facebook facebook
 
 
 
   
 
Появи се Hot Coffee мод и за Red Dead Redemption 2
20.02.2020

Спомняте ли си GTA: San Andreas? Излишен въпрос, като се замисля. А спомняте ли си малкия скандал, който се беше заформил около един мод, който добавяше няколко секс сцени? Въпросният мод се казваше Hot Coffee и успя да нажежи страстите около хита на Rockstar, преди около 15 години. Сцените, които този мод отключва, по принцип са били замислени като миниигра в самата игра, но в крайна сметка от Rockstar решават да не ги активират, но все пак ги оставят там. Едва когато играта се появява за PC, модърите успяват да отключат това съдържание и в следствие се заформи огромен скандал, който успя да навлече на San Andreas най-високия ограничителен рейтинг: АО (Adults Only).

Е, оказа се, че някой го е преработил и за по-актуална игра, отново на Rockstar, този път Red Dead Redemption 2. В този случай модът обаче не отключва съществуващи сцени, а просто пресъздава тези от San Andreas, служейки по-скоро като намигване към нея. И отново никой не остава безразличен, след като Take-Two отново дебнат модъри, които да накажат, което общо взето си е доста типично за тях.

Според youtuber-ът Swegta, юристи от Take-Two и Rockstar са успели да се свържат с единия от създателите на мода Hot Coffee, като са отправили искане модът да бъде премахнат, тъй като нарушавал договора за лиценз на крайния потребител, както и кодекса на поведение.

Според модъра, Hot Coffee не съдържа никаква голота или голи модели, а използва ресурси, които са вече в играта. Анимациите са взети от мисията в бара с Леми, а стоновете са различни комбинации от звуци при наранявания.

Hot Coffee модът за Red Dead Redemption 2 е изцяло single player и променя само вашата игра, което буди малко недоумение по отношение на реакцията на Take-Two и Rockstar. А може би имат идея за платено DLC? 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Red Dead Redemption 2

новини:
Новоткрит експлойт показва, че повръщането по време на падане от високо, предпазва героя от щети при падане.
Steam старта на играта се очаква да бъде много по-безпроблемен.
Той трябва да оправи редица технически проблеми при PC версията на играта.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122