facebook facebook
 
 
 
   
 
Мишка: Cyborg R.A.T. 7
12.01.2011 | автор: Владимир Тодоров


оценка:

Вносител:
Комел Софт
Цена:
159,59 лв
купи »

сайт на продукта »
плюсове
Може да променяте формата на мишката както пожелаете

Пет програмируеми бутона плюс два стандартни

5600 DPI лазерен сензор, 30G ускорение, 1000 Hz честота на предаване на данни

Снайпер бутон и допълнителен скрол за палеца

Мощен ST софтуер за програмиране - за смяна на DPI чувствителността, за създаване на специални профили за всяка игра и програмиране на бутоните
минуси
Определено трябва да разгледате ръководството на продукта, преди да започнете да работите с него

Мишка, която предлага всички характеристики, от които може да се нуждаете. Дори и такива, за които въобще не би ви хрумнало. Така най-кратко и ясно бих могъл да опиша Cyborg R.A.T. 7, която дори в този момент е настанила масивния си корпус върху бюрото ми. И не случайно всеки, който дойде вкъщи и я погледне, надява стон, подобен на „Уаууу – какво е това?”.

Най-футуристичната мишка въобще

Ако се разровите из мрежата, ще видите, че най-често срещаният упрек към MadCatz – създателите на този нестандартен продукт – е във връзка с неговия външен вид. Е, аз спокойно мога да ви кажа, че мишката, макар и изглеждаща така, сякаш някой е хванал няколко части, които е имал под ръка, и ги е сглобил в едно, е сред най-уникалните във визуално отношение продукти, които някога съм виждал.

В сравнение със серията Cyborg гризачите на Razer изглеждат като детски играчки и въобще – като тотална отживелица. И наистина – обърнете внимание на развитието на геймърските мишки на пазара. Почти нищо в тях не се променя. Техните характеристики отдавна заковаха един определен индустриален стандарт, който се среща навсякъде. Да, някой продукт може да има един или два бутона в повече върху своя корпус. Друг пък сигурно е скрил някой LCD екран някъде по себе си. Но като цяло мишките са си един и същи. Или поне бяха такива до появата на серията Cyborg.

Да вземем за пример моделът R.A.T. 7, който днес ще разгледаме по-подробно

Вместо да избират една стандартна форма, която да пасне на формата и размера на всяка една ръка, производителите предпочитат да ни дадат пълна свобода при кустомизацията на мишока. В задната му част ще откриете малък гаечен ключ, с помощта на който може да регулирате и разменяте определени части до момента, в който мишока не пасне идеално на вашата ръка. За тази цел в пакета откриваме и малка сребриста кутия, пълна с малки дреболийки.

В случая – частите, които може да замените в R.A.T. 7 са в района на дланта и кутрето. В първия случай разполагате с три различни приставки – обикновена гладка, висока гладка и грапава повърхност. Вероятно ще останете поразени от факта, че разстоянието между дланта и бутоните също може да бъде регулирано. Така тя може да се разпростре на дължина от 11,4 до 12,7 сантиметра.

Що се отнася до кутрето – разполагаме с обикновена и матирана приставка, както и една доста голяма и крилатоподобна част, която ще засили допълнително футуристичния облик на R.A.T. 7. Последната е и може би най-полезна, тъй като увеличава допълнително прецизността при контролирането на мишока.

В лявата част на гризача откриваме три бутона. Тук също може да регулирате позицията им така, че да паснат максимално добре на вашия палец. За тази цел е достатъчно да извадите гаечния ключ от корпуса и да се захванете за работа.

Не на последно място – имате възможност да регулирате дори и тежестта на R.A.T. 7. Сама по себе си мишката е доста тежичка, най-вече благодарение на металния й корпус. Но ако искате да я направите още по-стабилна, винаги може да добавяте мини тежести към нея - разполагате с общо 5 по 6 грама. Или пък съответно да махате. В случай обаче, че се нуждаете от някой ултралек мишок, определено ще останете разочаровани. R.A.T. 7 в никакъв случай не е такъв.

