facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » компоненти
 
   
 
Кутия: Thermaltake Urban S31
24.03.2013 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
Очаква се
сайт на продукта »
плюсове

Изчистен и ефектен външен вид

Допълнителна докинг станция за дискове

Вградена система за охлаждане

Опции за водно охлаждане и оувърклок

минуси

няма сериозни такива

Всеки, който някога е сглобявал собствена геймърска конфигурация знае, че кутията е едно от най-важните неща, на което трябва да се спрете още в началото. До неотдавна обаче тя най-често се възприемаше като пространство, в което трябва да разпределите оптимално останалите компоненти на вашето РС. Модели като Urban S31 на Thermaltake обаче ни показват, че кутията е много повече от метална клетка и че ако направите правилния избор ще улесните значително по-нататъшната си работа по сглобяването на вашата нова машина.

Всъщност въпросната Urban S31 изобщо не е обикновена кутия, а едно доста находчиво решение, което съчетава в себе си шаси, охлаждаща система и възможност за пространствени подобрения във вътрешността на кутията. Точно така, защо да търсите отделно подходящи оувъкрклок инсталации и вентилатори,  те могат да бъдат вградени в самата кутия така че едновременно да спестите време и пари, а и да получите оптимално разпределение и функционалност. Налична в два варианта – Classic и Windowed Edition - Thermaltake Urban S31 залага едновременно на мощност, функционалност и гъвкавост на фона на един изчистен външен вид.

Thermaltake Urban S31 е с размери 500х206х520 мм и тежи 7.3 кг. Още първият поглед върху кутията показва колко находчиви са били нейните дизайнери, когато са прибегнали до изчистената алуминиева решетка, закриваща иначе нарушаващите целостта на предния панел слотове за твърди дискове. Действително когато погледнете Urban S31 отпред виждате само един безкрайно стилен и минималистичен дизайн на панела, зад който се крият цели шест HDD слота. Подобно решение може с лекота да превърне кутията в част от системата за домашно кино или деловата обстановка на офиса. Разположените отзад слотове могат да се освобождават и застопоряват много лесно само с пръсти и без нуждата от допълнителни инструменти. Независимо дали искате да инсталирате нов твърд диск или оптично устройство, то

В най-горната част на предния панел е разположен контролният пакет от бутони и I/O портове. Синият цвят на двата най-десни USB порта издава, че те са снабдени с новия SuperSpeed USB 3.0 стандарт за още по-бърз пренос на данни. В средата са разположени двойка входове за слушалки и микрофон, а в лявата част има още два USB 2.0 порта. Пак отгоре може да монтирате 2.5-инчов или 3.5-инчов твърд диск благодарение на докинг станцията, чрез която с лекота може да включвате или изваждате допълнителни дискове.

Друго доста интересно решение представляват двата странични панела на кутията, които са изолирани с пяна. По този начин не само звукът от вътрешността на кутията е практически недоловим, но и акустичните вибрации по шасито са максимално ниски.

Както вече споменахме в Urban S31 има и самостоятелна система за охлаждане, съобразена изцяло със специфичния дизайн на кутията. Вътре откриваме цели два  120-милиметрови Turbo вентилатора с 1000 RPM, изтласкващи горещия въздух в две посоки – назад и нагоре през решетъчната задна част на капака. Освен че сами по себе си тези внушителни вентилатори са доста добри, създателите на Urban S31 са оставили и допълнителни възможности за инсталиране на още няколко вентилатора и на други охладителни опции. Така например в кутията е предвидено място за 240-милиметров течен охлаждащ радиатор и ако се чудите защо пък може да ви бъде необходим точно такъв, то само един поглед върху мястото за видео картата е достатъчен, за да ви отговори. Ако искате да се занимавате с оувърклок и да извлечете всяка възможна частица мощност от вашата конфигурация, със сигурност ще прибегнете до по-специални и по-големи видео карти и ще имате нужда да охлаждате вътрешността по подобаващ начин. Точно това ви се гарантира с Urban S31, а за да не бъдат наранени кабелите, влизащи и излизащи от кутията, процепите през които минават те са тапицирани с гума.

Thermaltake Urban S31 може да върши чудесна работа като дом както на една стандартна, така и на доста сериозна геймърска конфигурация. Мястото, с което разполагате в нейната вътрешност е доста просторно и позволява използването на по-големи видео карти, както и инсталирането на съответните охлаждащи системи. Дори и да не прибегнете до такива относително по-сложни решения обаче, тази кутия представлява истинска наслада за окото и спокойно може да бъде вашият първи избор в сглобяването на нова конфигурация. 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ компоненти
SSD диск: Transcend SSD370 128GB SSD 36
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 36
Захранване: Corsair RM850 Gold - 850W PSU 34
Захранване: Thermaltake Smart M750W 34
Кутия: Thermaltake Armor Revo 33
Система + кутия: Cooler Master HAF 922 17
Point of View Black Diamond 500W 15
Вентилатор: Cooler Master Excalibur 14
Новостите в хард дисковете - част 1 13
Видео карта: Gigabyte GTX 550 Ti 1GB GDDR5 13
ДРУГО ОТ Thermaltake
Кутия: Thermaltake Armor Revo 8
Thermaltake Level 10 GT 7
Захранване: Thermaltake Smart M750W 7
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 5
РС кутия: Thermaltake Element T VK9000 4
Захранване: Thermaltake Toughpower Grand 1200 2
Кутия: Thermaltake Urban S21 1
Захранване: Toughpower XT 775W
Кутия: Thermaltake Versa II