facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » компоненти
 
   
 
Кутия: Thermaltake Urban S21
03.12.2013 | автор: Филип Станиславов


оценка:

Вносител:
Вали Компютърс
Цена:
124 лв.
купи »

сайт на продукта »
плюсове

Изчистен и ненатрапващ се дизайн

Цели 5 слота за вентилатори

USB 3.0 портове

Поддръжка на мощни видео карти

минуси

Мястото вътре налага определени ограничения

Thermaltake е компания, добре известна с широката гама от РС решения и аксесоари, които предлага – от отлични охлаждащи системи до доста добри кутии, в които да поместите своите прецизно подбрани конфигурации.  Именно към последното спада и новата Urban S21 – мидтауър със семпла, но елегантна естетика, предназначен за потребители, които търсят преди всичко ефикасността, а не помпозността.

Всичко около Urban S21 загатва за желанието на Thermaltake да предложи практично и ефективно решение. Опаковката на кутията е солидна без да блести с прекалена ексцентричност. От двете страни е изписано името и рекламния слоган – Thermaltake Urban S21 – Simple, Yet Elegant”, а под него надписът “Internal USB 3.0” загатва за наличието на новия USB стандарт. Вътре обаче кутията е опакована надлежно и си личи, че преди да тръгне към магазините, тя е максимално подсигурена за дългия път. Това определено е плюс, тъй като едва ли има човек, който би искал да се прибере у дома с новата си покупка само, за да види, че тя е повредена при транспортирането.

Когато най-сетне се справяме с разопаковането, Urban S21 се появява в целия си вид и веднага става ясно, че когато я описва като „семпла, но елегантна“ Thermaltake има точно това предвид. Кутията е по-скоро прибрана и издължена със заоблени ръбове и цялостната форма е изчистена и опростена. За това спомага и черният цвят, който я прави еднакво подходяща за всякаква среда.

По отношение на свързаността панелът на Urban S21, разположен най-горе на лицевата й страна, се състои от два USB 3.0 порта, между които има стандартни входове за микрофон и 3.5-милиметров аудио жак. Надолу цялата предна страна представлява предимно една голяма вратичка, която е покрита с нещо, които изглежда като алуминиев капак, но всъщност е гладка пластмаса. Единственият надпис, който може да видите тук е малко Tt лого в долния десен ъгъл на вратичката. Когато отворите вратичката пред вас се показват четири панела на гнезда за дискове, едно от които е за 3.5-инчово устройство. Под панелите има филтър за прах, който се вади и под него е разположен един 120-милиметров вентилатор. Изчистеният дизайн се разпростира и в най-горната част на кутията, където е панелът за управление. Той се състои само от два доста минималистични бутона – по-голям за пускане и по-малък за рестартиране. Вляво от тях е LED индикаторът за работа. Веднага над панела се намира малка метална плетеница, която покрива мястото над горния вграден вентилатор. Тази секция също има филтър за прах, който може да се свали за почистване чрез четирите малки пластмасови винтчета.

Левият страничен панел на Urban S21 се състои от малък правоъгълен прозорец и отвор за охлаждане, под който може да бъде монтиран един 120- или 140-милиметров вентилатор. Десният страничен панел е напълно затворен, но има една малка издутина, която заема около две трети от него. Идеята на този дизайн е така да се отвори повече място за кабелите в кутията.
Urban S21 е поставена върху четири широки крачета, които позволяват да стои достатъчно високо, за да може отдолу да влиза и излиза въздух. По-голямата част от пода на кутията  е снабден с  филтри за прах за захранването и още един 120-милиметров вентилатор, който може да инсталирате при желание. Свалянето на двата панела е въпрос единствено на развинтването на две винтчета от всяка страна.

Задната част на кутията е повече или по-малко стандартна гледка, каквато сте виждали при много други модели. Там има 120-милиметров вентилатор и два входа за опционално водно охлаждане, ако наистина вземете доста сериозно охлаждането. Слотове за допълнителни елементи също имат специално вентилационно покритие.