R.A.T. 7 разполага не само с уникална форма и дизайн, но и с поредица от добри характеристики

като ускорение от 50G, честота на предаване на данни (polling rate) до 1000 Hz и скорост на сканиране до 6 м/сек, които превръщат продукта в същински геймърски титан. Също така  тя разполага с 5600 DPI лазерен сензор, който може да бъде толкова прецизен или не прецизен, колкото пожелаете. Зад колелцето на мишката е разположено малко бутонче, с чиято помощ превключвате между четири кустомизирани нива на чувствителност, а четири малки LED светлинки отляво ви показват кое точно сте активирали.

От лявата страна на левия бутон на R.A.T. 7 откриваме и малък бутон, предназначен за смяна на отделните профили. Може да запаметите до три различни конфигурации от бутони, които да паснат на различните игри, които играете в момента.

Дотук добре – но същевременно нищо ново под слънцето.

R.A.T. 7 обаче се откроява от масата продукти на пазара с още две характеристики. Една от тях –

допълнителен метален скрол за палеца

който може да бъде контролиран (като го плъзгате наляво или надясно) с помощта на палеца ви. Той например би ви бил изключително полезен при смяна на оръжията в някой екшън. Другата готина екстра е „снайпер” бутонът. Когато го задържите, той намалява чувствителността на мишката, т.е. курсорът започва да се движи по-бавно и плавно (вие може да изберете с колко точно). С други думи може да бъде използван в случаите, когато искате да направите някой хедшот със снайпер в Modern Warfare 2 да речем, без да се налага да си играете с DPI сензорите по време на игра и по този начин да рискувате някой междувременно да ви отнесе.

Ако все още не сте разбрали, R.A.T. 7 не е единствената Cyborg мишка.

В серията откриваме още 3 модела, които би трябвало да паснат на специфичните нужди на потребителя

 и да се съобразят с неговите финансови възможности.

Най-ниският клас R.A.T. 3 притежава 3200 DPI лазерен сензор, 500 Hz polling rate, 10G ускорение и само 3 програмируеми бутона (плюс два стандартни). При него липсват и много от възможностите за кустомизация, налични в 7 – така например не може да регулирате дължината на продукта, нито пък да добавяте или махате тежести, камо ли да сменяте различни приставки. Не откриваме и снайпер бутон, нито пък скрол за палеца.

R.A.T. 5 е с по-добри сензори от 3 – 4000 DPI, с 30G ускорение и с пет програмируеми бутона (плюс два стандартни), подобно на R.A.T. 7. Но със същия polling rate на R.A.T. 3 - до 500 Hz. Има и снайпер бутон, както и скрол за палеца, дължината при нея се регулира, а тежестта – подлежи на променя. В пакета обаче не откриваме допълнителните части за китката и кутрето, а петте тежести са с един грам по-леки от тези на R.A.T. 7.

Що се отнася до R.A.T. 9 – това е най-скъпият модел от серията Cyborg, който се отличава от 7 единствено по това, че е безжичен. Т.е. - снабден е с 2,4GHz безжична технология, която осигурява максимално добра производителност без забавяне на сигнала. Откриваме и безжичен приемник с док за презареждане - мишката е с две специални литиево-йонни батерии - докато с едната играете, другата се презарежда в дока. Възможни са до 9 часа непрекъсната игра или до 4 дни при нормално ползване.

И така... кой е вашият плъх от серията Cyborg? Оттук насетне това решение зависи единствено и само от вас. R.A.T. 7 определено е едно от най-добрите предложения в съотношението цена-характерситики. Аз специално бих могъл да се лиша от удоволствието да имам безжична мишка, тъй като това е и първият продукт от този тип, чийто кабел не дърпа мишока ми зад бюрото и същевременно – не пречи на работата ми с него. А вие? 

напиши коментар
 

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 13.01.2011, 09:35 ?. :

Дизайна е вчепетляващ, ама не мисля че би бил удобен в ръката. Аз за тези кинти вече имам Razer Naga и мога да ви кажа че нема да ми требва друга мишка скоро ;)

20 мнения
профил »
kikosv каза на 13.01.2011, 17:29 ?. :

Само за справка питам (не, че е тука мястото де), ама аз си взех оня ден Razer Deathadder 3500dpi и се надигна спор м/у мен и приятелите ми, които и 3-мата имат Razer Naga, коя от двете е по-добра. Говорим за сравнение в игри като SC II i CS,като се възползвате от всички екстри на мишката. Благодаря предварително за всяко мнение, което оставите.

