facebook facebook
 
 
 
   
 
Навлизат ли Apple в нишата на VR и AR?
12.11.2019

Apple постоянно търсят накъде да разширят бизнеса си и VR и AR нишите явно изглеждат апетитни за тях. Това гласят нови слухове, според които технологичният гигант планира да пусне свой шлем за виртуална реалност и подсилена реалност (Augmented Reality - AR), съответно през 2021 и 2022 г. Шлемовете ще са с фокус върху гейминга.

От Apple вече са започнали да набират инженери, като целта е да се сформира екип от около 1000 служители, които да работят по множество VR и AR проекти за компанията. Екипът също така включва и хора, които преди са работили по различни гейминг проекти на Apple, гейм разработчици и дори бивши инженери от НАСА. Офисът на екипа се намира някъде в Сънивейл, Калифорния, което е близо до централата на компанията в Купертино. Гейминг сферата не е чужда на Apple, след като Apple обявиха абонаментната си услуга Apple Arcade през тази година.

VR и AR устройствата ще допълнят каталога с периферия на Apple, в който влизат и AirPods, Beats слушалките, както и Apple Watch. Очаква се фокуса на компанията да се насочи именно към периферните устройства, след като растежа на продажбите на iPhone се забавя. Apple обаче се включват малко късно в играта с VR и AR устройствата. Microsoft отдавна имат HoloLens – устройство, което съвместява VR и AR. Шлемът на редмъндския гигант можеше да има интересни приложения в гейминг сферата, но от Microsoft се фокусират повече в бизнес предназначенията, отколкото като устройство за крайния потребител. През 2018 г. правителството на САЩ заплати на Microsoft сумата от $500 млн. за договор, според който HoloLens ще бъде част от военно оборудване.

Apple новините обаче не свършват до тук. Според престижната медия Bloomberg, Apple работят и по нов iPad, който ще има две камери, както и нова софтуерна 3D система, чрез която потребителите ще могат да създават различни 3D модели на обекти, хора и помещения. 3D технологията се очаква да бъде включена в най-новите iPhone устройства, през 2020 г. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Apple

новини:
Решението засяга собственици на iPhone 6, iPhone 6s и iPhone SE, като в нито един от случаите Apple не ги е информирала за промените.
Apple премахна от своя магазин игрите, позволяващи да играете от името на президента на Филипините - Родриго Дутерте.
Изпълнителният директор на компанията Тим Куук се срещна със съоснователя на Valve Гейб Нюъл и това подхрани слуховете, че създателят на iPhone има гейм планове

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122