно това да се занимаваш с компютъра и софтуерно и хардуерно, да ровичкаш, за да изкараш още някой процент производителност могат да ти донесат много ценни знания с практическо приложение.

Колкото до цената, смятам, че е доста елементарно да се смята, че компютърът е много по-скъпо удоволствие от конзолата. Парите, които малкомеките и Сони наливат в конзолите си, после потребителите плащат с по-скъпите конзолни игри. Смятам, че при разлика от 50 лева на заглавие, в крайна сметка, цената да играеш на компютър не е толкова непоносимо по-голяма.

А иначе, конзолата също си има своите предимства, но аз лично си взех единствено заради заглавията, които няма да излязат никога на PC. Всичко мултиплатформено си играя на компютъра.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 18:40 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 18:41 ?.

Имам чувството че пц геймърите много са се комплексирали на тема конзоли и затова има много такива теми. Споредмен е най яко да се играе на вскякакви платформи без да се задава въпрос кое е по хубаво и кое по лошо. Това съм го разбрал още когато имах сега мега драйв и тогава имаше на пазара супернинтендо и ме беше яд че графиката му е по добра, но пък за него нямаше игри като соник и голдън акс 3. Просто човек трябва да може да се наслаждава на това което има а не да се ядосва че няма конзола или че пц то му неможе да подкара нова игра.

99 мнения
профил »
Ред каза на 03.02.2010, 18:54 ?. :

И все пак друго си е да си легнеш вечер на диванчето пред голямата плазма и да си разцъкваш ,а не сгърчен пред компа да псуваш нуубовете на дота :Д

655 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 03.02.2010, 19:02 ?. :

Много често си лягам на дивана пред телевизора и си играя Street Fighter 4, Devil May Cry 3 и 4 и още много хитови заглавия без да имам конзола. Само ти трябва един геймпад.

9 мнения
профил »
Proof каза на 03.02.2010, 18:58 ?. :

Дори да нямаше разлика в парите, компа си е комп. Хващаш мишката и си играеш шутъри като хората. Местиш камерата и едновременно имаш свободни пръсти за другите бутони. Конкретен пример е Принца за PS2 - заради 1 комбо трябваше да държа триъгълника и да помпя квадрата; е нямам толкова палци на дясната ръка.
Може би ги намразих и заради това, че като се съберем у един да пием, оня вади PS2-ката и цяла вечер всички играят, а никой не пие... пък сам да седя на масата не е добре.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 19:21 ?. :

"ного често си лягам на дивана пред телевизора и си играя Street Fighter 4, Devil May Cry 3 и 4 и още много хитови заглавия без да имам конзола" и кои са тези много хитови заглавия? За пц бой на рундове само сф 4 има и той чесно казано е спер тъп за мен. Това не е 3д игра бойна. Девила е як ама Бионета приемрно е като нова част на девила и има ли я за пц? Пък и самите услуги които предлагат конзолите като Хбокс лайв са неква мега лудница. В статията нищо не пише за тях. Личното ми мнение е, че производителите на козоли са сключили договор с производителите на хардуер за пц да не пускат много мощни видеокарти за да са актуални конзолите и чесно казано нямам никакъв стимол да си зема ново пц понеже виждам за колко много пари колко куци машини се зимат. Искам да си зема нов компютар защото немога да си рендвам 3д графиката дето правя с този, но просто за 3 бона немога да зема нищо толкоз добро. Става дума отделил съм 3 бона за ново пц и като знам че за тези пари ще си зема нещо дето ще вади малко по добра визия от хбокса сърцео ми се къса.

655 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 03.02.2010, 19:32 ?. :

Еми аз по-нагоре съм казал, че по някога много ми се ще да си купя конзола само заради няколко заглавия. Байонета не е точно в моя списък, но мисля, че схващаш идеята. А я обясни какво точно ти дава XBOX live, щото съм сигурен, че и за комповете има много такива комуникации. Визирам Steam, Games for Windows и Battlenet 2 (си мисля, че ще е нещо такова). :–)

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 03.02.2010, 19:35 ?. :

Да бе, малко по-добра графика от X-Box-а, сигурно.

Колкото до игрите - за PC наистина няма толкова beat-em-ups и platformer-и, но пък за конзоли няма почти никакви стратегии и MMORPG-та. Като се има предвид, че повечето нови от последните ще са в стил DMC не виждам с какво точно компютрите биха предложили по-малко разнообразие от конзолите като жанрове.

103 мнения
профил »
gadmc каза на 05.02.2010, 20:27 ?. :

Пич, поне се опитвай да пишеш малко по грамотно, защото е мъка да ти се четат неграмотните коментари, които са и доста дълги!

556 мнения
профил »
ciborg каза на 06.02.2010, 21:50 ?. :

Всъщност името е "Games for Windows LIVE" или накратко наричано "Windows LIVE" (Windows LIVE, XBox LIVE, и двете на Microsoft, схващате идеята). Не мисля, че е нужно да споневам Garena, а пък има и игри с вградено онлайн мулти БЕЗ нито едно от тези. Дали има такава игра за XBox?

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 03.02.2010, 19:28 ?. :

PC-то е по-добро.Конзолите нямат екстрите на PC.КОнзоладжия без PC е като 50 годишен чичко,без лада.Конзолите примамват хората,заради лесния им контрол(които за PC никога не ми е създавам проблеми)извратената им графика с скапани bloom ефекти(а преди 10 години пукаше ли му на некои за графиката на игрите?)Колкото и брутални игри за излизат за конзоли PC отвръща на удара с заглавия,колкото малко,толкова по добри(World of WarCraft+експандите,Crysis).Колко треа да се трепат конзоладжиите за да си прокатар нет?А за да играят ММО(за което не съм сигурен,че съществува,трябва да питам).Всички игри на света-PC,конзоли,мобили,САМИТЕ КОНЗОЛИ И МОБИЛИ устроиства,се правятчрез комп.А конзолите са напрактични(ако ги бутнеш или настъпиш поред нощ),заемат място и рано или късно бъгват телевизора.Кажете ми-един комп за 1000 лева,един телевизор за 700 срещу конзола за 800-1000 и 2 телевизора за по 500-1000 лв(все пак баща ти/брат ти/накои пич от семеиството е футболен фен или нещо такова).Аз пър играя Alien vs Predator и не ми пука за графиката,още по-малко ми пука дали тази игра съществува за конзоли.И аз съм започнал с Nintendo,често гледам Джеимс Ролф в Youtube и си пропомням старите времена.А конзолните игри са по-трудни за качване в торентите и по трудни за инсталация,така,че повечето конзоладжии и купуват игрите за по 50-60 лева.Така,че всички,които се дразнят,е за Crysis ти трябва японски комп за high,нека да благодарят на Бог,че могат да подкарат тази игра.2 телевизора и конзола + 60 лева за игра(с изкючение някои) срещу 1 телевизор и един комп.Оставям решението на вас.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 03.02.2010, 19:33 ?. :

Конзола 600 лева. Телевизор 1000 лева. Един комп с картите на АТи по 150 лева дето рънват всички нови игри почти на макс + 1ТБ хард за 100 лева и кво излиза..... Да не кажа, че игрите за конзола са по 100, 120 чак до 150 стигат. Смешно е да се казва, че компа бил много скъп. Пренебрегвате и другите неща без които конзолата не може. Освен тва пад и комп свързан към ЛСД = геймене на дивана.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 03.02.2010, 19:36 ?. :

Стига с тоя телевизор , няма такова нещо - спокойно може да си ползвате компютърния монитор.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 03.02.2010, 19:36 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 19:59 ?.

Стига с тоя телевизор , няма такова нещо - спокойно може да си ползвате компютърния монитор.

А това че игрите за конзола били 150 - пълни смешки, втора ръка се намират по 50-тина лева.
(A от торенти цената им е точно еднаква с PC версията )


Аман от незапознати хора с непроверени изказвания :)

б.т.в. Правете разлика между PC и геймърско PC висок клас.
Първото го има всеки и с него могат да се играят 80% от всички игри за PC като всички останали екстри си ги има.
Второто освен че е няколко пъти по скъпо добавят единствено възможността да се играят най-нови игри (обикновено портове от конзола на практика).
Дори само една видеокарта може да ти излезе повече от цяла конзола (400 лева за 360) и в крайна сметка ще спечелиш възможноста да играеш същите игри.

Аз лично спокойно си стоя с компютър на 4 години не смятам да ъпгрейдвам, поне докато не излезе Старкрафт 2 (което не се знае кога ще стане)

407 мнения
профил »
Damnation каза на 04.02.2010, 20:49 ?. :

Това дето си го написал - как на "геймърско PC" играеш най-новите игри, които са ПРЕДИМНО портове от конзоли е мега глупост, усети ли се ? Предлагам, приятелски, да си избереш ъгълче на вселената и да отидеш да се срамуваш там.
Не ми се навлизат в смешни спорове, затова накратко - PC > Конзоли и поне на първо време не виждам какво в конзолите може да ме накара да си променя мнението.
Колкото и да ми липсва PC версия на God Of War....

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 19:55 ?. :

Значи идета ми е че когато излезна видеокартата 8800 на нвидиа тя струваше по скъпо отколкото еидн хбокс360 а игрите на нея вървят по зле отколкото на хбокса. От тук си нарпавих схемта да си зема хбокс за да изчакам пц тата да станат мощни. Истината е че чакам много време а новите видокарти не предлагат нищо чак толкоз различно от 8800 применро. Тук не визирам дх 11 видеокартите.

43 мнения
профил »
Chronos каза на 03.02.2010, 21:10 ?. :

Това не е вярно. Възможно е да има определени игри, които не са достатъчно добре оптимизирани за PC поради една или друга причина (обикновено липса на желание и средства заради по-ниската рентабилност на PC версията / тук любителите на PC, които пиратстват да се замислят), но новите видеокарти подкарват абсолютно всяка игра преспокойно на 1920х1200, каквато разделителна способност твоя XBOX може само да сънува. Обикновено конзолите страдат и от по-ниско качество на текстури, а и се случва на определени места и фреймрейта да пада, когато трябва да се изобразят повечко обекти и сложни ефекти. При геймърски машини от висок клас такива проблеми са немислими.

Разбира се не отричам възможностите на конзолите. Uncharted 2, например, е изключително красива игра, но там Naughty Dog просто са се изпочупили от труд да подкарат Cell процесора на пълни обороти.

И все пак, както вече някой спомена графиката не е всичко. За мен е много по-неприятно, че тъй като парите в момента са конзолния гейминг, всички издатели се стремят да издават игрите ориентирани към конзоли. Колко вече станаха случаите на кофти портове, неудобни менюта, липса на възможност за фина конфигурация и дори опростяване на концепциите на игрите, за да се харесат на масовия конзолен потребител. Даже вижте за пример новия AvP. Не ви ли се струва, че пришълците се движат по-бавно от колкото трябва, а и как точно пехотинеца успява отблъсне същите с пушката си след като те са толкова силни, че разбиват стоманени врати. Просто прицелването с гъби не е толкова удобно и авторите трябва да го имат предвид, когато правят играта за конзоли. От това страдат PC играчите.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 03.02.2010, 20:08 ?. :

b.t.w. Ей това изречение ме събори от смях
"Колко треа да се трепат конзоладжиите за да си прокатар нет"

Нека обясня на всички незапознати как протича прокарването на нет :).
1. Имаш интернет
2. Поставяш кабела идващ от модема в конзолата
3. Пускаш конзолата
4. Изчакваш да се самонастрои (БТК) или си въвеждаш IP адреса (доставчик с фиксирани IP-та).
5. Ползваш интернет.

587 мнения
профил »
dumbass каза на 03.02.2010, 20:15 ?. :

Да ама на някои хора не им достига умственото вещество xD

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 03.02.2010, 21:05 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 21:08 ?.

Винаги зъм си задавал въпроса PC/Конзола, кое да избера.
Реших да си играя на ПЦ само, защото от 12г. вече играя на "щайгата с къртофите" (както му викат някой конзолни маниаци), НО има 1 голямо но, ако започнем да изброяваме и 2-те си имат плусове и минуси:
ПЦ : можеш да упгрейдваш по всяко време - пари да имаш
2: за Интернет е по удобо (да знам има и за конзоли клавиатури)
3: Мулти функционална машина, на която можеш да правиш почти всичко ако знаеш как;
4: Лично за мен тръпката от някой игри е по голяма на ПЦ
5: Ако нямаше ПЦ нямаше да се правят игри за КОНЗОЛИ
НО и конзолите си имат техния чар:
1: Има игри като DMC които съм ги играл и на ПЦ и на Конзоли, но това са игри които ти доставят удоволстие да ги играеш на конзола.
2: Exclusive-ите които излзиат на Xbox-a i PS3-та, адски много бих искал да изиграя God Of War 3

Има още много да се говори за двете платформи, но Конзолата е за удовоствие за ПЦ е за всичко, дори и най-върлия маниак на конзолите играе игри и чати на ПЦ, затова замислете се...
...Не че не бих играл и на конзола, но ПЦ-то някак си ми е в сърцето за тези 12години

Даже сега си пишите коментарите на ПЦто...

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 03.02.2010, 21:07 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 07:22 ?.

Аз сигурно от 6 годишен съм яко вътре във филма наречен "гейминг", а вече съм студент във 3ти курс. Първия ми досег с игрите бе в една зала със Sega Mega Drive и просто си нямате на представа колко сюрреалистично ми изглеждаха онези 2д шарени трептящи картинки - бях като дрогиран пред тея 20" Grundig. До 9 клас под играене на игри разбирах само играене на конзола. След това се сдобих и с компютър. От там насетне започна непрекъснато наливане на кинти и зомбясване с понятия като DirectX, мегахерци, мегабайтове, процесори, видеокарти, драйвери и т.н неща свързани с компютрите. В един момент компютъра се превръща в мания, самия той става като игра, а игрите остават на заден план. Безспорно и двете платформи имат плюсове и минуси. Толкова глупости още мога да напиша че едва ли някой ще се наеме да ги чете, а пък и няма смисъл... ама не хайде ще продължа монолога, защото и без това си нямам друго занимание в момента :).
Фен съм и на двете платформи. И компютъра, и конзолата имат своето очарование. Истината според мен е че няма значение какъв е хардуера, единствено е важна играта. Настроенията ми се менят положително ту към конзолата, ту към компютъра в зависимост от настроението. Към конзолата когато съм в настроение за игри и към компютъра когато в главата ми се въртят неща като performance или бенчене. Разбира се и на компютъра съм имал незабравими мигове с дадено заглавие, но когато искам качествено заглавие да играя винаги прибягвам до конзолата. Това е при всеки различно. При мен си го обяснявам с факта че от малък играя на конзоли. При други хора, например като при уважаемия Иво Цеков е обратното - предпочита компютъра, защото от малък е свикнал да играе на РС. Децата в този сайт, тепърва прохождащи в играенето на игри и плюещи по конзолите без да са виждали никога, просто няма да ги коментирам. Айде спирам дотук, защото като прочетох какво съм написал, чак на мен ми стана досадна писаницата.

