facebook facebook
 
 
 
   
 
Мод за първия Quake го превръща в DooM
12.01.2020

Модовете за DooM 2, които „преобличат“ някоя съвременна игра в двуизмерните спрайтове на класиката на id Software, изобщо не са малко. По-рядко явление обаче са модовете от този тип за други игри, например Quake. С подобна задача се е заел модърът „jackoneill45“, чието творение „Slayer’s Testaments“ пренася враговете, оръжията и геймплейните механики от DooM 2016 и предстоящата DooM Eternal (как ги е взел - той си знае...) в легендарната класика на id Software от 1996 г.

Всъщност не точно, защото модът е предназначен за DarkPlaces енджина на LordHavoc. Самият мод ще ви позволи да изиграете четирите епизода на Quake, но с оръжията и враговете от последните две DooM игри. Освен това някои карти, които са познати от класическите DooM игри, както и DooM 2016, са добавени и тук, преминали през леко префасониране.

Разбира се, модът има и някои проблеми свързани с баланса, като например, че огретата от Quake са заменени с Hell Knight-овете от DooM, които са много по-издръжливи врагове. Също така hitbox-овете не са толкова точни, а мунициите също са кът.

Все пак модът е доста добре направен, а в предвид, че е безплатен - не мислим, че има място за оплакване. Вижте сами неговият трейлър:

 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
QUAKE

новини:
Nvidia Lightspeed Studios има желанието да въведат най-големите и обичани заглавия от последните десетилетия в RTX ерата
Една игра на 3D Realms и колектив от най-впечатляващите ретро модери в индустрията! Това е достатъчно за преордър и купуване на пирони от местната железария...
Резултати от анкетата на тема "Коя е вашата любима Quake игра".

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122