facebook facebook
 
 
 
   
 
Отложеното GDC 2020 ще се проведе през август
20.03.2020

Организаторите на Game Developers Conference правят всичко възможно за да може събитието да се проведе, макар и на по-късен етап, заради усложнената обстановка с пандемията от вируса COVID-19. Решението, което организаторите предлагат е GDC Summer - тридневно събитие, което ще се проведе от 4-ти до 6-ти август /включително/. От официалното съобщение научаваме, че Game Developers Conference ще запази високото ниво на експертни разговори, което можем да очакваме от GDC, както и, че ще предложи freestyle двудневно изложение, което ще започне на 5-ти август.

Въпреки, че до след своята отмяна до този момент GDC успя да проведе редица срещи под формата на онлайн стрийминги, те не успяха да включат всички, които биха участвали по принцип в една такава конференция. Става въпрос за инди разработчици, за които Game Developers Conference е шанс да представят продукта си на потенциални издатели или партньори. Организаторите на GDC Summer 2020 обещават нова партньорска програма, а участниците ще имат възможността да кандидатстват за място в изложението, на което да организират срещи или събирания, успоредно с основното събитие.

Замисълът е хубав, но нека все пак не забравяме, че не знаем как ще се развие обстановката с вируса COVID-19. Все пак август е достатъчно напред във времето за да си позволим капчица оптимизъм. Стискаме палци обстановката да позволи провеждането на това мероприятие. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
GDC

новини:
След като придърпаха с важен пост и голяма заплата мастърмайнда Джейд Реймънд, ето какво ни е подготвил гигантът по темата за гейминга...
Също така разработчиците в платформата получават достъп до мрежовата инфраструктура на Valve

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122