323 мнения
профил »
Ic3S каза на 03.02.2010, 21:18 ?. :

Що бе, това е много хубав коментар. Браво!

323 мнения
профил »
Ic3S каза на 03.02.2010, 21:12 ?. :

Аз пък немога да разбера защо толкова много се обсъжда графиката. Геймплея е винаги на първо място. Аз много обичам биткаджийски игри и платформъри, но уви няма много за PC. От друга страна можеш да намериш куп страхотни ретро платформъри и биткаджийки игри на емулатор и то безплатно. Играл съм и на конзоли (NES, Mega Drive, PS1, PS2, N64) и ми е супер забавно, но не толкова колкото компа. Да не говорим, че на PC-то можеш да правиш хиляда работи. Преди две седмици ми подариха Xbox 360 контролер и отначало ми беше много трудно да го управлявам, но после свикнах и играя с голям кеф. Въпреки това, клавиатурата и мишката са най-добри.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 21:22 ?. :

Ми то само ендо и също писва. Играя игри за пц играя игаря и ми писва с мишка и клавиятура да кибича на стола. Хвана си конзолата играя играя и ми е някви по разнообразно шутерче с джоистик стратегиика с джоистик малко различна гледна точка придобивам особенно като почна да правч хедшот след хедшот джойпад направо се чуствам като извънземен. Консолите са по добри от пц понеже няма проблми с фпс, няма проблеми с драйвери проблеми с пачове и сякви такива булшити. На пц много често ми се е случвало да неизиграя някоя игра поради проблем с фреймрейта, а това при конзолата го няма.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 03.02.2010, 21:29 ?. :
Редактиран на 03.02.2010, 21:37 ?.

Хората които говорят само за графика и кадри в секунда са именно така наречените "РС геймъри". Те като цяло гледат на игрите по-по друг начин. Според тях нещата седят така: Хубава графика, използва най-нови технологии= товари яко компътъра ми за 2000 бона= Не съм си дал парите напразно = играта е жестока. Ако играта е на повече от година значи е стара = Играта е боклук.
Разликата в графиката освен в резолюцията, друга разлика невиждам. А пък и да има едва ли разликата е толкова фрапантна че да не успееш да се потопиш в атмосферата. То това чувство е непознато за "РС геймърите". Тука говоря за тези РС геймъри които говорят крайно за конзолите без да са виждали. Иначе за мен няма РС геймър или конзолен, има просто геймър, или казано на български - човек любител на електронните забавления.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 22:18 ?. :

Чак с дх11 ще има истинска разлика в графиката понеже подържа дисплейсмънт, което прави текстурите в геометрия също така телосейт, което подобрява геометрията на модлеите по добра физика и ефекти, но засега е просто на хартия разликата в графиката. Споредмен след навлизането на дх11 ще почнат да се прават по стойностни игри за пц понеже ще предложи нещо което конзолите няма да могат, но за момента пц съкс.

17 мнения
профил »
Mf_sith каза на 03.02.2010, 22:40 ?. :

Да живиее pc-to в България няма смисъл от конзола освен ако мама и тати не са милионери :D

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 03.02.2010, 23:04 ?. :

тая тема май май няма край :) Конзоли , ПЦ-та аз утре 6те изкарам стария Нинтендо и ще врътна 8 битовия Съпер Марио пък ви е се карайте...

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 03.02.2010, 23:24 ?. :

Аз на пц то си игаря тези старите конзолни игри.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 03.02.2010, 23:34 ?. :

Да, бе. Като пуснат ДХ11=игрите стават с по-добра графика=стават по-добри. Ами PS2 като го пуснаха нали тогава компютърните игри бяха DX7. Виж сега че за PS2 има игри чиито компютърни версии искат DX9 видеокарта. Абе заеби ги тея понятия като DirectX, текстури, геометрии, и т.н играй си играта е тва е :).

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 04.02.2010, 01:00 ?. :

Де да беше така. Някои хора не хващат игрите ако не са красивички и шаренки .... като ВоВ(пример). Даже Дуум отказват да погледнат.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 00:29 ?. :

Когато излезе дх8 той въведе революция в визята при игрите. Хбокс 1 беше с гфорс 3 видеокарта която работи с дх8 а пс2 подържаше същите ефекти което значи че не е с дх 7 ами 8 има голяма разлика. Разликата между дх 8 и 9 аз лично нея усетих както неусетих разликата при дх 9 и 10. Конзолата като излезе излиза с доста адвансата технология за времето си което обяснява защо ти си бил с дх 7 а конзолите са ползвали 8 тогава. Та това че пускат за пц игри дето искат дх9 видео пък те са за конзоли с дх8 хич нетрябва да те учудва понеже разликата е доста малка. Пък и старите конзоли вървяха на малка резолюция можеби затова искат по мощно виде за пц и аз нензам. Калпави портове и стремежа на издателя да продаде остял продукт също може да са причината. Просто в дх11 има истински ъпгрейд в сравнение с дх 10 и ще може да покаже неща който конзолите немогат.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 04.02.2010, 01:49 ?. :

Браво на тебе... Много работи си изписал, от които твърде малко компетентни, особенно последното изречение направо ме уби!

В DX11, няма никакви ъпгрейди, свързани директно с качеството на графиката, броя на полигоните,геометрията и т.н. повечето промени са свързани с визуализиране на ниско-полигонни обекти(разбирай менюта), и GPGPU, който позволява на ядрото на видео карата да смята задачи за процесора... Насоченоста на новия DX11 е по-скоро да намали до минимум ресурса който се употребява при работа с менюта и прозорци....

От друга страна в "неиновативния" DX10 въведе Pixel Shader 4.0, нови геометрични шейдъри, geometry instancing 2.0 и куп други неща, от които ако се интересуваш ще си провериш...

Затова преди да пишеш такива смели постове, питай бaтко Google и кака Wikipedia...

Oтносно самата дискусия,просто трябва да приемем че РС-то, бавно и славно потъва...но не само заради конзолите но и заради умопомрачително мразения от мен Casual Gamer... Това е този човек дето седи с палка в ръце пред своето Wii, което между другото надхвърли твърде значително продажбата на другите конзоли, и играе Extreme Sudoku POWER...

Искренно ви препоръчвам да следите таз месечния Bonus Round по GT, с Michael Pachter и Shane Satterfield които ще обсъждат състоянието на гейм индустрията в момента, и мисля че доста работи ще бъдат казани които по един или друг начин засягат и тази тема!

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 02:36 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 02:41 ?.

Ти си ебаси селското чедо. http://www.youtube.com/watch?v=6Wp4Y-u8-Qw това май е за менютата става дума а? Ще ползва дисплейсмънт мап за да ми прави геометрия на текстурата на менюто бахаха. Копеле прсто се изложи тум много генерално. Образовай се от ютуб като ти е трудно от други места ебаси не е сложно. Дх 11 за менюта брвао браво тва щеше да е забавно ако го беше казал на майтап. http://www.youtube.com/watch?v=PR40GwRtFyw&featur e=related
айде гледай и се май за такива като теб тва сигорно е необяснимо как става.
Ще ти обясна как работи тази екстра. Използва се бъмп мап картата това е черно бяла картинка на текстурано но вместо бъмп се ползва дисплейсмънт мап. При бъмпа изглежда релефно само наужким а при дисплейсмънт текстурата променя геометрията на самия обект. Това е доста тежка екстра и незнам как ще се справят машините с нея при условие че ползва и теселейт и некди нови флудини ефекти просто ще покаже времето. Точно затова сега нетрябва човек да си зима пц а трябва да изчака това да стане стандарт и това да земе машина.

716 мнения
профил »
joar каза на 04.02.2010, 06:21 ?. :

Опитвате се да спорите за конзоли vs PC в PC Mania.. А и самата статия е леко фенбойска. Както знаете, най-простото е най-добро. Защо средностатистическия потребител ще ти се занимава с ъпдейти, крашове, драйвери, error-и и т.н. На платформа за която и без това е дал двойно повече пари от алтернативната и знае, че ще трябва да плаща за ъпдейт на хардуер след около 6 месеца за да извади качество като на конзолите. За някой изборът е плюс, а за още 10 не е. Конзолите са по-играни, конзолите са по-достъпни, конзолите са правени за игри..

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 06:34 ?. :

Митове...

716 мнения
профил »
joar каза на 04.02.2010, 06:39 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 06:39 ?.

Просто е така: по-масови са. Затова и са по-популярни.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 04.02.2010, 07:00 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 07:09 ?.

А бе момко, iddqd, защо си мислиш че конзолите използват DirectX като стандарт? Може би работят на съвсем друг принцип. Айде XBox360 може да използва нещо като DX - щото нали е на Microsoft, ама PS3 ъпсурд просто. Тъпо е да сравняваш конзолата с компютър в хардерно отношение. И защо си мислиш че нова версия на DX ще предизвика направата на по-добри игри... абе живей си там в твоите филми.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 10:11 ?. :

Ти глупав ли си или просто не четеш?

110 мнения
профил »
Изход каза на 08.02.2010, 18:19 ?. :

ъбсурд :D

561 мнения
профил »
dogma каза на 04.02.2010, 07:42 ?. :

Напълно съм съгласен с г-н Цеков, че в повечето случои конзолите са си типично американско изобретение - елементарно и водещо до затъпяване. Онези от вас, които някога са се борили да пускат игра под DOS, които си спомнят разархивиращи програми като ain и arj, или пък са оптимизирали паметта с memmaker, знаят за какво става въпрос. Да, трудно е, но пък когато се справите, ви кара да се чувствате добре, а не просто да натиснете едно копче и готово.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 07:58 ?. :

Въпроса е защо човек искащ да играе играта (форма на забавление) трябва да оптимизирва с memmaker?

192 мнения
профил »
toptony каза на 04.02.2010, 08:17 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 08:20 ?.

Само заради 1 нещо PC-to винаги ще бъде преди конзолата. Това че може да се ползва за безброй други неща освен гледане на филми и играене на игри. А в същото време мога да си играя игрите които харесвам без проблеми и да колкото и да е добър game pad-a никога няма да докара скороста и точноста на мишката в ръцете на добър играч.

561 мнения
профил »
dogma каза на 04.02.2010, 08:20 ?. :

Отговорът е, че май не си играл на игри в средата на 90-те, когато Doom 2 вървеше на 5-6 дискети и нямаше нищо по-гадно от това последната да се окаже развалена и инсталацията да не може да се завърши, а игрите бяха нестабилни и се нуждаеха от всеки килобайт памет. Наречете ме технологичен мазохист, но в онези години имаше тръпка, а днешните конзоли бяха още бледа идея в нечия японска глава. Но както се казва, на всеки каквото му се харесва.

229 мнения
профил »
d1s@s7eR каза на 04.02.2010, 08:21 ?. :

Искам да видя как НАЙ-ДОБРИЯ в света на които и да било шутър или стратегия (която и да е игра) ме побеждава,аз да съм на компютър-тои на конзола. аххахаахахахахахахахах Само ако имаше начин ;)
Тогава бих оборил всички смешни конзолни защитници!!!

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 08:24 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 08:27 ?.

dogma@
Грешиш - играя на игри от 87 -88 година с първите Правец 8 по разните кръжоци които тогава организираха. А тръпката беше по простата причина че всичко беше ново , не бяхме презадоволени от игри - точно обратното и нямаше алтернатива.
20 години по-късно , след стотици игри вече изобщо не е същото и то не заради тръпката при подкарване а защото просто си обръгнал.
@d1s@s7eR
Защо трябва някой да те побеждава? Гейминга нито почва нито свършва с мултиплеър на стратегии и шутъри.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 04.02.2010, 08:31 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 08:37 ?.

Мишката е по-добра за стратегии и шутъри и дотам. Който играе само такива игри негов си проблем. Да, наистина тръпката в ровичкането на компютъра я има, но това както написах по-горе, вече вече не е гейминг, играта остава на заден план.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 04.02.2010, 09:02 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 09:08 ?.

С последния си коментар за Супер Марио се опитах да намекна че :
НЕ ЛИ ПО-ВАЖНО удоволствието от играта, замата тръпка, а дали тя е изпитана на Конзола или ПЦ се тая.
Никоага няма да забравя `98 Диабло като излезе или как с френдовете цъкахме Халфта в един гараж близо до вкъщи.
Няма да забравя и kоmшийските турнирчета то Тейкен 3 и 4 на PS .
Замислетете се кое по важно ПЦ или Конзола и това как си си прекарал времето през тези години и какви спомени имаш.


EDIT: Тогава (през 90-те год.) Никой не го интересуваха такива работи като ке е по-добро, Графиката -похубава ли е.
Спомнете си и ще видите, важното беше да си с френдовете и да "пуцате" :)

179 мнения
профил »
TheManiac каза на 04.02.2010, 09:06 ?. :

Дълги години бях съгласен с автора, но след като си взех Х360 мисля, че все пак и конзолите имат своят чар. И нека не забравяме, че цената на една конзола е 1/5 от цената на добра гейминг конфигурация.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 04.02.2010, 09:32 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 09:53 ?.

Мислех си да спра да пиша тука ама не, не мога да се стърпя. Като стана дума за турнирчетата на Текен и при мен ги имаше. Също яки съзтезания на Crash Team Racing. Абе една конзола с два джойстика и достатъчно народ и става много добро парти. Докато пред компютъра можеш само да седиш сам и да сдухваш.
П.п Пак прочетох тази статийка и има едно нещо с което не мога да се съглася: Конзолата е не полуфабрикат на компютъра. По тази логика и DVD\BD плейърът е полуфабрикат на едно мултимедийно PC. Щото нали друга е тръпката да ръчкаш платки, свързваш кабели, да инсталираш кодеци и плийъри и т.н, и разбираш ли била много добра връзката между човек и машина. То наистина е тръпка, не споря. За мен е празник да си купя платки в лъскави кутии, да ги сглобя и да се превърнат във едно работещо мултифункционално устройство - това удоволствие не го дава нито конзолата, нито видеоплейърът. Обаче все пак понякога искам да гледам филми и да играя игри, а не да се занимавам с хардуер и софтуер.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 10:10 ?. :

Е така съм се сдухвал сам на Worms, CS, Quake, StarCraft, WarCraft, Age of Empires и Diablo, че просто не мога да ти опиша!