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 15.01.2011, 12:23 ?. :

ами ддз, според мен за шутър и стратегия няма да ти трябват много бутони, по-добре ще е ако е няква солидна мишка удобна и без много бутони, поне аз така мисля

16 мнения
профил »
Kiro каза на 13.01.2011, 10:19 ?. :

Хваща окото, ако имам излишни кинти с удоволствие бих ги дал за нея, даже за 9-ката. Само ме притеснява че е отворена от всякъде, не се ли пълни с прахоляк или боклуци като е така?

51 мнения
профил »
freemanx каза на 13.01.2011, 11:04 ?. :

Man, that thing just looks like it wants to kill John Connor...

Поръчах я, откакто я видях за пръв път миналата година точа лиги по нея. Утре ще я вида колко е изродска. :D

757 мнения
профил »
soti_n каза на 13.01.2011, 12:18 ?. :

Терминатор :) А попринцип вече май сме я виждали тази мишка в статия тук.

348 мнения
профил »
dprime каза на 13.01.2011, 16:06 ?. :

Само че онази беше R.A.T. 9

757 мнения
профил »
soti_n каза на 18.01.2011, 12:00 ?. :

А да онази е с 50 лева по-скъпа. А инак във дизайн не виждам голяма разлика.

101 мнения
профил »
ted каза на 13.01.2011, 13:07 ?. :

7 oт 9 не се различава само по безжичната технология ами и по това че подложката за кутрето и безименния има тефлоново краче.
При 7 когато си сложиш пръстите там и натиснеш леко надолу мишката се клати заради разстоянието между подложката и повърхността

51 мнения
профил »
freemanx каза на 14.01.2011, 10:53 ?. :

Само wireless-a е разликата. Доставиха ми 7-цата и тя си има тефлон на приставката за кутрето.

115 мнения
профил »
vmaster каза на 13.01.2011, 13:21 ?. :

Имам си добрия стар Copperhead. Не бих си я купил, дори и да имах нужда от мишка. Идеята е добра, но не си падам по 10 000 настройки. Избираш си мишка и свикваш с нея, не е нужно да я бъзикаш постоянно.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 13.01.2011, 13:54 ?. :
Редактиран на 13.01.2011, 13:55 ?.

Не мисля скоро да сменям моя Razer Imperator. A този мишок бих казъл, че дизайна му е убииствен.

97 мнения
профил »
DemiGods каза на 13.01.2011, 17:42 ?. :

Тая Мишка сигурно сама си играе игрите :)

77 мнения
профил »
Ulfgar каза на 13.01.2011, 18:04 ?. :

Сигурно :D

78 мнения
профил »
Altay каза на 13.01.2011, 18:52 ?. :

Ужас! Грозно, грозно, грозно!!!
Не стига, че е СКЪПА, пък и е не функционална..
Какво е това, то да те е страх да го пипнеш! Да не дава Господ, да си по-нервен потен тийн, нервещ се от всичко.
Пък и кой ще се занимава, да я разглобява, да я прави.. аз имам една обикновена мишка за 5 лева и си джиткам всичко с нея......

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 13.01.2011, 19:50 ?. :

ми то принципно и без мишка може да цъкаш... кви са тия глупави коментари?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 13.01.2011, 19:29 ?. :

Имайки в предвид колко скъпи са аксесоарите на Рейзър, а дори не изглеждат и на половина толкова добре колкото тези на Сайборг... имам си нов фаворит в графата "гейминг периферия". 160лв. не са джобни пари, но за такъв шедьовър бих се бръкнал =) Само не разбрах какво подяволите върши т.н. "снайпер бутон"? За сега обаче оставам твърдо на А4Тек, заради тяхната практичност.