Подобно на външното покритие, вътрешността на Urban S21 също е изцяло черна. Дизайнът на интериора е стандартен и напомня на други предложения от същия клас по липсата на модуларни HDD клетки, инсталационни ракове и други екстри, които може да видите в по-скъпи модели, включително и в такива от серията Urban. В същото време обаче има достатъчно място за отделните компоненти, включително за видео карти с максимална дължина от 12.6 инча и вентилатори с височина до 6.1 инча. Конкретно по отношение на видео картата Urban S21 спокойно може да ви служи още доста време, тъй като карти с подобни големи размери все още не са често срещани. Поставката за дъното има доста широк отвор за CPU вентилатора, но няма отвор за кабелите. Това обаче не е чак такъв проблем, тъй като поставката е достатъчно къса, така че кабелите могат да минават отстрани. Захранването може да се монтира на дъното на кутията, където да стои върху три малки гумени поставки. Хубаво е, че 5.25-инчовите слотове се отключват без нуждата от инструменти. Когато Urban S21 се запълни с всички компоненти, мястото вътре не е много. В същото време обаче нищо не е прекалено претъпкано и тясно, така че кутията отново потвърждава своя девиз за семпло, но ефективно решение. Все пак трябва да имате предвид, че ако планирате да повишите охладителния капацитет с допълнително закупен вентилатор, не всички модели ще могат да влязат.

Един потенциално проблемен аспект е свързан именно с охлаждането. Urban S21 не се представя съвсем убедително при по-високо натоварване и това поне частично е свързано с липсата на достатъчно вътрешно пространство за ефективно управление на кабелите. Като кутия за ежедневна или умерена геймърска конфигурация Urban S21 няма да ви разочарова, но не бива да очаквате, че тя е се превърне в приятна изненада, ако заложите на мощни компоненти. По принцип в по-малките кутии винаги трябва да се очакват по-високи температури, но доста често виновник са и кабелите, които блокират въздуха, какъвто е и случаят тук. Температурите не са безумно високи и със сигурност има модели от същия клас, които ще се справят значително по-лошо с тях, но просто трябва да знаете тази специфика.

Thermaltake Urban S21 определено има своите предимства и те надвишават относително дребните недостатъци. Дизайнът е изчистен и приветлив, което прави кутията еднакво подходяща за всякакъв тип среда. В кутията има общо 5 места за 120-милиметрови вентилатори и ако ги запълните, това ще ви даде така нужния комфорт. Компютърните ентусиасти определено няма да са доволни това, което ще открият, но по презумпция те изобщо не би трябвало да сравняват Urban S21 с други хардкор предложения. Потребителите с нормални нужди и умерените геймъри обаче няма да имат причина да се намръщят на черната кутия, която оправдава своя рекламен девиз във всяко едно отношение. 

напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

AOC представи новия монитор AG273QX

ОЩЕ компоненти
SSD диск: Transcend SSD370 128GB SSD 39
Захранване: Thermaltake Smart M750W 37
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 37
Кутия: Thermaltake Armor Revo 36
Захранване: Corsair RM850 Gold - 850W PSU 35
Система + кутия: Cooler Master HAF 922 17
Point of View Black Diamond 500W 15
Вентилатор: Cooler Master Excalibur 14
Видео карта: Gigabyte GTX 550 Ti 1GB GDDR5 13
Графична карта: Sapphire R9 270X Vapor-X OC 13
ДРУГО ОТ Thermaltake
Кутия: Thermaltake Armor Revo 8
Thermaltake Level 10 GT 7
Захранване: Thermaltake Smart M750W 7
Кутия: Therlmaltake V3 BlacX Edition 5
РС кутия: Thermaltake Element T VK9000 4
Захранване: Thermaltake Toughpower Grand 1200 2
Захранване: Toughpower XT 775W
Кутия: Thermaltake Urban S31
Кутия: Thermaltake Versa II