33 мнения
профил »
Alabala каза на 04.02.2010, 10:08 ?. :

Кви са тея цени на РС дето ги давате тука, точно за 800лв. ти събирам машина с монитор, която кара най-новите заглавия. Когато излезе ХВох360 си взех РС-то със същите възможности и ми излезе 700лв. срещу 1000лв. за конзолата. важно уточнение - продадох стария комп за 300лв. значи новия ми е излязъл 400лв.
Има нещо което автора не е засегнал, откакто излезе новото поколение конзоли, игрите задържаха изискванията за хардуер, не помня толкова дълго да не ми се е налагало да правя ъпгрейд, за това нека има конзоли, а че са по-скъпо удоволствие от РС спор няма.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 10:10 ?. :

Остави ги да си вярват на заблудените митчета. На няколко пъти им казах, че говорят глупости и аз, ама не отбират.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 10:18 ?. :

Хардуерните специалисти ще ги замоля да дадат конфигурация от 2005 година за 800 лева (цената на 360 варианта с харддиск при излизането му). На която конфигурация да може да се изиграят Farcry 2, Modern Wafare 2 и да речем - Fallout 3 на графика равна на тази от конзолата.
Ако може да е и такава че чаканите игри след година , година и половина пак да могат да се играят с графика и кадри за секунда както на конзолата.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 11:06 ?. :

Намери само ценова листа от тогава :)

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 11:30 ?. :

айде влачи http://bloodys.com/?p=417. Уоооу само видеокартата е 699 евро при условие, че тази карта неможе да извади перформенса на хбокс 360. Демек игрите с тази карта немогат да се игарят толкоз надупени колкото на бокса по зле е. 700 евро само за видеокарта която дри неможе да достигне това което конзолата може. Срамота това занчи че тези чарколяци са за балъци.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 11:35 ?. :

нямаш грижи
само дай някъкъв скайп да ти я изпратя.

33 мнения
профил »
Alabala каза на 04.02.2010, 11:48 ?. :

Добре, нека гледаме как е сега. РС-то е задължително за всеки, най-малкото да си ползваш мейла, за 350лв. се продават добри конфигурации с вградено видео, ако искам конзола давам 500лв. за нея, това са пари отгоре защото вече имам РС. За 250лв. може да се вземе видео за РС-то и то да кара на мах най-новите заглавия, веднага спестявам 250лв. Обикновенно телевизора е един, малко хора могат да си позволят две и повече LCD-та, конфликт на интереси вкъщи и т.н. Както и да го погледнем РС-то е по-изгодно финансово. Конзолите бяха създадени от чисто бизнес интереси, а не за да дадат по-добър гейминг, докато РС еволюираше по необходимост. Конзолите изкуствено ги скопяват, само за да се продават за много пари като нещо различно, иначе са си чисто РС.

323 мнения
профил »
rampage85 каза на 04.02.2010, 12:07 ?. :

Iddqd,първо показваш карта,която вече е морално остаряла-8800 Ultra. В днешно време можеш за тези пари(700 долара) да си купиш много по-добра и бърза видеокарта(за момента само АТИ)-и да,тази карта просто отвява отвсякъде твоя . Да напишеш,че да играеш на конзола трябва да дадеш 500 лева и си готов е прекалено несериозно. Къде забравяш един хубав LCD телевизор? Цените им вече паднаха доста,но за да се сдобиеш с хубав екземпляр(поне 32" FULL HD) ще трябва да се бръкнеш поне 1200+ кинта, което събрано с цената на конзолата става общо поне 1700 лева, а това се равнява на едно хубаво ново ПЦ с монитор,което със сигурност ще подкара всички игри на макс и графиката ще бъде по-добра от това,което виждаш на XBOX360. Второ-игрите за конзоли са двойно по-скъпи от тези за PC и закупуването на 2-3 чисто нови оригинални игри се равнява на видеокарта среден клас от типа на АТИ 5750/70!Трето-XBOX Live не е безплатен,вярно е ,че не е особено скъп но пак си длъжен да плащаш нещо всеки месец, а това си е чисто извиване на ръце. Смятам,че с тези аргументи доказах,че да си конзолен геймър не излиза чак толкова евтино колкото го изкарвате.
Сега искам да кажа и друго нещо. Някой беше написал,че ПЦ-то трябвало да се ползва само за програми,чат и т.н., а конзолите само за игри! Това е много несериозно. Според вас дали компании като AMD,Itel и Nvidia ще позволят това? Според мен не. От години голямото надцакване при тези компании се изразява предимно в това- кой на коя игра с каква конфигурация ще извади повече карти и по-добри ефекти. Именно почти само компютърните игри движат цялата хардуерна индустрия напред. Конзолите вече са морално остарели. XBOX360 излезе в края на 2005 година, а от тогава се мина доста време. Компютърните игри вече отдавна имат по-хубава графика,когато са пуснати на макс на машина за около 1000- 1500 лева например. А когато излезе Aliens VS Predator, хората който плзват конзоли ще могат да видят страхотната DirectX11 графика през крив макарон. За напред игрите все по-често ще ползват DirectX11 графика и конзолите видимо ще изостават в графично отношение. За тях това ще бъде възможно вероятно едва при следващото поколение конзоли,но до тогава има още няколко години свързани със сериозно изоставане с всеки един изминал ден и всяка една излязла нова игра.
Лично аз нямам нищо против конзолите и дори ги харесвам,даже смята някой ден да си купя XBOX360. Съгласен съм,че за да си истински геймър трябва да притежаващ комп и конзола,но за мен PC-то остава и ще остане по-добрата платформа.
Искам да кажа още доста нещемно вече ми омръзна да пиша,пък ми играе на Team Fortess 2, така че чао за сега.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 12:17 ?. :

Понеже си нямам работа мисля да оборвам неверните твърдения без да коментирам разни лични вкусове или да давам определия :)
@РС-то е задължително за всеки, най-малкото да си ползваш мейла, за 350лв.се продават добри конфигурации с вградено видео, @
Абсурд - само кутия с най-смотаното захранване + записвачка са ти 100 лева.
Дъно и процесор за по-малко от 140 общо няма как да намериш. Харда в момента 160 гигабайтов е около 70 лева. RAM 2 Gb e по 70 лева. Само дотук си 380 лева без клавиатура, мишка, монитор и асемблация. Като това е най-най -най евтино с лошо качество.

@ако искам конзола давам 500лв. за нея@
Всъщост Arcade Xbox360 струва 400 лева.

@това са пари отгоре защото вече имам РС. За 250лв.може да се вземе видео за РС-то и то да кара на мах най-новите заглавия, веднага спестявам 250лв.@
Първо 500 -250 (по твоите сметки ) = 150 а не 250.
Второ - видекарта от 250 лева иска много стабилно захранване което няма как да имаш с евтината конфигурация. Затова смятай още 90 лева минимум за захранване.
И имай предвид че с процесор Селерон или Семрпон за 70 лева ще си далеч от нужната производителност. Да не говорим за дъното.


@ Обикновенно телевизора е един, малко хора могат да си позволят две и повече LCD-та@
Пак с това LCD - за 5-ти път ви казвам - няма изискване за употреба на LCD. Спокойно може да се ползва стандатен телевизор или компютърен монитор.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 04.02.2010, 12:42 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 12:42 ?.

Не съм голям хардуерен спец ама пред иима няма 2 год си взех моментното си ПЦ за 1090лв. + монитора 19" Широко екранен. Знаете колко струваха тога мониторите на правете си сметка колко ми е струвала конфигурацията (около 800лв МАХ), до ден днешен си ми вървът игрите да не е на МАХ то на средно нижо но нямам проблеми с игрите... Та относно ефтините конфигурации не говори, зашото като мойто РС можеш в момента да си вземеш за около 500лв МАХ + монитор 2-ра употреба.

Относно ТВ-то то може и на Пц да го вържеш ако си малко по вещ и да играеш на Телевизор(виждал съм!)

Относно Конзолите визте те са специално за игири и ограничават а ПЦ-то ти дава свобода не ти се играе седиш в нета, не ти се седи в нета, гледаш филм, не ти се глда феилм чатиши тн и тн....

Темата нестига че взе да загрубява ама взе и да затъпява защото от 40коментар на сам хората показват 1 и съши доводи в различни коментари.
Конзола = За игра
ПЦ = за всично


Едит: Аз съм фен и на 2-те защото има игри които само на Конзола можеш да играеш

587 мнения
профил »
dumbass каза на 04.02.2010, 12:38 ?. :
Редактиран на 05.02.2010, 14:52 ?.

Тука стана пълна оргия ве хора саита е PC Mania като наблягам на PC. За какво спорите деб* мама му не мога да разбера.

33 мнения
профил »
Alabala каза на 04.02.2010, 12:44 ?. :

Въпроса не е да издребняваме в тъпи сметки. Истината е че конзолата е създадена единствено да цоца парички за тоя дет духа. В днешно време когато почти всеки разполага с компютър да даваш много пари за нещо което имаш е грехота.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 04.02.2010, 12:59 ?. :

Не че нещо, ама за някои PC е И работна платформа. Което го прави ултимативната универсална машина.

Като смятате колко по-евтини са конзолите от едно добро РС, май не броите че ви се ще да играете на плазма а не на великотърновски "Електрон" на 30 години?

Плазмите без пари ли ги взимате? Къде е тая промоция, че искам и аз безплатна плазма!

587 мнения
профил »
dumbass каза на 04.02.2010, 13:32 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 13:32 ?.

Да кажете че и на мен ми трябва

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 13:06 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 13:08 ?.

@Та относно ефтините конфигурации не говори, зашото като мойто РС можеш в момента да си вземеш за около 500лв МАХ + монитор 2-ра употреба.@
ударението в случая е "втора ръка", защото ново твоето PC изобщо няма да може да се вземе по простата причина че компонентите спират да се предлагат. Така че това избщо не е аргумент при наличие на козноли втора ръка за по 200 лева. Бт.в. Аз пък имам един компютър на 4 години , на който 2 години след закупуването му всичко ми вървеше на макс, на третата година вървяха на медиъм а сега почти нищо не върви на него. След година хептен нищо няма да върви за съжаление а за смяна трябва да се купи нова система с ново дъно и покрай него всичко да е смени.

@Относно ТВ-то то може и на Пц да го вържеш ако си малко по вещ и да играеш на Телевизор(виждал съм!)@
Тук си абсолютно прав и дори ако разполагаш с голямо и качествено LCD е доста по добре да играеш с компютъра си на него и наистина да видиш смисъла на големите резолюции.

@Относно Конзолите визте те са специално за игири и ограничават а ПЦ-то ти дава свобода не ти се играе седиш в нета, не ти се седи в нета, гледаш филм, не ти се глда феилм чатиши тн и тн....@
Затова и всеки има компютър - логично.

@Аз съм фен и на 2-те защото има игри които само на Конзола можеш да играеш@
Тук си адски прав.

@В днешно време когато почти всеки разполага с компютър да даваш много пари за нещо което имаш е грехота. @
Работата е там че това че имаш компютър далеч не означава че имаш геймърски компютър.


@Като смятате колко по-евтини са конзолите от едно добро РС, май не броите че ви се ще да играете на плазма а не на великотърновски "Електрон" на 30 години?
Плазмите без пари ли ги взимате? Къде е тая промоция, че искам и аз безплатна плазма! @
Айде пак със плазмата - за 6 път казвам - няма такива неща.
2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 13:12 ?. :

Конзолата била съзадена да цоца пари а пц то не? За кво са толкоз скъпи видеокартите? Точно пц тата са много по неизгодна оферта за геймене също така имат много по куци заглавия. Това е тема за избива на комплекси на хора които искат да играят конзолните ексклузивни игри, но нямат конзоли и поне могат да се успокоят като напишат коментар тука колко ги кефело пц гейм платформа въпреки че пц то с което разполагат е пълна скръб. Истинските фешън игри са за консолите, а като игаря на пц си пускам някой емулатор или някоя ретро класика. Номера е че при работата с която се занимавам имам нужда от много мощно пц и това ми помага да си зема истинска геймърска машина с много рам процесори мега мощни видеота, но това си е чиста загуба на средства ако се зима само заради игрите.

1143 мнения
профил »
Slesher каза на 04.02.2010, 14:34 ?. :

Човек(?), заболява ме главата като чета твоите коментари...научи се да пишеш.
Също така говориш доста безмислено (може и да не съм схванал мисълта ти заради отвратителния начин на писане де). Всеки твой пост е свързан с графиката. А хората които не ги интересува графиката, а самата игра? Играй Baldur's Gate на конзола, играй StarCraft на конзола, играй Neverwinter Nights на конзола. Оооо, не можеш, но няма значение и без това тези игри са грозни и за нищо не стават.

ПП: Не съм от тези анти-конзоли настроените, слабо ме интересува кой на каква платформа играе. Докато мога да си играя добрите класически игри на PC, дори без да плащам скъпо, нямам проблем.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 04.02.2010, 13:26 ?. :

@ г-н Стефанов и г-н iddqd
Няма смисъл да спорим кое е по-добро нее ли въпрос на вкус все пак а?
Аз ако имам пари бих има и Wii i PS3 i Xbox360 Ultra i PC Alienware , но не става така затова всеки предпочита фулкционалсостта пред това да вземе Конзола за 450лв. Ще дадеш 1000лв. за РС но знаеш че можеш да го плзваш да доста неща, дори и да нее с конфиг. за Гейминг то пак ще подкараш доста игри е не на МАХ ама нали всеки говори че нее важна графиката, а геймплея.

НЯма смисъл да се караме и 2те платформи са добри и са Предназначени за нещо и въпреки това ние ВИНАГИ сме не одовлетворени което и да купим зашото потребителя винаги е прецакан - в момента който си купиш РС или Конзола вече тя е остаряла. Не е ли така ?

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 13:36 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 13:40 ?.

Но ние не спорим :)
Аз лично имам два компютъра които са си функционални и ми вършат работа абсолютно всичко ОСВЕН за игрите излизали последните година-две.
Разликата е че вместо да съм ъпгрейднал процесор и видеокарта + захранване за да играя споменатите игри, за същите пари (за ъпгрейда) съм си купил конзола на която ги играя гладко и мазно с хубава графика, и като бонус съм получил възможноста да играя десетина екслузива които иначе не бих могъл да играя.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 04.02.2010, 15:09 ?. :

Да и ти си прав в това отношение, но всеки си има право, аз сега се чудя коя конзола принципно да си избера да си взема :
PS3 си е най-добрата има и Blueray и тн.
Xbox360 - някакси повече ми харесва от PS3-ката а най-се възхищавам на Wii та нз,
(малко се отклоних от темата ама то май само едни и същи си коментираме :) )

Във сяка една джажа не само в Конзолите или РС-тата си имат своя функционалност и са създадени за дадено нещо, Коя машина е по-добра за гейминг всеки сами си преценя, защото някои може да обича да играе още на старите преносими третриси :Д :Д

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 15:20 ?. :

Ако ти се игарят старите преносими тетриси си земи псп. На него има няквъ ъпгрейдвани тетриси.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 04.02.2010, 15:22 ?. :

хах не стар съм за тях :Д
Аз си играя DA:O и ММО-та а относно преносимите конзоли не ми харесват...

