facebook facebook
 
 
 
   
 
Мишка: A4 X7 F3 V-Тrack
29.02.2012 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
36.00
купи »

сайт на продукта »
плюсове
V-Track сензор за прецизност върху всяка повърхност
запаметяване на 5 макро профила
добър външен вид
пет степени на чувствителност
минуси
подложката за палеца и кутрето не е гумена

Пазарът на мишки е един от най-разнородните и човек лесно може да се обърка относно това какво точно търси и какви са конкретните му изисквания. Има мишки, чиято цена надхвърля многократно онова, което огромното мнозинство от потребителите биха платили. Съществуват други, които са практически без пари, но тяхното единствено предназначение е да представят само най-основните функции на този РС компонент. Накрая обаче има и такива, които са съвсем достъпни и в същото време са изненадващо добри. А4 X7 F3 V-Тrack е точно такъв модел.

Въпреки че носи марката Х7, тази мишка всъщност е  част от продуктовия каталог на компанията А4, известна с достъпната си и надеждна периферия. Кутията, в която се крие нашия опашат приятел, представлява относително голям черен пакет с широк отвор, през който ясно да видите мишката. От двете страни на прозорчето са посочени някои по-важни характеристики на модела като специалната V-track технология, 3000 CPI и петте режима, които може да запаметявате на мишката. В допълнение получавате инсталационен диск и резервен комплект гумени подложки, в случай, че оригиналните крачета се запрашат или изтъркат.

Външният вид на A4 X7 F3 V-Тrack е доста агресивен и леко напомня на някои от по-скъпите модели на Gigabyte. Надписът Winner's Choice веднага привлича вниманието и дава да се разбере, че този модел не е случаен. В допълнение на пет места на повърхността има доста оригинален ефект тип „дупка от куршум”, който загатва за FPS игри. На пипане мишката е солидна и навява спомен за сходни предложения от елитни компании като Logitech и Steelseries. Пластмасовото покритие отгоре е леко грапаво, поради което не е нужно да се притеснявате за захвата – грапавината успешно отблъсква течности или пот, така че дланта ви винаги има необходимото сцепление за стопроцентов контрол над мишката.

От ляво и отдясно на мишката има пластмасови поставки, на които да отпуснете съответно палеца и кутрето си. Истината е, че ако бяха от гума, това определено щеше да е по-добре, но и така усещането не е лошо. Задният корпус на мишката и левият страничен контур са обхванати с тънка метална хромирана скоба, което засилва агресивното усещане.

Logitech Steelseries категорично е от онзи тип мишки, които попадат изцяло под дланта ви. Бутоните са много удобни за натискане, като кликването е отчетливо, но в същото време усещането когато натискате копчетата е солидно. Същото се отнася и за колелцето, което има точното съпротивление, когато го въртите.

V-Track сензорът е разположен от долната част на мишката и на външен вид представлява малка лампичка, която свети в бледооранжева светлина. Най-лесното описание за него е, че позволява движение върху практически всяка повърхност, благодарение на вертикален лъч, който „опипва” повърхността под мишката. Чувствителността на мишката варира в доста голям диапазон – от 100 до 3000 CPI – като с едно натискане на малкото копче, разположено под колелцето, може да избирате между пет предварително зададени стойности: 400, 800, 1200, 1600 и 3000 CPI.

За любителите на онлайн игрите мишката предлага доста удобната възможност за запаметяване макрота върху 160к памет чрез седем напълно програмируеми бутона. Макро профилите се активират от бутонче, разположено нагоре и наляво от колелцето.

Всичко това прави A4 X7 F3 V-Тrack приятна изненада за всеки любител на по-прецизните мишки, който не е в състояние да се сдобие със скъпите модели на Razer или Stеelseries. Разбира се, те могат да имат своите предимства, но в случая цената на A4 X7 F3 V-Тrack, съчетана със солидната изработка и дизайн, се превръщат в нейни главни козове. 

напиши коментар
 

26 мнения
профил »
HelliozZ каза на 07.03.2012, 19:08 ?. :

Мишлето изглежда готино, само може ли някои да каже размер?

50 мнения
профил »
justleave каза на 08.03.2012, 07:39 ?. :

http://www.x7.cn/en/product.asp?id=55 - тук има пълна спефицикация :)
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ контролери
Клавиатура: SteelSeries WoW Zboard 93
PowerA контролери за Nintendo Switch 41
Волан: Canyon CNG-GW3 24
Клавиатура: Steelseries Merc Stealth 23
Волан: Driving Force GT 20
Гейм ръкавица: Tt eSPORTS Gaming Glove 16
Волан: 4in1 Racing Wheel Hama 16
Мишка: Hama uRage 16
Джойстик: Hama Outlandish 13
Kinect: какво не знаем за него 12