facebook facebook
 
 
 
   
 
Мишка: Hama Urage Illuminated
21.07.2013 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
31.50
купи »

сайт на продукта »
плюсове
ефектен и агресивен външен вид
четири различни LED светлини
5 степени на DPI за оптимална прецизност
дълъг кабел със златен накрайник
минуси
-

Гневите ли се често, когато играете? Зависи от това дали печелите или врагът, било то компютърен или жив опонент, ви създава прекалено много проблеми. Серията геймърски продукти Urage на Hama е създадена именно, за да ви даде комфорта, от който се нуждаете в тежките виртуални битки през компютъра. Нейното поредно предложение е геймърската мишка Urage Illuminated и с нейна помощ определено ще излеете гнева си върху вашите противници.

Както подобава на солидните геймърски продукти, Urage Illuminated се предлага в доста голям пакет, на предната обложка на който има уголемена картинка на самата мишка. Още от тук си личи, че тя е доста стилна и насочена преди всичко към геймърите, а агресивната разцветка само допълва усещането. В долния десен ъгъл на кутията са посочени и две от многото характеристики на модела – максимална DPI стойност от 3 600 и цели 4 отделни цветови режима. Какво точно представляват те, ще разберете след малко.

Отваряйки кутията откриваме вътре книжката с инструкции, диск с инсталационен софтуер и самата мишка в пластмасово покритие. Urage Illuminated е голяма. В това спор няма. В същото време въпреки големите й размери, тя не тежи прекалено и когато я хванете, веднага приляга в ръката ви. Левият и десният бутон са щръкнали доста напред и леко наподобяват на рогата на някой могъщ звяр. Между тях е разположено колелцето, а под него са двата бутона за смяна на режимите. Целият гръб на мишката е покрит в тънки артерии, което съвсем не е случайно. Отляво на корпуса има два допълнителни бутона, а от двете страни са разположени подложки за пръстите ви. Към вашия компютър Urage Illuminated се свързва със стандартен USB 2.0 кабел с позлатен накрайник. Неговата дължина – цели 2 метра – е повече от достатъчна, за да свържете мишката към вашето РС и удобно да се разположите пред монитора.

Обръщайки мишката ще видите нейния оптичен сензор и тефлоновите крачета, които гарантират стабилност на всяка една повърхност.

Предназначението на въпросните артерии, покрили корпуса на мишката става ясно веднага щом я включите. Те светват с изключително приятна LED светлина, която освен че създава неповторима атмосфера, когато играете на тъмно, има и още една функция – тя ви помага да се ориентирате относно активната DPI стойност на мишката. Точно така, това става само като погледнете цвета. Червеното показва стандартното 600 DPI, което е подходящо за ежедневната ви работа. Син цвят индикира 1 200 DPI, зеленото – 1 800 DPI, а лилавото – 2 400 DPI. Смяната от една на друга DPI стойност става с двойния бутон, разположен под колелцето. Когато го направите за пръв път не може да не се удивите на приятните цветове и начина, по който те за секунда се притъпяват, след което отново лумват с пълна сила. За да активирате най-високата възможна стойност – 3 600 DPI – ще трябва да прибегнете до инсталационния диск, който е в комплекта. След кратката инсталация на вашия десктоп се появява иконка към приложение, с което получавате достъп до допълнителните настройки. От него може да зададете индивидуални функции на 5-те бутона според това какво ви е необходимо в конкретната игра. Що се отнася до софтуерните изисквания, Urage Illuminated работи под всяка версия на Window от XP насам. Хубавото е, че самата инсталация на мишката е изцяло на принципа plug-and-play и джаджата не се нуждае от никакви допълнителни драйвери.

В игра Urage Illuminated се представя повече от подобаващо. Мишката приляга плътно в ръката, реагира светкавично на движенията и при висока DPI стойност е доста ефективна, когато са необходими светкавични реакции. Приятната светлина от нея пък създава допълнително усещане за потапяне в играта.

Hama Urage Illuminated се оказва доста добре реализирана геймърска мишка, която определено ще се понрави на мнозинството от играчите, предпочитащи да водят своите дигитални битки на РС. Тя е ефектна на външен вид, инсталира се лесно, дава достатъчна степен на кустомизация и е особено подходяща за онлайн шутъри, където разликата между победата и загубата действително се измерва в части от секундата. 

напиши коментар
 

10 мнения
профил »
AcTivE каза на 30.12.2014, 23:38 ?. :

Ето един минус - изключително неиздържлив продукт. Моята се скапа за по-малко от година, започна да дабъл кликвам, счупи се скрола на много кофти място, а страничните бутони започнаха да не "хващат" още от рано. За тези пари толкова, но като цяло не препоръчвам.
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 123
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 26
Волан: Canyon CNG-GW3 24
Мишка: A4Tech XL-747H 23
Мишка: Razer Naga 20
Волан: Driving Force GT 20
Волан: Thrustmaster Ferrari F430 Racing Wheel 20
Волан: Hama Racing Thunder V5 20
Мишка: Hama Penalizer Pro II 19
Волан: Hama V18 за PS2 18