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 15:47 ?. :

Драгонса го изиграх на Хбокса и се надъхах от него да си преиграя стария балдурс за пц. Новите рпг та нещо са по зле от старите.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 04.02.2010, 15:52 ?. :

Зна мче се отколоняваме от темата ама си НАПЪЛНО ПРАВ ЗА ТОВА... Някакси я няма тръпката като при старите РПГта нз защо.
Май и аз ще врътна Elder scroll 4 - Oblivion пак.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 16:34 ?. :

Ролеви игри от старата школа >>>>> всички нови уонабита в жанра :)

23 мнения
профил »
Frozenmen_91 каза на 04.02.2010, 16:46 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 16:52 ?.

Аз съм за PC-то като платформа ,защото е по-гъвкава от конзолата.Когато играеш някоя игра ,си само на един Alt-Tab от всичките си приятели във многото мрежи из нета и всичко нужно ,което ти трябва

54 мнения
профил »
dechko каза на 04.02.2010, 17:47 ?. :

pc-то бие отвсякъде конзолите.Първо е по евтино.Второ е по-универсално и трето не си зависим от една компания, защото от тях зависи какво можеш да играеш

И най-важното за pc пиратките са лесни за намиране, а с конзолите трябва бая да си поиграеш да намериш нещо свясно, което да не ти скапе конзолата.

2763 мнения
профил »
Zlob каза на 04.02.2010, 18:39 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 18:56 ?.

Леле-мале!Като изчетох тая статия се убедих...продавам Ps3-ката,колата и си вземам PC като в Пентагона!Да,ама не!Мен конзолата си ме задоволява(откъм игри) и не съм някакъв маниак на тема графика,а и нямам парите за подобни компютри.Благодарение на конзолите излизат качествени игри,защото няма мърдане(в повечето случаи) и трябва да си купиш играта,а не да имаш алтернатива да я свалиш от някъде(няма нищо лошо в това).Ако се сложи един по-голям хард да не би конзолата да не става за PC?!Визирам Ps3 тъй като нямам впечатления от Box-a.Нима не може да се сложи една операционна система,да му ръгнеш мишка и клавиатура,слагаш му нет и си готов!Да,може да остаряват,но все пак няма нищо вечно,а и нали трябва да се печели повече все пак като се правят нови продукти?Не съм съгласен,че не могат да се играят FPS-та качествено.Отне ми 2 часа за да посвикна!За стратегиите смятам че нищо не може да се сравнява с PC-то,просто там управление и всичко си е само за него.Някой нагоре спомена за bloom ефекти и тем подобни замазвания.Айде да изчакаме до Март месец и по-точно 19 и да видим за какви "замазвания" ще става въпрос,че и "смяна на платната" ще има от някои боксърчета ми се струва :P Нека всеки играе това което му се играе и да го играе на това с което разполага и на което му е по-голям кефа докато играе!

П.П Забравих да спомена за хората,които мъркат за Lcd-Тv,за да се насладят напълно на конзолата.Не е необходимо да вземаш плазма освен ако нямаш излишни пари и много голяма стая,за да не ти гръмне главата след 2 часа игра,докато играеш отблизо.Проста сметчица ще направя-Конзола=600лв.(чисто нова с екстри)+Lg 32' Full HD Lcd=900лв.(промоция)=1500лв. Е да не е много я?Тия пари се изкарват за 1 лято стабилна работа!Да не говорим,че този телевизор не се ползва само за игри,а и за гледане на телевизия и от други хора!

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 19:33 ?. :

Пич, конзолните фенове започнаха да мрънкат как PC гейменето било по-скъпо, така че не ми излизай с това "Да не е много?" Според мен това са глупости. Една конзола може да струва с 200 лева по-малко от едно свясно PC, но като се има предвид, че като цяло всяка игра е с около 30-40 лева по-скъпа не виждам как това е някакъв проблем. Трябвало да се ъпгрейдва PCто - еми естествено, че трябва ако искаш най-новите неща да ги подкарваш с най-високите настройки. Ако не искаш с един среден клас PC можеш да играеш игри 3-4 години без да се наложи да му слагаш нищо. След това евентуално ще му сложиш още рам за 100 лева и ще откараш още една година, после ще смениш видеото за 150 и пак така още 2 години. Айде да видим дали 6 години игрите като са ти с 30% по-скъпи конзолата ще ти излезе по-евтино.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 19:38 ?. :

Аз си игря всички нови игри за по лев и 60 стинки всяка. Става дума ти като си тъп може и по 200 лева да даваш секи с интеуекта си. Човек дето неразбира ще си плати и за уиндоус и за програми по твоята логика и ще му излиезе не 3 бона пц то ами 10 бона с платен софтуер. Да не говориме че такъв човек няма да може да си преиснталира уиндоуса и за това ще плаща всеки път като му се ебне а това ще е често. Конзолата е по добра и за хакери и за ламери. За хакери хакват си я и им излзиа тънко. За ламери не инсталират нищо и си цъкат игрите като просто ги бутат в машината.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 21:17 ?. :

И като ти изгори Box-а и трябва да си купиш нов, нали така? А ако ти изгори някоя част на PCто можеш да смениш само нея. И като пиратстваш на PC не ти се прецаква гаранцията.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 04.02.2010, 19:51 ?. :

Смешнико смешен, айде да видим как играеш God of War за 1.60 лв?

И за протокола - за повече от 10 години активна работа/гейминг с РС само един път съм преинсталирал Уиндоус (ХР беше), защото бяха влязли червеи, регистрите бяха трагедия и антивирусната беше сдала багажа. От година и половина съм с демонизираната от всякакви клошари Виста и съм един щастлив и спокоен юзър. До такава степен, че нямам никакво желание да отделям каквото и да е време за минаване към Уин7. Толкова за митовете и легендите.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 20:13 ?. :

Е теб да нете е яд че си се преебал да си земеш пс3. Незнам дали имаш пс3 ама ми звучиш като човек който не е доволен точно от тази конзола.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 04.02.2010, 20:47 ?. :

Нямам конзола, защото не изпитвам никаква потребност да имам, защото си имам РС.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 20:59 ?. :

Неси истински геймър ти за мене.

160 мнения
профил »
gamble каза на 04.02.2010, 19:57 ?. :

Хмммм... Какво да кажа? Аз лично никога не съм имал PS или XBOX конзола. Каквато и да е. Имах си Sega Mega Drive единствено като конзола. Както и колеги казаха по-горе, имат си плюсове и минуси. Човек да може да си позволи та да има и 2те... ето това е хубаво нещо. Кой не би искал да играе всички качествени заглавия които излизат? Имам предвид да си цъкаш Star Craft 2, Diablo 3 и там други които ще са само за комп, а когато ти омръзнат да си цъкаш на конзола примерно God of War 2,3 или Uncharted. Лично мен ме е яд, че има много, ама наистина много готини игри които излизат само за конзоли и никога няма да ги видим на нашите компове. Хубаво би било всеки да има и 2те :)

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 20:44 ?. :

А сега почнаха митовете за два пъти по-скъпите конзолни игри :)

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 21:16 ?. :

Отиди в gamestop и виж. Конзолните игри са с 10 долара по-скъпи от PC игрите.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 04.02.2010, 21:40 ?. :

10 долара не са 30-40 лева повече.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 21:44 ?. :

В гаместоп са 10 долара, в pulsar и о-zone са 40 лева, ако не и повече.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 21:55 ?. :

10$ по скъпи, но са оптимизирани спецялно за системата която имаш, което ти гарантира перфектен фреймрейт на оптимална графика за конфигурацията + минимум недоразумения с хардуера.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 22:16 ?. :

Всъщност ти гарантира сносен framerate на сносна графика. PCтата са много по-гъвкави и с подходящите знания можеш да получиш много добър фреймрейт на каквато и да е машина, като графиката съответно варира между машините, но като цяло остава почти една и съща. Повечето игри за компютър в наше време имат доста умни автоконфигурации според машината и на средностатистическия потребител не му се налага да прави много за да се наслаждава на играта.

160 мнения
профил »
gamble каза на 04.02.2010, 22:19 ?. :

Купуваш една или две Sapphire 5870 Vapor-X (в зависимост от парите които си готов да вложиш) и няма какво да ти се опре в графично отношение много дълго време :)

91 мнения
профил »
demona каза на 04.02.2010, 22:33 ?. :
Редактиран на 04.02.2010, 22:34 ?.

Е то се очакваше след такава тема да има и спорове... И тъй като не желая да повтарям това което са писали много хора по-нагоре ще кажа че съм съгласен със Sentry ..верно MMORPG и RTS са главно запазена територия за PC докато тупалките са главно за конзоли /пробвах да играя Mortal Kombat на Pc .. е не стаа братче/ Не знам до колко е предимство или недостатък "пускаш играеш" от една страна верно нема търсиш пачове fix-ове /cd key&crack :) / но пък ако играта/конзолна/ е бъгава такава си и остава..... До колко коя игра е по скъпа PC VS Console тук може би мението ми клони че е по-тънко за PC /да не се лъжем всеки малко или много посещава zamunda/. верно е да като купиш конзола не можеш да я ъпгрейднеш и тя си остарява.... но пък "може да добавим на Pc-то RAM, хард, видео карта" е ...да можем наистина но това превръща компютъра в бездънна яма... влагаш,влагаш и след няколко месеца /айде може и година - две/ се оказва че пак си назад в модата и поредната лъскава игрица почва да капризничи.. :) Виждам че тука май повече сте фенове на PC-то верно каталогът с игри е голям НО защо да сме тесногръди.... оставете на мира малко командир Шепърд/или каквото играете/ и поемете управлението на Крейтос или Данте да речем/ мамка му немам търпение за 3-ката на God of War/

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 22:45 ?. :

Това с пачовете при нонзолите е много по-лесно. Пускаш играта и тя автоматично се пачва ако си свързан в нета. Самото почвана става адски бързо за секунди при хбокс. Направо немога да проумнея как може голями пачове да се слагат толкоз бързо няма сетъпи няма инстал сичко си става е така за секунди също така самия интернет в конзолата применро хбокс лайв е направо гениален. Просто повечето хора незнаят за какво става дума и затова пишат по енерция защитавайки сляпо това което притежава. Много хора като Сентри са като коне с капаци понеже мирогледа им се простира до това което имат.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 04.02.2010, 23:16 ?. :

Дам, като кон с капаци съм и очевидно за PC няма autoupdater-и...

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 04.02.2010, 23:31 ?. :

В интерес на истината повечето нови игри са със autoupdate, пачовете по торент тракерите и прочее ги качват за кракнатите версии :)

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 23:52 ?. :

Незнаеш просто кво е за това така говориш. Блаженни са непросветените. Всичко ти изглежда много яко понеже неси видял колко по яко може да е. Аз пък съм видял и мога да ти кажа че аутоъпдейта за пц е 100 пъти по бавен и досаден от онова там. Пишеш коментари без да имаш база за сравнение. Става дума сравняваш 2 неща но дори незнаеш какво сравняваш понеже неси могъл да се докоснеш и до 2 те. Иначе за спорта добре флудиш, но ако си верваш си много изкривен.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 05.02.2010, 00:19 ?. :
Редактиран на 05.02.2010, 01:31 ?.

Човек моля те стига си се изразявал като Мишо Шамара, предполага се че тук водим един вид дискусия а не "чопкаме семйе" пред блока. И незнаеш/неси се пишат като отделни думи, о "всезнаещи и определено грамотни" властелине!

И второ къде видя да сръвняваме със Sentry аutoupdate ситемите на РС и конзоли... Просто отбелязахме че и за РС го има...

Хайде със здраве!

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 05.02.2010, 01:40 ?. :

Аха е мерси, че ме свтнахте че го има щото ако неми бяхте казли щях да умра невеж.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 05.02.2010, 11:15 ?. :

То като ти гледам правописа, така отиват нещата...

91 мнения
профил »
demona каза на 04.02.2010, 23:08 ?. :

е аз все още не съм се добрал до XBOX 360 /от там е и пропуска за пачването при конзоли/ но в близките 2-3 месеца смятам да поправя грешката

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 04.02.2010, 23:15 ?. :

Да знаеш, че новите модлеи май немогат да се хакват или ако могат да занеш че пачването е валидно само докато нете баннат. Иначе е супер куул всичко става втоматични никви инсталове никви сетъпи чист гейминг без ебавки. Оптимизирано геймене му се вика тва.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 05.02.2010, 00:16 ?. :
Редактиран на 05.02.2010, 01:25 ?.

Дайте и аз да си дам "мъдрото" джедайско менение по въпроса ;)

1. Paзходи /hardware - PC-то вади винаги по-добра графика...точка... НО! Колкото и запален РС геймър да съм, просто е неизбежно да се признае че като цена качество конзолите са по-добре... Забелязвате ли че 90% от постовете ви са - Хах то Х-кашоня е 500 лв. пък Crysis може да го ПОДКАРАШ с РС за 400... Да с машина за 500 може да ти тръгне почти всяка нова игра (хъм...малко смела твърдение но карай), но ако конзолните игри ги правеха само да се ПОДКАРВАТ, издателите и разработчиците щяха да фалират на втория месец! Идеята при конзолата е че играта трябва да изглежда и да се държи,ако не отлично, то поне на такова ниво че да задоволява геймъра и като качество на графиката и като фреймреит. Фактът че някой хора споменават видеокарти струващи повече от PS3, е крайно показен. Да играта ще ти върви с значително (или не толкоз) по-добра графика от тази на конзолата, но за неоправдано(според мен) висока цена. Просто от любопитство вижте филмчето на GT където сравняват GTA IV за М$ кашоня, PS3 и сравинтелно нагрухано РС... там примера картина/фрейммове/цена е направо стряскаща!

2. Разходи/Software - Тук обаче РС-тата обират точките поради "добрите и верни" пирати, или с други думи гробарите на РС гейм индустрията... не че няма и пиратски игри за кашон, но там доколкото ми е известно, хората които могат да го направят така че да ги подкарва не са много и си искат съответната миза... Плюс това идва и риска от бан в Х-box LIVE който, до колкото знам е по МАС адрес на чаркове от конзолата и тогава си божествено преебан... При РС-то нещата седят така - в момента в който имаш достъп до него, може да подкарваш каквито си пиратки искаш, без страх че ще ти наложат запор на интернета :D

3. Каталог игри - Много ми харесва лафът "РС-то има значително по-богат каталог от игри"... Вижте то и в Макдоналдс може да имат значително повече манджи от елитен френски реторант, но пак предпочитам да се храня във втория... Защото повечето игри които си заслужават са мултиплатформени и излизат и за гонзоли и за РС, и то значително по-късно от конзолните им събратя... Забавеното излизане на някой игри като The Force Unleashed или Halo 2/ AC2, приличт повече на подаяния към прокажените, отколкото като жест към РС геймърите...да не говорим че вече в повече от 50% от случаите, говорим за недотам кадърни портове. Да! Определено и РС-то и конзолите имат своите силни exclusive заглавия, но вижте повечето класации за most anticipated games of 2010 и вижте колко са multiplatform/console excl. и колко са РС excl. Почти във всички се споменава самно SC II. Още повече преминаването на някой мултиплатформени заглавия изцяло в конзолния сектор е повече от болезнено (Fable - най-якръ пример)...

