facebook facebook
 
 
 
   
 
Мишка: Razer Imperator
27.03.2011 | автор: Владимир Тодоров


оценка:

Вносител:
АСБИС
Цена:
136 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Специален ергономичен дизайн за десняци

Страничните бутони са подвижни

Същински високотехнологичен гризач
минуси
Левичарите да се оправят

Мишката е най-силното оръжие на всеки геймър. С нея той се прицелва, за да повали своите противници в шутърите, избира и ръководи гигантските си армии, за да покори нови територии, или взима едни от най-важните решения, предопределящи хода на ролевите игри… Затова е от съществено значение джаджата да е наистина първокласен продукт, а не някоя най-обикновена пластмаса, струваща десетина лева…

Дали Imperator на компанията Razer отговаря на високите изисквания на хардкор играчите? Да видим…

Първото нещо, което ще ви направи впечатление е, че

тази мишка е създаден специално за десняци


От една страна – левият й бутон е разположен по-ниско, за да пасне максимално удобно на средния и безименния пръст, а отляво откриваме специална вдлъбнатина, където палецът ни може да си почива при по-продължителна работа. От друга – от дясно няма каквито и да било допълнителни бутони. Така или иначе активирането им никога не е било по силите на кутрето (поне на моето!). Imperator разполага с два допълнителни бутона зад скрола и два отляво и въобще – буквално заспива в дясната ръка на всеки, който я пипне.

С други думи - левичарите ще трябва да си потърсят друга мишка. В противен случай рискуват да им бъде крайно неудобно при работа и/или игра с Imperator.

Въпреки по-различния дизайн на Imperator,

ясно си личи, че това е мишка, създадена от Razer


Веднага щом я включите в компютъра си, логото на компанията, разположено под скрола, ще започне да пулсира в приятна синя светлина. Разбира се – винаги може да го изключите през софтуера на мишката. Но не виждам причина защо да го правите – когато работите на компютъра, то няма да ви пречи, тъй като няма да го виждате. Същевременно светлината му е достатъчно приглушена, така че да не ви дразни, ако гледате някой филм.

Що се отнася до самия скрол той е перфектен, подобно на всеки Razer продукт. Движи се плавно и въпреки това – всяко движение е отчетливо, което означава, че ще сте абсолютно наясно какво правите всеки път, когато се опитвате да смените оръжие например.

Зад светещия в синьо скрол пък са разположени два допълнителни бутона, с помощта на които по подразбиране  имате възможност да променяте чувствителността на мишката.

Най-голямо впечатление обаче правят двата бутона отляво на Imperator


Вярвате или не – те могат да се придвижват лекичко напред или назад така, че да паснат максимално удобно на палеца. Това е възможно с помощта на едно малко щифтче, разположено под самата мишка. Общо взето – страхотна хрумка!

Ако обърнем Imperator, ще открием 5600dpi лазерен сензор, разположен буквално в средата на мишката. Отляво е въпросното щифтче, за което вече стана дума, а от дясно – бутонът за смяна на отделните профили. Когато създавате профили, те се записват директно във вградената в мишката Razer Synapse памет. Това означава, че личните ви предпочитания ще се пазят независимо дали включвате продукта към друг компютър или направите цялостна реинсталация на операционната си система.

Що се отнася до самия софтуер

работата с него е изключително интуитивна и лесна. От една страна, имате възможност да конфигурирате абсолютно всички бутони на Imperator както пожелаете. А от друга – получавате пълен контрол над настройките, свързани с чувствителността и ускорението на Imperator.

Нещо повече – ако сложите тикче на опцията “X-Y”, ще можете да настроите вертикалната и хоризонталната чувствителност отделно!
Що се отнася до създаването на макро, Razer са заложили на изпитаната формула „ако работи, не го поправяй”. Изберете неговото име, запишете последователността от клавишите и запазете настройките. Нито повече, нито по-малко.
Накратко

Razer Imperator е страхотен продукт, макар и тотално игнориращ левичарската част от геймърите. Ергономичният дизайн на мишката ще се понрави изключително много на дясната ви ръка, а софтуерът няма да ви затрудни нито за миг при работата си с него. 

