facebook facebook
 
 
 
   
 
Мобилни колонки: Razer Ferox
20.02.2011 | автор: Петър Йорданов


оценка:

Вносител:

Цена:
119 лв.
сайт на продукта »
плюсове
Малки и компактни

Мощни за размера си

Стилни на външен вид

Издържливи батерии, презареждащи се чрез USB
минуси
За малко отгоре можете да си вземете 7+1 аудио система за вашия дом

USB кабелът за връзка е къс

Има какво още да се иска от баса

Силата на звука не може да се контролира от колонките

Razer е компания, която си спечели славата на производител на стилни на външен продукти, създадени преди всичко за геймъри. Не е тайна, че с тяхната марка излизат основно най-разнообразни гейм-периферии. Напоследък обаче производителите се опитват да разширят своя каталог и да навлязат и в „чужди” води с нова гама от продукти.

Мобилните колонки Razer Ferox са именно такива. Малки - почти колкото топка за тенис - но мощни, твърдят от Razer. Дали наистина е така?

На първо място – няма как да не отбележим, че продуктът е особено компактен. Всяка една от двете колонки е широка 7 см и висока малко повече от 6 см с отворен резонатор и 5 см с прибран.

На фона на тези размери Razer Ferox са снабдени с 30-милиметрови говорители с неодимни магнити, както и с вграден цифров усилвател, който осигурява изходна мощност от 6 W (2 x 3 W). Нещо повече – обърнете внимание на специфичния дизайн на двете колонки – на практика Ferox са способни да изкарат т.нар. „360-градусов” звук – т.е. той не е насочен, а се разпространява свободно из цялото помещение. Към всичко това можем да прибавим и по-голямата резонансна камера, чието предназначение на теория е да осигури по-мощен бас, и получаваме един малък и изключително мощен продукт, предназначен не само за пътуващите геймъри, но и за онези от вас, които искат да слушат любимата си музика независимо къде се намират.

В комплекта откриваме и малка чантичка за пренасяне, както и USB кабел за връзка и за презареждане на 470 mAh батерии, които издържат до 12 часа в режим на възпроизвеждане. А най-хубавото е, че колонките са съвместими с всяко аудиоустройство, снабдено със стандартния 3,5 мм аудиоизход.

Разбира се - Razer Ferox далеч не са съвършени. USB кабелът е значително къс, а басът, който колонките вадят, определено не е най-впечатляващият, които сме чували. А като се вземе предвид и факта, че на почти същата цена можем да се сдобием с цяла 7+1 аудио система за домашно ползване, нещата започват да изглеждат по съвършено различен начин.

Ако обаче сте сред геймърите, които обичат да пътуват, имат 119 лв. в излишък и искат да събират погледите наоколо със страхотните LED светлинки под колонките, показващи състоянието на батерията, Razer Ferox определено са създадени за вас. 

Технически характеристики:

Честотен диапазон – 150 Hz – 20 kHz

30-милиметрови говорители с неодимни магнити

Вграден цифров усилвател

Капацитет на презареждаемите батерии, издържащи до 12 часа – 470 mAh

LED индикатор, показващ състоянието на батериите

Изходна мощност: 2 x 3 W

напиши коментар
 

2 мнения
профил »
krsna каза на 21.02.2011, 21:02 ?. :

мога да кажа само едно,4е колонките са добри и ги препора4вам,а относно за парите си то4но пак 7.1 колони за 120лв. никакви колонки не може да си вземещ.

457 мнения
профил »
spark6665 каза на 22.02.2011, 15:45 ?. :

Пише '' и малко отгоре '' ...

2 мнения
профил »
ziiik каза на 10.05.2011, 11:33 ?. :

Искам да попитам,с какво се свърват към PC или лаптоп,с USB или с 3,5 мм жак,защото ако е с USB то тогава каква роля играят батериите,при положение,че непрекъснато са свързани?

123 мнения
профил »
Bloodcount каза на 13.05.2011, 19:27 ?. :

Ако ги вържеш към PsP/телефон/лаптоп тогава цока от собствената си батерия, не от тази на машинката към която е свързана. ^^
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ саунд
Свместимост с новите конзоли на Audeze 42
Усилвател за слушалки: FiiO E6 27
Външна звукова карта: Creative X-Fi HD USB 17
Безжична колонка: Sony SRS-BTV25 15
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 14
Altec Lansing MX-5021 14
Колонки: Geepas 5.1 14
Слушалки: Turbo-X H646MV 13
Мултимедийни колонки: X-Mini II Capsule 13
Колонки: Logitech Z10 13