4. Възможности - Тук вече безспорно РС-то рулира, възможноста игрите да се модват по вкус на потребителите (ако могат де) и най-вече, да се създават игри е безспорна...НО! С изключение на някоко ярки примера (CS,DotA) който безпорно удължика значително живота на родилите ги игри, модването си остава занаят който не всеки може да практикува... искат се знания, въображение, МНОГО свободно време и тн. Докато за да намацаш 1 ниво на Little Big Planet ти трябват 15 минути - 2 часа ако си решил да правиш някакъв "шедьовър"... Още повече големите издатели и компании(пак с 1-2 изключения), не ги итересува дали може да направиш пушките в MW2 да стрелят сладолет, a колко време ще играеш това което те са преценили, за да могат да реализират евентуални продажби от DLC и експанжъни... Защото винаги в крайна сметка всичко опира до вложени пари и печалба... А благодарение на любимите ни пирати тук РС-то губи всячески.

В заключение, смея да твърдя че се очертава в бъдеще РС-то все повече да бъде платформата на която се пишат игри, а конзолите - тези на които се играят. РС гейминга ако не на изчезване, то поне е в значителен застой спрямо омразните конзоли...

И преди да сте ме заклеймили като гадно кознолно-пропагандиращо копеле, си признавам че единствената конзола която имам е PSP, и имам РС което подкарва горе-долу приемливо всички нови заглавия... Просто ми се струва наивно да съм пътник в потъващ кораб и да се самозалъгвам, че има проблем с водопроводната инсталация!

P.S.
И ако някой го е прочел тоя ферман ще пия 1 бира за негово здраве :)

24 мнения
профил »
AiMeR каза на 05.02.2010, 00:46 ?. :
Редактиран на 05.02.2010, 01:08 ?.

Относно DirectX в конзолите.... Първо разберете какво е DirectX, после го обсъждайте.

DirectX се явява обвивка около PC мултимедииния хардуер(звук, графика, джойстици и т.н.). Идеята е developer-ите да коват срещу DirectX и продуктите им да работят на всички компютри с windows.

При XBox/XBox360 API-то (разбирайте, инструментите с който се разработва) е подобно на DirectX (разбираемо до някъде, като се има в предвид кой го разработва и кой е разработил xbox-a), но нещата под капака в двата компонента би следвало да са крайно различни, като се има в предвид за какво се използват.

Не виждам, защо сравнявате конзолите и компютрите като графика... Несъвместими понятия са... Наистина новите компютри могат да вадят по-добра графика.

Както сте тръгнали да сравнявамe... Колко от PC gamer-ите играят на full hd плазми и колко от тях на кирливи около 20" LCD-та? Какво е положението при конзолните?

За всеки влак си има пътници, не виждам за какво са тея постоянни престрелки...

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 05.02.2010, 01:45 ?. :

Ps3 работи с дх9 а хбокс 360 с 9,5 ъпгрейдвана деветка демек с някви екстри. Това за по добрата графика дето вадили пц та несе взима под внимание понеже несе усеща. Може да се надупи резолюция може да се пусне по голяма тесктура но това няма да го усетиш ако негледаш с микроскоп. Също така повечето пц та вадят по лоша графика а тези дето вадят по добра аз лично непознавам хора дето да притежават такива въпреки че в форума може да има някой ентусиаст. Пц тата ще дръпнат графично след 1 година споредмен когато почне да се използва дисплейсмънта реално в игри. Тъпо е да мислите че производителите на хардуер неса сключили договори с производителите на конзоли да не пускат по мощен хардуер преди да минат много години. Именно затова когато излезе една конзола земеш ли си я си с бест графикс поне 6 7 години а земеш ли си пц трябва да го ъпрейдваш следващата година иначе изоставаш с матеряла.

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 05.02.2010, 10:42 ?. :
Редактиран на 05.02.2010, 11:13 ?.

Според мене са не просто тъпи , но и смешни подобни конспиративни теории... Виж колко милиона X-box/PS3 са продадени, и се опитай да си представиш колко в пъти повече РС-та има... Даже и ти, доклкото разбрах май имаш кашон, в момента вероятно пишеш от РС.

И сега се опитваш да ни убедиш че прозиводителите на хардуер са сключили секретен договор с производителите на конзоли, да не произвжедат качествено своята стока за неколкократно по-голям пазар, за да могат да се продават конзоли?! Абе ти нормален ли си ? :D

Плюс това РС-тата отдавна дръпнаха това поколение конзоли като графика, просто една подобна конфигурация, би била неоправдано по-скъпа от 1 конзола (поне според мен)...

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 05.02.2010, 04:03 ?. :
Редактиран на 05.02.2010, 04:27 ?.

@iddqd Както написаха по-горе, DX има само в Windows. Затова конзолите не използват никакъв DX.

@NitrousX съгласен съм с теб, но сам забелязваш предимставата на конзолите и въпреки това ги наричаш омразни..

Защо толкова масово започна да се говори че тия конзоли ще изместят компютъра? Това е невъзможно. PS3 и Xbox360 са вече седма генерация конзоли. Конзолите са на пазара над 30 години, как досега това не се е случило, а?

П.п Колко много коментара се изписаха за едно денонощие, чак съм учуден че досега не е почнала словесната битка PS3 VS Xbox360.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 05.02.2010, 05:06 ?. :

X-Box 360 използва direct X 9 API.

Иначе спора за конзоли vs PC е доста по-силно застъпен в културата отколкото PS3 vs X-360.

655 мнения
профил »
WidowmakeR каза на 05.02.2010, 04:08 ?. :

Не забравяйте и PsyX-a, който е много важен!!!

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 05.02.2010, 10:31 ?. :

С физик са конзолите много ясно. Незнам как става тоя номер при хбокса при положение че е с ати видео, но игри като гиарс, ънреал 3 и много други го ползват активно. http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX ето да се осведомиш

1565 мнения
профил »
n00b каза на 05.02.2010, 09:12 ?. :

Дайте да се съберем някъде и да се изтрепем като едни нормални хора!

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 05.02.2010, 09:51 ?. :

Аз викам аре се саберем се напием си направим купона, зае*ете ги тия игри...

261 мнения
профил »
bo6kata каза на 05.01.2011, 15:25 ?. :

Да и аз съм за това ;D

2763 мнения
профил »
Zlob каза на 05.02.2010, 10:13 ?. :

Идеята си я бива,обаче само някой да каже нещо дребничко на тая тема и боя е гарантиран и без това :D Желанието на n00b-а тогава ще се изпълни.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 05.02.2010, 11:55 ?. :

Нямате шанс. Много съм тренриал.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 05.02.2010, 12:04 ?. :

Сетих се нещо интересно , цитирам статията:
@който може да се приготви за минути. Подобна е и идеята зад конзолните платформи.Защо да се мъчите да сглобявате собствена конфигурация, да подбирате различните части и да се чудите как да подкарате дадена игра, когато просто може да натиснете един бутон и да започнете. Елементарно е и създава удобство, но дали е така?@
Принципно човека е прав - много по гъвкаво е сам да си сглобиш машина за нуждите си.
Дали е така обаче ?
В крайна сметка целта е да се подкарват на отлично ниво съвременни игри. Игрите са програми. Програмите ги пишат програмисти. Всеки програмист който питате категорично ще ви каже че програма писана на фиксиран хардуер, който се познава в детайли може да се въползва в пъти повече от същия хардуер. Съществуват и неща като оптимизиране и т.н. За да се напише качествено програмата трябва и време , трябват и хора.
Какъв е резултата в измеренията PC/конзола?
Дайте на програмистите правещи игра за конзола време, пари и свобода и получавате в резултат графиката на Uncharted 2 и Killzone 2 - спрягани за игрите с най-добра графика на миналата година. Игри в които програмистите са изцедили всичко и са оптимизирали всичко на хардуера на PC.
Какво става когато програмистите не получават време и пари за да си свършат работата при портване към друг хардуер - става това което наричаме долнопробен или неоптимизиран порт. Тоест ОК - ти може да имаш видеокарта която да е 10-15 пъти по-бърза от тази на конзолата но на практика дадена игра да ползва жалки проценти от възможностите и.
И докато се пиратства масово на PC големите разработичици на игри все повече и повече нямам да отделят време и средства за PC версиите си и ще преминават на конаолния фронт. Това е тъжно но факт - щом дори IDправят последната си игра за конзоли а преди години бяха флагмана на PC гейминга и с техните енджини се правеха 80% от култовите шутъри изобщо. Щом дори Валв правят за конзоли. Щом дори Близард почнаха преговори с Майкрософт относно бъдещи проекти - то нещата определено не са толкова розови колкото се твърди в статията.323 мнения
профил »
Ic3S каза на 06.02.2010, 10:13 ?. :

Напротив. Valve и Blizzard са компании, които никога няма да напуснат PC гейминга, поне не в скоро време.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 05.02.2010, 12:18 ?. :

Ид винаги са правили игри за конзоли. Първичт дуум го има за всички платформи навремето дори и за новите волфа също.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 05.02.2010, 12:44 ?. :

факт, само че в случая не затова ставаше дума.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 05.02.2010, 13:29 ?. :
Редактиран на 05.02.2010, 13:30 ?.

Return to castle Wolfenstein ако не се лъжа излезе за Playatation 2 две години след премиерата за PC.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 05.02.2010, 13:34 ?. :

б.т.в. То има и Age of Empires 2 за PS2 ама е друга тема какъв чеп е порта :)

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 05.02.2010, 14:48 ?. :

И Red Alert за Playstation 1 e същия чеп. Playstation 2 версията на Wolfenstein и тя е чеп. Много малоумно са го направили прицелването - слагаш мерника на врага и като започнеш да стреляш, той сам се движи когато врагът почне да бяга. Освен това Wolfenstein за PS2 има по-малък draw distamce от компютърната версия.

42 мнения
профил »
TryAnal каза на 05.02.2010, 20:28 ?. :

Най-играните и култуви заглавия се играят на PC, да вземем стратегийте (старкрафт, уаркрафт) Да вземем wow-a него го играят 10 милиона всеки ден, коя конзолна игра може да се похвали с това, шоотърите от първо лице и ралитата се играят мн по лесно с клавиатура и мишка.Просто искам да кажа че PC-то не е за изхвърляне, в застои е само заради пиратсвото от което разработчиците губят пари и умишлено преебават пц версията на игрта.Ако си геймар и имаш пари ще си имаш и конзола и комп.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 05.02.2010, 20:37 ?. :

@Да вземем wow-a него го играят 10 милиона всеки ден, коя конзолна игра може да се похвали с това@

Ами например:
# Wii Sports (60.69 million)
# Wii Play (26.71 million)
# Wii Fit (22.56 million)
# Mario Kart Wii (21.22 million)
# Wii Sports Resort (13.58 million approximately)
# New Super Mario Bros. Wii (10.55 million approximately)
# Wii Fit Plus (10.16 million)694 мнения
профил »
perro каза на 05.02.2010, 21:20 ?. :

Радостине, ти/ние/приятелите ни кое точно от изброените би/бихме/биха играли: Wii Sports, Wii Play, Wii Fit,Mario Kart Wii, Wii Sports Resort, New Super Mario Bros. Wii, Wii Fit Plus?!?!?!
Преди десетина години помня, че тамагочитата в Япония бяха стигнали до 160 милиона и имаше гробища за тях, погребения с церемонии и ковчези... Ама аз не познавам някой да е имал....
Говорим за реални неща, не за статистики на продажби все пак...

336 мнения
профил »
NitrousX каза на 05.02.2010, 21:33 ?. :

Няма да се изморя да повтарям че casual gaming-а е ракът в съвременната гейм индустрия... Самия факт че Wii Sports e продала повече борйки от 3-4 хардкор заглавия заедно е потресаващ...

Добре че ги има кашоня,PS3 и вярното РС да позакрепят работата...

47 мнения
профил »
kycito каза на 05.02.2010, 22:19 ?. :

Е нема спор че PC-то си е най-доброто за игрици.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 05.02.2010, 23:33 ?. :

@perro
В случая човека твърди че нямало игри които се играят като WOW - аз му доказвам простия факт че има и то без да търся по-далеч от бърз сърч на гугъл. Дали аз и ти ще го играем няма никакво значение - гейминга не почва и не свърша с нас. Щом са продали толкова бройки очевидно се играят - а кой и защо ги играе вече е съвсем друга тема. И не - това не са нереални неща - това са си съвсем реални хора които се увеличават все повече и повече, колкото и да мрънкаме по дъртите геймъри.
б.т.в. Ако Wii не важи даже няма нужда да търся в гугъл - достатъчно е да линкна новина от днес в PC mania където ясно се казва
Call Of Duty: Modern Warfare 2 (Activision) 11.86 милиона
За който продължава да не е убеден -
Xbox live има 17 милиарда часа потребление което се равнява на 2 милиона години генерирани от 20 милиона потрелителя които средно имат по 850 часа (35 реални пълни дни). С други думи , извода е - навсякъде има игри които се играят масово и дълго.


@kycito
Е нема спор че PC-то си е най-доброто за игрици. @
E , бате ти в коя паралена вселена живееш че не видя 169 поста спор :)

694 мнения
профил »
perro каза на 06.02.2010, 08:09 ?. :

Ида и не :)
ДА, наистина гейминга не започва и се свършва с нас, но НЕ, честно казано, не приемам за геймър, някой дето се чекне пред телевизора на Fit и Fit Plus, или с нази вафла цъка на Wii Sports, Play, т.н.

На MW2 11.86 милиона не са само конзолни продажби. А и продажбите НЕ са показателни според мен - пример имали мобилните оператори по 7 000 000 потребителя (колкото е населението на България барабар с бебетата и хората над 80 години), но по продадени карти и подписани договори. А колко от тях не се ползват и плащат не се казва...
Друго, което трябва да отбележим, че продажбите на Wii са масово в Азия, което е толкова далеч от нас (тамагочита, манга, хентай, чакане по три дни за новата конзола на палатка пред магазина, култ към Марио и Соник и т.н. т.н.) че няма защо да ги спягаме за пример...
А и другото което е важно за да спрем до тук - много хора, които имат РС имат и конзола и ползват и 2-те успоредно и не се занимават със спорове и подобни щуротии...


"Играй си играта!" както знаем е девиза ни! И никой не казва на рс или конзола :)
(beer)

60 мнения
профил »
powerplay каза на 06.02.2010, 08:05 ?. :
Редактиран на 06.02.2010, 08:06 ?.

