facebook facebook
 
 
 
   
 
Мрежови плейър: WD TV Live Hub
08.12.2010 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 415 лв.
сайт на продукта »
PC Mania Store
N/A
 
Купи
от магазина

плюсове
Поразително качество на картината и звука, поддържа 1080p плейбек

Удобен интерфейс, функционално дистанционно

Достъп до приложения като YouTube, Mediafly и Facebook

1TB вграден диск
минуси
Не плейва защитени с авторски права файлове

Най-накрая – мрежови медиен плейър, който може да се сравнява с Blu-ray дисковете по отношение на качеството на картината и звука. С тази малка джаджа на WD можете да хванете за ушите цялата си дигитална колекция от филми, музика и снимки и да я пренесете директно на многоинчовия си HD телевизор в хола през HDMI порта.

Самото заглавие на продукта обаче - Live Hub – ни подсказва, че това е нещо много повече от най-обикновен мрежови медиен плейър. WD ни предлага медиен сървър с вграден 1-терабайтов твърд диск. С други думи – няма да се налага да свързвате към него какъвто и да било външен носител – бил той NAS или най-обикновен хард. Това обаче не означава, че не можете – медия плейърът на WD притежава и два USB 2.0 порта.

Подобно на своя предшественик WD TV Live Plus, WD TV Live Hub ви дава пълен достъп до приложения като Flickr, Mediafly, YouTube, Pandora и Netflix (макар че, както знаете, последните две услуги не са достъпни за нас). Разбира се – и до самия Facebook, в който може да поствате снимки директно от джаджата.

Може би най-забележителното предимство на WD TV Live Hub спрямо другите продукти на пазара е качеството на картината и звука, които предоставя. Те могат да бъдат описани най-просто и ясно като забележителни. Образът е ясен и детайлен, а аудиото – изчистено и обемно. С други думи – Live Hub може спокойно да се съревновава с Blu-ray диск, когато плейвате видео файлове с 1080p Full HD и формат .mkv, .mp4 и .mov.

Освен към своя HD телевизор, можете да свържете WD TV Live Hub и към конзолата си или да осъществявате UPnP или DLNA стрийминг към iPhone, iPad и Android джаджи. Въобще – ако търсите мрежови медиен център и/или мрежови медиен сървър, то трябва да обърнете специално внимание на настоящия продукт. WD TV Live Hub се свързва с лекота към вашата медийна колекция в мрежата и същевременно изпълнява ролята на централен сторидж, от който имате възможност да стриймвате съдържание до други компютри или медийни плейъри в дома си. Забележително качество на картината и звука, бърза производителност, десетки опции, с които може да откриете и организирате вашите файлове, достъп до Facebook… Убедих ли ви? 

напиши коментар
 

52 мнения
профил »
asfalot каза на 09.12.2010, 20:43 ?. :

Уви, цената му в BG не е около 280, а около 420лв.
Затова си взех WD TV Live - няма вграден хард, но ако на човек му трябва NAS, по-добре да си вземе такъв отделно с разликата от цената.
Плейърът е за плейване, сториджът - за сторване :)
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ периферия
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 29
Рутер: WD My Net N750 24
Портативен рутер: D-Link DIR-505 24
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 23
Рутер: D-Link DIR-645 22
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 21
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L) 19
Сторидж: Бидон 18
Рутер: Netgear Nighthawk X4 Smart WiFi 18
USB микрофон: Samson Meteor Mic 16
ДРУГО ОТ Western Digital
Външен диск: WD My Book Essential 3TB 19
Дигитален плейър: WD TV Live 6
Медиа плейър: Western Digital HD TV 4
Дигитален плейър: WD TV Mini 3
Външен диск: WD My Passport Essential 3
Кутия за външен HDD: WD Nomad 2
Western Digital My Cloud Mirror 4TB 2
Външен диск: WD My Passport Studio 2
Външен диск: WD My Passport Essential SE 2
NAS: Western Digital My Book Live Duo 4TB 1