facebook facebook
 
 
ИГРИ » Онлайн игри
 
   
 
Ливада Online
Ревю | 20.04.2014 | автор: PC Mania


оценка:
Производител:
XS Software
Издател:
XS Software
Жанр:
Екшън
Платформа:
Онлайн игри
сайт на играта »

Вход в играта
Играй
безплатно

плюсове

нестандартна концепция

забавен визуален стил

много неща за правене

минуси

някои таймери са доста дълги

Когато говорим за фентъзи свят, имаме изградена представа какъв трябва да е той - задължително хора, елфи и орки, понякога джуджета и тролове, често и немъртви създания. Това са, така да се каже, default настройките на фентъзи света. Играта Ливада пренебрегва изцяло тези правила, като ви запраща във фентъзи вселена, в която за надмощие се борят... глигани и овни.

След като създадете героя си и изберете към коя от двете фракции да се присъедините, играта ще ви предложи наистина впечатляващо богат набор от занимания, с които да ангажирате вниманието си. Практически постоянно има с какво да се занимавате - от битки и строежи, през събиране на ресурси и търговия, до изследване на тайни и недотам тайни местности и локации. Но да караме поред.

Като начало, играта не ви принуждава да се регистрирате с email, можете да играете отвсякъде само с името на героя си. Именно той е в центъра на всичко - целта ви е да го направите колкото се може по-могъщ, за да доминирате над опонентите си във всяко отношение. Както се досещате, това е свързано с два фактора - време и ресурси. Ресурсите са четири на брой - злато, кристали, пирани и зелки. Последните се явяват валутата, която може да бъде купувана с истински пари. Златото е най-лесно за придобиване - има голям брой дейности, които ви награждават с жълтици, като успешните битки, патрулиране, работа във ферма и т.н. Кристалите се добиват от специална мина в селото ви и поне в началото се набавят доста трудно - всеки опит да копаете за тях отнема по 20 минути реално време, а накрая нямате гарантиран добив, само процентен шанс за такъв. Пираните се получават от пристанището ви кажи речи автоматично, само трябва от време на време да пращате лодката си да ги лови.

Всички тези ресурси могат да бъдат използвани за широк набор от придобивки. Основно това са подобрения по вашия герой. Всеки персонаж има пет основни характеристики: сила, защита, ловкост, масивност и майсторство. Те определят колко добре ще се представите на бойното поле. Можете да ги повишавате срещу злато, но скоро цените стават доста високи, така че не можете да се надявате на зашеметяващи статистики веднага след началото на играта - трябва си търпение и постоянство. За щастие получавате процент отстъпка от цената на тренировките в зависимост от нивото си, която изпълнява балансираща функция - дори да се сдобиете с голямо количество злато по някакъв начин в началото на пътешествието си, обучението ще ви струва по-скъпо, отколкото ако го правите на подходящото ниво. Героят има и инвентар, в който може да носи разнообразни предмети и екипировка. Предметите са неща като мечове, боздугани, щитове, брони и т.н. Имената им естествено са на български, но е интересно, че авторите не са се спрели на имена като „Голям двурък меч на унищожението", а са били по-креативни, давайки на предметите названия като „Харакирник" за боен нож или „Космобран" за вид броня. Това е дребно, но приятно допълнение към атмосферата.

Извън самия герой, можете да отделяте пари и за неговото село. Това е наборът от постройки, които можете да подобрявате и съответно - да получавате по-високи бонуси от тях. Те са основно за защита от нападения или подсилване на атаката, когато нападащите сте вие. В селото се намира и сергията, от която можете да купувате предмети, а те както вече споменахме са доста разнообразни и необходими за успешна игра. Тук се намира и ковачът, който може да подобри някой от вашите предмети, но - срещу зелки. Отделно от селото се намират други три важни локации. Първата от тях е Крепостта, чрез която можете да станете членове на някоя от гилдиите в играта. Членуването в гилдия носи доста сериозни облаги, но има изискване да внасяте членски внос през определен период. Второто място е пристанището, където се върти сериозната търговия. Това е мястото за лов на пирани, за обмяна на едни ресурси в други и на покупко-продажба на предмети между различните съставени от играчи кланове. Третата важна локация е мината, от която се добиват кристали. Тук можете да купувате кирки, каски и други миньорски принадлежности. Реално героят ви сам копае в мината - това действие ви отнема определено време и намалява животът на персонажа ви, тъй като се е преуморил от сериозната работа. Кристалите от своя страна се използват за повечето второстепенни (т.е. не пряко свързани с героя ви) покупки, като подобрения на рибарската ви лодка, сейфа в който държите златото си и т.н.

Целта на всички подобрения в крайна сметка е една - да доминирате на бойното поле, в случая ливада. Намирането на подходящ противник става автоматично, като за целта плащате символична сума. Можете да нападате през определени периоди от време, но таймерът може да бъде намален по различни начини. Резултатът от битката се изчислява на база характеристиките ви, тоест нямате някакво реално участие отвъд натискането на бутона „Атакувай". Все пак получавате доста детайлна разбивка на случилото се, разкрасена тук там с лирически отклонения; например, ще научите че противникът ви „обидено се хвана за бузата и изрече няколко лоши думи по адрес на нападателя". Има и видео повторение не битката, ако искате да видите как глиган и овен се налагат с чукове. Извън стандартните битки, можете да участвате и такива в арена, с малко по-различни правила. Получавате линк за всяка проведена битка, така че ако желаете да споделите някоя особено засукана баталия.

В играта присъстват и много други странични дейности и миниигри, като изследване на превзето от чудовища училище, различни видове хазарт и други. За възможните действия ще ви подсказва удобен списък, така че да свършите всичките си действия за деня, без да забравите нещо. Всичко това, а и още много, е описано в подробна Ливадопедия, изнесена в отделно wiki, така че ако имате някаква неяснота да можете да си я изясните веднага. Играта има и доста описания на различните чудовища, с които можете да се срещнете, ако се интересувате от историята. Визуално играта е доста прилична, рисунките и портретите са забавни и майсторски нарисувани. Ако си падате по подобен род игри, със сигурност можете да се пробвате да станете най-силния глиган или овен на ливадата (prase 4 lyfe!). 

напиши коментар
 

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 21.04.2014, 15:00 ?. :

"Омръзнаха ли ви историите за орки, елфи и некромани? Не се бойте, и тази игра ще ви омръзне!"

57 мнения
профил »
TiPSY каза на 21.04.2014, 21:08 ?. :

Хаха :Д

335 мнения
профил »
GreeN каза на 27.04.2014, 17:40 ?. :

Играх я 3-4 месеца и ми омръзна :/

5 мнения
профил »
marchela каза на 27.07.2015, 03:40 ?. :

http://www.hyperantivirus.com/?id=kMYbf1AAEEEbkfE x
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
World of Tanks 25
Sofia Wars 25
MMOG: Second Life 19
Интервю: Хановете 18
За новата рубрика „Онлайн игри” 15
Nemexia - Еволюция 15
Стратегия: Nemexia 14
Време за мъже: Lady Popular 13
Първи стъпки: Nemexia 13
Интервю: BGmafia 12