facebook facebook
 
 
 
   
 
Модъри и хакери заляха Grand Theft Auto Online
18.05.2020

PC версията на Grand Theft Auto Online винаги е имала проблеми с хакерите и модърите. Ситуацията обаче рязко се влоши, след като играта стана безплатна в Epic Games Store миналата седмица. Месецът започна добре за играта, след като спонтанно избухва "извънземна" война, възникнала органично благодарение на популярни постове на потребители в Reddit и TikTok. Дори от Rockstar научиха за това събитие и го привестваха.

И после Epic обявиха, че GTA V ще бъде безплатна, което доведе до множество въпроси у PC феновете. Много от тях се притесняваха, че ще се появят хакери, модъри и чийтъри - неща, които принципно развалят удоволствието. И в общи линии се оказаха прави. През двата дни на изминалия уикенд, сървърите, освен че бяха пренатоварени, бяха налазени и от въпросните модъри и хакери, които обичат да правят неща, като подкарването на скриптове, които водят до появата на стотици огромни самолети, крашове на сървърите или заключването на различните играчи в клетки... Reddit потребителя с никнейм "impunto" сподели скрийншот на гигантски робот, сглобен от танкове и изтребители, вилнеещ на воля из виртуалните улици.

Не закъсняха коментарите от недоволни геймър: "Ще стане ли GTA Online нормална отново? Има двама-трима модъри във всяка сесия и ми писна от тях..." - гласи един от коментарите в GTA subreddit-а. "Във всяка PC сесия, в която вляза има проклети модъри" - споделя друг в Twitter. Модърите обаче са по-малкия проблем в случая. По-големият са хакерите, които са нараснали драстично, след като играта стана безплатна. Да, и преди е имало хакери, но сега тяхното количество скочи рязко и драстично. И което е по-лошо: изобщо не се страхуват от банове и ограничения. Те активно се възползват и от периода, в който заглавието е безплатно. Създават нови акаунти, вземат играта и след минути отново са в мрежата.

Някои от играчите не могат да намерят спокойствие, дори когато се отпишат от оналйн частта и влязат в соловата кампания. Модърите и хакерите могат да достигнат дори там. Това не е нов феномен, случвал се е през годините, но сега неговите мащаби рязко се увеличават и той може да стане по-често срещан при GTA V. Редовите играчи не са особено доволни от тази ситуация и от начина по-който реагират от Rockstar Games. Доста от тях ги обвиняват, че е трябвало да бъдат по-добре подготвени, а освен такива лесно-прогнозируеми събития доста отправят критика, че през всичките тези години Rockstar така и не създадоха добра anti-cheat система.

Явлението обаче е въпрос на време да приключи, тъй като всички очакват, че след като изтече безплатния период на играта, постепенно всичко ще се нормализира, а Rockstar постепенно ще изчистят нарушителите и нещата ще се върнат към нормалното. 

напиши коментар
 


77 мнения
профил »
ToxicZ каза на 19.05.2020, 17:40 ч. :

Този онлайн отдавна за нищо не става, натъпкаха го с всякакви простотии, кадрите паднаха, има и хакери.
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
GTA V

новини:
Модърите продължават да дават нови опции на феновете на заглавието на Rockstar

Ревю:
Мръсна мараня се вдига над капака, докато колелата се търкалят по горещ асфалт. Wu-Tang и Биги бичат през радиото, все едно е 92-ра.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122