facebook facebook
 
 
 
   
 
Противоречия около SimCity
13.03.2013 | автор: Петър Йорданов


 

Преди и след изключително проблемната премиера на SimCity, представители на EA многократно завиха, че е напълно изключено да се въведе офлайн режим за играта. Според тях това би било значително начинание, тъй като сървърите вършат изключително много работа.

"Играта е създадена за мултиплейър. Ние симулираме целия регион на сървъра, това (превръщането на SimCity в офлайн заглавие) просто не е възможно", заяви ЕА в своя Twitter акаунт съвсем наскоро.

Анонимен член от екипа на Maxis обаче заяви съвсем различно нещо пред RockPaperShotgun (според колегите ни източникът им е легитимен).

„Сървърите не извършват каквито и да било изчисления, свързани със симулацията на града, който играете – казва той. – Те изпълняват ролята просто на сървъри. Прехвърлят съобщения от различен тип между играчите и градовете. Съхраняват вашите записи в облака, свързват се с Origin и т.н. Що се отнася до самата игра – не, не правят абсолютно нищо.“

Защо тогава EA и в частност Луси Брадшоу твърди обратното? „Нямам представа. Възможно е Брадшоу да е не е разбрала нещо както трябва или да е дезинформирана“, добавя източникът на RockPaperShotgun.

Нещо повече - вече се появиха твърдения в нета, според които би било изключително лесно да се активира „ограничен“ сингълплейър режим. 

Дали EA не преувеличава в желанието да замаже очите на геймърите и да запази играта онлайн?

  

напиши коментар
 

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 14.03.2013, 14:07 ?. :

Щото онлайн означава - no piracy. Ако информацията на анонимният служител е вярна- нормално е ЕА да отричат... което е безсмислено от една страна. Вече в "Залива" валят кракове.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 14.03.2013, 15:38 ?. :

Естествено, че преувеличават. Правят същата глупост като Близард с Дебило 3-ката. Разликата е, че при Близ поне имаше откровеност по отношение на това, че идеята е борба с пиратството и поради тази причина половината игра е на сървъра им. Докато СимСити има кракната офлайн бета! Освен това някакъв пич успял да намери как да отвори дев-туулс в играта и се оказало, че в тоя режим си върви офлайн. Поне да си признаят, че е заради пиратството, а не да се правят на обидени моми. Или да бяха измислили някакъв по-читав начин да я защитят. Баси, дадох 80 лева, за да я играя и в крайна сметка за едната седмица, откакто я притежавам, съм успял да се логна за общо четири часа, три от които през последните два дни. И изхвърля, и се бъгва и се чупи и... нямам думи. ЕА са нещастници!

199 мнения
профил »
StupidJupiter каза на 14.03.2013, 21:05 ?. :

За сега не ме е изхвърляла, но реша ли да се логна чрез друг сървър, а не този за източна Европа ми зарежда само тутуриъл ниво, което не мога да изключа. Постоянната онлайн връзка наистина разваля кефа от иначе забавната игра.

4179 мнения
профил »
VK_ каза на 15.03.2013, 08:38 ?. :

...аз вече казах какво ми беше на сърце в предишни теми под формата на офтопик. Само мога да обобщя, че ЕА ни водят към крахът на геймингът, плътно зад тях са Близърд, Убисофт и Активижън. Надеждата остава само в Кикстартърите и другите индита. 2012та беше тотално разочарование за мен - ефективно успяха да осерат утвърдени поредици и внедрят нови лайняни политики на разрухата. Началото на 2013та също е доста слабо. Продължават в коловозите на 2012та. Ултрахайп, тунели, невидими стени, "графика", ДРМ, безкрайни ДЛК.... до кога?! До кога с тези глупости?! Все по-малко и по-малко се забавлявам с новите заглавия, все повече и повече си спомням старите такива. Геймингът в момента е в окаяно състояние.

317 мнения
профил »
miro каза на 16.03.2013, 21:50 ?. :

Тъпото е че тази игра няма конкуренция , който е фен ще си я купи , който няма пари просто няма да я купи и ще си чака така или иначе крак.Спокойно можеха да направят сингъл плеър офлайн , а който иска да си играе в облака с дружките.Но не нали сме монопол трябва да "принудим" хората да правят това което ние искаме и да "привикнат" че като са дали пари за нещо то не означава че е тяхно.

195 мнения
профил »
vaskoleon каза на 17.03.2013, 14:25 ?. :

Ох леле, а аз смятах да си я купувам. То тогава излиза, че "ограничената" пиратска версия е по-добра от купената. Поне сървърите на Ubisoft при Assassin's creed 2 не крашваха 2 минути след като си се логнал.
напиши коментар