101 мнения
профил »
ted каза на 13.01.2011, 21:34 ?. :

Променя настройките на DPI докато го държиш натиснат и като го пуснеш се връщат на default

60 мнения
профил »
powerplay каза на 13.01.2011, 20:03 ?. :

Тази мишка и ауспух има , яка работа. "D

48 мнения
профил »
nastyduderox каза на 14.01.2011, 01:49 ?. :

Мишката изглежда добра , жалко че си купих преди 1-2 месеца Logitech G500..
Не че се оплаквам просто такава мишка като rat 7 не съм имал и ми е интересно да видя колко ще ми е полезна.

45 мнения
профил »
Sir_J каза на 14.01.2011, 10:53 ?. :

Мишката е доста впечатляваща, но за мен Лоджитек винаги са били номер едно. С интерес бих пробвал тяхна мишка с подобен дизайн и функционалност.:)

90 мнения
профил »
Roskouhunt каза на 14.01.2011, 17:31 ?. :

Ами новия катаклизъм мишок?

81 мнения
профил »
любчо каза на 14.01.2011, 20:31 ?. :

Добре , другата мишка нека да се казва Терминатор или Дарт Вейдар :D
Шегувам се.... Като за 150 лв. добре изглежда !

7 мнения
профил »
Sadez33 каза на 15.01.2011, 10:24 ?. :

дабе споко...ти4ам към магазина ЖD

898 мнения
профил »
Nightbringer каза на 17.01.2011, 17:56 ?. :

Докато и свикнеш...
Много време минава....
Страшно много..
Поне за мен, де..
С всичките тези джиджафки, ала бала..

12 мнения
профил »
Acwulf каза на 06.01.2014, 18:51 ?. :

Ами то и с Naga-та на Razer дето има 12 бутона според мен е някакъв ад, но бая ми я хвалят познати. На мен лично нещо по-опростено би ми било по-удобно, но на който му върши работа - със здраве да си я ползва.

1 мнения
профил »
cyborgfen каза на 22.08.2011, 22:22 ?. :

Леле аз само като гледам характеристиките се убеждавам,че това е НАЙ-ЯКАТА ГЕЙМЪРСКА МИШКА СЪЗДАВАНА НЯКОГА !!! Само да докосна тази мишка,сърцето ми сигурно ще се стопли :) :D

2 мнения
профил »
hienata76 каза на 22.10.2011, 16:36 ?. :

Продавам R.A.T 7 На седмица е ,цена 100лв с две годишна гаранция hristov_ivo@mail.bg

1 мнения
профил »
hrramos каза на 05.01.2014, 11:00 ?. :

Здравейте! Понеже имам Cyborg R.A.T 7 вече около година и 9 месеца искам да ви кажа моите впечатления.Един от най-големите ми проблеми е че вече я носих 4 пъти на сервиз , а утре пак ще я нося защото отново ми дава проблеми с левият бутон.Мишката много ми хареса но толкова много проблеми имах с нея досега , та почнах да се замислям може би трябва да превключа на Razer.Моля споделете вашите мнения.

35 мнения
профил »
VladoSkyFox каза на 06.01.2014, 19:31 ?. :

Мишката я ползвам от 2 години и мога да кажа, че е уникална. Супер е удобна, а и става за по-малки и по-големи ръце. Дизайна е просто без коментар. Рейзъра е с добри параметри, но в предвид това, че продавам компютърни компоненти и тествам доста, ми е лека и усещането не ми е на сърце, но всеки има право да харесва каквото си иска. Чудесен продукт.

58 мнения
профил »
dimitarlalev88 каза на 06.01.2014, 21:16 ?. :

160лв за една мишка ли ве хаха добре че не съм геймър... луда работа. Добре аз като имам мишка за 30лв не мога да играя CS или какво не мога да разбера? на къде отива този свят...

1 мнения
профил »
Светозар каза на 16.05.2016, 19:59 ?. :

Здравейте колеги маняци.
Искам да питам актуална ли е тази оферта още понеже гледам че е от 5 години и последния коментар не е никак скорошен?
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
PowerA контролери за Nintendo Switch 40
Волан: Canyon CNG-GW3 25
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 24
Волан: Driving Force GT 20
Клавиатура: SteelSeries WoW Zboard 20
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 17
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 16
Мишка: Hama uRage 14
Волан: Xbox 360 Wireless Speed Wheel 13
Kinect: какво не знаем за него 12