facebook facebook
 
 
 
   
 
Мишка: Hama uRage Evo
17.06.2012 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
36.60 ЛВ
купи »

сайт на продукта »
плюсове
изключително сполучлив дизайн
ергономична конструкция
четири DPI стойности
ниско сцепление за плавно придвижване
дълъг кабел
минуси
кустомизацията на бутоните може да бъде и по-добра

Ако сте сред хората, които все още не са намерили време да сменят стандартната си USB мишка с някой по-впечатляващ опашат приятел, то може би точно сега е моментът да се огледате за нещо, което ще отговори на изискванията ви. А какви могат да бъдат те? Стилен дизайн? Доста вероятно, все пак външният вид наистина има значение. По-сериозна DPI стойност? Без съмнение, нали искате мишката да изпълнява и най-бързия ви жест без нито стотна колебание. Достъпна цена? Няма как, и това е фактор, с който всеки трябва да се съобразява. Хубавата новина е, че всъщност на пазара има точно такова предложение и то идва под формата на Hama uRage Evo.

Лазерната мишка е поредното геймърско предложение от серията uRage, с което немската компания ще се опита да ни заинтригува. Всички продукти на Hama, които сме имали възможност да тестваме досега изглеждат добре, но в случая с Hama uRage Evo дизайнерите на компанията са надминали себе си. Мишката наистина има един… ами, наречете го агресивен или дори хищнически вид, подобно на горски звяр, притаил се между храсталаците и очакващ неподозиращата си жертва. Звучи ви странно, но е самата истина - Hama uRage Evo има изключително ефектен дизайн като се започне от широката подложка за палеца отляво, мине се цепката между двете половини на корпуса и се стигне до логото на uRage серията, което изобразява три нащърбени ивици, все едно въпросният горски звяр е раздрал гърба на мишката с лапата си.

Ергономичният дизайн на Hama uRage Evo я прави изключително лесна за управление и не натоварва ръката ви по никакъв начин. Сцеплението на нейния корпус е редуцирано благодарение на специалното тефлоново покритие, за да може да я плъзгате с лекота по повърхността на бюро или маса.

Това, което най-лесно отличава геймърските мишки от стандартните си събратя е високата DPI стойност, която пресъздава времето, за което курсорът се придвижва до избраната от вас позиция. Ако стандартните модели обикновено предлагат стойности около 800 или най-много 1600 DPI, Hama uRage Evo вдига летвата до цели 3200 DPI. Ако активирате тази най-горна стойност, курсорът буквално започва да лети по екрана, превръщайки и най-дребният ви жест в светкавична реакция. Това е особено полезно при шутъри, а така също и просто при работа с по-големи монитори. При нормални условия на работа обаче подобна висока стойност по-скоро ще ви затрудни, поради това просто може да превключите на някоя от другите стойности – 800, 1200 или 1600 DPI.

По отношение на кустомизацията, Hama uRage Evo предлага цели 5 програмируеми бутона, които могат да се модифицират спрямо нуждите на конкретната игра. Кустомизацията не е толкова висока, колкото би могло да бъде, но задоволява напълно нуждите на средния геймър. Свързването на мишката става със стандартен USB кабел, а благодарение на plug-and-play функционалността инсталацията е моментална и не изисква допълнителни драйвери. Подобно на други свои продукти, дизайнерите на Hama отново са помислили за нуждата от максимална мобилност и са направили дължината на кабела цели 2 метра.

Hama uRage Evo е типичен пример за това, че не винаги трябва да търсите най-скъпото, за да се чувствате удовлетворени. Ако потърсите по-високите ценови етажи на пазара, не е изключено да намерите и по-добри продукти, но по съотношение „стойност срещу пари“, тази мишка наистина е една солидна и напълно оправдана инвестиция. 

напиши коментар
 

553 мнения
профил »
Найн Инч Нейлс каза на 18.06.2012, 10:40 ?. :

Дизайна и е номер 1. Но за издръжливостта и живота и все още немога да говоря. Дано няма проблеми със скрола и копчетата. За сега е перфектна моята

п.п смешно звучи ама тея дупчици, сигурно ще се пълнят с мърсотия, което е лошо

1 мнения
профил »
GW каза на 02.01.2013, 10:11 ?. :

Абсолютен боклук! Мишката (на 5 месеца) в момента скърца при натискане на левия бутон. Крачетата отдолу се "трият" за отрицателно време. Скрул бутона не е удобен за FPS и в началото ми беше нужно време да свикна, да не натискам бутоните отстрани в ляво, без да искам.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 39
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 29
Волан: Canyon CNG-GW3 24
Волан: Driving Force GT 19
Мишка: Cyborg R.A.T. 7 17
Мишка: Hama uRage 15
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 15
Kinect: какво не знаем за него 11
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 11
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 10
ДРУГО ОТ Hama
Мишка: Hama uRage 45
Геймпад: Hama Double Action AirGrip 26
Мишка: Hama Penalizer Pro II 10
Волан: Hama V18 за PS2 8
2.1 аудио система: Hama Q 900 4
Колонки: Hama AL 610 4
Джойстик: Hama Outlandish 4
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 3
Фоторамка: Hama 7 inch Digital frame 2
Hama Speedshot PS3 Converter 2