facebook facebook
 
 
 
   
 
Мрежови адаптер: PowerLine DHP-P309AV 500 кит
08.05.2013 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:
Мост компютърс,Поликомп
Цена:
115лв за комплект от
сайт на продукта »
плюсове
Разширява домашната ви мрежа с помощта на наличната в дома ви ел. инсталация
Висока производителност, позволява HD стрийминг
Стилен дизайн
Позволява да използвате контакта пълноценно
минуси
Няма такива

Живея в голяма къща с двор. Имам рутер на втория етаж – устройва ме идеално, стига да си стоя само на него. В момента, в който сляза на двора или се кача на тавана – край, безжичната ми мрежа умира.

За щастие, с мрежовите адаптери на D-Link това лесно може да се поправи, без да харчите пари за още рутери. Просто „разширявате“ вече наличния сигнал с помощта на ел. мрежата в дома ви. С други думи – всеки контакт може да се превърне в потенциален източник на високоскоростен интернет.

DHP-P309AV PowerLine AV 500 Passthrough Mini Adapter Starter Kit е изключително добър избор за онези от вас, които искат да достигат скорости до 500 Mbps. Визуално двата адаптера в комплекта са доста стилни, компактни, а белотата им наподобява продукт, произведен от Apple. Отпред са разположени три светлинни индикатора, сигнализиращи захранването, Powerline и Ethernet. Освен това се инсталират супер лесно. Реално не изисква каквито и да било допълнителни кабели.

Първо, трябва да свържете един от адаптерите към локалната мрежа, най често към рутер или комутатор. След това свържете втория адаптер към Ethernet порта на устройството, (гейм конзола, медия плеър, IP камера, сторидж) което се намира в другия край на къщата или офиса. След това просто включвате двата адаптера в контактите. Ако двете локации споделят една електрическа мрежа, какъвто е случаят с повечето жилища, веднага се появява т.нар. powerline мрежова връзка. Целият процес трае около минута и просто няма как да сбъркате.

Производителността на адаптерите е безпрецедентна. Да, посоченият теоретичен максимум от 500 Mbps е недостижим практически, но реалната скорост която ще достигнете с DHP-P309AV e около 140 Mbps – приблизително 50 процента повече от стандартна Ethernet връзка, което прави стриймването на HD видео през мрежата абсолютно безпроблемно. Все пак е добре да имате предвид че това е възможно при съвременна, качествено изградена електрическа инсталация, за по старите скоростите са по-малки.

D-Link се е погрижил и за вашата сигурност. Кодирането на данните е 128-битово AES. То се активира с натискането на един-единствен бутон. По този начин ще може да сте сигурни, че нежелани лица няма да достигнат до вашата мрежа.

Адаптерите са и пестеливи по отношение на енергия. В периоди на неактивност те влизат в sleep режим и намаляват потреблението на ток с над 70 процента. По този начин ще пестите енергия автоматично, без това да се отразява на производителността.

Благодарение на поддръжката Quality of Service (QOS) пък ще може да приоритизирате мултимедийния трафик в мрежата, за да сте сигурни, че няма да има накъсвания и сривове по време на гледане на видео например.

Ако кита от 2 устройства не е достатъчен можете да добавите и още устройства, единични или друг такъв кит, в зависимост от големината на мрежата ви, теоретично до 64 устройства, на практика до 16 PowerLine адаптери.

Не на последно място – повечето подобни адаптери окупират контакта ви. Но с този кит това е решено, тъй като те ви позволяват да включите друг електроуред към тях. Накратко – DHP-P309AV представлява едно отлично и относително евтино решение, с което ще увеличите обсега на вашата домашна мрежа без каквито и да било допълнителни усилия. Инсталират се лесно, предоставят висока производителност и имат стилен и ненатрапващ се дизайн. Какво повече ви трябва? 

напиши коментар
 

13 мнения
профил »
NoSoul каза на 12.05.2013, 10:04 ?. :

Аз съм мрежови инжинер и спокойно мога да кажа, че това е една от най-глупавите технологии които човек може да си купи. Причините са:

1. "Забиването" на подобни устройства не е рядко. Ако ел. мрежата ви е стабилна, може би ще се случва доста по-рядко, но това е рядкост в повечето домове.
2. Цената е безумна. При положение че стандартен WiFi рутер може да се купи за 30-40-50 лева (в зависимост колко се глезите) 100-те лева за безумие. Единственото което трябва да направите е да прокарате кабел от единия рутер до другия, параметър, при който адаптерите печелят, но знаете че мрежата ви ще е стабилна.
3. Тези адаптери които ви позволяват да си включите нещо в тях и да се ползва контакта могато като нищо да се изпържат.
4. Често е при 4-5 токови удара самите устройства да изгорят.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ периферия
Рутер: D-Link DIR-645 63
Рутер: Netgear Nighthawk X4 Smart WiFi 42
Рутер: D-Link Cloud Router N300+ (DIR-626L) 32
Рутер: WD My Net N750 28
USB 3.0 хъб: D-Link DUB-1340 28
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 28
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 26
Портативен рутер: D-Link DIR-505 26
SteelSeries Rival 3 17
Видео очила: Vuzix Wrap 280 15
ДРУГО ОТ D-Link
D-Link DCS-5222L управляема подвижна IP камера с Cloud услуга 7
Камера за наблюдение: D-Link DCS-2136L 4
DNS-327L ShareCenter 3
Видео камера: Baby EyeOn камера DCS-825L 2
Хибриден рутер:D-Link DHP-1565 1
Ново поколение рутер с вградена облачна услуга: D-Link DIR-605L 1
Wireless AC WiFi адаптер: D-Link DAP-1520 0
Портативен рутер: D-Link DIR-505 0
D-Link AC Mobile Cloud Companion DIR-518L 0
Powerline адаптер:D-Link DHP-W311AV 0