facebook facebook
 
 
 
   
 
Появи се първият мод, който ви позволява да играете Half-Life: Alyx на десктоп
30.03.2020

Всички знаехме, че е въпрос на време, но резултатът определено пристигна по-скоро отколкото очаквахме. Само седмица след излизането на Half-Life: Alyx вече има мод, който позволява да подкарате играта на десктоп, играейки чрез мишка и клавиатура, и без да са ви необходими VR очила и контролери за да играете. Преди обаче да отворите портфейлите си и да закупите играта, имайте в предвид: Half-Life: Alyx MK (Mouse & Keyboard) Edition mod е все още в pre-alpha фаза.

Това означава, че модът е все още невероятно бъгав и изживяването, което предлага е далеч от приятно и безпроблемно. Първо той ще изисква от вас да въведе редица конзолни команди, за да го накарате да работи и след като успеете е възможно доста то опциите в играта да не работят. Разбира се, можете да подкарате играта, но до колко ще е приятно и забавно?

Модът включва пакет модифицирани конфигурационни файлове, които позволяват на играта да се визуализира на вашия декстоп. След това имате две настройки, между които да изберете. Първата е "Fake VR" при която можете да използвате ръцете и оръжията на Аликс, но няма да може да се придвижвате чрез WASD клавишната комбинация. При този режим също така ще ви трябват големи дози "no_clip" чийт, за да преминете през определени зони.

При другата настройка ще можете да се движите нормално за десктоп шутър, с помощта на WASD клавишите, да вдигате предмети с "E" (както е в Half-Life 2), но няма да имате ръце с които да отваряте вратите, да натискате бутоните и ще трябва да използвате оръжията от Half-Life 2. Казано иначе и двата режима имат сериозни недостатъци.

Все пак това е преалфа версия, в бъдещите версии на мода вероятно тези проблеми и ограничения ще са отстранени по един или друг начин. Ако желаете да го изпробвате все пак - можете да го изтеглите от този сайт

напиши коментар
 


350 мнения
профил »
radi каза на 31.03.2020, 17:10 ч. :

До края на годината сигурно ще се усъвършенства

72 мнения
профил »
ToxicZ каза на 02.04.2020, 09:04 ч. :

До края на годината Valve ще пуснат официален non-vr пач, за да оберат парите на всички half-life фенове.

99 мнения
профил »
HLfan каза на 04.04.2020, 12:11 ч. :

От твоята уста в божиите уши. Моята прогноза е до края на следващата година.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Half-Life: Alyx

новини:
Пач 1.4 добавя и множество технически кръпки, отстранява редица проблеми със сейфовете и обогатява набора от чужди езици, на които е достъпна играта.
През април са продадени 950 000 бройки повече от предходния месец март.
Той е с една идея по-полиран от предишния, но малко по-сложен за инсталиране.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122