Всеки има прави на лично мнение моето е че Xbox 360 Не може да стъпи на малкия пръст на пц-то по графика 1 пример 4 ядрен процесор +комбинация LCD телевизор 40 инча = незабравимо изживяване . Нормално е да има повече игри за Xbox 360 i PS3 поради простата причина че по трудно могат да бъдат хакнати-пиратсвани.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 07.02.2010, 00:48 ?. :

Сигурен съм, че има хора с телефон и bejeweled, които си прекарват в тоалетната по-добре от теб срещу 40 инчовия ти телевизор.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.02.2010, 08:58 ?. :

@и продажбите НЕ са показателни според мен - пример имали мобилните оператори по 7 000 000 потребителя (колкото е населението на България барабар с бебетата и хората над 80 години), но по продадени карти и подписани договори. А колко от тях не се ползват и плащат не се казва...@
ще дойдеш на моя акъл :) .
Помисли сега дали на WOW всички потребители играят или просто има много акунти. Примерно аз имам един акаунт там на който не съм играл от 2 години - обаче го водят в списъка.

@4 ядрен процесор +комбинация LCD@
митове и легенди :) Ето ти една статия където може да видиш има ли изобщо някаква ползва от това че ползваш четириядрен процесор за игра.
http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-game s-with-quad-core-processors/

60 мнения
профил »
powerplay каза на 06.02.2010, 09:14 ?. :

Абе за тебе може да няма полза от low и Very High Картина и фпс от 30 до 150 нагоре :d

1565 мнения
профил »
n00b каза на 06.02.2010, 11:55 ?. :
Редактиран на 06.02.2010, 11:56 ?.

Ама и ти си един мушмул. С тая карта 8800 кви бенчмаркове на процесори са тръгнали да правят, като тя е крайно недостатъчно нищожно слаба за тази цел.

И статията е писана преди ГОДИНА И ПОЛОВИНА. Ку-ку!?!

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 07.02.2010, 00:41 ?. :

Всъщност не ти водят в списъка акаунта. Над 10 милиона са потребителите на WoW с активни акаунти, тоест такива, които всеки месец си плащат да играят. Ако се съмняваш в това виж разни стари новини - по едно време бяха 16 милиона. По простата логика се сещаш, че не е възможно продажбите всъщност да намаляват, нали?

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 06.02.2010, 09:25 ?. :

В смисъл?

6 мнения
профил »
Rakazul каза на 07.02.2010, 09:41 ?. :

И двете са еднакво добри. Имам Xbox360 i PS3 и PC. Проблема на PC-то е че трябва постоянно да се дават пари за ипграиди а за конзолите хакваш ги и цъкаш.

570 мнения
профил »
dr_gilotin каза на 07.02.2010, 10:08 ?. :

Извинявай пич ама до колкото знам още никой не е хакнал PS3-ката, така че излиза малко по-скъпо да играеш на нея.

6 мнения
профил »
Rakazul каза на 07.02.2010, 11:46 ?. :

Да така се още няма хак, но xbox-a има. Същото така не трябва да даваш секи път по 100 или повече лв. имаики напредвид че много малко игри излиза само за PS3.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 08.02.2010, 13:53 ?. :

Стефанов, ела да кажеш още някой виц.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 08.02.2010, 14:44 ?. :

Ти за вицове ли четеш PC маниа?

1565 мнения
профил »
n00b каза на 08.02.2010, 15:20 ?. :

Последния ти пост с линка с теста на четириядрените процесори беше хубав виц, който красноречиво показа че разбираш от хардуер колкото албански коминочистач.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 08.02.2010, 15:35 ?. :
Редактиран на 08.02.2010, 15:50 ?.

хаха- вече каза вица - явно толкова си чел линка.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 08.02.2010, 16:11 ?. :

Именно щото съм го чел ми е ясно какъв си смешник, що се отнася до хардуер.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 08.02.2010, 16:19 ?. :

празни приказки и обиди всеки може да реди.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 08.02.2010, 16:54 ?. :

Същия всеки може да пуска и кухи линкове и да ги ползва като аргументи.

За да се образоваш малко, сглоби една машина с Ати 5870 с двуядрен Атлон и после сглоби още една машина пак с Ати 5870, но с процесор Intel Core i7/i5 или Phenom II 965, да видим има ли разлика в пърформънса на двуядрените и на четириядрените или няма.

Теста с онази изпърдяна 8800 не е достатъчно представителен, да не говорим че като цяло той те опровергава, особено на по-ниските резолюции, което пак показва че въобще не знаеш за какво си тръгнал да говориш.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 08.02.2010, 19:06 ?. :

Чудя се дали да се смея или да плача
Най-добре да си замълча пред техническия гений и ударя чело в земята.

1565 мнения
профил »
n00b каза на 09.02.2010, 09:07 ?. :

Бий здраво чело в земята, докато не ти се форматира харда. После ще ти инсталирам читава ОС, че сегашната е безнадеждна.

567 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 09.02.2010, 12:56 ?. :
Редактиран на 09.02.2010, 12:57 ?.

единствения ми проблем с конзолните геймъри и конзолите като цяло е че не си знаят мястото правят се на много велики а всъщност са боклуци "хахах год оф лар гирс оф лар е по яка и микрософт са много по яки от сони" каза хбох фен бойчето "да ама ние пък имаме килл зона 2 а вие тъпо хеило а и нашата конзола е ЧЕРНА а ваща бяла"каза пс фен бойчето тогава излиза пц геймъра и им казва и двамата нямате АА :P

Мнението е редактирано. Автора да се смята за предупреден.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 10.02.2010, 09:11 ?. :

Да, не се съмнявам че в средите в които се подвизаваш, такива диалози водят твоите връстници...

110 мнения
профил »
Изход каза на 10.02.2010, 17:15 ?. :

В изречението, което е добавено от модераторите има граматична грешка :)

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 09.02.2010, 15:02 ?. :

Май си забравил да си вземеш хапчетата. Бахахаха

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 09.02.2010, 16:22 ?. :

А бе наистина е много шизофреничен пост, но не е като да няма подобни ситуации.

694 мнения
профил »
perro каза на 10.02.2010, 13:21 ?. :

200!

15 мнения
профил »
Mistral каза на 12.02.2010, 00:12 ?. :
Редактиран на 12.02.2010, 15:10 ?.

Не мога да повярвам, че изчетох всичко това, но много от коментарите бяха прекалено забавни (мерси иддяд) за да прескачам.

Както и да е...

PC-то е по-скъпо, конзолните игри са по-скъпи = като цяло се изравнява цената, особено за разумните хора.

Притежавам точно една 360 игра - Virtua Fighter 5. BlazBlue, Tatsunoko VS Capcom и SF4 си ги играя на PC, макар и не с мишка и клавиатура.

В крайна сметка, 95% от игрите които ме интересуват са само за или вървят и на PC, по добре отколкото която и да е конзола може да се справи. За мен PC-то е по-добрата игрова платформа, което не значи, че за някой друг по-подходящия избор не би била някоя конзола.

Все пак най-важното е да си прекараме добре, нали така?

587 мнения
профил »
dumbass каза на 12.02.2010, 14:49 ?. :

+1

1716 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.02.2010, 13:54 ?. :

За мен PC-то си остава най-достъпната и отворена платформа за игри. Не мога да давам по 120лв на игра. Какъв е смисъла да си копувам конзола, ако ще притежавам една нищожна колекция от най-много 10 игри?

68 мнения
профил »
A.C.A.B каза на 13.02.2010, 17:02 ?. :

Не е вярно. Аз имам 15 игри, а на пс3 сам играл много повече. Форумите на пулсар има 1 форум разменям/продавам/копувам и там може да разменяте с хората игри, да купавате на старо и да продавате :)

1716 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.02.2010, 19:45 ?. :

Какви са теа глупости? Ше ти разменям игри? Някои хора имат много развита фантазия. Прекалено много!

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 13.02.2010, 19:59 ?. :

Що пък не. Правеше се така с дискети за NES и Sega в миналото, дори по някои магазини имаше възможност да си размениш дискетата с други срещу малка такса.

Иначе и според мен PCто е най-достъпната платформа, най-вече защото можеш да си свалиш всяка една игра от интернет и не говоря за нелегално сваляне.

716 мнения
профил »
joar каза на 14.02.2010, 07:10 ?. :

Че то с конзолите не можеш ли? Еле пък на бокса: Xbox Live Arcade, Games on Demand, Game Room..

1716 мнения
профил »
Danivanov каза на 14.02.2010, 13:14 ?. :

За да си теглиш игри от Xbox Live трябва да буташ допълнителни пари на Microsoft (на месец), само за това, че си част от мрежата, а да не говорим за интернет таксата и цените на игрите на този Xbox Live. Абе ако имате пари купете си ако щете и пет Xbox-a, аз не се хващам на въдицата. Също така за всички DLC-та и допълнения се плаща допълнително.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 14.02.2010, 13:19 ?. :

Явно е възможно - my bad. И все пак при PCто имаш доста по-голям избор от разпространители, download услуги, и дори игри(заради backcompatibility-то).

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 13.02.2010, 20:22 ?. :

Е, ако не е лъскавата обложка с диска вътре, не е толкова яко.

1847 мнения
профил »
Sentry каза на 13.02.2010, 20:36 ?. :

На пръв поглед е така, но всъщност накрая става така, че просто имаш един куп безполезни кутии и дискове, които се чудиш къде да сложиш.

1716 мнения
профил »
Danivanov каза на 13.02.2010, 20:36 ?. :

Освен това, аз много обичам да си upgrade-вам компа, да си копувам нови части и да знам какво имам в кутията. Например ако погледнете конфигурацита на Xbox 360, на пръв поглед всичко изглежда добре, обаче на скоро разбрах от един приятел, че има четири различни производителя които произвеждат DVD устройства за Xbox и различните устройства на различните производители се слагат на случаен принцип, както им падне. Тоест ти като си купиш Xbox 360, не знаеш каква марка DVD устройство има в него, въпреки че на външен вид изглеждат еднакво. Също така за тези които искат да си хакнат Xbox-а, да знаете че ако DVD-то в Xbox-а ви е LITE-ON, ще ви искат повече пари защото е по трудно за хакване (минимум - 70лв).
И така PC-то си остава THE BEST!!!

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 13.02.2010, 23:44 ?. :
Редактиран на 13.02.2010, 23:52 ?.

Е, ся аз никога не съм имал толкова много пари че да си направя колекцийка с толкова много дискове, че да се чудя къде да ги завра :).Нито пък излизат толкова качествени игри които си струва да купиш. Иначе си прав де

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 14.02.2010, 19:00 ?. :

@За да си теглиш игри от Xbox Live трябва да буташ допълнителни пари на Microsoft (на месец), само за това, че си част от мрежата, а да не говорим за интернет таксата и цените на игрите на този Xbox Live.@
Не си запознат май - таксата се плаща само ако искаш да играеш мултиплеър , тоест да ползваш всички сървъри за мултиплеър игри. За всичко останало - теглене на игри, филми, музика, експанжъни, демота- такси няма! просто трябва да имаш интернет. А тъй като ставаше дума за закупуване на игри именно по интернет - и на компютър ще имаш интернет. За цените - принципно в Live да изтеглиш игра, особено ако е по-старичка е доста по евтино от това да си я купиш от Пулсар. (около четири пъти по евтино).
За онлайн пазаруването от PC - истината е Steam , там понякога има невероятни евтинии с промоции - Stalker беше 5$ по едно време и идва наточен със всички пачове - както всички игри от Стийм.


@Например ако погледнете конфигурацита на Xbox 360, на пръв поглед всичко изглежда добре, обаче на скоро разбрах от един приятел, че има четири различни производителя които произвеждат DVD устройства за Xbox и различните устройства на различните производители се слагат на случаен принцип, както им падне@
Пълни глупости, от година насам всички DVD-та са Lite -on и шанс да попаднеш на старите има само ако си намериш бокс втора ръка (което принципно е доста глупава идея при известните проблеми с трите червени светлинки)

1716 мнения
профил »
Danivanov каза на 15.02.2010, 00:21 ?. :
Редактиран на 15.02.2010, 00:30 ?.

И какво, като си купя игра, да трябва да плащам допълнително за да мога да я играя мултиплеър. ТОВА Е ИЗНУДВАНЕ.

За пазаруването на PC - аз само от Steam пазарувам! (е, и от Zamunda също)
:-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-)

А за DVD устройството - добре де, това са стари факти, но нали аз точно това казвам - че хакването на LITE-ON записвачка за Xbox е най-трудно, съответно е и най-скъпо.

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 14.02.2010, 21:09 ?. :

Хбокс лайв е супер яко нещо и е супер евтино за това което предляга. Единствения кофти момент е, че могат да те баннат много грубо.

143 мнения
профил »
wannabe каза на 14.02.2010, 22:35 ?. :

Начи прочетох няколко мнения където казаха че безспорно конзолите били по добрата гейминг платформа.Еми не естествено.Абсолютно всяко нещо, което притежават конзолите го има и пц-то(обратното не важи обаче).Връзваш си го към телевизора,пъхаш геймпад-а в usb-to и ето ти конзола.Единствения минус на компютъра е, че много малко игри се издават за него.Щото при конзолите има много по-голяма печалба поради по ниското ниво на пиратство.Единствената причина, поради която конзолите доминират гейминга е финансовата изгода както и за дивелопърите,така и за производителите на конзоли.Щото компютри така и така всеки си купува,що да не си купи и една конзола...

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 15.02.2010, 02:21 ?. :

Само два начина виждам, или пиратството за ПЦ-та да намалее драстично, или пиратството на конзоли да нарастне драматично... аз съм за второто :)) Нека им издават по-малко игри на гадовете да видят как ще се чувстват... пък останалите ще могат безплатно да си имат... win win!

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 15.02.2010, 02:01 ?. :

Не е същото с пц в телевизора. Игрите дето са за пц неса такива приемнро стратегия къв е смисала на телевизора като трябва да се забие с клавиатурата и мишката пред монитора за да игареш, следователно нестава. Искаш да си пуснеш друга игра ми трябва да пуснеш джойстика и да отидеш до пц да си пуснеш играта и пак да отидеш на дивана за да се излегнеш удобно. Сори ама офертат е доста по куца от това което предлага конзолата.

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 15.02.2010, 02:24 ?. :

А ти за бежични клавиатури и мишки май не си чувал... а и тука нестава дума за колко по мързелив можеш да си... има дивани за компютри, където се чустваш като в легло. Но както и да е това е оффтопик.

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 15.02.2010, 02:38 ?. :
Редактиран на 15.02.2010, 02:39 ?.

Да кажа и аз нещо, цената е нещо за което не е лесно да се спори... да конзолите струват по-малко, но освен че игрите струват повече, ако се счупат почти във всички случай трябва нова да си купуваш, комп варират цените от много ниски до много високи, за тези които спорят, че конзолите имат по-добри графики и тн. сравнението ви неважи... добрите конфигурации на компютрите е в пъти по добра, парите ще са множко ама нали само графиката ви вълнува такаче това нетрябва да е проблем.

