facebook facebook
 
 
 
   
 
Новите правила за правене на игри в Китай са едно от друго по-рестриктивни
22.04.2019

На 10 април, ново създаденият орган на властта наречен гръмко Държавна Администрация за Преса и Публикациите (ДАПП), проведе една бърза конференция за игри и постави нови насоки и правила  за публикуване на игри на територията на Китайската Народна Република.

Броят на игрите, допуснати до тиражиране, ще бъде ограничен, а някои жанрове вече няма да бъдат разрешени изобщо.  Като за начало в черния списък влизат популярната игра маджонг, нейните разновидности и покера с всички негови варианти. Обяснението, е че такива геймки могат да бъдат ползвани за нелегални хазартни залагания. Една бърза справка показва, че 37% от одобрените през 2017 г. игри са били точно покер и маджонг заглавия.

Втория тип игри, които попадат под ударите на новите забрани са специфични за региона: те са от типа gongdou/guandou, които се занимават със отминали дворцови събития и са концентрирани около  надпреварата за място на героя по-близо от императора и свитата му. Те са ограничени заради "евентуално нецензурно съдържание и риск от политически метафори".

Но сега предстои да прочетете най-интересното: всякакви трупове и кръв също ще бъдат отхвърлени за разпространение и регистрация без апелационно от ДАПП. И номера с промяна на  цвета на кръвта в зелена и трупове на извънземни, за да се заобиколят ограниченията вече няма да минава - обновените правила изключват всякакви цветови вариации на кръвта и расите.

Все още не е ясно дали тези "правила" ще се налагат за бъдещи заглавия или ще важат и за тези в заварено положение, но каквото и да е - нещата не отиват на добре.  В гейм средите това се определя като доста опасен ход, защото всички тези налудничави и безсмислени мерки няма да поразят големите разработчици, а ще ударят дребни и средни девелопъри и студия. Такъв един удар вече им беше нанесен миналата година с временното спиране на издаване на лицензии за фирма разработчик на игра - документ необходим за да може да функционират като такива.

Станете наши фенове във FacebookTwitter  


напиши коментар
 
НАЙ-ЧЕТЕНО ПРЕЗ СЕДМИЦАТА
Нова порция инфо за Diablo 4 – Blizzard обещават, че няма да е ММО 649
Геймплейни кадри от българската игра Fabled Lands 423
PlayStation дават 50 хил. долара, ако пробиете защитите им 405
Torchlight 3 с нов in-game трейлър 387
Valve тестват нов подход срещу чийтърите в CS:GO 386
CD Project Red показаха нов геймплей от Cyberpunk 2077 374
Излезе нов 9-минутен трейлър на Biomutant 345
Fortnite излиза от Early Access 340
Изтече геймплейното видео за Crysis Remastered 337
НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122