Технически характеристики:

- Ергономичен дизайн за дясна ръка

- Подвижни странични бутони

- 5600dpi Razer Precision 3.5G лазерен сензор

- Razer Synapse вградена памет

- Скорост до 200 инча в секунда / 50g ускорение

- Седем независимо програмируеми Hyperesponse бутона

- 1000Hz Ultrapolling / 1 милисекунда време за реакция

- On-The-Fly Sensitivity настройка

- Безшумни Ultraslick тефлонови крачета

- Размери в милметри: 123(Д) x 71(Ш) x 42(В)

напиши коментар
 

153 мнения
профил »
nephalem каза на 28.03.2011, 09:39 ?. :

Аз на едното PC съм с Death Adder, кво мислите - преебал ли съм се че не съм си взел тази?


1220 мнения
профил »
vasito каза на 28.03.2011, 10:02 ?. :

Не си се. Много добра мишка имаш. Ама тази излезе преди доста време. Чак сега ли пишете за нея? Тц тц.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 28.03.2011, 10:50 ?. :

Нали знаеш какво е казал народа за закъснението :) Цената е добра,харесва ми като дизайн и най-важното че е Razer.С 2 думи-бих я купил.

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 28.03.2011, 11:18 ?. :
Редактиран на 28.03.2011, 11:19 ?.

Мишката радва, а и идеята с регулирането на бутоните ми се струва много добра. Бих си я взел, но как ще ги изтръгна тези 140 лева за една мишка не знам... А иначе ще си отива с Компютъра перфектно, всичко ми е синьо :)

22 мнения
профил »
rraziel каза на 28.03.2011, 12:16 ?. :
Редактиран на 28.03.2011, 12:16 ?.

Тя мишката си е много добра, но цената и идва повече от марката, а не от характеристиките - тъжно, но факт :(

В смисъл - има голяма разлика между геймърска и негеймърска мишка, но между две геймърски - не чак толкова.Разлика от 140 спрямо 30 не е оправдана в разликата в качеството :Р

Да не говорим, че огромната разлика между офис и геймърска мишка можеш да я усетиш само в супер бърза игра - в моя случай quake live (за counter stike не знам - може би и там). А за сингълплейър даже и геймърска не ти трябва :)

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 28.03.2011, 17:35 ?. :

Ами аз ползвам Императора вече половин година. Преди него ползвах Купърхед, който беше много удобна мишка. Личното ми мнение, е че тази е много по-удобно. Страничните регулируеми бутони като си ги нагласиш са доста удобни за ползване. Въпреки всички екстри и тем подобни за мен най-големия плюс е това колко е удобна. И въпреки всичко не мога да не спомена колко трудно ми беше да преглътна цената с оглед на това колко време кътах парите.

44 мнения
профил »
ze3rax каза на 28.03.2011, 17:54 ?. :

И аз мога да коментирам от първа ръка :

* Чувствителност - на моменти дори ми идва в повече

* Ергономичност - тук може би ще изпиша най-много за тоя мишок.
Лично при мен, т.к. имам достойно голяма "лапа" и принципно десен клик извършвам със средния пръст се стига до едно схващане на хвата на ръка, защото за безименния буквално няма място по или в страни на мишката.
Ако пък реша да я ползвам както е проектирана, т.е. - ляв бутон (показалец), скрол (среден), десен бутон (безименен), то излиза че не мога да я контролирам така добре.

Всеки би казал - зависи от хвата и как си свикнал. В края на краищата върху самия мишок (до десния бутон) има мааалко по-широко местенце където да можеш да поставиш безименния пръст. В противен случай непоставен там ме води да сменя хвата от palm на claw, като орловия захват остава само за безименен + кутре, а след това идва и схващането в ръката.

Като цяло - много хубава мишка, баш пластмаса изработка, а за страничните бутони - еми те биват разпознавани като допълнителни бутони, без употребата на макрота, от иначе така неприятния софтуер, с който идва мишока.

* Н.Б. - може да е прозвучало като крайна прищявка за някои къде са ми точно пръстите по мишката, но първо - дал съм ~140 лв. и вторo - уж създадена за геймъри, а аз като такъв не я намерих за удобна след повече от 5 месеца интензивно ползване. Да, винаги като я хвана, дори и сега като пиша коментара, пак не мога да намеря място на безименния пръст :)

Z

1220 мнения
профил »
vasito каза на 28.03.2011, 20:09 ?. :

Ем то се пробва копеуе. Купува се тва дето ше ти е удобно. Ай купи си лачесиз или Абус. Може да ти харесат. Тая я продай. То не е като да имат 1 мишка и да се оплакваш.

