facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » дисплеи
 
   
 
Монитор: Samsung T27A950 LED
02.10.2011 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:

Цена:
ок. 1400 лв.
сайт на продукта »
плюсове

Страхотен външен вид

Интернет достъп до Samsung Sm@rt Hub

минуси

Липса на VGA и DVI изходи

3D образите са посредствени

Ненужно скъп модел

Дори 2D картината не впечатлява

Подобно на компютрите от тип всичко-в-едно, решенията, които обединяват РС монитор с HD телевизор на теория звучат страхотно и са доста желани, но на практика се слабо разпространени и многократно надвишени от „обикновените” им събратя, които представляват само или едното, или другото. За това има една съвсем резонна причина: цената. Когато човек погледне каталозите с подобни екзотични продукти, няма как да не си помисли,  че наблъскването на различни компоненти в една стилна кутия автоматично дава право на производителя да сложи една убийствена цена, при положение, че поотделно тези компоненти са съвсем достъпни.

Samsung  е компания, която обикновено предлага продукти на разумни цени, но със Syncmaster T27A950 Series 9 LED монитора определено си е позволила да се отклони от този си имидж. Тома е истински хибрид между РС монитор, HD телевизор и просто уникално изглеждащ продукт. Уредът е пълен с най-различни глезотии като HDMI портове, USB изходи, триизмерна графика и какво ли още не, но дали всичко това е в състояние да оправдае цена от около 3000 лв.?

Човекът, създал Syncmaster T27A950 Series 9 LED най-вероятно е имал някакво прозрение, в основата на което е стояла ненавистта му към конвенционалните форми и модели. „По дяволите със стандартите и практичността”, навярно си е помислил дизайнерът, „ще направя нещо различно, странно и приковаващо вниманието”. И в много отношения е успял. Syncmaster T27A950 Series 9 LED изглежда... ами, различно. И стилно. Може да го сложите без проблем във всекидневната си и ще бъдете сигурни, че гостите ви ще бъдат повече от впечатлени от лъскавия метален отблясък, ултра тънкия екран и нестандартната стойка.

Разбира се, когато водещ е стилът, практичността няма как да не остане незасегната. Syncmaster T27A950 Series 9 LED не може да се движи нито надолу или нагоре, нито и да се върти настрани кой знае колко. Максималният ъгъл, под който може да го завъртите е 20 градуса, коет о значи, че намирането на оптимална позиция за монитора/телевизора е от огромно значение. Поставете го не където трябва и ще се наложи непрекъснато да го гледате с изкривен врат.

За да не бъде нарушен изчистения дизайн на модела цялата му функционалност е изнесена на задната част на подложката му. Там има два USB порта, два HDMI порта, един 3.5-милиметров аудио изход, изход за оптично аудио и такъв за композитен/компонентен кабел. Ръководили се от модерния дизайн, създателите на модела изцяло са пренебрегнали VGA и DVI изходите. В крайна сметка за тях просто няма място в такъв съвременен продукт, нали?! Така че ако искате да вържете компютър, PS3 и XBOX360 ще може да го направите, но само и единствено посредством HDMI кабел.

Чрез дистанционното получавате достъп до Samsung Sm@rt Hub, който по същество представлява мястото, откъдето може да се сдобиете с приложения за телевизора си. Сред тях са YouTube , Facebook, twitter и най-различни игри и видео стрийминг услуги. Съществуват два начина, по които може да получите достъп до онлайн магазина – ако вържете РС към монитора или ако използвате възможностите за директна интернет връзка (с LAN кабел и wi-fi). За съжаление джаджата за wi-fi връзка не влиза в комплекта, което е сериозно разочарование предвид цената.

Когато пуснете Syncmaster T27A950 Series 9 LED, негативното впечатление продължава. Помните ли, че мониторът почти не може да се върти? Всъщност няма и нужда, защото за да получите максимално добра картина трябва да сте разположени директно срещу центъра на екрана, включително и на височината му. Сантиметър встрани, надолу или нагоре и качеството на образа пада осезаемо. Освен това се забелязва и неприятно потъмняване на картината, което се засилва колкото повече разширявате зрителния ъгъл. Това наистина е неприемливо, а вградената Magic Angles функция не прави нищо, с което да облекчи положението.

За да използвате 3D функцията, са ви необходими съответните очила, които са изработка също на Samsung. За разлика от тези на Sony, очилата за Syncmaster T27A950 Series 9 LED са леки и удобни, така че лесно се задържат на лицето. Единственият проблем с тях е, че не захлупват окото достатъчно добре и оставят известно отворено пространство отгоре, през което влиза светлина. Що се отнася до самите 3D образи, качеството им е на абсолютно средно ниво. Цветовете изглеждат размити, но яркостта е добра. Първоначалният образ е малко по-остър от необходимото, но ако си поиграете с настройките ще решите проблема.

Ако външният вид и дизайна можеха да продават, Samsung Syncmaster T27A950 Series 9 LED щеше да се харчи като топъл хляб. Вместо това той изглежда като ненужна и прескъпа играчка със съмнителни качества. С почти същия успех може да си вземете нормален 1080р HD телевизор или по-голям монитор, които ще ви струва четири пъти по-малко. 

напиши коментар
 

2 мнения
профил »
Вuddy каза на 04.10.2011, 20:41 ?. :
Редактиран на 04.10.2011, 20:47 ?.

Моля коригирайте си ревюто. Докато цената наистина е височка (но според мен оправдано), в реалността тя дори не е близка до обявената тук.

В няколко големи вериги в България, Samsung T27A950 се продава за около 1300 лв. Не 3000.

В чужбина е дори още по-евтин, в Newegg същият монитор е $799 USD, в Amazon - $699 USD. В Австралия направо ти го подаряват - продава се за $529 AUD, което е около $500 USD.

Когато тези цени се обърнат по курса с лева, цената е сравнително приемлива, макар и с обикновената по-висока надценка на такива продукти от висок клас на Българският пазар (за което Samsung естествено нямат никаква вина, а само вносителите).

219 мнения
профил »
khassad каза на 05.10.2011, 15:07 ?. :

OMG this is Great Bullshit!Дизайна бил супер,хахаха смях вярно е че е лед технология и е тънък,но първо цената не отговаря и второ никога няма да си взема точно такъв монитор.

715 мнения
профил »
Sonic The Hedgehog каза на 05.10.2011, 20:33 ?. :

Ша ма 'зиня'ате, ама такава дъска не може да струва 3000 лв...
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ дисплеи
AOC представи новия монитор AG273QX 53
Коледен съветник за подаръци от Philips Monit 50
Монитор: LG W2486L 42
Монитор: AOC F22s+ 30
Монитор: Fujitsu Siemens ScaleoView L24W-2 29
Монитор: Acer P223W 27
Монитор: Acer S242HL 24
Монитор: LG D2342P 23
Най-големият QLED гейминг монитор в света 21
Нови геймърски монитори от LG 19
ДРУГО ОТ Samsung
Samsung 2233 RZ и nVidia 3D Vision 25
Телевизор: Samsung Smart TV 9
Нетбук: Samsung NF310 8
Най-големият QLED гейминг монитор в света 1
Монитор: Samsung SyncMaster 245b 1
Samsungс с нови извити геймърски монитори
Всеки пети гледа 468 часа футбол годишно