FPS(frame per second) пак зависи само и единствено каква конфигурация изкарвате, говорите за Х-бокс държал 60 стабилно... ами извиняваите колеги, но съм виждал ПЦ конфигураця да държи 120 стабилно и 100 при голямо натоварване и 140 и повече при малко!

Конзолите наистина вадят добри игри, но честно казано ако са правени с същите ресурси и за ПЦ принципно тя е по добра от конзолната.

И в края на краищата всичко допира на това което ти докарва удоволствие... а това са игрите, но дакото конзолите са само ориентирани към това (е да имат интернет и филми), но на мен не ми е забавно без да се ровичкам и да правя всякакви възможни работи на ПЦ-то, единствения проблем е огромното пиратство (даже и аз съм се изкушавал от него), но според мен и ПЦ-то и конзолите остаряват... идват много нови технологии, единственото което ние можем да правим е да си играем игрите и да се надяваме да нямаме такива спорове за ПЦ или конзола е по-добро а да сме си доволни, че игрите излизат и за двете а не екслузивно :)

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 15.02.2010, 08:14 ?. :

@За пазаруването на PC - аз само от Steam пазарувам! (е, и от Zamunda също)
:-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-)@
Стийм е гениален - това е бъдещето на PC гейминга за мен :)

Съгласен съм и че да ти искат пари за мултиплеър е чиста проба доене.

2763 мнения
профил »
Zlob каза на 15.02.2010, 12:39 ?. :

iddqd,кое му е готиното на Live-a?Да те карат да даваш пари,за да играеш online?Айде,не мерси!

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 15.02.2010, 14:32 ?. :

Offtopic: Не знам какво му се карате и невите на iddqd след като човек твърдо застава зад мнението си и поема отговорноста да го защитава. Повечето хора тука не знам дали могат да го правят това.

@Радостин Стефанов - Аз лично харесвам игрите с кутийки и manual. А да не говорим Collectors Edition, колко харесвам.

Иначе като обобщение бих казал.

Конзолите да си знаят гьола.
ПС-тата да си знаят гьола.
И конзолите да спрат да стъпват в гьола на ПС-тата.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 15.02.2010, 15:10 ?. :

И аз ги харесвам кутийките но това не променя фактите че онлайн дистрибуцията се налага на пазара с течение на времето.

323 мнения
профил »
rampage85 каза на 15.02.2010, 16:23 ?. :

Абе дигитална дистрибуция,ама аз не си падам много по нея. Имам един познат,който си купува игрите само през Steam и вече има над 40 игри закупени от там. Познайте какво става,като си преинсталира Уиндоуса-започва голямото даунлоудване. В днешно време игрите са големи около 8-10ГБ и ако искаш да си качиш 10-15 игри и цял ден няма да му стигне на човек,за да ги свали. За това из на Steam-а имам само игри на Valve. За мен кутийките си остават най-доброто.
А колкото до темата-то се е видяло,че този,който си харесва конзолите няма да си промени мнението и обратното.

143 мнения
профил »
wannabe каза на 15.02.2010, 18:43 ?. :

Е кой би искал да си качи 10 игри в един ден ? Пък и да даунлоуд-а отнема време, но пък от харддиска се инсталира много по бързо от колкото от двд и горе-долу се балансират нещата

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 15.02.2010, 16:33 ?. :

А не си прав - допреди 2 години само на PC играех, а сега играя на конзола предимно =значи съм си променил мнението:)

567 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 15.02.2010, 17:30 ?. :

але iddqd я вземи се скри някаде или престани с твойте конзоло фенбойски изказвания "конзолата била такава пц такова"еми като е така иди си направи сайт конзол мания

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 16.02.2010, 05:58 ?. :
Редактиран на 16.02.2010, 06:12 ?.

Offtopic: Земи се спри с тоталния Offtopic.

@Радостин Стефанов - Колкото и да мразя Steam съм съгласен да приема истината, че Steam се развива много бързо и успешно. Аз мисля, че стийм е най-добър (и изгоден) в копуването на Multiplayer игри като TF2 но за Single Player игри като Dragon Age мисля, че си заслужава да си имаш кутийката на играта за години напред да си припомняш добрите стари времена :P

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 15.02.2010, 17:35 ?. :

Обаче компютрите остаряват много по-бързо от конзолите. Сега ако си изтупам старата Sega Genesis и игрите за нея ще си имам работа с една кутийка която въррти забавни игри и се включва към телевизора. Ако си купя компютър от времето на тази конзола ще имам една дърта щайга, която никой не би искал да има и едва ли би струвала повече от 10 лв :).
Иначе за мен няма старо или ново. Всичко което не съм виждал е ново за мене и не гледам годината на производство.

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 15.02.2010, 22:38 ?. :

Остаряват в какъв смисъл? Ако имаш предвид, че бързо трябва да се заменят.. ми да всъщност е така, но само ако искаш винаги да си на мах, винаги на върха, иначе РС на 4 години (сносно де) все още кара игрите на средни настройки, но това на мен само ми говори, че РС гейм индустрията просто се движи с големи обороти, прогресира и това според мен е прекрасно.
Според мен не само заради пиратството правят екслузивно на конзоли, но погледнете го така. Ако една игра се направи и за РС и за конзола, на РС-то играта (ако е добре оптимизирана) ще изглежда в пъти по-добре, а това ще доведе в спадък на купуването на конзоли, защото голяма част от модерния свят, дори може да нямат телевизор, но имат РС, и ако играта е по добра за него, защо ще го играеш на конзола? Това е моето скромно мнение.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 16.02.2010, 08:48 ?. :

И според теб издателите на игри са бизнес идиоти и не искат да печелят ?
Защото издателите не са обвързани по никой начин с конзолите и могат да издават за каквато платформа си искат енитайм като изобщо не ги *** дали някой ще купува конзолите или не.

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 23.02.2010, 13:00 ?. :

Искат да печелят, затова правят игрите за конзоли по-скъпи ;), затова искат да издават за конзоли...

24 мнения
профил »
sharkyyy каза на 16.02.2010, 11:08 ?. :

Всеки да разцъква на каквото си иска. Аз цъкам на pc др на конзола, важното е да ти доставя удоволствие. Мисля , че за истинския геймар играта е най-важна , а не PS3-та ,PC-то за 3500лв и незнам си какъв gamepad. Нищо от това няма да ви направи по-добри играчи.

4179 мнения
профил »
VK_ каза на 17.02.2010, 15:11 ?. :

"Нищо от това няма да ви направи по-добри играчи. "

Прав си, но не мисля че това е предмета на темата... и като казах "тема" се сетих за нещо.

Господин Цеков, да ме прощавате, но този път се изложихте - тази статия си е жив флейм, дори заглавието е флейм. Както и да е... голяма престрелка падна, поздравления на печелившите!

115 мнения
профил »
vmaster каза на 18.02.2010, 11:48 ?. :

При PC го има кофти момента на недобре оптимизираните игри. Докато конзолите имат точно определен хардуер и софтуер, за които играта се прави да върви по вода, при PCто не винаги е така. Много компютри имат хардуер в пъти по-добър от конзолния, но не могат да подкарат игрите със същата резолюция, качество и фреймове.

До скоро бях с ХР, но скоро сложих 7 и бях изненадан, че всички игри вървят с около 10 кадъра повече от преди. Това ме накара да се замисля колко ни спъва софтуера в гейминга. Може би ако се направи една изцяло гейм насочена OS, за която да се разработват игрите и която използва пълния потенциал на системата, няма да има нужда да ъпгрейдваме през половин година(въпреки че точно това целят производителите)

15 мнения
профил »
Godflesh каза на 18.02.2010, 22:33 ?. :

Няма да си купя скапана конзола никога!!!Нищо не може да се сравни с кефа да си купя чаркове,да ги сглобя в машина и да я подкарам!Особено пък да се лиша от кефа да псувам скапания софтуер :) ПЦ си е ПЦ,смърт на конзолите :)

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 19.02.2010, 02:18 ?. :

Тъпо е да се каже че компютъра е по-добра платформа за игри защото може да се ровичка и ъпгрейдва. И аз обичам да си бъзикам компютъра, но тука става дума за играене на игри а не за сглобяване и ровичкане на платки.

35 мнения
профил »
VladoSkyFox каза на 19.02.2010, 08:36 ?. :

Много куха тема, мога да кажа абсолютно безмислена. Човек който се има за геймър би си взел и двете. За всеки влак си има пътници, а и кефа цена няма, така че стига с безмислените спорове. А и като толкова се пънете за ПС, защо напоследък игрите започнаха да са конзолни портове. Аз играя от 1985г. и мога да кажа, че съм играл на всички конзоли и поколения ПС досега. Игрите като са хубави и добре направени изобщо не ми дреме на какво я играя. А й на козолата (новите поколения) може да се включи клавиатура и мишка със съответната приставка и да си базикате копчетата наволя. Кой на каквото иска да си играе негово право е, не нека да не сме крайни в изказванията си. Тези които са пристрастни към едното само губят, и двете имат своя чар и игри които са задължителни.

111 мнения
профил »
ENPAC 345 каза на 19.02.2010, 10:18 ?. :

Мисля че бъдещето на конзолите и рс е в тяхното обединяване ...може след време аналога на конзолите да представлява отделен хардуерен модул, който да се стартира само при игри, който да притежава индивидуална операционна система и възможност за хардуерен ъпгрейд и който да работи независимо (един вид ще вкарат конзолките във вид на платка който да прикачаме към дъното или като отделна кутия която обаче ще можем да ъпгрейдваме.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 19.02.2010, 11:32 ?. :

Enpac, конзолата Е вид компютър. Има всичко което го имат персоналните компютри като хардуер - кутия, дънна платка, памет, процесор видео платка, ДВД , твърд диск. Просто хардуера им е специално разработен и е фискиран. Чисто технологично спокойно може да се разработи операционна система за конзоли и да им се напишат версии за програми които всички използваме.

111 мнения
профил »
ENPAC 345 каза на 19.02.2010, 12:24 ?. :
Редактиран на 19.02.2010, 12:25 ?.

"Enpac, конзолата Е вид компютър. Има всичко което го имат персоналните компютри като хардуер - кутия, дънна платка, памет, процесор видео платка, ДВД , твърд диск. Просто хардуера им е специално разработен и е фискиран. Чисто технологично спокойно може да се разработи операционна система за конзоли и да им се напишат версии за програми които всички използваме." ...даде не сме далече от вариантът в който гейм конзолите ще са част от пс-то във вид на допълнителен хардуер който работи независимо от другите устройства ,и който се ъпгрейдва хардуерно ....представи си влизаш в уиндолс стартираш гейм модула, като "виртуална" машина и подкарваш, която и да е игра без участието на уиндолс ....а този модул ще работи независимо и ще има много възможности за хардуерен ъпгрейт (демек конзола в пс ....а пък защо не и отделна кутия която да ползва монитора и контролите на персоналния ти компютър .... ) изобщо реализирането на подобна идея би могло да премахне много платформените гейм заглавия и да се премине към "едно"платформени ,а от там и оптимизацията да се усъвършенства много повече от сега...

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 19.02.2010, 12:56 ?. :

Такъв проект имаше и беше ползван - в PS3 се съдържаше целия чип на PS2. Спряха го - беше много скъпо. Този вариант беше по-скъп от това да си купиш отделно двете конзоли.

А за компютъра да му се сложи платка съдържаща еквивалентен клас компютър ми е струва научна фантастика. Съзнаваш предполагам че всяка конзола има съвсем различен хардуер от останалите и че универсална няма?

111 мнения
профил »
ENPAC 345 каза на 19.02.2010, 17:44 ?. :
Редактиран на 19.02.2010, 17:46 ?.

Аз говоря за аналог на конзола, който да се внедрява в пс системите.
Представи си че имаш компютър с две видео карти едната вградена, която служи за гледане на филми и за графичния интерфейс на твоята операционна система...другата "видео карта" да се поставя на слот и да се използва за игри, като отделен модул ...демек подкарваш игрите и товариш само тази карта която има собствена операционна система (собствен процесор ,рам и т.н.) ....това ще позволи разработката на игри да се прави за индивидуално пригодена операционна система (а не за уиндолс както е сега) и да се оптимизира за много по малък брой хардуерни чаркалъци. (демек ще може да си слагаш Линукс на компютъра и да играеш игри ,като през него стартираш въпросната "вградена конзола" с индивидуална операционна система.....и т.н. ).Само не ми казвай че микро меките нама да позволят това ...
(бъдещето на компютрите е в модулните системи с индивидуални операционни системи , представи си как твоята лан карта има характеристиките на нетбуук и се стартира със собствена операционна система (например андроид) .Демек подкарваш линукс на него си гледаш филми ,слушаш музика и когато цъкнеш на браузъра ти се стартира андроида и вече имаш връзка с интернет ...разделянето на модули и под системи значително ще улесни и опрости самите операционни системи, оттам оптимизацията, поддръжката и стабилността ще са на много по-високо ниво отколкото сега.А разработката на такива мини подсистеми ,ще е доста бърза и няма да се налагат някакви значими подобрения ,защото нещата ще се изглаждат много бързо ,демек още при самата разработка.А иначе сега как е: меките донасят от сто кладенеца вода правят една купчина с функции и когато успеят да я подкарат почват с "вечните" ъпгрейди и оптимизации (ще видиш чичко гугъл, ,като пусне в употреба андроида ,колко бързо ще навлезе при нетбуците и колко добра операционна система ще е направил.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 19.02.2010, 22:27 ?. :

струва ми се четеш много научна фантастика, но пък дано стане.

111 мнения
профил »
ENPAC 345 каза на 19.02.2010, 22:45 ?. :

Всичко върви към обединяване....дори и да става въпрос за технологии....(ще ти дам пример с телефоните преди имаше основно гсм сега масово навлизат смартфоните които са аналог на джобен компютар ,телефон и фотоапарат (ето ти един типичен пример за обединяване на технологии )....друг пример....айпи телевизията - телевизионните излъчвания се обединяват с Интернет свързаността и се получава айпи телевизия, която има предимствата на интерактивността....обединяването на технологиите е възможно, защото винаги е по-добър вариант ...

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 20.02.2010, 09:03 ?. :

Компюгър с вградена конзола? На повечето хора тука най-би им харесвало компютър с вградена п*тка :)))

1 мнения
профил »
Zobzy каза на 22.02.2010, 13:27 ?. :

Аз предпочитам PC-то като платформа за самостоятелна игра но пък харесвам и конзолите защото имат предимство по това че голяма част от игрите поддържат повече от един играч а като се съберат 4 човека и почнат да играят става много интересно.

4 мнения
профил »
mkbl каза на 24.02.2010, 07:26 ?. :
Редактиран на 24.02.2010, 07:57 ?.