294 мнения
профил »
VGKitov каза на 28.03.2011, 20:44 ?. :
Редактиран на 28.03.2011, 20:46 ?.

Човека е дал 140 лева и ако иска не ще се оплаква, а ще напише писмо до Razer. При все това, че не винаги е възможно да пробваш мишка преди покупката.

Освен това може да я пробваш и да е удобна, но при продължително ползване се разбира дали е ергономична.

Което се залага като силен плюс на тази мишка (който очевидно липсва ).

BTW Софтуера на А4Tech е супер като за мишка за 30 лева, може да правиш всякакви макрота и глупости с лекота, при Бръснача не знам как стой въпроса.


44 мнения
профил »
ze3rax каза на 29.03.2011, 06:12 ?. :

Еми брат, това е усещането като цяло от мишока. Затова и така нашироко изписах горното пояснение.

Иначе мишката я тествах в продължение на 3 дни заедно със SteelSeries Ikari, като за Razor-a имах усещане за повече комфорт и си казвах, че ще му намеря място на безименния, оказа се обаче другояче :) И за SS Ikari мога да изпиша едно "есе" като горното :)

Нищо. Не съжалявам изобщо за 140.те лева, които съм дал. Просто съм разочарован от рекламата и от ревютата, и начина по който се представят подобни продукти - без да се дава адекватно и безпристрасто (подробно) описание и мнение :) Много ревюта бях изчел и само на едно място се споменаваше, че може да не си намерите място за пръстите по мишока, само в 1 ревю от примерно 10 (подробни)

Дерзайте :) Мишката е хубава.


Z

63 мнения
профил »
BloodyRoar каза на 30.03.2011, 01:35 ?. :

Само някви малки геймърчета се спират на рейзър, мейзър, не чували за друга марка и айде айляк, освен да е най-добрата. Сайтек му е майката, или Steelseries. Всеки сам си решава ама тия рейзърски лайна са ми дошли до гуша, нито слушалките им са най-добрите, нито мишките, просто са скъпи, не съм им ползвал падовете, но съм си доволен на киборга и на желязото. Така, че отворете си очите и поне дайте шанс и на другите марки!

1220 мнения
профил »
vasito каза на 30.03.2011, 06:07 ?. :

Steelseries дето една хубава мишка нямат.

65 мнения
профил »
zh4w каза на 02.04.2011, 10:13 ?. :

Нафта ли пиеш?

63 мнения
профил »
BloodyRoar каза на 30.03.2011, 22:47 ?. :

Аз на желязото, няма да си купя мишка, но слушалки винаги. SteelSeeries Syberia V2 - да реал шит' нигЪ!

1220 мнения
профил »
vasito каза на 31.03.2011, 08:14 ?. :
Редактиран на 31.03.2011, 08:14 ?.

Syberia-та са много много добри 5.1 слушалки. Само дето plug and play Razer Megalodon слушалките със собствена 7.1 звукова карта ги издухват.


Само някви малки геймърчета. Ахахаха. Колко си далече от истината...

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 13.04.2011, 18:15 ?. :
Редактиран на 25.04.2011, 06:30 ?.

130лв. за мишка? Я стига глупости. На никой не му трябва мишка, която "цепи мрака", напълно достатъчна е мишка (оптична есествено) със скрол и ляв и десен бутон. Аз имам A4tech x-766fs за 30лв. Има си даже охладител и като си поставиш ръката ти духа хладно, има и опция за топло. Тази мишка ми е повече от достатъчна.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 25.04.2011, 13:47 ?. :

Като си беден не пиши.

85 мнения
профил »
sis0 каза на 28.04.2012, 11:10 ?. :

Ти пък от каде разбра че е беден ... ало, ориндж каунти ... може да е по скромен и да не иска да си зима мишка за 140 лева, аз съм се насочил кум респауна на death adder-a

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 53
Волан: Thrustmaster Ferrari F430 Racing Wheel 20
Волан: Hama Racing Thunder V5 19
Волан: Canyon CNG-GW3 18
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 17
Мишка: Hama uRage 16
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 15
Волан: Driving Force GT 15
Клавиатура: SteelSeries WoW Zboard 14
Клавиатура: Logitech G19 14
ДРУГО ОТ Razer
Мишка: Razer Mamba 32
Мишка: Razer Naga 32
Слушалки: Razer Megalodon 24
Клавиатура: BlackWidow Ultimate 22
Мишка: Razer Orochi 10
Razer Adaro Stereo 2