Не вярвам някой да оспори факта , че много от топ заглавията няма да се появят за ПС, факта че излизат с месеци по-късно от конзолите. Ясно е , че Пс-то изостава много сериозно. Но причината нито е в графиката , нито в мишката , нито в ъпгрейдите и т.н, всичко идва от продажбите , които реализират гейм производителите. В тази насока конзолните производители се ориентираха много добре-xbox-a ограничиха значително пиратството с xbox live, конзолата на PS не се хаква, само wii изостават в тази насока. Докато ПС-то няма никаква "спирачка" пред пиратството. За пример ви давам call of duty MW 2 ,бяхя свалени 1 милион пиратски копия от тракерите за xbox 360, при ПС броя беше 4,1 милион копия. Сами виждате разликата. Представете си сега, че вие притежавате компания за разработване на игри, работите като луди, хвърляте маса пари , за да направите хитово заглавие за ПС и накрая като дръпнете чертата се окаже , че сте изкарали жълти стотинки - какво щяхте да направите? А в същото време печалбата при конзолите ви расте главоломно( отчитам фаста , че броят конзолните геймъри нарасна занчително). За това и много от ПС заглавията бяха портнати от конзоли , давам ви пример с най-очакваната игра assassin grid 2, заглавие с което ПС-геймърите се тупаха в гърдите , че е направена специално за ПС-се оказа , че втората част е прост конзолен порт, третата най-вероятно няма да се появи за ПС. Съветът ми е почвайте да купувате игри , защото в противен случай е много вероятно скоро въобще да не се правят игри за ПС, та ако ще и компютрите на NASA да вземете, тая си е. Или направете като мен и си вземете конзола, така поне няма да изпуснете голяма част от игровия свят. И някой по-горе беше написал, че заглавията , които не се появяват за ПС са били пълна боза- Е аз на това казвам безпочвен коментар(предполагам автора ще се съгласи с мен)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 24.02.2010, 10:53 ?. :

Как на няква конзола ще се обадя на приятелите ми в скайп и ще праскаме мулти на която и да е игра било то Borderlands, Warcraft 3 , League of legends.... :D
Толко различни са и игрите и геймърите който играят..
Конзолите са супер за конзолни игри стил God of War и те ако излизаха и за компютър Sony i МS щяха само да правят контролери ,а не конзоли ..
Have fun. Най добре е да имаш и 2-те поне няма да изпускаш яките заглавия,който поради маркетингови причини никога няма да излезнат за PC.
Стига с тез глупости,че графиката била по яка на конзолите ..
Има много сравнения на скрийнове от 3-те(Xbox,PS3, PC) и винаги на PC изглеждат най-яки.
Най яките игри последните години лично за мен са Dragon Age и Mass Effect (на PC изглеждат и се играят най-яко) и SC2 или Diablo3 няма да го има на конзоли :)
Може и да пропускам но от конзолните заглавия GOW май е единственното което наистина си заслужава.
Have fun

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 24.02.2010, 11:28 ?. :

Явно незнаеш какво е хбокс лайв щом се чудиш как ще се обадиш да игарете. Значи приятелите с които игареш ти стоят в отделна графа и пише дали са онлйн и какво игарят в момента. Обаждаш се като натиснеш върху 3д човечето му и избереш дали да му пишеш или да говориш с него, дали да влезеш в партито в коет е той, тогава говорите всички които сте в партито заедно и може да си пращате покани да игарете каквото си искате дори без да си говорите или пишете за това. Доста по лесно и оптимизирано отколкото на пц.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 24.02.2010, 18:28 ?. :

Яко .... а за тоз Xbox live плащат ли се месечни такси !?

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 24.02.2010, 19:18 ?. :

60 лева на година ако искаш да игареш. Иначе ако не плащаш пак може да влизаш да теглиш демота да говориш с приятелите да гледаш онлайн предаванията, да пазаруваш аркадни игри и квото друго исакш да правиш, но неможе да игареш онлайн ако неси си платил таксата която е символична.

567 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 24.02.2010, 20:00 ?. :

лол само ще ти кажа че хбох лаив неможе да стъпи и на малкия пръст на стиим не виждам в лаив всеки уик енд да има спецялни оферти за игри с 50% та и повече намаление също така ако говорим за ненужни екстри и социални простоти в хбох лаив може ли да правите групи да ореждате евенти да скючвате общи чатове и куп др неща също така да не забравяме че стиим има и вграден интерент баузер и може докато чакам да почне новия рунд на някоя игра да напиша някоя др порстотия в форума а забравих и най-важното че за стиим не се плащат никакви такси

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 24.02.2010, 20:28 ?. :

Човек говориш неподготвен както винаги. Всички игри висчки отсчтъпки всичко което е за хбокс го има в лайв. Евенти групи общи чатове каквото си помислипш има и разбирасе доста от това което неможе да си помсилиш. Чудя се как може да пишеш без да занеш за какво става дума. Неставай смешен.

567 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 24.02.2010, 20:33 ?. :

значи искаш да ми кажеш че утре си взимам хбох и в неделя примерно говорим има намаление на хеило3 45% и мога веднага да си сваля играта така ли ? и след като си я сваля мога да си създам групичка и в нея да си вкарам всички приятели да обявявам евенти и тн
да говорим когато вече съм си платил 60 лв за година

2188 мнения
профил »
iddqd каза на 24.02.2010, 21:17 ?. :

Само аркадките може да се игарят без диска и то си дава промоция като има намаление. Иначе групите може да се правят и с хора които неса платили таксата просто те само ще слушат какво говорят другите. Човек немога да ти обяснявам купи си хбокс или се осведоми отнякаде другаде не е тук местото. По принцип хбокс лайв е супер яко нещо и искам да си продам банатия хбокс за да си зема нов с който да си влисам пак в лайв. Доста по-яко е от стиим. В сравнение с хбокс лайв стиим изглежда като интернет експлорер. Дървен, грозен гаден неме кефи. онова си е неква супер зарибявка, много по графична много по интерактивна много по зарибяваща ного по приятна.

567 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 25.02.2010, 15:33 ?. :

да разбира се като видите нещо лъскаво и ви изпадат очите т*паци па ся стиим ще има ъпдеит да видим дали и няма да е лъскаво след това

първо: пишеш с грешки! второ: без обиди! предупреждение!

4 мнения
профил »
mkbl каза на 24.02.2010, 13:10 ?. :

Само като чуя някой да казва , че нямало игри, които да се изпуснат от каталога на xbox 360 или PS3, и ми става ясно , че същият е виждал конзола само на картинка. GOW било единственото заглавие , което си заслужавало - звучиш отчаяно, чесно ти го казвам. Няма вече какво да измислите и взехте да пишете пълни глупости, и от кога се извадихте такива критици, че вие да казвате кое си заслужава, и кое не.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 24.02.2010, 18:29 ?. :

Лично мнение пич .. не съм ги играл !
Само съм ги гледал на клипчета и съм чел review-та

4 мнения
профил »
mkbl каза на 25.02.2010, 06:37 ?. :
Редактиран на 25.02.2010, 06:38 ?.

Именно това казвам. 98% от ПС игрите излизат за конзоли , но полувината конзолни заглавия няма никога да излязат за ПС. Е не е ли това целтта на на игровите платформи-да има игри за тях. За какво ми е супер мощен компютър , като ще чакам с месеци някой да портне игра от конзола и в крайна сметка няма да получа нищо по-добро. Да не говоря , че точно най-добрите заглавия са в каталога на конзолите. И нещата стават още по-зле. Давам ти пример с alan wake, това трябвше да е ПС ексклузив игра, а се оказа ,че няма да излиза за ПС. И за напред ще е така с все повече игри. Това ако не е показателно, аз си режа ушите.

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 25.02.2010, 09:13 ?. :

@Само аркадките може да се игарят без диска и то си дава промоция като има намаление. @
Това не е вярно! Има games on demand - които се свалят и струват 2-3 пъти по евтино от версията с диск.

484 мнения
профил »
denik каза на 28.02.2010, 14:38 ?. :

"И ако някой се мисли, че модът си остава просто плитка и механична версия на оригинала, нека види Dear Esther."

Или пък DotA.

3 мнения
профил »
freeico каза на 04.03.2010, 12:49 ?. :

Истината е че производителите на конзоли плащат доста добре на разработчиците на игри, за да може новата версия на дадена игра да излезе ексклузивно за дадената платформа. Това води до късния релийз за ПС. Нямам против това да е така, когато разбработчика отдели време и се постарае до оптимизира играта за ПС. Най-малкото интерфейса, графиката ако има силата да я подобри - само повече фенове ще привлече.
Но за съжаление в последно време все по често получаваме ПС заглавия които са толкова лоши портове за ПС че направо ме е яд за парите които давам, примерно принца на персия. Забелязвам че започвам да избягвам да взимам портнати заглавия без да ги тествам преди това. Защо примерно не се замислих за нито един от крайзисите да си ги купя? Взихам и знаех че получвам игра нъмбър уан. Но за Стар уарс Форс унлишед - първо я изтеглих, поиграх малко, изпсувах от яд че чаках близо 2 години за да ми сервират мухлясъл хляб и въобще не си я купих. Първата старуарс игра която не съм си купувал. Няма да купя нито една друга стар уарс игра ако я получа в същия вид и интерфейс, независимо колко голям фен съм.


Конзолата е хубаво нещо, ако го има някой познат, да му ходя на гости и да тествам нещо преди да е излязло за ПС. Аз няма да си взема, оставам си хардкор ПС фен.

7 мнения
профил »
angelovarna каза на 05.03.2010, 16:44 ?. :

Половината, че може би и по-голямата част от написаното в тази статия е глупост.
Цитирам:
"Някои жанрове игри продължават да бъдат на практика ексклузивни за потребителите на персонални компютри. Стратегическите заглавия например съществуват от дълги години, но с едно-две пренебрежими изключения никой автор или издател не се е наел да разработи и финансира техен конзолен вариант. Причината се крие преди всичко в много по-гъвкавите възможности за управление на този тип игри, които компютърът предлага. Различни функции могат да се асоциират с различни клавиши, а играчите създават контролна схема, която най-добре обслужва стила им на игра."
Ексклузивни стратегии има, но масово игрите излизат първо за Xbox360,PS3,Wii и след това, е възможно, но не винаги да излязат и за РС. Като в част от случаите са портнати и графиката им не е много добра (пример: NFS:Underground).
Притежател съм на PS3 Slim (latest model) и не е имало игра, в която да не ми се предостави опция да си променям бутоните. Пробвайте аналоговите бутони в Heavy Rain да видите какво става. Това ако го направите на клавиатура някога... ще ви черпя.
До скоро наливах пари в хардуер, за последните 2 години - близо 3000лв., но ми писна, при назряващия ъпгрейд към 5та серия на ати, ддр3 памети и т.н. Windows-а ми правеше номера, ядоса ме и се реших - продадох си конфигурацията, купих си един Apple Mac за работа и един Sony Playstation 3 Slim 250GB за игри. Спокойно ми е, тъй като знам, че за следващите 3-4 години няма да дам и стотинка за ъпгрейд (поне не и до излизането на PS4). Конзолата вади 1080p резолюция на игрите и филмите, има блурей четец, безжичен нет, жичен нет, извод за оптично аудио, hdmi порт, 2 usb изхода (чете всякакви джаджи, които се бучнат там >- флашки, фотоапарати, принтери, микрофони). Не ми секат игрите, не се тревожа за ъпгрейди и от коя заплата да заделя пари вместо с тези пари да ида с жената на почивка.
Като се върне след работен ден, едва ли някой ще ахне от кеф, като виндовса му изплюе син екран, или почне да се чуди как да инсталира някоя игра (с кракове и глупости). Далеч по-друго нещо си казва да натиснеш Power копчето, да се излегнеш на дивана и да погеймиш 1-2 часа. Или да си пуснеш да гледаш някой филм с наистина перфектно качество. Няма драйвъри (съответно няма бъгове около тях в игрите), игрите излизат първо за конзоли.
Откакто си взех PS3-а взех да си купувам оригинални игри - нови и употребявани. Дори си ги сменяме с непознати, по форумите чрез куриери се е случвало даже :)
Така играта няма да ти излезе от 50 до 100лв. а от 20 до 40-50лв., което си е напълно приемлива цена. Получаваш много повече - игра, която без проблеми можеш да играеш в мултиплейър режим, ъпдейтваш лесно, без да се страхуваш, че ще ти се бъгне крака, има карти, плакати, хубава кутия и диска е блурей - с много повече инфо вътре (някои даже са с blueray-dl).

Нека продължа със следващия цитат:
"Подобно на самата конзола, игрите за нея са направени с една-единствена цел – да ги играете така, както техните автори са решили, и да не ровичкате много-много по тях. Ето още една област, където отвореният характер на компютъра му дава предимство. Досетихте се, говоря за модовете. Те могат да бъдат най-различни – нова карта, козметични визуални промени или цели преработки, които имат собствен живот и развитие. "
Авторът чувал ли е за add-ons, експанджъни и прочее? Има ги, в PS Store бъка от такива - някои са безплатни, другите платени (повечето аддони струват по долар-два).
За какво ми е да ровичкам по играта след като, като си я пусна я играя на максимум, в hd резолюция и с dts digital звук?!? :)

1 мнения
профил »
bibivi каза на 27.04.2010, 18:16 ?. :

Могали да играя конзолни игри на компютарат ???

19 мнения
профил »
Калоян каза на 28.04.2010, 05:05 ?. :

Е по-тъп въпрос не бях чувал.Естествено че не.Да не си бавноразвиващ се.Имат различна направа.Освен ако нямаш USB заедно с онова нещо с бутоните.А и да я инсталираш пак няма да стане.Ще ти кажи примерно натисни O,а си още с клвиатура.

1104 мнения
профил »
vanmx каза на 05.06.2017, 18:26 ?. :
Редактиран на 05.06.2017, 18:27 ?.

Жалка работа - изровихте некро темата, която може би е генерирала най-много посещения от тролене, с надеждата че нещата ще се повторят :) И това след като сайтът беше офлайн повече от денонощие. За пореден път. Не упреквам никого, просто констатирам :)

Иначе като си чета мненията от това време, направо ме напушва на смях и ми е неудобне пред мен самоия колко съм се напъвал над тия постове, за да звуча умно и културно, академично едва ли не. Пълен смях, филмарска работа отвсякъде.

За тия 7 години (ебаси кога минаха ;( ) съм си останал също толкова спрял, то и фактът че още следя тия статии и посещавам тоя сайт говорят достатъчно, то затова и заставам твърдо зад това което съм писал горе.

Виждам и никнеймове и аватари на хора които ми правеше кеф да чета и техните напъни, както и да се храним на тема игри и хардуер, но за жалост вече не се появяват. Абе нещата не са както едно време... :)
напиши коментар